☑ Pravila foruma i savjeti

Škole vijesti

Gorcin
Član

Re: Osnovne skole vijesti

Post Postao/la Gorcin » 02 nov 2012 06:09

Jack je napisao/la:Nije to vazno.Aktivno zovem, sad sam zvao Zvornik.I jos planiram da zovem.
Medžlis IZ Zvornik - 610 osnovaca pohađa vjeronauku.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 02 nov 2012 07:03

Gorcin je napisao/la:
Jack je napisao/la:Nije to vazno.Aktivno zovem, sad sam zvao Zvornik.I jos planiram da zovem.
Medžlis IZ Zvornik - 610 osnovaca pohađa vjeronauku.
Sto se mene tice odlicno

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 nov 2012 13:45

Bravo Gorcin, hvala ti na ovome
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

don kacunko

Post Postao/la don kacunko » 02 nov 2012 13:54

Prijedor 1002
Doboj 1081
Srebrenica oko 223
Banja Luka oko 230
Zvornik 610
Nastavimo listu....

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 nov 2012 16:15

Nastavimo listu....
Super.Samo ti nastavi.Ja cu gledati, da vidim kako se to radi. :huhu: .Sve gledam i kod drugih, ali slabo oni to nastavljaju

Nije vazno, saznao sam vecinu onog sto me je zanimalo.Sem mozda Brckog, ali to cu kasnije saznati

DrzavaBosna
Član

Post Postao/la DrzavaBosna » 03 nov 2012 00:16

sta mislite o ovome : http://img703.imageshack.us/img703/3481/studmo.png (katolici ga napravili) :vomit:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 nov 2012 01:01

Mislim da je to gomila gluposti.Svi ti katolici zive u Zagrebu to sto pisu i oni nemaju nikakve veze s Bosnom, mnogi od njih su 2 ili 3 generacija Skutora u Zagrebu.Prilicno je naivno ocekivati da ce Splicani katolici masovno ici i studirati u gradu koji je oko 3 puta manji od Splita, i da ce ici, cak i ''poklopiti'' lijevu obalu, kako neki misle da ce uraditi.O tome nema ni govora.To su vanredni studenti, koji dolaze tamo da zavrse ispite nabrzake, plate malo vise.I nece niko ici i nastaviti zivjeti u Mostar.Pa, i bogatiji katolici iz Mostara vec sele, ili su preselili za Zagreb, a oni ocekuju da ce ovi Splicani i drugi napraviti sta?

Poklapanje lijeve obale.Dajte i meni takvog ''ljepila'' kojeg oni duvaju :goofy: :goofy:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 nov 2012 05:03

U drugom subotnjem dnevniku TV BN ( Bijeljina ) je bila reportaza o promjeni imena skole u Srebrenici. Vec je skinuta stara tabla.
Potvrdili su ovaj podatak o broju ucenika. Cetnike hvata prava panika tamo. Samo kukaju i pricaju o iseljavanju. Svi do jednog.

Onaj Cvijetanovic iz SDS-a( poslanik i radi u srenjoskolskom centru) kaze kako se sve vise srpske djece ispisuju iz skole u Srebrenici.

Zamjenik direkotra osnovne skole (nas covjek) kaze da je ovo samo pocetak. U glavnom holu se sada nalaze ogromne slike vuka karadzica i njegosa kao i neki drugi krstaski simboli. Kaze uskoro ce to sve biti sklonjeno. To je dobro. Postavljati zahtjeve jedan za drugim. Cim se zavrsi jedno odmah preci na drugo.

Lokalni vlasi se zale kako sad u skoli ima profesorica s maramom i da se “promjenila klima”.

Stvari idu u dobrom smjeru u Srebrenici. Srboslavlji stalno pricaju o iseljavanju.
Cim je neki tekst o Srebrenici odmah pricaju kako se iseljavaju.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 05 nov 2012 06:33

Od malih se stvari krene da ostavimo u amanet bolju situaciju generacijam sto dolaze,mi nemamo snagu da snagu da sada preuzmemo Banja Luku ali smo uzeli pola srednje Bosne,Brcko pa evo i Srebrenica je veoma blizu,ubrzo Bratunac,Doboj pa i Teslic i Modrica,Odzak i Vukosavlje idu ka nasoj dominaciji,polahko ali uspjesno :beret:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2012 01:58

Potvrdili su ovaj podatak o broju ucenika. Cetnike hvata prava panika tamo. Samo kukaju i pricaju o iseljavanju. Svi do jednog.

