☑ Pravila foruma i savjeti

Debili

Bosni
Član

Re: Debili

Post Postao/la Bosni » 16 nov 2014 04:45

buwZB18tWMc

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 24 nov 2014 13:29

uber giga mega debili :vomit:

Preuzmite sliku “Fukare Tuzla” odale počast ubijenom navijaču Crvene Zvezde (FOTO)

| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/fukare-tuzla-odale- ... ezde-foto/

slika

http://tuzlanski.ba/fukare-tuzla-odale- ... ezde-foto/
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 nov 2014 14:08

Sta se ima zaliti to vlasko podivljalo smece.Dok Albanci svijeta im porucuju.Crkni i przi se u paklu.Nas jadni i Srbobalijski Tuzlak porucuje pocivaj u miru.Isti onaj koji je par sati prije nego sto je dobio noz.Pisao da treba sve Turke pobiti.Zato Albanci imaju skoro tri drzave.Makedonija je na putu inace

Dok mi ne mozemo dalje od svoje avlije.Svaka cast izuzetcima
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 24 nov 2014 14:53

slika

Posljednji status Marka Ivkovića, navijača Zvezde koji je ubijen u Istanbulu, i momka kome su brojne navijačke skupine u Bosni i Hercegovini odale počast glasi. “Nož, žica, Srebrenica! Svaki Turčin zna, svaka budala zna da je Miloš Obilić, srpski sin zaklao Murata”.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 24 nov 2014 14:56

xvh5SD6mJxk

To je li to pisao ili ne i nije toliko bitno....ali sigurno je da je na istom fonu kao i ovi na snimku iznad.
Sto se mene tice....jedan cetnik manje. tako to ja vidim.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 24 nov 2014 15:04

ja fakat ne mogu da shvatim Fukare iz Tuzle, zar su tolike fukare!..

visocanin
Novi kolač

Post Postao/la visocanin » 24 nov 2014 15:10

Izdajnici, najveća žalost je što ljudi koji drže one transparente imaju isto godina kao ona djeca što su pobijena na kapiji u Tuzli 95.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 nov 2014 15:28

Od ljudi koji se ponose s 40 katolickih sela,takozvanih Hrvatskih.Na podrucju Tuzle i sve sto su stavljali.Ne ocekujem nista.Uticaj komunizma je uvijek bio najveci u Tuzli i Sarajevu.Cazinska Krajina je jos prije rata bila skroz drugaciji svijet za Tuzlu.Zenica je nekako uspjela da se oporavi od te bolesti.Ta dva grada nastavljaju po starom.Jedino na tim podrucjima mozes da nadjes glasace ''nase stranke''

Sto se tice tog.Mene bi bila sramota da pisem poruke protiv cetalja.U Normalnom zivotu.Ali kad njih nije bilo sramota da mi uzmu sve iz kuce,da me zovu svakakvim imenima i da dobijem sto sam dobio.Sto da zalim jos jednog manje cetnika.Mislim da se to treba proslaviti.Kao sto Atif Dudakovic rece.Sampanjac molim

Prica je bila da u selu Lipe kraj Bihaca.Bile su 4 stare Srpkinje.I dosle jednom kod nas rekle.Crknut cemo od gladi ako nam ne pomognete.Ovi su ljudi rekli.Pa crknite sta hocete od nas.Selo Lipa je ekoloski cisto sad.A i dobrim dijelom pokupovano.Ne treba zaliti ljude koji u zadnjih 200 godina imaju cilj da pobiju sve Muslimane Balkana.I koji su to efikasno uradili u Srbiji.Pa sad zele da nastave tamo gdje Karardjordje krenuo.Do nas je da budemo

Idioti pa nahranimo ih dadnemo ih sve i cekamo jos jedan genocid
Ili da ne budemo debili i kazemo.Pa ovo selo tvoje.Sto da bude tvoje.I da razmisljamo kako dalje

Zato ja kazem s ovakvim mentalitetom.Mi nikad necemo Neum uzeti

visocanin
Novi kolač

Post Postao/la visocanin » 24 nov 2014 15:43

Nije to problem samo u Tuzli i većim gradovima. Problem je u većine naroda. Zadnji Bajram sjedim sa porodicom i komšijama i počne priča o nekom katoličkom selu, kako je naš čovjek kupio, hoce da pravi džamiju, kako će oni sad svi da odsele. Ja kažem dobro a svi gledaju u mene, govor mi nevalja to tako, treba da se zna šta je njihovo.

