☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Boss2013
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Boss2013 » 22 okt 2013 12:47

Boss2013 je napisao/la:što se tiče krupe, ono što je prije ata bilo vlaško, to je sad krupa na uni. ono ostalo malo je par katuna i didova sa bakama koji su došli da umru. žive u neobnovljenim i neuslovnim kućama, zemlju masovno prodaju. ivanjska - što se tiče zemlje- je sva rasprodana, ostala samo kućišta, koja još nisu prodana, ali oni više nemaju zemlje. vranjska i glavica su odavno riješene, uglavnom dobrano riješeno. v.radić i jasenica samo starci. čisto sumnjam da će se iko tu ko nije prisutan prijaviti da žive. više oni vole pojačati svoj broj u rs nego u krupi. oni su krupu izgubili ionako, znaju da nemaju tu šta tražiti. po mom mišljenju bilo bi dobro da se masovno prijave u krupi, da njihov broj opadne u rs. kad bi se svi prijavili krupi mi bi opet bili 3/4+ stanovništva. što ih više razvučemo bih je jača. a mi opet većina u svakoj općini. za ostale općine ak šta konkretno saznam javim.
bolje vas našao. do sada sam samo čitao, pa rekao da i ja šta doprinesem, budući da sam neke informacije prikupio. :ljulja:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 12:50

Nema na cemu.S 5 postova prestajes da budes novi kolac tako da znas.Ako sta saznas vise.Javi obavezno

Ja najbolje znam kako je u Prijedoru na popisu
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 22 okt 2013 12:51

ocito da srbi lude zbog srebrenice SRNA - 22.10.2013 16:16
SREBRENICA - Predsjednik Skupštine opštine /SO/ Srebrenica Radomir Pavlović saopštio je da je, prema nezvaničnim podacima kojima raspolaže Koalicija za Republiku Srpsku, u ovoj opštini popisano duplo više stanovnika nego što ih stvarno živi na ovom prostoru.
"Rezultati popisa su, kao i izbori u Srebrenici, već ranije dogovoreni i isplanirani na štetu srpskog naroda, kao i obično", prenio je Pavlović ocjenu ove koalicije, koju čine sve srpske stranke i nevladine organizacije u ovom mjestu.
U njegovom saopštenju se tvrdi da na području ove opštine stvarno živi oko 65 odsto Srba i oko 35 Bošnjaka, a da će, prema saznanjima Koalicije, ovaj popis "pokazati" da je približno isti broj pripadnika oba naroda.
"I popis govori da se u Srebrenici sve unaprijed dogovori i da je ona ranije izrežirani politički projekat, jer su opstrukcije popisivača, instruktora i Popisne komisije u toku popisa potpuno slične scenariju koji je viđen za lokalne izbore 2012. godine", naveo je Pavlović.
On ističe da će rezultati popisa pokazati da stanovnika ima u nekim selima gdje nema ni kuća i gdje od početka rata niko ne živi ili da u selu sa dvije kuće živi 10 puta više osoba od stvarnog broja.
"U rijetko naseljenim selima kao što su Skenderovići, Ratkovići, Viogor, Brežani i još nekima zna se poimenično ko u kojoj kući živi, a upisanih je mnogo više, dok će u Sućeski ili Potočarima biti više stanovnika nego u Srebrenici", iznio je Pavlović tvrdnje Koalicije za Republiku Srpsku.
On navodi da Koalicija smatra da je cilj ovako obavljenog popisa stanovništva da se Srebrenica predstavi kao opština u kojoj svi treba da budu zadovoljni popisom i da vlast dijele po principu "pola-pola" iako je stvarno stanje na terenu potpuno drugačije.http://www.nezavisne.com/novosti/gradov ... 14866.html

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 22 okt 2013 12:53

abdic88 je napisao/la:
Što se tiče Kladuše, mislim da je moguće da su ljudi nasjeli na one priče o oduzimanju hrvatskog državljanstva ukoliko se ne izjasne kao Hrvati, vodila se kampanja oko toga. I još je bitno da Babo nije vodio nikakve kampanje oko izjašnjavanja dole.
Jesu nasjeli,mozes mislit..kaze mi kolega sa faxa,njegov amidza kad mu je dosao popisivac na pitanje nacionalnost rekao Bosnjak,sa hrvatskim drzavljanstvom i nasmijao se...sto ce reci prica o kojekakvom oduzimanju drzavljanstava je bajka koja bas kod Bosnjaka i nije upalila...a dr. i automasi znaju da su Bosnjaci,jer je autonomija stvar politike i rata,a ne nacije...sto ce reci da u Kladusi zivi vise od 93% Bosnjaka

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 22 okt 2013 12:57

Vatandzija89 je napisao/la:
abdic88 je napisao/la:
Što se tiče Kladuše, mislim da je moguće da su ljudi nasjeli na one priče o oduzimanju hrvatskog državljanstva ukoliko se ne izjasne kao Hrvati, vodila se kampanja oko toga. I još je bitno da Babo nije vodio nikakve kampanje oko izjašnjavanja dole.
Jesu nasjeli,mozes mislit..kaze mi kolega sa faxa,njegov amidza kad mu je dosao popisivac na pitanje nacionalnost rekao Bosnjak,sa hrvatskim drzavljanstvom i nasmijao se...sto ce reci prica o kojekakvom oduzimanju drzavljanstava je bajka koja bas kod Bosnjaka i nije upalila...a dr. i automasi znaju da su Bosnjaci,jer je autonomija stvar politike i rata,a ne nacije...sto ce reci da u Kladusi zivi vise od 93% Bosnjaka
krajišnici su pokazali veliku inteligenciju koristeći povlasticu da imaju hrvatske pasoše,

olakšali su sebi putovanje i život, na korist svih bošnjaka u BiH

:spavanje:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 22 okt 2013 13:01

noel malcolm je napisao/la:
krajišnici su pokazali veliku inteligenciju koristeći povlasticu da imaju hrvatske pasoše,

olakšali su sebi putovanje i život, na korist svih bošnjaka u BiH

:spavanje:[/quote]

A nisu susjedi znali da nije onako kako ti hoces vec kako Allah dz.s. odredi!!

Boss2013
Član

Post Postao/la Boss2013 » 22 okt 2013 13:10

u jezerskom naseljenom samo bošnjacima, se samo nekoliko ljudi izjasnilo kao bosanci (njih 5-6), dok su ostali članovi njihove familije izjasnili kao bošnjaci. uglavnom to (tih 5-6) su budale, i svagdje u svakom narodu ima takvih. ostalih nekoliko hiljada sve su bošnjaci.

atif
Član

Post Postao/la atif » 22 okt 2013 13:19

Selam alejkum Boss2013 dobrodošao!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 13:56

Uglavnom ako ne bude stvarno neke haj da kazemo greske u Pecigradu.Trzcu i tim selima.Ici ce od 95-100% Bosnjaci izjasnjavanje.Malo sam se pravo zacudio kako samo 6000 popisanih u Petrovcu.Ima nas sigurno 2000 dole,ali ako nas je 3000.Tu smo znaci

Zavisi koliko je u gradu popisano a koliko po selima Petrovca

Boss2013
Član

Post Postao/la Boss2013 » 22 okt 2013 14:05

predsjednik općinske popisne komisije u cazinu je bio, hajde pogodite koga je načelnik stavio. nikog drugog do glavnog imama medžlisa islamske zajednice u cazinu saida mujakića, završio medresu i islamski fax u sarajevu. ako bi igdje na usk trebalo bit povoljno za bošnjake onda je to cazin.
Zadnja izmjena: Boss2013, dana/u 22 okt 2013 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
Kvalitetna organizacija, obrazovanje, ekonomija, povratak, natalitet.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 14:06

Da taj tvoj instruktor nije Ive iz Pougarja

Znaci od 15 700 Hrvata s popisa 1991.Popisano je njih 14 700.Od 17 500 Bosnjaka s popisa 1991.Odbio Jezero i dodao Vlasinje.Njih 15 000 je popisano.Ta matematika bi isla

1000 Hrvata manje je popisano.I 2500 Bosnjaka manje zadnjeg popisa.Nesto ne stima ovdje kod tih provjerenih

Gdje su uzorci.Daj da vidimo neke uzorke da ti povjerujem.Hej svaka cast ako je istina,samo......

Srebrenica je nasa.Onaj lajavi vlah iz Bajine Baste koji i ne zivi dole je placenik Srpskih tajnih sluzbi i Srbenda na baterije jer dobija dvije plate.Sve sto on lane,prenesu Srpski mediji jer je njihov agent.A,da su ispusili Srebrenicu.To je svakom jasno pa i njemu
Bit ce svasta,dobijam neke haj da kazemo.Podatke iz Brckog i tamo je bas gusto

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2013 14:08

Boss2013 je napisao/la:Boj popisanih u
Velikoj Kladuši 47 000
Sanski most 47 000
Bihać 61 000
Cazin 69 000
Bosanska Krupa 29 000+
Bužim 20 000
Bosanski Petrovac oko 6 000
Ključ 12 000
Nema frke kod nas Krajisnika, mi smo u sve i jednoj opcini u USK debela vecina a cak i Bos. Petrovcu bit cemo preko 50%.
USK kanton skoro 300 hiljada, skoro koliko i skutora ima u Bosni.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 14:17

Dudu.Nisam ja lajavi vlah poput Storab.Srebrenica je gotova.Imam potvrdu samo takvu,to i blesavi Pavlovic zna a ne zna onaj iz Zvornika.Jebote

A to za Prijedor.Pa znam koliko je popisano po Prijedoru u cifru.Ali sto da kazem.Posebno ako kazem ovdje bit ce.Samo cu reci da je u Prijedoru popisano skoro 29 000 Bosnjaka od tog broja cirka 3000 su nas skresali u prvom planu.Imena tih ljudi su poznata meni i samo meni i tim ljudima.U Kozarcu 85 Bosanaca.Haha

Ja da ne znam Kozarac.Pola rodbine mi je odatle.Daj seljacino balava kojeg je i brkata zena napustila.Ja tebi podatak za Kozarac a ti meni 100 000 Eura.Ako ti nemas posudi od Cace.Ionako sverc-komerc je to

Zvornik je jedini kraj gdje pijani mrtvac Stevo Pasalic kida popisnice Bosnjacima i manipulise ciframa.Bratunac je milina kakav je fasizam u Zvorniku da vam je jasno

Aben.Sto manje popisanih u Petrovcu.Bolje za nas.Da je u Petrovcu 8000 popisanih.Nema sanse da budemo vecina.Ali ovako.Imamo neke sanse

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 14:39

Kao sto sam rekao.Kupit cu vam svima po svesku i olovku,ako treba.Ali zapisite 31 Oktobra.Ono sto cu tad reci pa napisite.Jack rekao tako

Nije vazno.Ima tu dosta tacaka koje jos nisam rekao.Tako.Jos 9 dana.Nije valjda da je neke panika ufatila vec sada.Daj.bolan

;) :mashallah: :mashallah:

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 okt 2013 14:46

Uf, danas se Jack pravo isprsio sa informacijama, mogu mislit' šta će bit 31. :zastava:

Informacije su toliko dobre da sam ja prije popisa priželjkivao i do 10% lošije cifre u svakom pogledu (a vjerovao sam u puno lošije i od toga), jako pozitivna iznenađenja iz dana u dan.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 okt 2013 14:58

Apsolutno je nevazno hoces li ti meni vjerovati ili ne.No,takodjer je vazno da uzmes svoj papir i svojom rukom zapises ono sto cu reci.Tako kad bude onako kako sam ja rekao.Ti ces morati sebi ruku odsijeci jer ocito ni vlastitoj ruci ne vjerujes

A za ostalo.Necu ja nista spektakularno reci.Ok.Rekao sam dosta vec,ali dosta i nisam rekao

A dosta tog cu reci,kao i da ponovimo gradivo sta sam vec dosad napisao

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 22 okt 2013 15:01

udjoh malo na ustaski forum i jedna jedina pomisao zaista dusevno bolesni ljudi i njihove sulude procjene vidim blate po Jacku i t im je ostalo samo da k psi laju i nista drugo neznaju :vomit:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 okt 2013 15:02

Kakav bi tek popis bio da ona stoka iz SDP-a nije pristala na to da se dijaspora stalno ne popise. Imali bi 65-70% Bosnjaka u Bosni. Iako ovaj popis izgleda dobro za Bosnjake mi smo izgubili jer je moglo jos dosta bolje. Zalosno je to..
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

dijeteBosne
Član

Post Postao/la dijeteBosne » 22 okt 2013 15:29

Ima li kakvih podataka za Tuzlu, najljepši grad naše domovine? :)

Što se te kontrole tiče, hoće li ona biti slučajna ili pak selektivna???

Nemojte nasjedat na priču o Jajcu... zna se ono je naše.

Koliko je provjerena ta info o 26000 nas u PD?

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 22 okt 2013 15:31

Jack je napisao/la:Apsolutno je nevazno hoces li ti meni vjerovati ili ne.No,takodjer je vazno da uzmes svoj papir i svojom rukom zapises ono sto cu reci.Tako kad bude onako kako sam ja rekao.Ti ces morati sebi ruku odsijeci jer ocito ni vlastitoj ruci ne vjerujes

A za ostalo.Necu ja nista spektakularno reci.Ok.Rekao sam dosta vec,ali dosta i nisam rekao

A dosta tog cu reci,kao i da ponovimo gradivo sta sam vec dosad napisao
Ako je ovo meni bilo upućeno, ja tebi vjerujem 100%, samo što sam ranije imao neka svoja predviđanja koja su odavno nadmašena u našu korist. A moja predviđanja nisu ničim potkrijepljena, nego sam to onako razmišljao na osnovu nekih saznanja.

@ABen

To bi bilo u idealnom svijetu sa idealnim političarima. A to nije slučaj.

Odgovorite