Jack ja sumnjam da u Mostaru ima preko 3-4 hiljade srbendi!!
Ocito da ih ima.No,najmanje u gradu
Na Istoku je popisano oko 48 000 stanovnika.Tacne cifre kazu oko 47 800.Od tog broja imas cirka 2400 Nebosnjaka.Na tu cifru imas izmedju 1500-2000 Srba.Najvise u Bijelom Polju.Kao i stotinjak Roma.Karasebes.Pod Istok mislim na Istocni dio grada sto je drzala Armija Bih.Hrvati su se zadrzali samo u dijelu Potoka sto je drzao Hvo.Popisano ih je malo po Gnojnicama,Vrapcicima ali to je ono bas prava manjina.Kako bilo tu ne prelaze 1000,.Receno mi je izmedju 500-1000,ali gdje su Romi.A zna se da kod Srba i ima nesto mladezi gore na Bijelom Polju
Sto se tice zapada.Tamo je popisano nekih 63 500 stanovnika.Eto,dajmo lijepu veliku cifru ovdje Hrvatima.To je 54 000.Njih moze najvise da bude 55 000 popisanih.Znaci imamo cirka 9500 ostalih na zapadu.A tu je bilo Bosnjaka znatno vise nego Srba,iako i Srba je bilo u nekim selima tipa Hodbina
S 6000 popisanih u zapadu imamo
52 000 Bosnjaka
55 000 Hrvata
4000 Srba
S 7000 popisanih imamo
53 000 Bosnjaka
55 000 Hrvata
3000 Srba
No,kazem.Za sad sve ide kako treba.Sve pade u vodu.Od silne studentske mase na zapadu Mostara s kojim su poklapali.Do cinjenice da nisu ni preko 50% presli
Pa Ilidza jos malo ce preci cijeli Mostar, kako se gradi i sirii.Ono sto sam prije pricao je da oni tamo mogu kakav tajkunski hotel da naprave koju zgradu da nasminkaju.Ali to je to
No,podatci za Bugojno,Konjic.I oni su veoma ohrabrujuci za nas.Jos kad bi se 3-4 opcine nasle.Sve bi lakse islo
Podatci za Kakanj i Visoko nam kazu cirka 75 000 Bosnjaka.Noele,fakat ne znam kako nisi mogao da nadjes podatak za Tesanj.
A,jos nam par opcina fali.Ne vise od 5-6 onih kljucih.Da se moze razvrsati koliko je Bosnjaka popisano
Jos nesto.U Federaciji je popisan minoran broj Srba.U tu spadaju i gradovi.Broj Srba ovim tempom ne moze da ide preko 1.1 miliona komplet