☑ Pravila foruma i savjeti

Bošnjačka strategija

Bosman
Administrator

Re: Bosnjacka strategija

Post Postao/la Bosman » 19 nov 2012 15:00

trebo si to postaviti na mediafire,
na ovome 4shared potrebna je registracija

Bosnjak_Matija_II
Član

Post Postao/la Bosnjak_Matija_II » 19 nov 2012 15:08

Misljen je napisao/la:trebo si to postaviti na mediafire,
na ovome 4shared potrebna je registracija
Saćemo to riješit jarane.
Evo i na mediafire

http://www.mediafire.com/file/x7aoq1cyr ... idanas.rar

pasword za otpakivanje je isti.

pozdrav
Matija II, suvjeren po milosti Malik-ul-Mulk-a nad Srbljem, Bosni, Primorju, Humsci zemlji, Dalmaciji, Hrvatom, Donjim krajem, Zapadnim stranam, Usori, Soli i Podrinju i k tomu

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 nov 2012 18:00

jesi ga srocio matija, svaka cast.. :zastava:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnjak_Matija_II
Član

Post Postao/la Bosnjak_Matija_II » 19 nov 2012 18:05

amkos je napisao/la:jesi ga srocio matija, svaka cast.. :zastava:
Hvala stari. :fes:

Nebi bilo loše fakat da još neko pokuša nešto slično na ostale članove u užem rukovodstvu IZ-a adresirati. Uvjerio sam se da ima efekta kad sam prije 2 godine ustvari pred kraj 2009 pisao bivšem reisu Ceriću. Nije prošlo malo na džumama se počelo pričati o tome. Bitno je samo ideju ubaciti među njih a oni dalje razrađuju. Al je lakše kad nas ima par pa svako adresira na drugog člana užeg odbora. Sad je vrijeme jer usvajaju program Kavazovićev za narednih čini mi se 7 godina :D
Matija II, suvjeren po milosti Malik-ul-Mulk-a nad Srbljem, Bosni, Primorju, Humsci zemlji, Dalmaciji, Hrvatom, Donjim krajem, Zapadnim stranam, Usori, Soli i Podrinju i k tomu

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 nov 2012 18:07

Bosnjak_Matija_II je napisao/la:

Nebi bilo loše fakat da još neko pokuša nešto slično na ostale članove u užem rukovodstvu IZ-a adresirati. Uvjerio sam se da ima efekta kad sam prije 2 godine ustvari pred kraj 2009 pisao bivšem reisu Ceriću. Nije prošlo malo na džumama se počelo pričati o tome. Bitno je samo ideju ubaciti među njih a oni dalje razrađuju. Al je lakše kad nas ima par pa svako adresira na drugog člana užeg odbora. Sad je vrijeme jer usvajaju program Kavazovićev za narednih čini mi se 7 godina :D

bice dobro ako bude sta od ovoga.. :zastava:

Bosnjak_Matija_II
Član

Post Postao/la Bosnjak_Matija_II » 19 nov 2012 18:11

amkos je napisao/la:
Bosnjak_Matija_II je napisao/la:

bice dobro ako bude sta od ovoga.. :zastava:
Amin i ja kažem. Samo do njih je, ali treba im i napominjati. Ta stvar i ne košta bog zna puno novca. A dalo bi rezultate 100% :rocky:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 nov 2012 05:22

Bosnjaci i strategija?

Daj, bolan.Ja potrosi i zivce i pare.Skenirao na brdo knjiga, dao para za skeniranje.I na kraju dana.Nijednu marku meni nisu dali nakon mjesec dana u donacijama.Toliko.Svak trazi, hoce i zeli.I onda se na kraju naljuti, primjer ovog Abena.Umjesto da se dize sto Jack stalno radi, sta god neko zazeli, od knjige, mape i statistike.Ja skoro nadjem.Svi na mene okrenu muziku.Kakva strategija?

Jedino sto su Srebrenici sredili, i to me je IZNENADILO.Ovo ostalo, nista.Da su postojali kod Bosnjaka ljudi poput mene.Mozda mi ne bi ukinuli sumsku i do danas.Ali, bi Neum bio nas, a Mostar ne bi ustashe imale.No, sta je tu je.Bosnjaci su dobri jedino da se svadjaju, pljuju druge, gledaju neki svoj interes, i to u vecini, a ne interes zajednice.Pozitivno je da ima par svijetlih primjeraka.Khmm.Par, jer ne vidim nista od RARITETA ovdje, nesto kao covjecja ribica, u onom sto rade neki.Umjesto ono sto bi trebali da rade.SVI

Ukoliko na ovom popisu se dokazu velike podjele.I propusti se historijska sansa.To ce imati velike implikacije i za buducu generaciju Bosnjaka.No, mi ne radimo ni za sebe ni za njih.Pa, makar se nadam da ce biti nesto od ovoga

:vomit: :vomit:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Bosnjak_Matija_II
Član

Post Postao/la Bosnjak_Matija_II » 20 nov 2012 16:06

Jack buraz slažem se i u pravu si. Tebi svaka čast. Strategije nema, ali se nazire i kristališe. Ima pomaka, ali to je proces. Ti jesi pionir sa idejama, ali budi siguran da iako sporo, ideje dođu do ljudi u institucijama pogotovo IZ-a kad tad. I o tvojim idejama se priča, razgovara, to je velika stvar, a ima i efekta, iako ti iz svoje perspektive možda ne primjećuješ jer si konstatno unutar problema i fokusiran na konačan cilj.

Zato glavu gore i :beret: :gut:

Bosnjak_Matija_II
Član

Post Postao/la Bosnjak_Matija_II » 20 nov 2012 17:46

P.S. I ko kaže da nema efekta?

Iz novog predloženog programa Reis-ul-uleme mr.Husein ef. Kavazovića za narednih 7 godina

"d) Fond za pomoć povratnicima
Ovaj fond će se brinuti za potrebe povratničkih džemata, ali i za potrebe Bošnjaka općenito u mjestima u koja su se vratili. Njegova prvenstvena namjena je podržavanje povratka na cijeloj teritoriji BiH. Fond će postojati sve dok se ne uspostavi demografska struktura Bošnjaka u BiH iz 1991. godine.
Sredstva za ove namjene će se osigurati iz donacija (domaćih i stranih), priloga, zekjata i „fir-rikaba“, iz sredstava drugih fondova iz inozemstva koji pomažu povratak, zatim iz sredstava Organizacije islamske saradnje, Islamske banke za razvoj i drugih sličnih izvora. Fond će raditi prema pravilima koja su javna, kako bi donatori mogli pratiti realizaciju projekata koje podržavaju. Fond bi trebalo da podržava širok obim vjerskih, kulturnih, sportskih i drugih programa i projekata koji se tiču potreba povratnika."

Vrijedi članovima sabora pojedinačno slati prijedloge, nekad i prođu. Evo čist primjer i da se forumaš amkos obraduje. :zastava:
Samo moj je savjet ne ići e-mailom, bez da se predstaviš i ponudiš rad i referencu besplatno Nego savjetujem pismom i direktno na članove Sabora IZ i lobirati za ideju. jednog po jednog ne svima ofirno je. Imena i adrese se daju naći bez problema. ;)

:D

DrzavaBosna
Član

Post Postao/la DrzavaBosna » 23 nov 2012 19:51

fI7-D0cLhqg&

SVAKA IM CAST! :vojnik2:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 27 nov 2012 14:44

U bošnjačku strategiju spada i veliki uspjeh koji smo postigli

POLICENTRIČNIM razvojem bošnjačkih gradova.

Nismo svi sprčeni u zapadni Mostar kao hrvati, niti u Banjaluku, kao srbi,

nego imamo Zenicu, Tuzlu i Sarajevo.

Tri velika bošnjačka univerzitetska, ekonomska i demografska centra koji paralelno napreduju.

Na još veću sreću i naša sela se ne gase, nego se urbanizuju i dobra su i demografski i ekonomski.

U bošnjačkom selu je ideal golf dvica, kućica,okućnica i troje dječice :spavanje:

Da ne zaboravim i cijeli niz bošnjačkih općina/gradova sa preko 50 000 stanovnika:

Travnik, Srebrenik,Gračanica,Tešanj,Visoko,Kakanj,Živinice,Bihać,Mostar...

Standard nemamo veliki, to jeste činjenica,

ali na standard nismo ni navikli, i opet se dosta djece rađa...

Jedina demografski pozitivna nacija u regionu su bošnjaci, kako u BiH, tako u CG, Srbiji...

Rastu nam gradovi, i to TRI VELIKA bošnjačka grada, a rastu nam i sela

:rocky: :zastava: :huhu: :rat:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 nov 2012 16:08

Nismo svi sprčeni

noel...heheheh

:huhu: :huhu: :huhu: :rocky:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 27 nov 2012 16:12

amkos je napisao/la:Nismo svi sprčeni

noel...heheheh

:huhu: :huhu: :huhu: :rocky:

Hehehehh, pjesnička sloboda, učinio mi se izraz prikladan :mrgreen:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 nov 2012 16:14

al bi bilo dobro da imamo i Bihac kao 4 ti bosnjacki grad u razvoju itd..

to nam fali..

ali izgleda da ce prije Cazin to postici..

edin
Član

Post Postao/la edin » 28 nov 2012 01:54

Gorazde,Bihac i Mostar:D

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 28 nov 2012 12:51

amkos je napisao/la:al bi bilo dobro da imamo i Bihac kao 4 ti bosnjacki grad u razvoju itd..

to nam fali..

Mozes li obrazloziti ovo oko Cazina,zanima me na koji nacin razmisljas oko toga.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 28 nov 2012 17:59

ZV Keli je napisao/la:
amkos je napisao/la:al bi bilo dobro da imamo i Bihac kao 4 ti bosnjacki grad u razvoju itd..

to nam fali..

Mozes li obrazloziti ovo oko Cazina,zanima me na koji nacin razmisljas oko toga.

prolazio sam kroz cazin i cini mi se da ekonomski bolje stoje od bihaca..mozda grijesim..ali ljude se bave svim i svacim u cazinu sto je za pohvalu..

Bosnjak_Matija_II
Član

Post Postao/la Bosnjak_Matija_II » 29 nov 2012 05:05

Koalicija "1. mart" želi registrovati 100.000 raseljenih

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... raseljenih

:gut: :gut: :gut:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2012 05:11

Također, zatražit će podršku i od drugih stranaka koje ne poriču genocid i koje se zalažu za poništavanje rezultata genocida.
Znaci oba Hdz otpadaju+ vecina biskupa njihovih.Jer oni su dosli na slavlje kada je bilo 20 godina sumske,a usput popisali su se kolektivno na sve prognane katolike iz Bosanske Posavine,cija sela su danas porusena vecim dijelom, i zarasla u korov

No, cuj.Otkako je onaj megaloman i covjek uskih pogleda i jos sitnije pameti.Z.L dosao na vlast Sdp.Ja se bojim da ce u toj njegovoj granici virtualnog i stvarnog, i stranki jednog lica, i oni odlijepiti s pamecu.Vec sad prze volove i jedu prasetinu, daju Brcko i Mostar.Tako ne bi me cudilo nista od njih
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 29 nov 2012 05:17

Bosnjak_Matija_II je napisao/la:Koalicija "1. mart" želi registrovati 100.000 raseljenih

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... raseljenih

:gut: :gut: :gut:
Računao sam prije nekog vremena. Naše stranke su u šumskoj imale oko 55,000 glasova, da nisu podijeljene uzele bi možda dva mandata u PDPSBiH. SDS je sa oko 120,000 glasova uzeo 4, dakle oko 160,000 glasova bi moglo biti dosta za 5, znači to je ovih oko 100,000 raseljenih koji se spominju. Teško će to biti izvesti, ali želim da vjerujem da može. Pa iako ne uspije to će biti dobar pokazatelj da se više ne sjedi skrštenih ruku.

Ako uspije, najveći problem će biti Dom naroda. Tamo nam treba jedan vlah iz šumske da izbjegnemo blokiranje, mada uvijek ima Ustavni sud BiH, ako se možemo pouzdati u to. Vlaha iz šumske ne možemo izabrati, treba nam puno više mandata u Narodnoj skupštini šumske. Jedino da se njihovi glasovi podijele na više listi, da bude više njihovih struja, pa da ubacimo našeg vlaha na foru, u što sumnjam.

Odgovorite