Onaj Cvijetanovic iz SDS-a( poslanik i radi u srenjoskolskom centru) kaze kako se sve vise srpske djece ispisuju iz skole u Srebrenici.
Veoma dobra vijest.Srebrenica ima skoro 50 km plovne rijeke Drine, granici s Srbijom.Izbija na granicu na tom potezu, a usput.Ko drzi Srebrenicu drzi i branu Zvornickog jezera, kao i onog iz Bajine Baste koji je napravljen od nasih para.Veoma je dobro i vazno, da nas broj raste radi psiholoskog pritiska na njih.Za njih je mnogo gore da izgube Srebrenicu nego jedan Kalinovik ili Rudo.

Doboj je previse krupan zalogaj za nas , i gravitiraju mu cetnici s Ozrena, Teslica i Prnjavora(Donekle).

Da razmisljam koji gradic je najbolje da se uradi .Rekao bih Bratunac.Nema veceg i blizeg grada okolo u Bosni.Srpska sela su desetkovana.Potencijalnih Srpskih doseljenika nece biti u taj kraj za razliku od Doboja

To se treba furati ove decenije.BRATUNAC

Njihov ce broj padati kao i u Srebrenici, garantujem vam

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 nov 2012 06:52

Sad opet cetnici pokusavaju da poniste izbore, ali malo sutra.
Ometaju rad skupstine i bojkotuju sve zivo.. Rasulo totalno kod njih. Treba ih jos vise nokautirati..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Razum
Član

U RS-u 46 škola sa po pet učenika

Post Postao/la Razum » 07 nov 2012 18:49

Izvor: срби за србе - хуманитарна организација

slika
U RS-u 46 škola sa po pet učenika

01/11/2008

Od 580 područnih škola, koliko ih ima u "republici srpskoj", čak 46 škola pohađa po pet
i manje učenika. Ostale imaju između pet i 15 učenika, a samo u njih 84 učenici mogu
steći devetogodišnje obrazovanje. Ministarstvo jedno od rješenja vidi u prijevozu
učenika do centralne škole ili do neke veće područne škole čime bi se, s vremenom,
škole s nekoliko učenika gasile.

Duška Radmanović, načelnik Odjeljenja za predškolsko i osnovno obrazovanje u resornom
ministarstvu, upozorila je da nastava u kombiniranom odjeljenju ne može biti jednako
dobra kao u redovnom.

"U jednom odjeljenju budu učenici iz svih razreda. Nerijetko u jednom razredu od troje
učenika, dvoje njih su brat i sestra, pa se dijete, kada bi trebalo da uči da se druži
i biti dio cjeline, susreće samo s jednom osobom koja nije iz njegove porodice",
kazala je Radmanovićeva.

Sretko Žmukić, savjetnik u Ministarstvu nauke i obrazovanja Kantona Sarajevo, kaže
kako u ovom kantonu ima 17 područnih škola, što je za dvije manje u odnosu na
prethodnu godinu.

"Pojedine područne škole ekonomski nisu isplative, ali ljudi, recimo u Trnovu gdje
nastavu u područnim školama pohađa desetak djece, ne žele se vratiti kućama ako nemaju
školu", dodao je Žmukić.

Dubravka Bosančić, pomoćnik direktora osnovne škole "Petar Kočić" u Kolima kod
Banjaluke, kazala je da ova škola ima pet područnih škola u Stričićima, Pavića,
Vilusima, Lokvarima i Konotarima.

Ona je naglasila da su uslovi rada vrlo teški, te da sredstva koja dobivaju na
godišnjoj razini nisu dovoljna ni za ogrjev.

"Stanje centralne škole je zadovoljavajuće, ali učenici područnih škola nastavu
pohađaju u devastiranim objektima sa zastarjelim vodovodnim i kanalizacijskim
cijevima, često nestaje i struja, stolarija je propala, sala devastirana, a nedostaje
i didaktički materijal", kazala je Bosančić.

Ona je dodala da su i oni razmišljali o prijevozu učenika do škole u Stričićima, ali
da se roditelji protive, jer se boje da će se gašenjem škole ugasiti i mjesto.

"U ovim mjestima živi vrlo malo ljudi, a oni smatraju da, ako se ugasi škola, koja
je jedina ustanova koja tu radi, ni oni nemaju tu što tražiti", kazala je Bosančić.
Ona je objasnila da je veliki problem i nastavni kadar, jer u ovim školama predaju
samo penzioneri, zato što su oni jedina populacija prosvjetnih radnika koja pristaje
raditi u vrlo teškim uslovima.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 07 nov 2012 18:56

Jack je napisao/la:Nije to vazno.Aktivno zovem, sad sam zvao Zvornik.I jos planiram da zovem.Saljem mailove, angazujem se, pitam, raspitujem se.Ne dodje ovo samo od sebe, ako ste mislili da dodje, onda se gadno salite

Kad biste se vi ukljucili, zvali i angazovali u roku 2 dana bi se sve ovo sredilo.Rekli mu da ce kontaktirati Gorcina ovi iz Zvornika, pa mu dostavite podatke

Vi mozete da ganjate podatke i to svi vi za

Medzlis Bratunac
Bijeljinu
Modricu
Gradisku
Vlasenicu
Teslic, iako sam ih i ja zvao, ali nisam ih dobio

Dosta tih opcina je nadjeno, a mnogo je dobro za moral nas, kad znamo da cinimo 56% Osnovaca na podrucju opcine Jajce, i najvjerovatnije i jos vise prvacica, i ove skolske godine mozda budemo imali i vise.Ove cifre nacelno su dobre, imaju finih stvari od Zenice, do Srebrenice

Sad rekao sam jos jednom momku da treba ganjati vise opcina, a ne samo jednu, jer ako se uzda u jednu ispast ce nijedna, tako.Angazovati se zvati, angazovati

Nije tesko okrenuti 2 broja telefona, nazvati i pitati.

O broju ucenika koja pohadja vjeronauku na podrucju vaseg medzlisa u skolskoj 2011/2012 godini u osnovnim skolama, to naglasite

Umjesto estetike i organizovanja, radite da nadjete podatke, poslije organizujte i pravite ikebana cvijece, sad to nije potrebno.Potrebno je do kraja dotuci ovo

055-201 252
055 226-250

Bijeljina

Nazovite to, sredite tu opcinu, da sve bude zavrseno

Mozda ne mozemo danas da sve rijesimo, ali mozemo ako vi zapnete do kraja sedmice jos Bijeljinu i to je to

Ostaje sitnis, nazovete, angazujete se.Mislim, nije tesko, ali eto
Poznajem dobro glavnog imama Medzlisa Bratunca. Sad cu mu poslati poruku s pitanjem oko bosnjackih prvacica i koliko ih posjecuje islamsku vjeronauku u skolama.

Proslog ramazana bio sam s njim nekoliko dana i pitao sam ga, Elvir ef. Hodzica, koliko od prilike Bosnjaka ima u opcini Bratunac, on mi je odgovorio ovako: "Ja ti mogu reci tacno koliko ima, a ne od prilike s nagadjanjem. " Kad sa mga priupitao a kako mozes znati tacno kad nije bilo popisa, rekao je da je IZ u opcini Bratunac s njim na celu izvrsila popis dzemata i povratnika. Radi se o cifri od oko 8.000 Bosnjaka povratnika koji zive u ovoj opcini danas, dok je do skora bilo prijavljeno preko CIPS-a licne karte negdje oko 2500. Oni su angazovali da se dodje do nekog broja od 4.000 zbog izbora sto su velikim dijelom i uspjeli.

Dakle, ovo su podaci od glavnog imama Medzlisa opcine Bratunac - da u opcini Bratunac ima oko 8000 Bosnjaka povratnika, a da Srba ima negdje oko 12.000.

Sta mislis za ove podatke, Jack ? Dakle, radi se o osobi koja barata s najboljim rezultatima koja se nalazi u ovoj opcini.

Kako rekoh, saljem poruku s pitanjem ovom imamu upravo sad.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2012 19:15

Podatci o zivorodjenim mi ne ukazuju na takvo sta

No, ako mozes da dobijes podatak za medzlis Bratunac.Vec postoje podatci za Zvornik i Srebrenicu.To bi bilo veoma vazno naci

Trazis ukupan broj djece koja pohadjaju vjeronauku na podrucju medzlisa Bratunac u skolskoj 2011/2012 za osnovne skole i srednje.Posebno.Nekad znaju zajedno da ti dadnu

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 07 nov 2012 19:35

Jack je napisao/la:Podatci o zivorodjenim mi ne ukazuju na takvo sta

No, ako mozes da dobijes podatak za medzlis Bratunac.Vec postoje podatci za Zvornik i Srebrenicu.To bi bilo veoma vazno naci

Trazis ukupan broj djece koja pohadjaju vjeronauku na podrucju medzlisa Bratunac u skolskoj 2011/2012 za osnovne skole i srednje.Posebno.Nekad znaju zajedno da ti dadnu
Poslao sam upravo sad. Nadam se da ce mi javiti uskoro, insha'Allah. Inace brzo odgovara na poruke koje posaljem, no, sad je ionako kasno. Ponoc.

Sto se tice zivorodjenih, da ne ukazuju da Bosnjaka ima toliko u opcini, ja zaista ne mogu puno oko toga komentarisati osim sto POSTOJI mogucnost da zene se poradjaju u Tuzli jer vise vjeruju svojim ljudima... Ne znam...
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2012 21:42

Ok?
Vise cemo saznati kad dobijemu tu informaciju.Tako, nije vazno oko danas, ili sutra.Vazno je da si ti napisao, i da ce ti odgovoriti u toku ove sedmice,nadam se.Pa, ako ti dostavi kakad podatak za Bratunac.Slobodno, dostavi

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2012 21:44

amkos je napisao/la:Sad opet cetnici pokusavaju da poniste izbore, ali malo sutra.
Ometaju rad skupstine i bojkotuju sve zivo.. Rasulo totalno kod njih. Treba ih jos vise nokautirati..
Cik je cetnicka kuca,predvodjena Brankom Petricem.Inace tu mu je poziciju Sdfuj(Sdp) DAO

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 07 nov 2012 22:33

Jack je napisao/la:
amkos je napisao/la:Sad opet cetnici pokusavaju da poniste izbore, ali malo sutra.
Cik je cetnicka kuca,predvodjena Brankom Petricem.Inace tu mu je poziciju Sdfuj(Sdp) DAO
Nije bas u potpunosti cetnicka, jer Petric nema potpunu kontrolu nad CIK-m. To pokazuje i najnoviji detalj gdje nisu ponisteni izbori za Srebrenicu, ali svakako da, nisu ni potvrdjeni.

U sustini, nisi daleko od istine. Petric mora da ide s te funkcije!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 08 nov 2012 06:08

Abdurrahman je napisao/la:
Jack je napisao/la:
Nije bas u potpunosti cetnicka, jer Petric nema potpunu kontrolu nad CIK-m. To pokazuje i najnoviji detalj gdje nisu ponisteni izbori za Srebrenicu, ali svakako da, nisu ni potvrdjeni.

U sustini, nisi daleko od istine. Petric mora da ide s te funkcije!!

Za izbore 2014 mora biti Bosnjak na celu CIK- a. Jednostavno mora.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 08 nov 2012 07:28

Trenutno je neophodno dotuci pokrstene u Srebrenici.
U Naredne 4 godine moramo ostvariti apsolutnu vecinu u toj opcini. Moramo biti bez pardona

Tek sa sigurnom apsolutnom vecinom u Srebrenici mozemo jace uticati na okolna mjesta (Bratunac, Vlasenica itd)

Kada je u pitanju Školski odbor, u toku je njegovo konstituisanje i vidjet ćemo kako će to teći, budući da je zakon jasan: sastav Školskog odbora mora odražavati nacionalnu strukturu učenika. A sada imamo stanje da je u Prvoj osnovnoj školi 226 učenika bošnjačke nacionalnosti, a 176 učenika srpske nacionalnosti. To ćemo rješavati u narednom periodu i vidjet ćemo kako će to teći. U ovom momentu je bitno da nastava teče i otklonjena je diskriminacija u obrazovnom sistemu prema Bošnjacima.

• Mislite li da se u Srebrenici stvari polako mijenjaju nabolje, bar u obrazovanju bošnjačke djece?

- Možemo slobodno kazati da smo zadovoljni obrazovanjem bošnjačke djece u Srebrenici. Nije to u potpunosti riješeno. Ostaju nam još neki detalji oko obrazovanja do četvrtog razreda, ali to su problemi tehničke prirode. Nastojat ćemo da i to u narednom periodu riješimo. Dosadašnji način obrazovanja bošnjačke djece bio je jednim dijelom i protiv povratka u Srebrenicu Bošnjaka koji imaju djecu za školovanje. Sada tih problema nema. Dakle, prilikom povratka u Srebrenicu djeca će se obrazovati po Nastavnom planu i programu Tuzlanskog kantona.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/inte ... u-proslost
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite