☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Agron
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Agron » 26 okt 2013 06:28

Kakva je situacija u Jajcu!?

Je li sigurno da smo većina u Brčkom? :P
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 06:33

Vecina smo tamo kao i u Srebrenici
Da budem iskren.Nemam ama bas nikakav podatak za Bratunac i ne znam kako ide cifra dole.
Ovo ostalo vecinu imam.Bijeljina kao neka veca opcina.Nemam nikakav podatak
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

dijeteBosne
Član

Post Postao/la dijeteBosne » 26 okt 2013 06:38

Jack je napisao/la:Sto se tice Brckog.Popisano je 43% Bosnjaka,1% Ostali,18% Hrvata i ostalo su Srbi,Nas je vise kao sto sam pricao

Velik broj Hrvata popisanih.Mnogo veci nego u nekim opcinama

Ne znam imas li kakav info za Tesanj ili Teslic.
Odlične vijesti, hvala Jack. ;)

Što se tiče četalja, popis će i pokazat da su se svi koncentrisali na dvije najveće opštine/grada.. BN sa 130k i BL sa 230k-240k. ... Ostali krajevi pustare...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 06:44

Banja Luka nema toliko Srba ni pod snove

Podatci poznati meni.Inace lijepo mjesas latinicu i cirilicu.I ti si jedan od plejade velikih multi-taskera

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 26 okt 2013 06:45

Jack je napisao/la:Noele

Ja imam Banja Luku.Bos Gradisku i Prijedor.Sav onaj kraj sumske do Otoke znaci i Novi.A ti si rekao da si dobio info za Doboj.Hoces reci od 27 000 Bosnjaka dole da se 24 000 popisalo.Malo izgleda preoptimisticno.Nije nemoguce da se 20 000 popisalo.No 24 000.Probaj saznati nesto vise o tome kao i za Brcko
U Doboju od ukupno popisanih 72 000 ima 30% bošnjaka, tj. oko 21.500!

:ljulja: :ljulja:

P.S. Ko je onaj Kapetan,

meni po stilu pisanja najviše liči na NEBOJŠU NS,

onog salonskog četnika!

Pogledaj kakve gluposti piše i pita :roll: :roll: :roll:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 06:48

Jesam li ti preko privatne rekao da to ostavis meni

Doboj nije los.Znaci da su se sela dobro popisala.Kao i grad.

Hvala za lekciju matematike.Meni se ucinilo da si ti rekao 1/3.A sad vidim 30%.Moja greska

dijeteBosne
Član

Post Postao/la dijeteBosne » 26 okt 2013 08:02

Jack je napisao/la:Banja Luka nema toliko Srba ni pod snove

Podatci poznati meni.Inace lijepo mjesas latinicu i cirilicu.I ti si jedan od plejade velikih multi-taskera
Normalno da nema. Mislio sam na ukupan broj stanovnika. Ili mislis da sam toliko glup i da kazem da jedna Bijeljina ima 130k četalja, ne ne...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 08:30

Nema ni zajedno

Najvise nasih je popisano u Prijedoru.Pa Zvornik,Doboj

No,ako bi gledali prijeratne granice opcina.Najvise je popisano u Doboju ukljucujuci Doboj Jug i Istok,Zvorniku,ovdje sam uracunao i Sapnu.Tek onda dodje Prijedor

Bosnjaka je sad po meni sigurnih 1.9 miliona.Mozda idu i ka 2 miliona popisanih

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 26 okt 2013 08:45

Ako nas do sada ima 1.9 miliona , onda je to predobar rezultat. Mnogi su predviđali brojku od 1.6 miliona , što je bilo smiješno. Uglavnom za nas je ovaj popis bio dosta uspješan.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 08:50

Sto se tice Srba

S njima sam rascistio.Imam sve podatke za vece opcine

Banja Luka,Gradiska,Prijedor,.Doboj.Zvornik.Ostaje samo jos Bijeljina i Teslic.Istocna Hercegovina nece imati neki velik odziv

Isto tako i za Hrvate.Znam brojku za Jablanicu,Konjic.Mostar skoro da znam,ne znam u detalje ali saznat cu.
Hrvati variraju od opcine do opcine u to nema sumnje

U Srebrenici smo fina vecina.Bratunac nemam nikakav podatak

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 26 okt 2013 10:23

za mene svaki rezultat bosnjaka od ispod dva miliona bice tuzan i bice mi jako krivo, jer sam ubjedjen da nas toliko ima, sve ispod bice razocarenje, svaki rezultat u mostaru iznad par posto vishe za hrvate opet ce za mene biti veliko razocarenje. jednostavno toliko zelim da im suknemo u mostaru, jer svu svoju moc i politiku su usmjerili na mostar, a mi smo ga nekako svi napustili, tj nasha elita politicka. ja iskeno se nadam da ce nas biti 55 posto cisto jer bi se onda nadao da ce nas na sljedecem popisu biti oko 65 posto, a najveca zelja mi je za moga zivota da nas bude oko 70 posto, tj zelim to da dozivim, sada mi je 30 godina. nadam se hehe

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 10:51

Prvi put nakon 150 godina mi smo dominantni u Bosni.Na pocetku 2 svjetskog rata bilo nas je 30%!

u Mostaru vecina naseg naroda se je izjasnilo kao Bosnjacima.Kazu da je i prije rata postojala ta odbojnost prema Bosancima i ona je proradila.Ja,Bosanac?Rece jedan lik iz naselja Tekija.Pisi Bosnjak.Ziva istina.

Ne brinem se za Mostar.Ustashe su htjele da igraju veliku igru.Popiivali su se masovnije u nekim opcinama, a u drugim nisu,.Isto kao i cetnici.No i to nece proci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 10:57

Veoma uspjesan popis za nas.Veoma.Iznenadjenju nikad kraja kad objavim neke cifre prvi i nevaznicni rezultati popisanih

Gledaj.Meni je ova tema nakon 200+ stranica i pomalo dosadila.Ne znam jel vama.Samo kazem sta je ocito.Sto se tice Srba.Popisuju se oni u Federaciji ali ne u tako velikim procentima.To i ovi cetnicko-ustasko troleri koji imaju vise od 5 poruka mogu da vide

A znam ko ste.Jednostavno nije mi ovo interesantno vise.Kao kad uzmes nesto i igras se po 2-3 dana.Sta cu vise.Polozio sam ove cifre.Ne zanima me toliko vise

Ne brini.Reci cu ti ne samo za nas.Nego cu ti reci koliko je i Srba popisano po mom.Ama bas sve cu vam reci

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 26 okt 2013 11:53

izgleda da sam bio blizu sto se procjene tice, mada mi dajete cak veci optimizam nego sto sam mislio. Bog zna kakve ce biti malverzacije u stocnom dijelu sarajeva
Bog Bosna i Bošnjaci

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 26 okt 2013 13:24

Jack je napisao/la:Prvi put nakon 150 godina mi smo dominantni u Bosni.Na pocetku 2 svjetskog rata bilo nas je 30%!

u Mostaru vecina naseg naroda se je izjasnilo kao Bosnjacima.Kazu da je i prije rata postojala ta odbojnost prema Bosancima i ona je proradila.Ja,Bosanac?Rece jedan lik iz naselja Tekija.Pisi Bosnjak.Ziva istina.

Ne brinem se za Mostar.Ustashe su htjele da igraju veliku igru.Popiivali su se masovnije u nekim opcinama, a u drugim nisu,.Isto kao i cetnici.No i to nece proci
u mostaru je najvise popisanih bosnjaka u odnosu na bosance to je jasno, ne zato sto imaju odbojnost prema bosancima, nego zato sto i kad pomisle na tu neku blagu komunisticku opciju bosanac, sjete se ko je sa druge strane, i proradi inat i ponos, tako da dole nema dileme, jer su svi bosnjaci, osim par uzvlaciguza iz mjesanih brakova, koji glume jugoslovenstvo. isto bi bila i u sarajevu, da su recimo srbi ostali na grbavici ilidzi i slicno, i da opstruisu sve zivo, ne bi ni medju sarajlija bila dilema, da svako malo nalece neko sa svadbe sa zastavama, ili pravi nerede poslije utakmica i slicno. zato mi i jest bitan mostar, kao sto bi trebao i vecini da bude, jer on je prvi juzni branik domovine. nadam se ipak dole nasim izuzetnim rezultatima, jer blagaj je danas spojen sa mostarom istocnim, na potezu, blagaj dracevice, kocine, opine, imas danas sigurno 15 000- 20 000 ljudi. sam istocni dio grada, neka ima jos dvadeset, plus 5 000 na zapadnoj strani. potez vrapcici, potoci, bijelo bolje, dreznica, ima bar jos 10-15 hiljada. mislim da brojka moguce je moze biti jos veca, sto kaze da nas dole ima dosta vishe od 50 000. bar je neka moja logicna racunica takva, sa tim da nisam jos brojao neka sela, tipa buna, gubavica, pijesci, stanojevici, te prema nevesinju, podvelezje, gnojnice, vranjevici, na desnoj strani postoi brkanovo brdo tu takodjer zive iskljucivo bosnjaci, neznatan broj nalazi se i rodocu, takodjer desna strana.

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 26 okt 2013 13:37

-3,7-3,8 mil. dali su to ukupno popisani ili samo prisutni?
-18% hrvata u brckom je iznanadjenje sobzirom na vitanu statistiku. mozda su se masovno odazvali na popis raseljena lica?

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 26 okt 2013 14:10

Uh kad se sjetim samog početka popisa i straha da nas neće rasturiti u svim segmentima i da Bosni i Hercegovini polako dolazi kraj. Hvala Bogu ove teme, pa me ubijedi u suprotno. Meni nije dosadila ova tema.Bar me drži u ubjeđenju da vjerujem Jack-u i ono što on piše. Ne bavim se statistikom koju pojedini forumaši ovdje prezentiraju, osim što me samo interesuje broj Bošnjaka i sigurnost i spoznaja da domovini neće biti ništa loše. Bošnjaci me sve više podsjećaju na jevreje.Onako, držimo se zajedno i ne damo da nas zajebu neprijatelji.Sjetimo se Srebrenice u vezi onih izbora, pa sad ovo. Niko nam nije ravan.

Samo da povratimo Mostar i one južnije krajeve jer sjever je bar po Jack-u već osiguran.

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 26 okt 2013 14:33

Tuzlak04 je napisao/la:Uh kad se sjetim samog početka popisa i straha da nas neće rasturiti u svim segmentima i da Bosni i Hercegovini polako dolazi kraj. Hvala Bogu ove teme, pa me ubijedi u suprotno. Meni nije dosadila ova tema.Bar me drži u ubjeđenju da vjerujem Jack-u i ono što on piše. Ne bavim se statistikom koju pojedini forumaši ovdje prezentiraju, osim što me samo interesuje broj Bošnjaka i sigurnost i spoznaja da domovini neće biti ništa loše. Bošnjaci me sve više podsjećaju na jevreje.Onako, držimo se zajedno i ne damo da nas zajebu neprijatelji.Sjetimo se Srebrenice u vezi onih izbora, pa sad ovo. Niko nam nije ravan.

Samo da povratimo Mostar i one južnije krajeve jer sjever je bar po Jack-u već osiguran.
meni je isto samo sto ja jos uvijek ne zelim da vjerujem... da li je to ono "ako se ne nadas neces se ne razocarati" :D

mah, neka nas bude 51% mi smo dobili mnogo vaznih bitki za buducnost, za konacni obracun protiv svih rusitelja bosne,

- dostigli smo vecinu kao nikad prije otkako se vode statistike tj. presli smo sluzbeno 50% prvi put
- napravili smo temelj ka bosnjastvu

sve ostalo ide polako, vremenom, godina po godina sve ih je manje.. iseljavanje, bijela kuga, asimilacija itd... sve to vodi ka konacnoj pobjedi i prema stvaranju nacionalne drzave bosnjaka... poslije cemo mi jebavati srbiju ko sto oni nas jebavaju, jacati privredu, stvarati veze jos jace sa sandzakom, ekonomske veze... mah polako

1 bitka po redu :macevi: :rat:
Bog Bosna i Bošnjaci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 okt 2013 15:03

Masovnije su se pisali u Brckom.Negdje pak i nisu.Znam gdje i nisu

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 26 okt 2013 15:09

Jack je napisao/la:Masovnije su se pisali u Brckom.Negdje pak i nisu.Znam gdje i nisu
da li stoji i dalje 43% bosnjaka, 18% hrvata, 1% ostalih?

Odgovorite