Unsko-sanski kanton, naseljena mjesta 2013 god.

(http://i.imgur.com/N4Htk1q.png)
Hvala Burovicu
Pogresna tema postavljena

Luzani su jako malo selo.Nalazi se izmedju Caplja i Tomine.Ono fakticki vise i ne postoji jer kad nekoga ko je odatle pitate gdje zivi reci ce u Caplju.Kuce pored ceste su pokupovali nasi ljudi.Ja znam dvije nase porodice koje tu zive.Jack je napisao/la:Tesko je reci, ali ako imas kakav konkretan dokaz za Luzane, posalji mi privatnu poruku
Cak 6 naselja imaju ispod 10 stanovnika,dok je 4 naselja nestalo, koje su imale Srpsku vecinu.Kako je takav ''zakon'' da svako selo s ispod 10 stanovnika bude tako ''zasticeno'' necemo saznati nesto konkretno
Konkretno naselja s ispod 10 stanovnika su:
1) Djedovaca
2) Bosnjaci
3) Ilidza
4) Majkic Japra Donja
5)Stara Rijeka,iako je selo vecim dijelom popisano u cetnitetu, pa ignorisite ovo selo
6)Kozin
7) G.Tramosnja iako je i ovo podijeljeno entitetskom linijom
Tu imamo jos i G Tramosnju koja ima ispod 10 stanovnika, ali selo je podijeljeno entitetskom linijom
Nestala su naselja Djurici, Gornji i Donji Lipnik te Skriljevita
Kad si spomenuo Luzane.U manje od 3 stalna popisana domacinstva popisano je 13 stanovnika.Naravno, ako saznas sta konkretno ko je tamo od nas popisan.Posalji mi poruku
Bosanski Milanovac s 12 popisanih nije toliko daleko od dana kada ce pasti na ispod 10 stanovnika.Isto kao i Otis s 18 popisanih stanovnika
Hadrovci u 9 stambenenih jedinica koje postoje su prazni, ali jedan dio valjda sela je u cetnitetu
Jedino Srpsko selo s preko 100 stanovnika popisanih je LUSCI PALANKA
I malo je glupo reci ako se u Suhaci popisalo 22 stanovnika, 100% njihovo.Ili cirka 7% prijeratne cifre.Da se u Podlugu popisalo 300 Srba?Posebno ako je to za Podbrijezje tacno
Takodjer Jasenica kod Bosanske Krupe mi je pomalo haj da kazemo nepoznata
Jasenica ima 142 popisana stanovnika na popisu 2013.Jasenica ima 123 redovna biraca.32 Bosnjaka
V.Jasenica ima 11 popisanih stanovnika na popisu 2013.64 redovna biraca.47 Bosnjaka
Sad ako bi to sve zbrojali kao Jasenicu.Iako je to zasebno selo, ali moguce su greske.Iako je selo imalo 107 staniovnika, pa mi je cudno da ima vise od pola popisanih
Mogli bi i ovdje da budemo u vecini
100 % zive tamoJack je napisao/la:Luzani su bili nase selo, ali zadnji Muslimani su pometeni tamo u 2 svjetskom ratu
Ako mislis na one 2 familije s birackog spiska.I to nije sigurno.Moras da budes siguran da te familije zive tamo 100% i da imaju vise djece
Jack je napisao/la:Luzane ipak stavi kao nase. Takodjer imas tu naselja koja nestaju u tom smislu. Od D.Sokolova do Bos. Milanovca

Jack je napisao/la:Mozes li spojiti ovako cjelu Bosnu, a ne samo Usk kanton
Pa da ti izdiktiram neka jos naselja, kakva je struktura u tim selima

Ma ja volim mape i ja bih je radio sredio sigurno za par dana ( eto hajde i sedmicu dana ), ali je problem sto ne znam raditi na ovoj mapi.Jack je napisao/la:Cuj,pomozite covjeku i recite mu tacno koja su nenaseljena sela danas.To mislim da mozete uraditi
Ima tu dosta sela koja su ispod 10 stanovnika, znaci manje vise.Tu su godine, mozda decenija u pitanju, ali selo je pri kraju
Takvih sela ima dosta i u cetnitetu i u Usk kantonu.Ja nemam vise morala da radim ovu mapu.Ipak cu malo odmarati.Ova mapa ce biti mozda malo detaljnija ali tek u Julu 2014.Nadam se.Do tad, to je jednostavno nemoguce sad srediti