☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 21 nov 2013 07:11

Ove godine ce se izmedju 3-8 dana prije katolickog praznika objaviti podatak i za naseljena mjesta po opcinama i kantonima,te i za sumsku i sve ostalo

Nece za nacionalnost, ali ako se objavi i za naseljena mjesta.Stvar je dana, a ne sedmica kad cu vam dati nesto konkretnije ovdje.To bi bilo to

Znaci jos do mjesec dana cekanja oko ovog
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 21 nov 2013 07:12

Mozda onda i nije tako lose stanje u Bosanskom Petrovcu.Od 7900 popisanih imamo sigurnih 3100 Bosnjaka kao redovnih biraca.Pored toga treba dodati maloljetne gdje je nas 65 % i plus jos nasa dijaspora.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2013 07:16

Nije to vazno.Par dana prije katolickog praznika, aludiram na Bozic.Objavit ce se podatci i za naseljena mjesta po opcinama i kantonima i za sumsku cijelu i Brcko distrikt i na osnovu tog koliko ima popisanog stanovnistva po naseljima.Moci cu vam tacno reci koliko je Bosnjaka u Bosanskom Petrovcu

Ima jos do tog, ali do kraja ove godine cemo znati daleko vise nego sad

Kad imas podatke za naseljena mjesta.Onda sve to lakse ide.Mnogo lakse

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2013 07:28

Trebat ce mi izmedju 3-7 dana da sve to sredim kad izadju podatci za naseljena mjesta, sto ce biti mnogo masovnije i bolje nego ovo sad sto je postavljeno

Mozda ce biti malo komplikovanije po gradovima, ali za sela to nece biti problema
Kako nemam zivaca vise da se bavim ovim i angazujem.Pravim pauzu dok ne dodju ti podatci, za cirka mjesec dana

Prava zabava tad krece

A sad sam na pauzi do tad

starmo
Član

Post Postao/la starmo » 21 nov 2013 15:27

Raste broj Hrvata u Mostaru - HDZ Mostara zadovoljan rezultatima popisa: Popis pokazao pozitivan trend za hrvatski narod u Mostaru - lud zbunjen nenormalan :-) tjese se valjda, ili sta li je vec :-)??

U Domu HDZ BiH u Mostaru, pod predsjedanjem Slađana Bevande održana je XVI. redovita sjednica GO HDZ BiH Mostar. Na dnevnom redu zasjedanja, uz ostalo, bio je izvještaj o popisu pučanstva u Gradu Mostaru, tehničke izmjene Poslovnika o radu Odbora za stranačku odgovornost te status i položaj mladeži u Gradu Mostaru.

Zaključeno je da je protekli popis pučanstva u Gradu Mostaru protekao u najboljem redu i pokazao pozitivan trend za hrvatski narod u Mostaru.

S tim u vezi, upućena je zahvala svima koji su doprinijeli da popis pučanstva 2013. protekne u demokratskom ozračju.
Na sjednici GO HDZ BiH Mostar usvojene su potrebne tehničke izmjene Poslovnika o radu Odbora za stranačku odgovornost kako bi mogao raditi u punom kapacitetu.

Glede statusa i položaja mladeži u Gradu Mostaru ukazano je na njihovu iznimnu ulogu u svim segmentima društvenih zbivanja.

-Mladež ne smije biti na margini stranačkog života i svi se moramo potruditi otvoriti mladim ljudima prostor i stvoriti preduvjete za njihov uspješan rad i djelovanje, kazao je predsjednik Slađan Bevanda.

http://moinfo.ba/index.php/top-vijest/i ... -u-mostaru

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2013 15:40

Kao prvo.Rekao sam Rahmanu da nabavlja podatke za zivorodjene.Ja se ne bavim time.Takodjer sam rekao i za jos jedne podatke, ali necu o tome.Nije to sad ni vazno.Odakle nabavljam podatke, i to nije vazno

Ja cu sve svoje reci do kraja godine.Sapienti sat.Ne namjeravam da radim ovo, angazujem se kao nekad, i bavim se ovim.Kad zavrsim ovo za naseljena mjesta.Vjerujem kad ti podatci za naseljena mjesta dodju.Tad cu vam reci i preciznu etnicku strukturu ne samo za opcine, nego i naseljena mjesta

Imam 4-7 dana teskog rada preda mnom , i nadam se da cu do kraja ove godine sve to zavrsiti.Mogu reci da se osjecam daleko bolje danas jer znam da necu cekati ''mjesecima'' i patiti se cekajuci ono sto trazim.Da vam dadnem neku etnicku strukturu detaljnu .Previse sam ovo radio, kazem vam.Od 2002 godine.To je punih 10+ godina i umorio sam se s ovim

Ova tema ce zivnuti itekako do kraja godine.A, drzite se sad teme, i bez trolanja, spamanja i ostalog

Ja cu svoje reci u Decembru.Kako za Bos Petrovac,tako i za Brcko, Mostar,Srebrenicu.Stolac, ama bas sve cu reci tada

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2013 15:47

Raste broj Hrvata u Mostaru - HDZ Mostara zadovoljan rezultatima popisa: Popis pokazao pozitivan trend za hrvatski narod u Mostaru - lud zbunjen nenormalan :-) tjese se valjda, ili sta li je ve
Ja cu svoje reci iduceg mjeseca kako sam rekao maloprije

Ne znam zasto oni misle da je pozitiva sto par skutorskih kriminalaca je otelo kuce i stanove Bosnjacima Zapadnog Mostara, a pritom su nestali iz Konjica i Jablanice, te na 850 km2 nema niti 1% Hrvata dole

Ako im je to ''rast'' onda zelim im i dalje taj rast i razvoj kojim se dice.Ja cu biti profesionalac i zanemariti se njihovog ''rasta'' i reci da cu vam do kraja godine dati etnicku strukturu ne samo po opcinama, nego i po naseljima, pa savjetujem svima da pisete

To je moj zadnji poslic prije penzije. ;)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2013 02:59

Jos mjesec dana pa cemo vidjeti.Kako Jack dere jarca ;)

Nazalost imam dosta licnih stvari kao i neke stvari zdravstvene.Vise necu moci da se angazujem kao nekad.

No, prije tog kad dodju podatci za naseljena mjesta.Rijesit cu mnoge dileme koje postoje jos uvijek ovdje na forumu.Ima do tog jos.Ali mozda i do kraja godine zavrsim s ovim

Eto,pa.Cim zavrsim to.Onda mogu u penziju :huhu:

:maestro:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2013 19:44

Ukoliko bude onako kako su mi rekli

Popis 2013 za opcine, kantone i naseljena mjesta posebno ovo naglasavam zadnje a to je naseljena mjesta do bozica

Ja sam kontaktirao vas par, koji volite da pisete to, tipa Bosni i jos dvojica.Pa razmislio sam da bi mi trebalo oko 10 tak dana kad bih sve opcine demografski obradio na popisu 2013.No, ako se vi ukljucite.Potrebno ce mi biti mozda 3 dana

Tako, ja cu naprimjer Kljuc obraditi kad dodju podatci za naseljena mjesta.Pa vi po slicnom sablonu mozete do kraja naprimjer Unsko-Sanski kanton da uradite

Neke opcine dovoljne su 2-3 recenice.A neke i 20-30.Sve zavisi od opcina

Ima do tog jos, ali bolje se spremiti, tako da to brze bude islo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 nov 2013 19:13

Glamoc 4038 popisana u 2013 godini.Broj ce biti i jos manji.Povrsina 1044 km2
Bos Grahovo 3091 popisan u 2013 godini.Povrsina 780 km2

Interesantno je da mnogi spominju onu bajku o 23% koje Zagreb, Zagorje i Sumadija plasira, ali ovdje se radi da ima sve vise opcina koje gube stanovnistvo i nastavit ce

Ribnik 6517 stanovnika popisano u 2013, a tamo je bilo 9000 Srba na popisu 1991

Srbi su mahom prodali svu imovinu u Federaciji, ne mislim na gradove.Vec i na sela.Kad dodju podatci s popisa 2013 za naseljena mjesta.Sve ce mi biti mnogo jasnije, a to ce nadam se biti vec do kraja ove godine

Inace, ne znam kako i sta, ali Islamska zajednica i nasa Bosnjacka udruzenja moraju da naprave neki plan i naprave neku strategiju za Glamoc, jer ovaj kraj realno mozemo poklopitii sa cak 1000 extra Bosnjaka.Mora se naci neki plan za poljuprivredu i sve to.I gledati kako da se kupuje imovina, ali ovolika povrsina nam se nudi

Ova opcina ce i dalje gubiti stanovnitvo a pocev od 2020.Srpstvo ce biti prazna prica ovdje.Ionako vec sad imaju daleko manje osnovaca i prvacica od nas i katolika u Glamocu, znaci povratak im se sveo na starije osobe sto nije neki odrzivi povratak, nego samo brutalni nestanak.

Ovaj popis moze da bude pun iznenadjenja.Ali samim time da je islo onako kako sam i zamislio.Daje mi neku zelju da se vide i ti podatci za naselja, pa da onda pravo uporedimo gdje stojimo

U roku 24-48 sati nakon sto izadju ti podatci.Poredat cu broj za sve po opcinama.Tako mapa bi ako bude srece mogla da bude i zavrsena vec u 2013 godini, sto bi meni bilo idealno

Za sve ostale koji misle da ja lupetam gluposti i ostalo.Poredat cu ovog puta i cifru za sve opcine po nacionalnosti, pa komotno mozete sve u svesku da zapisete.Nadam se opet da ce do kraja godine ovo biti zavrseno, da mogu napokon da odmorim nakon svega ovog

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 nov 2013 06:32

Cudna mi ova opcina Ostra Luka

4251 redovan biraca u 2010 godini i samo 2997 popisanih u 2013.Pravo cudno

Sulejman Kanuni
Član

Post Postao/la Sulejman Kanuni » 26 nov 2013 08:08

Jack je napisao/la:Bravo.Sad je mozda i najvazniji perod.Kad dodju konacne cifre s popisa 2013.Mozda vec i krajem ove godine.Koliko ce biti tacno smanjenje stanovnistva s postojecih 3.791 000+.Tipujem licno da ce smanjiti 200 000 Bosnjaka, i oko 250 000 Srba i Hrvata.Bude li smanjenje najvece kod Bosnjaka,a ne bude li kod drugih, onda cu direkt vjerovati da je popis brutalno laziran i namjesten da mi ne predjemo tih 50%.

Znaci oko 3.4 miliona maks stanovnika vidim.Kako je rok 90 dana od zavrsetka popisa, a vec je proslo 30 tak dana.Postoje neka sanse da bude taj podatak do kraja ove godine

A, ako vi nadjete kakve nove vijesti oko popisa.Slobodno ih kopirajte ovdje

Onako usput, postavlja se pitanje? Kada je ovaj popis, najvjerovatnije, pored svih manipulacija u popisu, antibošnjačke propagande, prethodnog genocida i sl, pokazao najmanje 50% tak posto Bošnjaka, koliko li je tek popis iz 1991. godine bio netačan i nerealan sa popisanih samo tek oko 44 % Bošnjaka ?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 nov 2013 14:14

Prestani trolati ovu temu

Rekao sam da ne radim nista do kraja Decembra ovdje, kada i ocekujem neke podatke

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 26 nov 2013 16:25

Sulejman Kanuni je napisao/la:
Jack je napisao/la:Bravo.Sad je mozda i najvazniji perod.Kad dodju konacne cifre s popisa 2013.Mozda vec i krajem ove godine.Koliko ce biti tacno smanjenje stanovnistva s postojecih 3.791 000+.Tipujem licno da ce smanjiti 200 000 Bosnjaka, i oko 250 000 Srba i Hrvata.Bude li smanjenje najvece kod Bosnjaka,a ne bude li kod drugih, onda cu direkt vjerovati da je popis brutalno laziran i namjesten da mi ne predjemo tih 50%.

Znaci oko 3.4 miliona maks stanovnika vidim.Kako je rok 90 dana od zavrsetka popisa, a vec je proslo 30 tak dana.Postoje neka sanse da bude taj podatak do kraja ove godine

A, ako vi nadjete kakve nove vijesti oko popisa.Slobodno ih kopirajte ovdje

Onako usput, postavlja se pitanje? Kada je ovaj popis, najvjerovatnije, pored svih manipulacija u popisu, antibošnjačke propagande, prethodnog genocida i sl, pokazao najmanje 50% tak posto Bošnjaka, koliko li je tek popis iz 1991. godine bio netačan i nerealan sa popisanih samo tek oko 44 % Bošnjaka ?

O ovom sam i ja razmišljao.Koliko su nas ovdje zakinuli

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 26 nov 2013 22:22

Pa vjerujem da itekako jesu

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 27 nov 2013 06:54

Sulejman Kanuni je napisao/la:
Jack je napisao/la: Onako usput, postavlja se pitanje? Kada je ovaj popis, najvjerovatnije, pored svih manipulacija u popisu, antibošnjačke propagande, prethodnog genocida i sl, pokazao najmanje 50% tak posto Bošnjaka, koliko li je tek popis iz 1991. godine bio netačan i nerealan sa popisanih samo tek oko 44 % Bošnjaka ?
Ja baš ne bih rekao da je na popisu iz 1991. bilo nekakvih većih nepravilnosti. Objasnit ću i zašto. Pogledajmo trendove u prethodnim popisima u BiH.

Popis 1953. - Srbi 44,40% (1.264.372), Jugoslaveni 31,32% (891.800), Hrvati 22,97% (654.229). Ovdje treba napomenuti da se Bošnjaci nisu mogli izjašnjavati kao Muslimani (a pogotovo ne kao Bošnjaci) pa su prema tome velika većina Jugoslavena zapravo bili Bošnjaci.

Popis 1961. - Srbi 42,89% (1.406.057), Muslimani 25,69% (842.248), Hrvati 21,71% (711.665), Jugoslaveni 8,42% (275.883). Ovdje još uvijek dominantan broj Jugoslavena su Bošnjaci, međutim kad bi ih čak i sve pribrojili Bošnjacima, opet bi Srbi bili brojniji.

Popis 1971. - Muslimani 39,57% (1.482.430), Srbi 37,19% (1.393.148), Hrvati 20,62% (772.491), Jugoslaveni 1,17% (43.796). Ovo je bio historijski popis za Bošnjake iz nekoliko razloga. Prvo, to je popis u kojem su Bošnjaci i službeno postali nacija, tada pod drugim imenom. Drugo, ovo je prvi popis u SFRJ u kojem su Bošnjaci u BiH postali većina. Treće, broj Srba je pao ispod 40% i nakon mnogo vremena oni više nisu najbrojniji narod u BiH. Četvrto, stvaranjem nacije, minoran broj Muslimana se na ovom popisu opredijelio za jugoslavensku varijantu.

Popis 1981. - Muslimani 39,52% (1.630.033), Srbi 32.02% (1.320.738), Hrvati 18,38% (758.140), Jugoslaveni 7,91% (326.316). Nažalost, prvenstveno zbog Titove smrti, gotovo izumrlo Jugoslavenstvo se opet vraća u BiH i to većinom kod Bošnjaka, ali ako promotrimo cifre ostala dva naroda u odnosu na prethodni popis, uočljivo je da je Jugoslavenstvo i kod njih oduzelo pokoji postotak. Jer, jako je zanimljivo da, u postotnom smislu, sva tri naroda bilježe pad u odnosu na 1971. dok istovremeno jugoslavenska opcija bilježi čak skoro pa sedmerostruki rast (7,91% u odnosu na 1,17% iz 1971.). Usput, ovo je prvi popis u SFRJ na kojem Hrvati padaju ispod 20% u BiH.

Popis 1991. - Muslimani 43,47% (1.902.956), Srbi 31,21% (1.366.104), Hrvati 17,38% (760.852), Jugoslaveni 5,54% (242.682). Bošnjaci, prvenstveno zbog jačeg nataliteta, i službeno po prvi put prelaze preko 40% stanovništva BiH unutar SFRJ. Srbi i Hrvati bilježe pad u postotnom smislu. Jugoslavenstvo, u kojem i dalje prevladavaju Bošnjaci, se smanjilo u odnosu na 1981.

E sad, promatrajući ove cifre i trendove kroz nekoliko decenija, čisto sumnjam da su Bošnjaci oštećeni sa popisom iz 1991. A čak i da su svi Jugoslaveni bili Bošnjaci (a sigurno nisu jer je bilo tu i Srba, a i nešto Hrvata), to opet ne bi bilo dovoljno da Bošnjaci budu i apsolutna većina u BiH.

Znači, ovo su sve prijeratne cifre. Idemo sada na postratno razdoblje i njegove posljedice. Kada izađu rezultati popisa 2013. mnogi će se zapitati kako to da su Bošnjaci prešli 50%, a bili su daleko najveće žrtve u ratu i među ubijenima i među prognanima. Vrlo jednostavno. Bošnjaci su natalitetom nakon rata (iako on nije baš sjajan, ali je pozitivan) već povratili gubitak od preko 60.000 poginulih u ratu. Ovdje treba naglasiti da ostala dva naroda nakon rata bilježe negativan natalitet pa i to tjera vodu na mlin postotnog povećanja Bošnjaka. Što se tiče onih koji su prognani, treba naglasiti da je velik broj Srba i Hrvata također napustio BiH. Tako imamo situaciju da je otprilike oko 300.000 Srba i 300.000 Hrvata napustilo BiH u odnosu na 1991. Slična cifra je i kod Bošnjaka, ali s obzirom da su najbrojniji, u postotnom smislu tu oni profitiraju. Najviše, naravno, gube Hrvati jer su najmalobrojniji.

Koliko god zvučalo apsurdno, rat je, uz najveće bošnjačke žrtve, samo ubrzao pad Hrvata i Srba. Jedni su već pali na ispod pola miliona, dok se drugi jedva drže na milionu. A najvažnije od svega je što je trend takav da će se te cifre s vremenom samo još dodatno smanjivati. Negativan prirast, starije stanovništvo u odnosu na Bošnjake te iseljavanje će samo ubrzati ovo smanjenje. Bošnjacima je zapravo sasvim dovoljno održavati se na nuli da bi u postotonom smislu rasli u BiH. Iako, naravno, idealno bi bilo da rastu u apsolutnom smislu i da je natalitet bolji. Kad bi recimo Bošnjaci imali 20.000 rođenih godišnje, zagarantirano bi došli do cifre od 70% za manje od 25 godina.

Kad se sve nabrojano uzme u obzir, po meni je onih 43,47% Bošnjaka iz 1991. sasvim realna brojka.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 nov 2013 07:08

Sasvim nerealna cifra jer popis iz 1991 je jedan od najgorih popisa koje je Jugoslavija ikad uradila.Popis 1981 je najbolji popis ikad, cak sta vise i mnogi svjetski demografi su pohvatili tadasnju Jugoslaviju za popis 1981

Popis 1991 je imao mnoge nepravilnosti tipa
mrtvi ubrojani u listu
opcinske popisne komisije nisu htjele da verifukuju rezultate popis.Vidi za Kupres
Broj Jugoslovena
Sugeriiranje popisivaca kako da se izjasne.Tako je popisivacica mojoj majki govorila da upise S-h jezik

Kao i velik broj ostalih koji nisu zivjeli u Bosni a bili su mahom Srbi i Hrvati, vojna lica, i lica koja su i do 10+ godina bila van Bosne, sto se je nastavilo i s skutorskom bojnom Gruda, Posusja i Ljubuskog sad na popisu 2013 kada granicni prijelaz Crveni Grm nikad nije imao vise putnickih vozila otkako granicari pamte.Ovako je bilo i na popisu 1991

Da ne pricam kako su svi ubrojani tad, nije bilo popisano, i stalno-prisutno stanovnistvo, nije bilo revizije, i radilo se na podjelama tadasnjih Bosnjaka

Ukupan broj Bosnjaka tad je bio 2.030 000+ sto znaci da najmanje 130 000 Jugoslovena s popisa 1991 su bili Bosnjaci, stari i novoformirani komunisti, i razne price.80% su bili Bosnjaci nesto je tu bilo mjesanog braka.Inace kad smo kod Jugoslovena, ludilo Srpstva i Srpske nacionalne mase i bica je toliko obuhvatilo Srbe da je najvise Jugosa bilo kod Bosnjaka, Hrvata i tek nesto malo kod njih
I popis iz 1953 uz popis iz 1981 su dva najbolja popisa koja je Jugoslavija ikad uradila.Iako i popis 1961 je takodjer veoma kvalitetno uradjeno.Neparni brojevi Jugoslaviji nisu donijeli nista,vidi pod popis 1971 i 1991

I prestanite trolati temu, ovo vazi za svakog dalje

Tema je popis 2013 i morao sam sat kopirati naselja i tabele s wikipedije jer neki manijak je poceo da brise razne opcine dole i preureduje stvari, a da ja pisem 6000 + naselja sad u Decembru?

I + etnicku strukturu da ubacujem, uz prepis?Nema sanse

Zeznuo me je za Bilecu, Bihac, Bijeljinu i jos 1-2 opcine ali uspio sam da prepisem vecinu

Ok, i bez trolanja i spamanja, pa makar ostalo na ovoj stranici jos 10 tak dana.Necu tolerisati i ne zelim da gledam, unaprijed vas upozoravam da ce biti brisanja, pa vi izvolite, ako zelite

Hvala jos jednom

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 nov 2013 07:16

Kad se sve nabrojano uzme u obzir, po meni je onih 43,47% Bošnjaka iz 1991. sasvim realna brojka.
Bosnjaka je bilo oko 48% na popisu 1991 i zamolio bih te na valjas gluposti i pricas o ''realnoj'' cifri kad ne znas ni kako su Jugosi isli, do nadalje

Inace 55% Maloljetnih na popisu 1991 su bili Bosnjaci.I to su i Srbi znali.Kao je popis iz 1991 prosao?I sam ne znam.Mozda sto je prvi put uveden i Bosanski jezik pa su nasi i odobrili ali ko zna

Bas zbog te cinjenice i ogromnog broja Jugosa, bojao sam se opcije ''Bosanac'

Srecom ona nije prosla tako slavno kao nekad opcija Jugos kod nas

Hrvati i Srbi su i na ovom popisu 2013 pokusali da uduplaju brojke, posebno Podrinje i Skutorije.Toliko d je lik hladno nosio popisnice u susjednu Srbiju da malo prepravlja i igra se ''bojanki'' ili sta li vec ne

Poipis 1991 je bio manje-vise uz +-1% Tad

Bosnjaci 48%
Srbi 33%
Hrvati 15%
Ostali 2%
Pravi Jugosi 2%

Sad je isto to uradjeno kao i 1991.Crveni Grm je vristao kao i 1991 i armada skutora iz Zagreba i Bjelovara je dosla da se popise, po tom su rekorderi, jer brojka od 560 000 Hrvata popisana je trebala da posluzi njima da su i dalje neki faktor, i da su presli 15%

Ali sve ce zavisiti jer mi smo uz izuzetke prilicno glupi nacionalno, ja sam jos u Januaru 2013 upozoravao na entitetsko drzavljanstvo i popisnu kradju, cak ni ja ne mogu sve da uradim

Ps onaj ustasha Milinovic ce svim silama pokusati da legalizuje dio skutorske cyber bojne .I da nam broj smanji

Samo da ta brojka bude isla na ispod 50% pa makar popis rekao da ima 49,9% Bosnjaka, iako je meni posve jasno da je to sad nemoguce jer smo mi davno presli 50% i nas procent samo treba da raste++

Ukoliko se to ne desi, ici Eustat i oboriti popis i lopovluk tih ljudi koji nam rade od kozu

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 27 nov 2013 08:23

Jack je napisao/la: Bosnjaka je bilo oko 48% na popisu 1991 i zamolio bih te na valjas gluposti i pricas o ''realnoj'' cifri kad ne znas ni kako su Jugosi isli, do nadalje
Jack, neugodan si sugovornik ponekad. Ako ti nešto nije jasno, osnove pristojnosti nalažu da me prvo pitaš što mislim pod terminom "realne cifre", a ako ti ja ne iznesem valjan argument, tek onda mi reci da valjam gluposti. Znam da su Jugoslaveni na popisu iz 1991. bili dominantno Bošnjaci, ali ih sasvim svjesno ne ubrajam u Bošnjake jer ako su oni sebe 1991. deklarirali kao Jugoslaveni, a ne kao Muslimani, to za mene niti nisu Bošnjaci. Istu stvar tvrdim i za ovaj sad popis, za mene Bosanci nisu Bošnjaci. Srećom, Bošnjaci su mnogo manje nasjedali na klopku zvanu Bosanstvo na ovom popisu nego na Jugoslavenstvo 1991. godine. Sa tog aspekta tvrdim da su cifre realne. Kad mi neko spomene Jugoslavene, prva mi padaju na pamet govna poput Lepe Brene, Kusturice i njima sličnih. Upravo zato tvrdim da su cifre realne jer na ove Bošnjake među Jugoslavenima ionako ne možeš računati. Ili su neosviješteni, ili su izdajice ili su srbofili/hrvatofili ili se srame onog što jesu. I tu nam nisu krivi ni Srbi ni Hrvati nego beskičmenjaci iz vlastitog naroda. I bolje ih je ne imati među svojim redovima jer je bolje da nas je 100 vukova nego 90 vukova i 50 ovaca.
Poipis 1991 je bio manje-vise uz +-1% Tad

Bosnjaci 48%
Srbi 33%
Hrvati 15%
Ostali 2%
Pravi Jugosi 2%
Čekaj, odakle Srba 2% više, a Hrvata 2% manje u odnosu na službene cifre popisa? Pogotovo mislim na Srbe. Zar bi njihova tadašnja mašinerija dopustila da ih se popiše manje u odnosu na to koliko ih realno ima, a po tebi ih je bilo više nego što ih se popisalo?

Usput, ovako je izgledala vjerska pripadnost 1991. godine:

muslimani 42,78% (1.872.422), pravoslavci 30,10% (1.317.379), katolici 17,65% (772.392), ateisti 5,73%, nisu se izjasnili i nepoznato 3,64%. I iz ovoga je vidljivo to što ti kažeš - među ateistima i onima koji se nisu izjasnili je najviše onih koji dolaze iz muslimanskog korpusa.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 nov 2013 14:43

Vidim i Elma je razbanirana. Kako to sada ? :roll:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite