Srbistan demografija
Re: Srbistan popis 2011 godine procjena Jacka
Sve u svemu najbitnije je bilo Prijepolje koje ce pasti ubrzo! 
Samo +9000 za Bosnjake izmedju dva popisa? To znaci da nam je prirodni prirastaj "samo" 900-1000 za svaku godinu. Neznam ali meni to malo cini? 
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Sandzak je industrijski slijepo crijevo stoga je veoma dobro sto se toliko poraslo jer se dosta iseljava u Bosnu u CG i u trece zemljeZmaj je napisao/la:Samo +9000 za Bosnjake izmedju dva popisa? To znaci da nam je prirodni prirastaj "samo" 900-1000 za svaku godinu. Neznam ali meni to malo cini?
+ oni koji su bojkotovali=13 000Zmaj je napisao/la:Samo +9000 za Bosnjake izmedju dva popisa? To znaci da nam je prirodni prirastaj "samo" 900-1000 za svaku godinu. Neznam ali meni to malo cini?
+ mozda jos 2000
=15 000
Malo?
Mozda.Ali, vidjet ces kakve ce padovi tek drugi da dozive
Prvi i jedini sam ovdje.Jedini napisao etnicku strukturu, svak laprda a ja sam napisao, pa cemo vidjeti
Jel tako ili nije.Svak ima pravo da pogrijesi, pa i ja
Dosad nisam, ne znaci da ne mogu
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Pa, cuj
Ovo sam napisao jer me nije strah.Ljudi grijese
Uglavnom procitajte i za naselja, mislim da ce Savci puci na nas mlin, i jos 1-2 naselja Sandzaka
Sva sreca pa necemo dugo cekati, kraj Novembra i onda cemo vidjeti.Kako Musa dere jarca

Ovo sam napisao jer me nije strah.Ljudi grijese
Uglavnom procitajte i za naselja, mislim da ce Savci puci na nas mlin, i jos 1-2 naselja Sandzaka
Sva sreca pa necemo dugo cekati, kraj Novembra i onda cemo vidjeti.Kako Musa dere jarca

Smije li ko da dadne neku svoju procjenu oko tog
Podatci bi trebali biti krajem Novembra dostupni, makar tako kazu

Podatci bi trebali biti krajem Novembra dostupni, makar tako kazu

Jugozapadni Srbistan 2009: Škole bez đaka, država bez ljudi
Nešto stariji članak ove "dušebrižničke bratije" koja je digla dobru lovu od svoje dijaspore, ali uglavnom trpaju vlastite džepove...
Izvor: srbi za srbe (link)
Škole bez đaka, država bez ljudi
03/04/2009
Osnovne škole u prijepoljskoj općini ove godine imaju hiljadu đaka manje nego prije deset godina. Broj prvačića u stalnom je padu i to za najmanje čitava tri - četiri odjeljenja godišnje. U posljednje tri godine zatvorene su tri škole, na Kaćevu, Miloševom Dolu i Pravoševu, jer nije bilo djece. Od ukupno 35 škola, svaka treća ima manje od pet đaka. Četiri škole imaju samo po dva đaka. Između dva posljednja popisa broj stanovnika u općini smanjen je za oko 5.000.
U Novoj Varoši stanje je još gore. Osnovna škola "Živko Ljujić" 1984. godine imala je skoro 1.850 đaka, 2001. -1.478, A ove tek 937.
- Devedesetih godina upisivali smo po osam odjeljenja prvačića, ove godine nekako ćemo sastaviti četiri odjeljenja. Prošle godine u dječjem vrtiću u Novoj Varoši bilo je 100 predškolaca, ove ih ima 96 - kaže Radiša Filipović, direktor Osnovne škole u Novoj Varoši.
Osnovna škola u selu Radoinja kod Nove Varoši 1972. godine imala je 1.070 đaka, ove godine ima ih 159. U ovom selu najesen će biti upisano tek šestoro prvaka, u susjednim Rutošima četvero, u Kokinom Brodu devetero, u Negbini troje dok u Draglici ove godine neće biti prvačića.
Katastrofalne brojke neumitno pokazuju da u ovim krajevima, polahko, ali sigurno nestaje narod. Direktori škola i zaduženi za obrazovanje u općinama kada opisuju situaciju sa brojem đaka najčešće koriste riječ - katastrofa.
Ništa bolja situacija nije s druge strane Zlatibora u užičkoj općini. Godine 1990. škole u užičkom kraju upisale su 1010 prvaka, prošle godine 724, ili 12 odjela manje, za ovu godinu još nema preciznih podataka. Škola u Kremnima i Mokroj Gori 1980. imala je 82 prvaka, prošle godine u đačke klupe sjelo je tek 26. U bajinobaštanskom kraju, od ukupno 24 škole, njih devet imaju četiri i manje đaka. Škole u Zlatiborskom okrugu, u prosjeku, imaju po 18,2 učenika po odjelu.
U općini Čajetina kažu da će se do kraja truditi da ne zatvore nijednu školu sve dok je u selu makar jedan đak. U posljednje tri godine u tri sela u ovoj općini, u Tripkovi, Mušvetama i u Golovu ponovno su otvorene osnovne škole, ali iu ovoj općini, svaka treća od 18 škola ima pet ili manje đaka.
Izvor: srbi za srbe (link)
Škole bez đaka, država bez ljudi
03/04/2009
Osnovne škole u prijepoljskoj općini ove godine imaju hiljadu đaka manje nego prije deset godina. Broj prvačića u stalnom je padu i to za najmanje čitava tri - četiri odjeljenja godišnje. U posljednje tri godine zatvorene su tri škole, na Kaćevu, Miloševom Dolu i Pravoševu, jer nije bilo djece. Od ukupno 35 škola, svaka treća ima manje od pet đaka. Četiri škole imaju samo po dva đaka. Između dva posljednja popisa broj stanovnika u općini smanjen je za oko 5.000.
U Novoj Varoši stanje je još gore. Osnovna škola "Živko Ljujić" 1984. godine imala je skoro 1.850 đaka, 2001. -1.478, A ove tek 937.
- Devedesetih godina upisivali smo po osam odjeljenja prvačića, ove godine nekako ćemo sastaviti četiri odjeljenja. Prošle godine u dječjem vrtiću u Novoj Varoši bilo je 100 predškolaca, ove ih ima 96 - kaže Radiša Filipović, direktor Osnovne škole u Novoj Varoši.
Osnovna škola u selu Radoinja kod Nove Varoši 1972. godine imala je 1.070 đaka, ove godine ima ih 159. U ovom selu najesen će biti upisano tek šestoro prvaka, u susjednim Rutošima četvero, u Kokinom Brodu devetero, u Negbini troje dok u Draglici ove godine neće biti prvačića.
Katastrofalne brojke neumitno pokazuju da u ovim krajevima, polahko, ali sigurno nestaje narod. Direktori škola i zaduženi za obrazovanje u općinama kada opisuju situaciju sa brojem đaka najčešće koriste riječ - katastrofa.
Ništa bolja situacija nije s druge strane Zlatibora u užičkoj općini. Godine 1990. škole u užičkom kraju upisale su 1010 prvaka, prošle godine 724, ili 12 odjela manje, za ovu godinu još nema preciznih podataka. Škola u Kremnima i Mokroj Gori 1980. imala je 82 prvaka, prošle godine u đačke klupe sjelo je tek 26. U bajinobaštanskom kraju, od ukupno 24 škole, njih devet imaju četiri i manje đaka. Škole u Zlatiborskom okrugu, u prosjeku, imaju po 18,2 učenika po odjelu.
U općini Čajetina kažu da će se do kraja truditi da ne zatvore nijednu školu sve dok je u selu makar jedan đak. U posljednje tri godine u tri sela u ovoj općini, u Tripkovi, Mušvetama i u Golovu ponovno su otvorene osnovne škole, ali iu ovoj općini, svaka treća od 18 škola ima pet ili manje đaka.
Njihove vlastite procjene izgledaju ovako, pa uporedite...
Srbijanske općine obojene u žuto imaju smanjenje stanovnika preko 10%.
Tutin i Pazar izgledaju dobro, ali iseljavanje Bošnjaka iz Sjenice je zabrinjavajuće.
Obratite pažnju i na Preševsku dolinu. Albanci se tope...

Srbijanske općine obojene u žuto imaju smanjenje stanovnika preko 10%.
Tutin i Pazar izgledaju dobro, ali iseljavanje Bošnjaka iz Sjenice je zabrinjavajuće.
Obratite pažnju i na Preševsku dolinu. Albanci se tope...

-
don kacunko
Ono sto je zanimljivo za Jacka jeste da dadne za jednu drzavu 10 razlicitih procjena, koje su u potpunosti drukcije jedne od drugih. I onda kada dođe podatak neki covjek kaze: E vidite da sam pogodio 
Ono sto je zanimljivo za Don kacunka je da nije procitao sto sam napisao, ali morao je da komentarise
Sasvim jasno, napisano.Sta ocekujem i tacan broj po nacionalnosti za sve nacije.Albanci su bojkotovali popis, pa njih nisam ni napisao
Sasvim jasno, napisano.Sta ocekujem i tacan broj po nacionalnosti za sve nacije.Albanci su bojkotovali popis, pa njih nisam ni napisao
Jos oko 500 porodica Bosnjaka u Pazaru, kao i u Tutinu je bojkotovalo popis.Sad, to je minimalno znaci jos 4000 ljudi.Slazem se da Sjenica je malo bas skroz losaTutin i Pazar izgledaju dobro, ali iseljavanje Bošnjaka iz Sjenice je zabrinjavajuće

-
DrzavaBosna
- Član
zanimljivo da su skutori tebe poslali da krades podatkedon kacunko je napisao/la:Ono sto je zanimljivo za Jacka jeste da dadne za jednu drzavu 10 razlicitih procjena, koje su u potpunosti drukcije jedne od drugih. I onda kada dođe podatak neki covjek kaze: E vidite da sam pogodio
Ukoliko nesto ne shvatas, slobodno napisiOno sto je zanimljivo za Jacka jeste da dadne za jednu drzavu 10 razlicitih procjena,
Napisao sam 2 razlicite procjene.Sa, i bez onih koji su bojkotovali.Sticajem okolnosti znam koliko je Bosnjaka i bojkotovalo popis u Srbistanu
A, ako ti mozes bolje, ili bilo ko drugi.Slobodno.Bujrum

don kacunko je napisao/la:Ono sto je zanimljivo za Jacka jeste da dadne za jednu drzavu 10 razlicitih procjena, koje su u potpunosti drukcije jedne od drugih. I onda kada dođe podatak neki covjek kaze: E vidite da sam pogodio
skutori samo prepisuju s ovog foruma jer nisu sposobni naci bilo sta, bilo kakav podatak..a ti si vjerujem njihov izaslanik ovdje..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Zar nema značajna novčana kazna za bojkot popisa stanovništva?Jack je napisao/la:Napisao sam 2 razlicite procjene.Sa, i bez onih koji su bojkotovali.Sticajem okolnosti znam koliko je Bosnjaka i bojkotovalo popis u Srbistanu.
Ko je to pun para da dijeli srbistanskom okupatorskom režimu?
Zadnja izmjena: Razum, dana/u 03 nov 2012 18:19, ukupno mijenjano 1 put.
Ljudi ne trebate napadati covjeka, ako se on ne slaze s onim sto ja pisem.Evo,mene zanima gdje tih ''10 procjena'' koje sam napisao
Pa, doticni koji me optuzuje, neka lijepo dadne na vidjelo takvo sta, ili nek zasuti, i poklopi se.Hvala

Pa, doticni koji me optuzuje, neka lijepo dadne na vidjelo takvo sta, ili nek zasuti, i poklopi se.Hvala

Ne zezaj ni ti. Gubimo dragocjeno vrijeme.Jack je napisao/la:Ljudi ne trebate napadati covjeka, ako se on ne slaze s onim sto ja pisem.Evo,mene zanima gdje tih ''10 procjena'' koje sam napisao
![]()
Znaš da smo svi ovdje zbog tvojih podataka.
Kazna za bojkot popisa?
Zadnja izmjena: Razum, dana/u 03 nov 2012 18:21, ukupno mijenjano 1 put.
Tutin 497Zar nema značajna novčana kazna za bojkot popisa stanovništva?
Ko je to pun para da dijeli srbijanskom okupatorskom režimu?
Prijepolje 29
Novi Pazar 511
Toliko familija je bojkotovalo popis 2011 u Sandzaku.Sad, skopcaj, da prosjecna familija dole ima 5 clanova.To bi bilo i do 5000 Bosnjaka
Srpski okupatorski rezim je prijetio, ali ostalo je na tome.Kazne nisu dosle za stotine porodica Bosnjaka koji su bojkotovali, kao i za skoro sve Albance koji su bojkotovali popis

Sanžački Srbi napraviše dobar posao sa ovim pravoslavnim Albankama.
Od silnog srpstva i junaštva plodne Albanke ispadoše najveća prijetnja.
Od silnog srpstva i junaštva plodne Albanke ispadoše najveća prijetnja.
Hvala, ali izgleda dosta nekih misle da je to jedini razlog.Ovim se bavim vise od 10 godina, jos na Sarajevu x sam izbacivao statisticke podatke davne 2003 godine.Previse sam umoran da se bavim ovimZnaš da smo svi ovdje zbog tvojih podataka.
Idem u zasluzenu penziju negdje poslije popisa.Do tada sam ovdje za iskoristavanje, jer vidim mnogi me tako i smatraju

Re: Srbistan popis 2011 godine
Kakva penzija, kakve trice? Ne ideš ti nigdje do 65-e (osim ako već nisi dido i penzioner - na FloridiJack je napisao/la:Idem u zasluzenu penziju negdje poslije popisa.Do tada sam ovdje za iskoristavanje, jer vidim mnogi me tako i smatraju.
Bismo li mi kako mogli uspostaviti kakvu agenciju pa plasirati Albanke Bošnjacima, sa ih malo dovedu u red.
Mi smo svejedno slična krv - ilirska smo plemena u bîti.