☑ Pravila foruma i savjeti

Kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva - Anketa

Da se izbori održavaju sutra, moj glas bi išao....

Anketa je završila: 30 sep 2014 12:37.

Adil Žigić
0
Nema glasova.
Bakir Hadžiomerović
1
4%
Bakir Izetbegović
6
23%
Džebrail Bajramović
1
4%
Emir Suljagić
1
4%
Fahrudin Radončić
1
4%
Halil Tuzlić
0
Nema glasova.
Mirsad Kebo
1
4%
Mustafa Cerić
13
50%
Sefer Halilović
2
8%

Ukupno glasova: 26

Drina
Član

Re: Kandidati za bošnjačkog člana Predsjedništva - Anketa

Post Postao/la Drina » 16 jul 2014 16:46

Inace neki dan gledam onog Covica. Omatorio i on. Nema nista ni od njega.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jul 2014 17:08

Dosad sam 10 tak puta pogadjao statistike raznih drzava i politicke izbore.

Cvijanovicka uzima ovo.Laktasi,Prnjavor i Banja Luka rastu.Ostali krajevi padaju.Dns je jedino jak u Prijedoru

Ustasha Covic
Bakir Izetbegovic

Napisano 16/7/2014.Da ne bude zabune
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 16 jul 2014 17:27

.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 24 sep 2025 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 16 jul 2014 19:53

Ma nema sumnje da je Dr. Mustafa Ceric najbolji izbor.

Dok se on nije kandidovao, svoj glas sam bio naumio Bakiru Izetbegovicu, no, na spram takvog profila obrazovanog covjeka, kojeg i koji poznaje i Istok i Zapad i ima prijatelje na obje strane, covjek koji poznaje vjerske postulate islama, covjek koji ima iskustva u vodjenju zajednice jer je na celu IZ bio najduze i uspjesno ju je napravio cvrscom od bilo kojeg drzavne institucije, a Bogami i bogatijom / imucnijom, covjek koji klanja, pada celom na tle svome Gospodaru, covjeka kojeg sam licno imao priliku susresti par puta i na samo popricati - ne mogu da vidim da iko moze bolje od njega da vodi nas narod i zemlju.

I da, glasat cu za Dr. Mustafu Cerica!
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 jul 2014 02:46

I ja se slazem da je Ceric najbolji izbor, nemozemo biti zadovoljni sa Bakirom i sa njegovim neradom. Moramo glasati za Cerica i nadati se promjene, bar u nekim dijelovima kao sto je to Srebrenica gdje je i ranije pomagao.

Ja se stvarno nadam da ce Ceric nesto uraditi u Srebrenici, cak i u Mostaru gdje je i dosada imao velik uticaj.

Mi netrebamo samo Radoncica i Suljagica, ja bi dao svoj glas i Bakiru da ova dva nepobjede. Ali ako biram izmedju Cerica i Bakira, onda definitvno Ceric.

Na kraju ce to odluciti IZ BiH i dzemati, steta je samo sto IZ podrzava Bakira a ne Cerica. Mada ima i dzemata koji drze do Cerica.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 17 jul 2014 06:37

Pobjeda Cerica mi daje nadu da bi moglo doci do potpunog zblizavanja BiH i Sandzaka,ali i nastavka dobre saradnje sa Turskom.

Jack Cvijanovicka sigurno nece pobijediti.Za nju ce glasati Banja Luka i Prijedor,ali ostatak genocidne ce biti uz Ivanica.Vidjet ces sve od Prnjavora pa do Trebinja ce uzeti Ivanic.
Bosna Bosnjacima!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 jul 2014 13:50

Treba ovog Hadziomerovica, Suljagica i Radoncica srediti u pocetku da nedobiju ni jednog Bosnjackog glasa nego da razbiju ove komuniste u sto vecem broju.
PRIJE NEGO JE POSTAO BOŠNJAK: Pogledajte kako je Bakir Hadžiomerović iz “60 minuta” vrijeđao Bošnjake, a sutra će moliti za glasove…
http://poskok.info/wp/?p=100312

Bakir Hadžiomerović je kandidat Socijaldemokratske partije BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Prema saznanjima Saffa, Bakir Hadžiomerović je izabran nakon što niko od SDP-vaca nije htio prihvatiti kandidaturu za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Ovim potezom SDP je unaprijed izgubio izbore u ovoj kategoriji, bolje im je bilo da su odustali od kandidature za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH. Izbor Bakira Hadžiommerovića je najveći cirkus otkad postoji bh politička scena. Za njega neće glasati ni njegovi najrođeniji.