Ja se jedino nadam da će buduće generacije da budu svijesnije svoje pozicije a za svoju sam digao ruke. Od 10, 8 mrzi SDA, Alija im je sa sve kriv,ko da je Alija komandovo životinjskim carstvom što je haralo po Bosni. Tito je bio bog, oni su svi Bosanci, mrze nacionaliste, Tursku i Arape, samo hoce da budu europljani. Odbijaju da prihvate da nas europa nece, odbijaju da prihavte mi ne biramo hocemo li se boriti, nama je borba nametnuta. Ili mi ili oni, nema druge. Al izdržala je Bosna i teže :zastava:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 25 nov 2014 02:16

Treba znati im i objasniti sta znaci kad nemas cetnickih sela izmedju Bosnjackih na primjeru zadnjeg rata. Kad njih nemas gdje ti postavljaju barikade i gdje mozes uvezati 2-3 opcine Bosnjacke bez i jednog njihvog sela i napraviti odbranu svog naroda.

Takve imas svim porodicama, samo treba dati jake argumente i cinjenice. A rata i agresije na Bosnu i Bosnjake ce biti ponovo. Sad je mogucnost da se pripremis za to, a najbolja priprema je da se povezu Bosnjacka sela sa gradom i opcine sa opcinama. Gdje to uspijemo tu ce mo imati jak i odrziv otpor. Ovi ostali ce ponovo nastradati kao i u zadnjem ratu.

Na primjeru Unsko-Sanskog kantona, linije u prve 2 godine rata su bile oko Buzima, Cazina, i Bahaca. Gdje nije bilo nista povezano. Imao si neprijatelje sa svih strana. Danas bi linija bila na izlazu i opcine Bosanske Krupe i isla bi vecinom granicom USK kantona i genocidne tvorevine. Jer nema njihovih sela na tom potezu vise. Za nas bi bilo od pocetka rata znaci oslobadjanje opcina u genocidnoj tvorevini a ne odbrana.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 25 nov 2014 03:09

Upravo to. Bitno je imati sto veci etnicki homogen i kompaktan teritorij. Imati operativnu zaledinu.
1992 si od prvih dana rata imao opkoljeno Sarajevo i prekinute veze na relaciji Sarajevo –Zenica i Sarajevo –Mostar i Sarajevo –Tuzla.

Nase ogromne snage su bile vezane za i oko Sarajeva tako da nije upucivana pomoc u Istocnu Bosnu dok su cetnici u IB imali cijelu srbiju i crnu goru kao zaledinu.

Danas je potpuno drugacije. Sarajevo se vise ne moze naci u okruzenju. Sav potencijal koji imas u Sarajevu mozes mobilizirati ka IB ili Mostaru ili gdje god zelis.

Slazem se s tim da ce doci do konflikta prije ili kasnije. Ovo sto imamo danas je samo uvtrdivanje pozicija. Zato je bitno da se potpuno oporavi vojna industrija, poljoprivreda i prehrambeni sector i naprave velika skladista nafte i plina.
Sto se mene tice, ja bih gradio prugu Bihac- Kljuc i gradio velika skladista nafte i plina negdje kraj Bihaca jer je to sigurna zona. Isto bih probio prugu gore iznad Varesa ka Banovicima/Tuzli. Pogledajte na mapi.

http://www.zfbh.ba/zfbhbax/images/Mapa% ... iH_vel.gif

Bilo bi dobro da se ubrza izgranja ove termoelektrane u Bugojnu.

To su projekti koji bi poboljsali nas polozaj

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 nov 2014 04:44

Na primjeru Unsko-Sanskog kantona, linije u prve 2 godine rata su bile oko Buzima, Cazina, i Bahaca. Gdje nije bilo nista povezano. Imao si neprijatelje sa svih strana. Danas bi linija bila na izlazu i opcine Bosanske Krupe i isla bi vecinom granicom USK kantona i genocidne tvorevine. Jer nema njihovih sela na tom potezu vise. Za nas bi bilo od pocetka rata znaci oslobadjanje opcina u genocidnoj tvorevini a ne odbrana.
Tacno tako.Sto imas homogenije podrucje.Imas sanse da ti se sin ili unuk razvija u normalnijem drustvu.Tamo gdje imas ''40 Hrvatskih'' sela.Zabadaju se krstevi oko Tuzle i traze nove opcine Tuzle.Srbi su mahom unisteni u Unsko-Sanskom kantonu.A zapamti.Najvise pomoci od strane tih istih Srba dolazi iz Sarajeva.Svetozar Pudaric istovara gradjevinski materijal,daje pomoc cetnicima iz Ivanjske.Dok nijedno povratnicko selo nije dobilo pomoc iz Banja Luke da se obnove kuce ili gore.Komunjare ili ovdje cetnik na zadatku,lijepo zasrao.Tamo gdje zvanicno Sarajevo bas nije nista uradilo.Imas vise veprova nego Srba

Budite ozbiljni.I nemojte biti glupi.Ja vjerujem da ce biti rata,kao sto vjerujem da cu umrijeti.To je sasvim jasno.,Samo kreten moze vikati da mozes mirno spavati kako rata nece biti.Oni ce uvijek teziti da nas napadnu a kako im broj bude padao.Itekako ce raditi na tome da nas dokrajce i uniste.Sad do tebe je da se tjesis da te nece napasti.Ili da lijepo kazes.Pa,dobro.Sta,fali.Necu ja nestati

A debila ima.Nazalost.Sarajevo kao rasadnik pameti i Bosnjackog pokrate prije 100 godina.Danas je Sarajevo puno raznoraznih aktivista i drugih sumnjivih likova do komunjara koji su nas zastupali.

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 25 nov 2014 18:27

http://forum.klix.ba/-mladi-muslimani-t132402.html

Od crvenih mi je muka, vlasti pod Alijom zamjerom sto se nije ozbiljnije sa kmerima obracunao, bar da im se sudilo za veleizdaju domovine i naroda.

A ovih gore, u mojoj familiji je slicno bilo, srecom svi rodjaci pa i ja sa njima smo veoma rodoljubno nastrojeni i privrzeni vjeri pa je uticalo i na moju, sada vec odavno ne, sekularnu porodicu. Djeca moraju roditelje odvikavati navika stecenih u najcrnje doba Bosnjaka.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 27 nov 2014 12:09

Evo imas slucajeva lizanja ustaskih i cetnickih supaka i po Zenici, clanovi politicke partije Nasa Stranka i DF vec mjesec dana sprovode jaku akciju prikupljanja pomoci a uspjeli si uvuc u to i nase zvijezde
Pomoć bolesnom Filipu: Begović dao dres, a Ćatić rukavice

Golman Stoke Cityja i reprezentacije BiH Asmir Begović neumorno pomaže drugima, a sada se uključio u akciju pomoći bolesnom 23-godišnjem Filipu Blaževiću iz Zenice, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, koji je teško obolio od akutne leukemije.
Ne treba mnogo vremena posebno ne sada u dobu interneta da se covjek informise o desetinama mladih bosnjaka i bosnjakinja koji mole za pomoc u cilju lijecenja - to nasim balijama nije bitno da se bogdum aktiviraju ovako da pomognu nekoj bosnjackoj bebi bilo bi to cudo.
Al eto hajd nek se spasi clan HDZ-a.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 nov 2014 00:45

To nije mudro a niti Islamski - zagovaranje nepomaganja bolesnima ili gladnima je stetno na vise nacina. Prvo, stetno je cak i Bosnjackom nacionalizmu u dugorocnom planu jer Bosnjastvo mora imat pozitivan imidz da bi se sirilo i jacalo, ali to ne znaci da ne treba teziti stvaranju Bosnjacke BiH. To samo znaci da mi nikad ne postanemo ono sto su oni.

Prije nego me pojedinci iskritikuju, samo da vas podsjetim da i Zionisti zagovaraju pruzanje pomoci Palestinskoj djeci da bi kamere bile uperene u tu lijepo njegovanu djecu dok oni tamo ubijaju stotine druge Palestinske djece daleko od ociju javnosti. Ne smatram to ponasanje prihvatljivim, nego samo dajem primjer da i najvece ubice nevinih svataju vrijednost pomaganja bolesnim i gladnim. Zato Begovica ni Catica ne treba kritikovati.

Da se razumijemo, mi Bosnjaci I JESMO uvijek bili bolji ljudi i od nasih komsija i od susjeda. I trebamo to uvijek biti. Islamski merhamet nije slabost nego snaga koju ne smijemo gubiti. I tako se dobar put poznaje od zlog i mi na njemu moramo i ostati.

Drugo, taj merhamet i spremnost pomoci bolesnim (kao Filipu) i gladnim takodjer ne mora znaciti da ne trebamo UVIJEK skretati paznju i nasih ljudi i svijeta da su oni genocidne zvijeri koje, za dobrobit ljudske rase, ne smiju nikad imati politicku ili vojnu moc. To takodjer ne znaci da mi ne trebamo siriti nas uticaj i kontrolisati budale.

Trece, taj merhamet takodjer ne znaci ni da treba prestat se zalagati za BiH kao drzavu Bosnjaka i ostalih. A naravno da cemo mi bolje tretirati njih kad se mi budemo pitali nego sto su oni nas. Ali to ne znaci da ne treba kupit svaki komad zemlje od latina i vlaha i naseljavati Bosnjake nazad od Drine do Une, od Save do Mora, gdje smo uvijek i pripadali. To ne znaci da Banja Luka ne treba biti Bosnjacka carsija. Ali znaci da mi ne trebamo postat ni Cetnici ni Ustase.

Drugim rijecima zvjerstvo ne znaci snaga niti manjak patriotizma. Bosnjaci moraju nastaviti biti ljudi, ali za razliku od generacije mojih roditelja, moraju biti jaki ljudi i znati sta zele - a to je Bosnjacka BiH. A ostali koji zele da budi tu - bujrum, naravno da postuju BH zakone koje vecina gradjana odrede.

Stoga Filipu zelim ono sto bi u istoj situaciji i sebi i vama: brz oporavak, dug zivot i 2 hadza u lijepoj starosti, jedan iz obaveze a drugi iz uzitka.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 nov 2014 01:32

Mi nismo i ne zivimo u homogenom Japanu ili Koreji koja je 100% Japanska ili Korejska drzava.Pa,da mozemo pricati o merhmatli politici.Ili biti saosjecajan s tamo par izbjeglica koji dodju u Japan i Koreju,pa da kazemo.Vidi ovaj je bolestan,ovom treba pomoci

Mi zivimo u Bosni.U zadnjih 200 godina.Preko drine od 1 Srpskog ustanka 1804 godine,krecu i jos uvijek traju napadi na Muslimane Bosne i Sandzaka.I pisao ja i ne pisao.Oni ce se nastaviti i dugo nakon moje smrti.Mi ne zivimo u homogenom Japanu i Koreji.Nego zivimo u Bosni gdje skoro polovina stanovnistva nam zeli fizicka unistenja.Gdje se sikaniraju Bosnjaci,gdje nemas zaposlenih Bosnjaka po Prijedoru i Zvorniku.Gdje jedino mi izigravavamo majmune i budale od sebe pomazuci neprijatelju da nas brze i lakse pobije.Ja sam saosjecan kao i svi vi.I da sam u Njemackoj rekao bih,pa mozda ovom i treba pomoci.Ali,kljucna rijec je da sam

Cinjenica je da i dugo nakon moje smrti.Iduca nova generacija Bosnjaka ce se baviit s onim sto im potomci ostave.Ako im potomci ostave zahtjeve za nove opcine Soli,gdje u kantonu Tuzlanskom s 95% Bosnjaka imas pola ministara ''Hrvata'' gdje se svaka katolicka crkva pravi po Tuzli i Sarajevu,ali dzamija ne moze po Neumu,Livnu.Vidi incident u Sturbi kraj Livna kad se je cjeli katolicki vlaski korpus skupio da sprijeci izgradnju dzamije.Jedina se ta nova i nepoznata ''tolerancija'' prosipa kod Sarajlija i Tuzlaka.Oni ce i dalje praviti nove mape podjele Bosne.Na imovini Islamske zajednice ce praviti katedralu,vidi porusena robna kuca u Stocu.Ili ce i dalje praviit katolicke crkve.Sarajevo stalno daje dozvole za katolicku crkvu.Pa ce ti isti merhametli budale,dolaziti iz Sarajeva.Istovariti gradjevinsku pomoc za pravoslavne vlahe.Davati im stoku+ pare.Ali za tamo neke Bosnjake.Ocito sad vec odavno rahmetli Tomasice.Zrtve cetnickog zlocina.Neces naci para da se plate bageti,pa sami Bosnjaci povratnici to finansiraju.Izvini momak,ali o kakvoj ti kulturi pricas

Buzim je u 2 svjetskom ratu imao 25% pravoslavnih.Nakon 2 svjetskog rata su nestali.Kad neko zeli da te fizicki istrijebi,i kad neko to ne radi 2 ili 5 godine,nego 200 godina i dok je svijeta i vijeka radit ce na istrijebljenu svih Muslimana Balkana.Zasto bi neki Bosnjak bio merhametli i davao pomoc tamo nekom Srbinu i Hrvatu.

Na kraju dana.Mozes ti raditi kako hoces.Mozes rec nekim vlaskim babama u selu Lipa.Od mene nema pomoci.Crkni od gladi.I da ti tvoj sin naslijedi.Hmmm.Pa haman 100%Bosnjacku opcinu Bihac.Zemljisno,danas je skoro sva danasnja opcina Bihac Bosnjacka.Mozes pricati nije lijepo,kulturno.I imati 40 Hrvatskih sela Tuzle.Ili moze ti tamo neki katolik reci da ne smijes praviit ni mesdzid niti bilo sta Islamsko,jer je eto to selo s 99% Katolika

Da su Bosnjaci Sarajeva imali mentalitet poput Bosnjaka Cazinske Krajine.Koji su postepeno dolazili u njihova sela.I tada 100% Srpska.Kupovali imovinu i doseljavali se u sto vecem broju.Ne bi imali ni opsadu Sarajeva za vrijeme rata jer sve ovo oko Sarajeva bi bilo nase.Neces naci nijedno naselje ozbiljno po cijeloj Centralnoj Bosni,Sarajevskom i Tuzlanskom kraju koje je izmedju 1945-1991 postalo Bosnjacko.A da tamo nije bilo Bosnjaka.Nijedno,van Cazinske Krajine.Nijedno

Slab uticaj komunizma,posebno u Cazinskoj Krajini zbog Cazinske Bune.Napravilo je te ljude totalno razlicitim od ostatka Bosnjackog korpusa.Buzimljani su makar od 1945-1991.Triput povecali svoj broj.Poklopili su neka sela koja su bila Srpska.I na kraju.Imaju i imali su homogeno podrucje,kakvo danas postoji dole

A,ko misli da je tako,nek ode od Citluka do Prozora,i vidi kakva prava Bosnjak ima po tim gradovima

U svin normalnim drzavama svijeta.Gdje neko ti ne dodje u kucu.Uzme sve zivo iz tvoje kuce.Pobije ti rodjake i rodbinu.Pjeva od 6-66 godina kako sve balije treba pobiti.Taj ne zasluzuje milost nego unistenje.Milost je za budale,i ti koji su bili puni milosti.Eh,sad

Ti mozes otici pogledati popise Bosne od 1945-1991.Ako se ne slazes.Daj mi 2 eto naselja koja su postala Bosnjacka,a da nisu imale Bosnjake u 2 svjetskom ratu.Pa cu vam se naglo izvinuti.Ovo vrijedi i za cijelu Hercegovinu

Da.Mi smo danas okruzeni neprijateljima koji zele da nas pobiju,zatru,koji nam cijele tragove zele unistiit kao sto su unistili postojanje Muslimana po Ljubuskom.Kao sto to rade u Stocu i zele da urade u Mostaru.Tja do tebe je da im pravis jos 20 katolickih crkava po Sarajevu.Ali niko nije navikao da mrzi.Mrznja je dosla kod njega.A kad ti i mlado i staro vice.Od 6-66 pobij balije.I kad ti dodju stare vlaske babe.I bacaju kamenice na tebe uz povike.Ubijmo Turke

Onda znas da tu nema prica.Prica je unistenje.Tvoje ili njihove

Kako Amerikanci kazu

To kill or be killed.Nema trece

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 nov 2014 01:39

Jack je napisao/la:Mi nismo i ne zivimo u homogenom Japanu ili Koreji koja je 100% Japanska ili Korejska drzava.Pa,da mozemo pricati o merhmatli politici.Ili biti saosjecajan s tamo par izbjeglica koji dodju u Japan i Koreju,pa da kazemo.Vidi ovaj je bolestan,ovom treba pomoci

Mi zivimo u Bosni.U zadnjih 200 godina.Preko drine od 1 Srpskog ustanka 1804 godine,krecu i jos uvijek traju napadi na Muslimane Bosne i Sandzaka.I pisao ja i ne pisao.Oni ce se nastaviti i dugo nakon moje smrti.Mi ne zivimo u homogenom Japanu i Koreji.Nego zivimo u Bosni gdje skoro polovina stanovnistva nam zeli fizicka unistenja.Gdje se sikaniraju Bosnjaci,gdje nemas zaposlenih Bosnjaka po Prijedoru i Zvorniku.Gdje jedino mi izigravavamo majmune i budale od sebe pomazuci neprijatelju da nas brze i lakse pobije.Ja sam saosjecan kao i svi vi.I da sam u Njemackoj rekao bih,pa mozda ovom i treba pomoci.Ali,kljucna rijec je da sam

Cinjenica je da i dugo nakon moje smrti.Iduca nova generacija Bosnjaka ce se baviit s onim sto im potomci ostave.Ako im potomci ostave zahtjeve za nove opcine Soli,gdje u kantonu Tuzlanskom s 95% Bosnjaka imas pola ministara ''Hrvata'' gdje se svaka katolicka crkva pravi po Tuzli i Sarajevu,ali dzamija ne moze po Neumu,Livnu.Vidi incident u Sturbi kraj Livna kad se je cjeli katolicki vlaski korpus skupio da sprijeci izgradnju dzamije.Jedina se ta nova i nepoznata ''tolerancija'' prosipa kod Sarajlija i Tuzlaka.Oni ce i dalje praviti nove mape podjele Bosne.Na imovini Islamske zajednice ce praviti katedralu,vidi porusena robna kuca u Stocu.Ili ce i dalje praviit katolicke crkve.Sarajevo stalno daje dozvole za katolicku crkvu.Pa ce ti isti merhametli budale,dolaziti iz Sarajeva.Istovariti gradjevinsku pomoc za pravoslavne vlahe.Davati im stoku+ pare.Ali za tamo neke Bosnjake.Ocito sad vec odavno rahmetli Tomasice.Zrtve cetnickog zlocina.Neces naci para da se plate bageti,pa sami Bosnjaci povratnici to finansiraju.Izvini momak,ali o kakvoj ti kulturi pricas

Buzim je u 2 svjetskom ratu imao 25% pravoslavnih.Nakon 2 svjetskog rata su nestali.Kad neko zeli da te fizicki istrijebi,i kad neko to ne radi 2 ili 5 godine,nego 200 godina i dok je svijeta i vijeka radit ce na istrijebljenu svih Muslimana Balkana.Zasto bi neki Bosnjak bio merhametli i davao pomoc tamo nekom Srbinu i Hrvatu.

Na kraju dana.Mozes ti raditi kako hoces.Mozes rec nekim vlaskim babama u selu Lipa.Od mene nema pomoci.Crkni od gladi.I da ti tvoj sin naslijedi.Hmmm.Pa haman 100%Bosnjacku opcinu Bihac.Zemljisno,danas je skoro sva danasnja opcina Bihac Bosnjacka.Mozes pricati nije lijepo,kulturno.I imati 40 Hrvatskih sela Tuzle.Ili moze ti tamo neki katolik reci da ne smijes praviit ni mesdzid niti bilo sta Islamsko,jer je eto to selo s 99% Katolika

Da su Bosnjaci Sarajeva imali mentalitet poput Bosnjaka Cazinske Krajine.Koji su postepeno dolazili u njihova sela.I tada 100% Srpska.Kupovali imovinu i doseljavali se u sto vecem broju.Ne bi imali ni opsadu Sarajeva za vrijeme rata jer sve ovo oko Sarajeva bi bilo nase.Neces naci nijedno naselje ozbiljno po cijeloj Centralnoj Bosni,Sarajevskom i Tuzlanskom kraju koje je izmedju 1945-1991 postalo Bosnjacko.A da tamo nije bilo Bosnjaka.Nijedno,van Cazinske Krajine.Nijedno

Slab uticaj komunizma,posebno u Cazinskoj Krajini zbog Cazinske Bune.Napravilo je te ljude totalno razlicitim od ostatka Bosnjackog korpusa.Buzimljani su makar od 1945-1991.Triput povecali svoj broj.Poklopili su neka sela koja su bila Srpska.I na kraju.Imaju i imali su homogeno podrucje,kakvo danas postoji dole

A,ko misli da je tako,nek ode od Citluka do Prozora,i vidi kakva prava Bosnjak ima po tim gradovima

U svin normalnim drzavama svijeta.Gdje neko ti ne dodje u kucu.Uzme sve zivo iz tvoje kuce.Pobije ti rodjake i rodbinu.Pjeva od 6-66 godina kako sve balije treba pobiti.Taj ne zasluzuje milost nego unistenje.Milost je za budale,i ti koji su bili puni milosti.Eh,sad

Ti mozes otici pogledati popise Bosne od 1945-1991.Ako se ne slazes.Daj mi 2 eto naselja koja su postala Bosnjacka,a da nisu imale Bosnjake u 2 svjetskom ratu.Pa cu vam se naglo izvinuti.Ovo vrijedi i za cijelu Hercegovinu

Da.Mi smo danas okruzeni neprijateljima koji zele da nas pobiju,zatru,koji nam cijele tragove zele unistiit kao sto su unistili postojanje Muslimana po Ljubuskom.Kao sto to rade u Stocu i zele da urade u Mostaru.Tja do tebe je da im pravis jos 20 katolickih crkava po Sarajevu.Ali niko nije navikao da mrzi.Mrznja je dosla kod njega.A kad ti i mlado i staro vice.Od 6-66 pobij balije.I kad ti dodju stare vlaske babe.I bacaju kamenice na tebe uz povike.Ubijmo Turke

Onda znas da tu nema prica.Prica je unistenje.Tvoje ili njihove

Kako Amerikanci kazu

To kill or be killed.Nema trece
Upravo je tako Jack.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 28 nov 2014 06:38

BosnjackaHercegovina je napisao/la:To nije mudro a niti Islamski - zagovaranje nepomaganja bolesnima
Ako je clan ustaske HDZ koja javno zagovara reuspostavljanje Hrvatske republike Herceg-Bosne onda je din-dusmanin koliko i neprijatelj RBiH i ne postoji moralno opravdanje da ga Bosnjaci spasavaju od smrti.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 nov 2014 19:14

http://hr.wikipedia.org/wiki/Dodatak:Po ... 91.:_Cazin

Popis 1991 Cazin.Jel sve zeleno ili nije?

U 2 svjetskom ratu
Hadzin Potok,Crnaja.Bukovica,Vrelo,Osredak.Rujnica,Gradina.Cetnicka sela bez ijednog Muslimana tad.Trzacka Rastela je imala nesto Muslimana ali i to je bilo njihovo.Vec prije rata imao si nasu vecinu na podrucju cijele opcine

Takodjer i Zboriste te Stabandza u danasnjoj opcini V.Kladusa.Isto tako 100% Pravoslavna sela.Dodaj tu i jos Banjane.,Bastru.Drenova Glavica kraj Krupe za 2 svjetskog rata je imala 90% Pravoslavnih i 10% Muslimana.Pistaline 2/3 Srpske

Pogledaj polozaj Bosnjaka Cazinske Krajine 1941 godine?Pogledaj polozaj Bosnjaka Usk kantona 2015 godine"?Nikad bolji.Cinjenica je da nema milosti.Jer gledaj;I meni je zao svakog bolesnog,ali o kakvom merhmatli politici pricas.Dok ti ''Hrvat'' pravi 10 katolicku crkvu u Sarajevu.Cak prave i katolicku crkvu u Gorazdu.Smije li jedan Bosnjak da napravi dzamiju u Sturbi kraj Livna.Svakog dana prijete da ce srusiti Curcinicu u Livnu.Isto tako se redaju katolicke crkve po Tuzli.Imas Ksc gdje postoji nastava na Hrvatskom u jednoj Tuzli.Ali nastave na Bosanskom pak nemas u Odzaku i Orasju

Ocito jedino se mi pravimo multi-kulti blesavi.Zaposljavamo neprijatelje,saljemo im pomoc

Dosao iz Sarajeva Svetozar Pudaric.U Ivanjsku.Ja znam da imas dvije Ivanjske,jedna kraj Banja Luke a jedna kod Krupe.Ona kod Krupe.I on ''ladno'' istresao gradjevinski materijal,podijelio stoku cetnicima i dao im jos pare.I to iz Sarajeva dosao.I to clan Sdp stranke za koju glasaju 99% Bosnjaci.

Za to vrijeme.Ta ista vlada nema prava da plati ekshumaciju zrtava Prijedora kod Tomasice.I ta ista vlada dopusta ponizavanje stare nene Fate Orlovic vec 10+ godina.Ta bolest multi- kulti takozvane tolerancije gdje svak ima prava ali Bosnjak najmanje.Vidi od vijeca ministara do svih pozicija vlasti u danasnjoj Bosni.Ostavlja Bosnjaku nista.Mi ti dodjemo majmuni bez banane.Nazalost

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 dec 2014 11:26

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/regi ... dja-srbije
Ljajić: Igra oko Šešelja preko leđa Srbije

Voditelj Nacionalnog savjeta za saradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je da Sudsko vijeće Haškog tribunala treba rješavati situaciju oko eventualnog povratka Vojislava Šešelja u Haag, a ne država Srbija, koja neće dozvoliti da je uvuku u svoju igru.

Ljajić kaže da se ništa tu nije promijenilo, jer je to "jedna igra bez prestanka u kojoj sudjeluju sud i tužiteljstvo koji sada prebacuju jedni drugima".

Srbija ponovo tema

"Sve bi to bilo u redu da se to ne događa preko leđa Srbije koja je sada ničim izazvana ponovno postala tema, i sada pri kraju 2014. mi razgovaramo o Haškom tribunalu s kojim smo završili sve svoje obveze", rekao je Ljajić, prenosi Tanjug.

Kako je rekao, Sudsko vijeće tribunala je mislilo da je riješilo problem tako što je taj problem prebacilo na Srbiju, a pošto taj slučaj prate mnogi skandali i presedani onda se pojavio zahtjev Tužiteljstva da se Šešelj vrati u Haag, uz poruku da su u svemu tome nevini.

"Neće oni uspjeti Srbiju da uvuku u ovo blato koje su sami stvorili cijelim slučajem, mi ničim nismo doprinijeli u ovoj situaciji", kazao je on i naveo da je Šešelj sve sporne izjave davao i prije Haaga, u Haagu i sada i da ne vidi razlog čemu sada čuđenje.

Ljajić navodi da uvjeta za puštanje Šešelja nije ni bilo osim da ne utječe na svjedoke i žrtve i da se vrati kada Sudsko vijeće to od njega zatraži.

Kako je rekao, to je najveći presedan, jer je to do sada bila obveza države u svim slučajevima - da kada država da jamstva za nekog ona je i obvezna vratiti optuženika kada Vijeće zatraži.

Sada od države to nije traženo, kao ni od Šešelja što nije tražena suglasnost i Pretresno vijeće je donijelo odluku da nema potrebe da traže od Šešelja suglasnost, jer su sigurni da će poštivati te uvjete.

"Sudsko vijeće je sada adresa koja treba rješavati ovaj slučaj, a ne Srbija", istaknuo je Ljajić.

Nacionalizam na Balkanu najjeftinija roba

On je dodao da po toj odluci država nema obvezu vratiti Šešelja ukoliko zahtjev za njegov povratak bude potvrđen i da će oni onda tražiti način kako da se to izvede.

Govoreći o odnosima Hrvatske i Srbije, Ljajić je rekao da bi možda mogao razumjeti, na primjer, Finsku, Dansku i Švedsku da su kritizirale što Srbija nije reagirala za izjave Šešelja, ali ne i hrvatske predstavnike koji su "dočekivali svoje pravomoćno osuđene generale za ratne zločine".

Ljajić je naveo i da se 90 posto nastupa odnosi na kritiku Vlade Srbije, a ne na Hrvatsku.

On je kazao i da Hrvatska u svom parlamentu, kao i Evropskom parlamentu ima predstavnike najekstremnije desnice, dok je u Srbiji Srpska radikalna stranka izvan parlamenta.

"Tražite da se država ogradi od predstavnika vanparlamentarne stranke, onda bi se stalno morali ograđivati od raznih desničarskih organizacija. Ovo je 21. stoljeće i ne može se spriječiti sloboda govora", dodao je Ljajić.

Po njegovim riječima, svi znaju da je to dio unutarnje političke borbe u Hrvatskoj i predizborne kampanje i "da se tamo svi sada utrkuju u pokazivanju patriotizma, jer je nacionalizam na Balkanu najjeftinija roba, koja nažalost ostavlja duboke tragove".

Sve to je pokazalo koliko su odnosi Srbije i Hrvatske krhki i da nisu uznapredovali, iako mi volimo o tome govoriti, napomenuo je Ljajić.

"Iza nas je stravičan rat i ne možemo živjeti u prošlosti", naglasio je on ističući da Srbija stvarno nije ničim pridonijela niti zaslužili da se u Hrvatskoj "utrkuju tko će više da pljuje Srbiju".
:pih:

Odgovorite