Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Jajce
Bosnjaka 15.020
Hrvata 14.700
Srba 560
Provjereno.
Bosnjaka 15.020
Hrvata 14.700
Srba 560
Provjereno.
S zvanicne stranice opcine valjda ili neke Citlucke stranice
Opcina Citluk 18 227 popisanih cirka 200 tinjak vise od zadnjeg broja katolika u toj vecoj opcini 17 950 tak krajem 2012 godine.Znaci manje-vise poklapa se s brojem katolika u ovom kraju,.Tad je bilo 435 000 katolika.Znaci treba ti cirka 65 000 katolika vise od tog broja da bi imao 500 000 Hrvata.Nemoguca misija jer sem ako nije Posavina masovnije popisana.Tesko da ce preci 500 000
Opcina Citluk 18 227 popisanih cirka 200 tinjak vise od zadnjeg broja katolika u toj vecoj opcini 17 950 tak krajem 2012 godine.Znaci manje-vise poklapa se s brojem katolika u ovom kraju,.Tad je bilo 435 000 katolika.Znaci treba ti cirka 65 000 katolika vise od tog broja da bi imao 500 000 Hrvata.Nemoguca misija jer sem ako nije Posavina masovnije popisana.Tesko da ce preci 500 000
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

rahimic je napisao/la:Jajce
Bosnjaka 15.020
Hrvata 14.700
Srba 560
Provjereno.
još na ovo minus karlovac dijaspora jel ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Ovo su popisani, za svaku opstinu mozemo znati broj popisanih. Eh sad koliko ce ih pisati pod dijasporom i nece uci u stalno stanovnistvo ko zna.amkos je napisao/la:rahimic je napisao/la:Jajce
Bosnjaka 15.020
Hrvata 14.700
Srba 560
Provjereno.
-
BosniaUser
- Član
e-din,sto se tice opcine Jajce realno:e-din je napisao/la:
jack da li mozes otprilike procjeniti koliko je popisano iz dijaspore u jajcu..? (tj koliko stvarno jajce ima stanovnika na terenu)
Bosnjaka 14500
hrvata manje od 8000
srba 850
ostalih 200
a sam grad ima 8000 stalnih stanovnika i to
Bosnjaka 4000
hrvata 3400(mozda i 300 vise,jednostavno ne znam,previse oni muljaju)
srba 500
ostalih 100
Sto ce reci da opcina realno ima 23550,ali je popisano 7000 vise,naravno odmah je jasno da u tom fantomskom popisivanju hrvati prednjace i da id je popisano skoro 12000 ali ce ih sigurno 2000 biti brisano,jer je jedan deda-hrvat u gradu zadrzao popisivacicu 2,5 sata popisujuci djecu tacnije njih 27 a ni on sam ne zivi u BiH vec su svi u Austriji,a ona kad je zavrsila fino mu pozvala komisiju,u sve ih prebacili u dijasporu,a bit ce toga jos....
Isitna i Bosnjaci su masovno dosli i popisali se,nismo mi naivni kao 92,znamo i mi s kim imamo posla
-
BosniaUser
- Član
amkos je napisao/la:rahimic je napisao/la:Jajce
Bosnjaka 15.020
Hrvata 14.700
Srba 560
Provjereno.
Ma jok hrvata je popisano 12 000 sa dijasporom...2000 ce biti brisano tj prebaceno u dijasporu
Ja dobijam ''provjerene' cifre o 42 000 Bosnjaka popisanih u S.Mostu i 26 000 u Prijedoru
To je 68 000 popisanih u te dvije opcine cistih Bosnjaka.Hocete za Kljuc?Bihac?
Haha.Imam i po selima Prijedora .Provjereno
Broj Hrvata popisanih u Jajcu je nesto preko 12 000.Kako su dosli do 14 700.To je novo za mene
To je 68 000 popisanih u te dvije opcine cistih Bosnjaka.Hocete za Kljuc?Bihac?
Haha.Imam i po selima Prijedora .Provjereno
Broj Hrvata popisanih u Jajcu je nesto preko 12 000.Kako su dosli do 14 700.To je novo za mene

jack samo izbacuj.
daj kljuc i bihac.. nemoj ni pitati
daj kljuc i bihac.. nemoj ni pitati
S.MOST
47 000 Popisanih
42 000 Bosnjaka
1000 Hrvata
4000 Srba
Jedan dio Srba u Sanskom Mostu danas ima posebnu opcinu zove se Ostra Luka tipa Koprivna,Ostra Luka,.Budimlic Japra itd.Tamo je bilo cirka 5000 Srba
Znaci to je cirka 10 000 popisanih Srba u prijeratnoj opcini S.Most od 25 000 s popisa 1991
Jel ja mislim da ima 40 000+? Bosnjaka u S.Mostu?Ne
47 000 Popisanih
42 000 Bosnjaka
1000 Hrvata
4000 Srba
Jedan dio Srba u Sanskom Mostu danas ima posebnu opcinu zove se Ostra Luka tipa Koprivna,Ostra Luka,.Budimlic Japra itd.Tamo je bilo cirka 5000 Srba
Znaci to je cirka 10 000 popisanih Srba u prijeratnoj opcini S.Most od 25 000 s popisa 1991
Jel ja mislim da ima 40 000+? Bosnjaka u S.Mostu?Ne

Moze molim te samo koliko smo % u Prijedoru od ukupnog, nista vise me nezanima.Jack je napisao/la:Ja dobijam ''provjerene' cifre o 42 000 Bosnjaka popisanih u S.Mostu i 26 000 u Prijedoru
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Sumnjam da vlasi mogu da popisu vise od 60 000 u Prijedoru
Znaci najgore
60 000 Srba
26 000 Bosnjaka
2000 Hrvata
88 000=26 000 cirka 28-29 %
I Nije 26 000 nego tek preko 25.5.Ali haj da ne idem u detalje
Znaci najgore
60 000 Srba
26 000 Bosnjaka
2000 Hrvata

Hej.Ostavit cu nesto i za 31 Oktobar.Nego,glupo mi je ovo za Jajce jer ja imam drugacije cifre skroz
Jel ti to provjereno dostavio Erdutus koji je kao pisao nesto o popisu stanovnistva pa nije jadan objavio
14 700 Hrvata u Jajcu.To je toliko smijesno kao i o 42 000 Bosnjaka u S.Mostu

Jel ti to provjereno dostavio Erdutus koji je kao pisao nesto o popisu stanovnistva pa nije jadan objavio
14 700 Hrvata u Jajcu.To je toliko smijesno kao i o 42 000 Bosnjaka u S.Mostu

Ma dobro je, zadovoljan sam. Da su nas pustili popisali bi mi 40 hiljada.Jack je napisao/la:Sumnjam da vlasi mogu da popisu vise od 60 000 u Prijedoru
Znaci najgore
60 000 Srba
26 000 Bosnjaka
2000 Hrvata
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Jack je rekao da je popisano preko 1.9 miliona Bosnjaka.Manje od 500 000 Hrvata i 1.1 milion Srba.Oni su se skroz malo popisivali izvan Sumske
55%+ Bosnjaka popisanih.Abene,veliki Prijedorcane.To je tako.Nije neka cifra bas da se veseli za Prijedor,ali eto to je to
Rahimicu.Nadam se da je info provjeren,jer dezinformacije i lazi ustaske se kaznjavaju banom ovdje.
Poleti prije nego sto skocis.A ovo je da ukazem kako da ne.How,yes no.Preko 40 000 Bosnjaka popisanih u S.Mostu.Aha.Kako da ne
55%+ Bosnjaka popisanih.Abene,veliki Prijedorcane.To je tako.Nije neka cifra bas da se veseli za Prijedor,ali eto to je to
Rahimicu.Nadam se da je info provjeren,jer dezinformacije i lazi ustaske se kaznjavaju banom ovdje.
Poleti prije nego sto skocis.A ovo je da ukazem kako da ne.How,yes no.Preko 40 000 Bosnjaka popisanih u S.Mostu.Aha.Kako da ne

Ovo što sam rekao za ljude koji se izjašnjavaju Hrvatima u Kladusi i Cazinu, to je na osnovu uzoraka iz 6 popisnih krugova, ni u jednom krugu nije iznad 4%. Čak i u Bužimu ima popsinih krugova sa 2% Hrvata.
Ne raspolažem sa konkretnim informacijama osim za općinu Bužim, tako da je ovo sve upitno. Ove informacije koje imam su direktno od popisivača, jer lično poznajem preko 100 popisivaca iz ovih općina, ali ih većina ne želi podijeliti informacije.
Ne raspolažem sa konkretnim informacijama osim za općinu Bužim, tako da je ovo sve upitno. Ove informacije koje imam su direktno od popisivača, jer lično poznajem preko 100 popisivaca iz ovih općina, ali ih većina ne želi podijeliti informacije.
haha.. koja masta treba covjeku za ovako nestoabdic88 je napisao/la:Ovo što sam rekao za ljude koji se izjašnjavaju Hrvatima u Kladusi i Cazinu, to je na osnovu uzoraka iz 6 popisnih krugova, ni u jednom krugu nije iznad 4%. Čak i u Bužimu ima popsinih krugova sa 2% Hrvata.
Za Jajce su 100% tacni podaci, potvrdjeni iz dva izvora, od instruktora i koordinatora popisa.
Vares uzorak 312
310 Bosnjaci
1 Musliman
1 Bosanac
312 Bosanski jezik
312 Islam
Zivinice 204
Bosnjaci 154
Ostali 50
Ovo cu pitati ovog.Koji su to ostali.Ok.Zivinice ima jaku Romsku populaciju.Tako.Vidit cu oko ovih ostalih
310 Bosnjaci
1 Musliman
1 Bosanac
312 Bosanski jezik
312 Islam
Zivinice 204
Bosnjaci 154
Ostali 50
Ovo cu pitati ovog.Koji su to ostali.Ok.Zivinice ima jaku Romsku populaciju.Tako.Vidit cu oko ovih ostalih

Dobio sam ja info za Buzim i tamo broj Hrvata haman i da ne postoji i to na hiljade uzorak
No,na moju nesrecu ne mogu ja da obidjem Bosnu ni u virtualnom svijetu sirom i poprijeko.Sad ganjam nesto za Srebrenicu,i dobio sam jedan info,ali opet.Trazim vise a taj covjek zna i ministre i sve zivo u Srebrenici.Pa se ja ne falim
Toliko o podjeli Bosnjaka u Varesu inace za onaj prosli uzorak
Ako Bosnjaka ne bude 55-60% U Jajcu.Popis je bas provala.Broj popisanih Hrvata je masovno velik u gradu sto je posljedica dovlacenja Pougaraca u grad samo da se izmjeni struktura,no otom-potom
No,na moju nesrecu ne mogu ja da obidjem Bosnu ni u virtualnom svijetu sirom i poprijeko.Sad ganjam nesto za Srebrenicu,i dobio sam jedan info,ali opet.Trazim vise a taj covjek zna i ministre i sve zivo u Srebrenici.Pa se ja ne falim
Toliko o podjeli Bosnjaka u Varesu inace za onaj prosli uzorak
Ako Bosnjaka ne bude 55-60% U Jajcu.Popis je bas provala.Broj popisanih Hrvata je masovno velik u gradu sto je posljedica dovlacenja Pougaraca u grad samo da se izmjeni struktura,no otom-potom

Pazi mi smo presli 1.9 miliona i 55%.Sad sve zavisi koliko ce nam odbiti
Najgore ce proci oni sto su se pisu Hrvatima,jer nema sanse ni s Jajcem.Da predju 500 000..Jedino ako je u Livnu popisano preko 26 000 Hrvata,u Duvno preko 25 000 u Mostaru preko 70 000 s Sarajevom od preko 15 000 i Tuzlom preko 20 000 uz jak odziv u Posavini mogu da prebace 500 000.Trenutno Kakanj,Zenica ne pricaju takvo sta.Jajce je malo druga prica,ali?
Najgore ce proci oni sto su se pisu Hrvatima,jer nema sanse ni s Jajcem.Da predju 500 000..Jedino ako je u Livnu popisano preko 26 000 Hrvata,u Duvno preko 25 000 u Mostaru preko 70 000 s Sarajevom od preko 15 000 i Tuzlom preko 20 000 uz jak odziv u Posavini mogu da prebace 500 000.Trenutno Kakanj,Zenica ne pricaju takvo sta.Jajce je malo druga prica,ali?