Kratko podsjećanje kako se nekada Bakir Hadžiomerović izrugivao sa vrijednostima naroda kojeg želi predstavljati u Predsjedništvu BiH:
S0iy_PR-lJc

Bakir Hadžiomerović je posebno volio da se iživljava nad hodžama i Islamskom zajednicom. U tu svrhu Bakir je napisao i opjevao pjesmu „ Sad sam s mevluda“. Promocija ove pjesme dogodila se u jednom sarajevskom lokalu u kojem su Bakir Hadžiomerović i njegovi saradnici mortuz pijani horski vrištali Bakirovu pjesmu „ Sad sam s mevluda“. Inače, pjesmu koju je pjevao Bakir Hadžiomerović i njegovo veselo društvo snimila je grupa ”Dvadesetorica” koji su poznati po pjesmama kao što je ”Drugar Ibrahim, prva brada do vrata, ima sina od 4,5 i tjera ga da klanja, u tržnom je centru opasan s dvije bombe, ima četiri žene”. U nastavku je tekst pjesme ”Sad sam s mevluda”:

”SAD SAM S MEVLUDA
NE ZNAM ŠTO HOĆU
SAD SAM S MEVLUDA
NE DAMO HODŽU
U SREDNJEBOSANSKOM KANTONU
IMA SELO
GLUHA BUKOVICA
U TOM DŽEMATU KAŽU
DA JE GLAVNI IMAM
HODŽA SA DVA LICA
NE GOVORI NIŠTA VIŠE
NE PRIČAJ MI ĆAFIRSKE PRIČE
NE ZNAM ŠTO BIH NE ZNAM GDJE SAM
OPASNA SAM
SAD SAM BIJESNA
SAD SAM S MEVLUDA
NE ZNAM ŠTO HOĆU
SAD SAM S MEVLUDA
NE DAMO HODŽU.”

Izvor: kalesijske-novine.com
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 jul 2014 14:41

Treba spominjati mu majku koja je pokrala stedise banke 1986 godine i optuzena na 7 godina zatvora.Dodik mu je to jednom dao,pa se mis usutio

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 jul 2014 15:49

Ovo ce Cericu sigurno donijeti dosta plus pojena kod Bosnjaka. Bakir Izetbegovic je previse istrosen i proziran da vodi dalje neku nasu politiku.
"Dodik i Vučić treba da znaju da Bošnjacima ne treba 100 miliona Turaka da se odbrane"
B. A. 18/07/2014 20:39:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/22841 ... brane.html

SARAJEVO - "Siguran sam da bi Dodik najradije ukinuo mjesec juli, mjesec obojen tugom, mjesec u kojem obilježavamo genocid u Srebrenici ali i u kojem pokopavamo i prve šehide iz Tomašice! Budući da ne može pobjeći od goleme istine Srebrenice i Tomašice, niti može ukinuti juli, preostaje mu baviti se političkim smicalicama i podlostima, a sve u cilju negacije genocida koji je počinila srpska vojska.

Nažalost, predstavnici međunarodne zajednice u našoj zemlji već predugo toleriraju Dodikov politički i pravni cirkus. Domaći političari ponekad koaliraju s njim iz kratkoročnih interesa, dok on dugoročno razara njihov moralni i nacionalni integritet. Takvo ponašanje treba zaustaviti, ali i konačno se pozabaviti zakonom kojim bi bilo sankcionirano negiranje genocida u Srebrenici i masovnih zločina širom Bosne i Hercegovine, od Tomašice do Ahmića. Zaista, bilo bi sramotno dočekati 20. godišnjicu genocida bez takvog zakona i sa inim Dodicima koji koriste svaku priliku da nipodaštavaju zločin u Srebrenici, međunarodne presude o genocidu u Srebrenici i, što je najgore, vrijeđaju preživjele Srebreničane, majke koje su ostavili bez sinova i muževa. Na nama je odgovornost da promjenimo taj neprihvatljiv odnos prema Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Također se pokazalo da turski političari nisu dali nikakvu izjavu koja bi ugrozila Dodika i Vučića, ali očito da je ta navodna izjava otkrila njih. Otkriva, naime, njihove namjere, jer zašto bi se oni uznemiravali ako nemaju namjeru dirati Bošnjake. Njih niko nije imenom spomenuo. Možda nisu svjesni, ali njihova ishitrena i neodmjerena reakcija je politički nezrela i moralno upitna. Dodik i Vučić bi trebali već jednom znati da su Bošnjaci sposobni sami se braniti i odbraniti, ako ih bilo ko napadne", kazao je u intervjuu za "Slobodnu Bosnu" Mustafa Cerić kandidat za bošnjačkog člana Predsjeništva BiH.

(Cijeli intervju sa Mustafom Cerićem pročitajte u novom broju Slobodne Bosne)
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 jul 2014 16:01

Jack je napisao/la:Treba spominjati mu majku koja je pokrala stedise banke 1986 godine i optuzena na 7 godina zatvora.Dodik mu je to jednom dao,pa se mis usutio
Bas tako, sramota je da se ovakvi ljudi setaju slobodno Sarajevom ili bilo kojim drugim gradom u Bosni.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 18 jul 2014 23:19

ABen je napisao/la:I ja se slazem da je Ceric najbolji izbor, nemozemo biti zadovoljni sa Bakirom i sa njegovim neradom. Moramo glasati za Cerica i nadati se promjene, bar u nekim dijelovima kao sto je to Srebrenica gdje je i ranije pomagao.

Ja se stvarno nadam da ce Ceric nesto uraditi u Srebrenici, cak i u Mostaru gdje je i dosada imao velik uticaj.

Mi netrebamo samo Radoncica i Suljagica, ja bi dao svoj glas i Bakiru da ova dva nepobjede. Ali ako biram izmedju Cerica i Bakira, onda definitvno Ceric.

Na kraju ce to odluciti IZ BiH i dzemati, steta je samo sto IZ podrzava Bakira a ne Cerica. Mada ima i dzemata koji drze do Cerica.
Bakira podrzava licno Kavazovic i klika oko njega koju je okupio tipa savjetnika, profesora Mujkija i slicnih koji su oduvijek bili zakleti neprijatelji Dr. Cerica. Cak sta vise, dobijam informacije da se priprema ofanziva iz Rijaseta preko ureda za dijasporu da se salju "mujki" profesori po dzematima u dijaspori kako bi na lukav nacin lobirali za Bakira, a protiv Cerica. Ovo jos nije potvrdjeno, a sigurno i da nece biti, no, moci cemo to da vidimo kroz odredjene aktivnosti u sljedecih mjesec dana.

U svakom slucaju, bilo ko koji pokusa u mom dzematu da ide u ovom pravcu, dobit ce ono sto zasluzuje!
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 19 jul 2014 03:19

Abdurrahman je napisao/la: Bakira podrzava licno Kavazovic i klika oko njega koju je okupio tipa savjetnika, profesora Mujkija i slicnih koji su oduvijek bili zakleti neprijatelji Dr. Cerica. Cak sta vise, dobijam informacije da se priprema ofanziva iz Rijaseta preko ureda za dijasporu da se salju "mujki" profesori po dzematima u dijaspori kako bi na lukav nacin lobirali za Bakira, a protiv Cerica. Ovo jos nije potvrdjeno, a sigurno i da nece biti, no, moci cemo to da vidimo kroz odredjene aktivnosti u sljedecih mjesec dana.

U svakom slucaju, bilo ko koji pokusa u mom dzematu da ide u ovom pravcu, dobit ce ono sto zasluzuje!
Da upravo to. IZ jednostavno ce podrzati SDA sto nije pogresno, jer SDA je uvijek bila uz IZ. Ali i samim tim ce podrzati i Bakira. Jedino pojedini dzemati i gdje je ASDA (Buzim, Cazin, dio US kantona) na sceni oni ce podrzati Cerica.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jul 2014 04:09

Ko uzme Usk kanton, taj ce uzeti izbore

Bakir Hadziomerovic.Gradski ''smeker'' i Suljagic.Ne kopcaju mentalitet Krajiskog Bosnjaka.

Bakir Izetbegovic kopca, kao i Ceric.Radoncic nece dobro proci ovdje.Po meni bit ce gusto izmedju te trojice

Sasvim je moguce da ce dio Babinih sad su eto laburisti.Glasati za Cerica ali najveci dio njih ce za Radoncica.U to sam siguran.

Sarajevo ima i jaku dijasporu koja ima pravo glasa.Ilidza je puna Turaka ali i Arapa.Sad siguran sam da oni nece za Radoncica

emir
Član

Post Postao/la emir » 19 jul 2014 13:28

ABen je napisao/la:
Abdurrahman je napisao/la: Bakira podrzava licno Kavazovic i klika oko njega koju je okupio tipa savjetnika, profesora Mujkija i slicnih koji su oduvijek bili zakleti neprijatelji Dr. Cerica. Cak sta vise, dobijam informacije da se priprema ofanziva iz Rijaseta preko ureda za dijasporu da se salju "mujki" profesori po dzematima u dijaspori kako bi na lukav nacin lobirali za Bakira, a protiv Cerica. Ovo jos nije potvrdjeno, a sigurno i da nece biti, no, moci cemo to da vidimo kroz odredjene aktivnosti u sljedecih mjesec dana.

Da upravo to. IZ jednostavno ce podrzati SDA sto nije pogresno, jer SDA je uvijek bila uz IZ. Ali i samim tim ce podrzati i Bakira. Jedino pojedini dzemati i gdje je ASDA (Buzim, Cazin, dio US kantona) na sceni oni ce podrzati Cerica.

Bakir i Cerić nisu trebali biti konkurencija jedan drugom, a sada kad jesu podjela glasova će najviše koristiti Radončiću. Tako da je novi član predsjedništva sigurno Radončić. I Cerić i Kebo i Tuzlić su zečevi koji trebaju samo smanjiti broj glasova Bakiru kako bi Fahro prošao. Zašto je Cerić prihvatio tu ulogu ne znam, ali znam recimo da je bio glavni zagovornik neprovođenja procedure zakona o lustraciji, pa čak je i zabranio da se provjerava koji su imami bili saradnici tajne policije i zbog tog je u Mujkiju stekao protivnika koji je robijao zato što nije htio da bude svjedok protiv Latića u montiranom procesu iz 1983 godine. Kad je to odbio stavljen je na listu optuženih. U to vrijeme Cerić je bio doušnik i to svi znaju, uostalom naveden je i u spisku saradnika UDBE. Stoji da je izuzetno cijenjen u islamskom svijetu, da je školovan, pametan, elokventan, ali kao samostalni kandidat nema nikakve šanse osim da smanji broj Izetbegoviću. O vezi Fahre i Cerića koji je jedan od rijetkih koje u svom smeću od novina nije pokušavao nikada sruštiti pa ni sada kada mu je protukandidat treba razmisliti u pogledu ove njihove veze preko tajnih jugoslovenskih službi. Jedan od glavnih igrača islamizacije Armije BiH nije bio Izetbegović kako ga proziva Fahro nego upravo Cerić i to između ostalih preko ef. Mirsada Mahmutovića takođe predratnog saradnika tajne službe.
S druge strane kandidatura Emira Suljagića će smanjiti broj glasova Radončiću pa i u tom kontekstu treba posmatrati ovaj Komšićev potez.
Za Bosnu i njene veze sa iskrenim prijateljima njenog opstanka je najbolje da prođe ponovo Bakir Izetbegović ili Cerić a sve drugo je propast. S tim da ponavljam da je i Cerić svjestan da nema šanse i zašto ide u korist Radončića treba razmisliti.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 19 jul 2014 14:18

Za hadziomerovica ce glasati vlasi iz Federacije. Koja je njihova glasacka moc? 20-30.000 glasova?
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 jul 2014 14:43

Tacno tako.Popisano ih je 50 000 sad ovog popisa.Tu su se tacno popisali,mozda ih je 45 000 max.Stariji su

Pa jeste nekih 20 000-30 000 glasova

Musa Kesedzija
Član

Post Postao/la Musa Kesedzija » 19 jul 2014 17:07

Jedino Sefer Halilovi i Emir Suljagic nesto vrijede jer hoce da se suprostave cetnicima i jedini koji bi nesto ucinili za BiH odnosno Bosnjake dok ostale zanima samo vlast kao sto su oba Bakira i Ceric a da nespominjem Scepu cetnika, dno dna .

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 21 jul 2014 08:12

Sto ljudi bezveze polemisete o ovom pitanju,svima je da jasno pa cak i njegovim protivnicima da ce Bakir Izetbegovic pobijediti,razlog sto nece pobjeda biti apsolutna jeste veliki broj jakih protukandidata koji imaju neki rad iza sebe i neku karizmu tipa Cerica,Radoncica,Hadziomerovica i Suljagica....
Izetbegovic ce sigurno pobjediti u Cazinu,Buzimu,S.Mostu,Kljucu,Jajcu,G.Vakufu,Busovaci,Fojnici,Konjicu,Hadzicima,Vogosci,Ilidzi,Ilijasu,Visokom,Zenici,Zepcu,Tesnju,Zavidovicima,Maglaju,Banovicima,Gradaccu,Srebreniku,Kalesiji,Teocaku,Sapni,Olovu,Kladnju....
Sve ove opcine su jaka SDA uporista gdje ona nema jaku konkurenciju i opcine gdje je on potukao do kokjena svoje protivnike za Bosnjackog clana predsjednistva 2010....npr u Jajcu je 2010. osvojio 45% glasova za Bosnjackog clana predsjednistva....a prema tome na ovim izborima podrska njemu i SDA ce samo jacati...

Musa Kesedzija
Član

Post Postao/la Musa Kesedzija » 21 jul 2014 16:35

Vatandzija89 je napisao/la:Sto ljudi bezveze polemisete o ovom pitanju,svima je da jasno pa cak i njegovim protivnicima da ce Bakir Izetbegovic pobijediti,razlog sto nece pobjeda biti apsolutna jeste veliki broj jakih protukandidata koji imaju neki rad iza sebe i neku karizmu tipa Cerica,Radoncica,Hadziomerovica i Suljagica....
Izetbegovic ce sigurno pobjediti u Cazinu,Buzimu,S.Mostu,Kljucu,Jajcu,G.Vakufu,Busovaci,Fojnici,Konjicu,Hadzicima,Vogosci,Ilidzi,Ilijasu,Visokom,Zenici,Zepcu,Tesnju,Zavidovicima,Maglaju,Banovicima,Gradaccu,Srebreniku,Kalesiji,Teocaku,Sapni,Olovu,Kladnju....
Sve ove opcine su jaka SDA uporista gdje ona nema jaku konkurenciju i opcine gdje je on potukao do kokjena svoje protivnike za Bosnjackog clana predsjednistva 2010....npr u Jajcu je 2010. osvojio 45% glasova za Bosnjackog clana predsjednistva....a prema tome na ovim izborima podrska njemu i SDA ce samo jacati...
Nista nije bez veze i niko te netjera da polemises ali niko normalan nebi vise glasao za Bakira jer je potrosen i nesposoban i nista novo ne nudi ( Babin nesudjeni princ Sarajevskog kantona :lool: ).

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 21 jul 2014 16:45

Musa Kesedzija je napisao/la:Jedino Sefer Halilovi i Emir Suljagic nesto vrijede jer hoce da se suprostave cetnicima i jedini koji bi nesto ucinili za BiH odnosno Bosnjake dok ostale zanima samo vlast kao sto su oba Bakira i Ceric a da nespominjem Scepu cetnika, dno dna .
Suljagic zeli da zastupa Bosnjake a za sebe kaze da nije Bosnjak. Cijelo vrijeme je ko fol za 1. Mart, a prvu mogucnost da stavi dupe na stolicu je iskoristio. I on ne zeli vlast? Kako moze taj covjek da nesto vrijedi, koji se nevidi kao Bosnjak a zeli da bude clan pr. Bosnjaka? On je obicni trojanski konj kojeg nam neko zeli da nametne preko DF i Komsica.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite