Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Tacno tako.Goranchetu sam rekao ima 2-3 godine kad je bio popis u Crnoj Gori kako ce biti.Gdje ce biti veliko povecavanje Bosnjaka,cak sam covjeku i naselja spominjao,gdje su Srbi masovnije prodali imovinu Bosnjacima u Baru i Ulcinju.Posebno sam mu i nacrtao sta ce se desiti u Plavu,sve sto sam covjeku rekao,desilo se je.On je poletio poceo da prica kako ce Srbi biti 35% stanovnistva Crne Gore.Iseljavanje Bosnjaka.Vamo-tamo.Ista kolicina gluposti koji neki prosipaju.No,to je tako bilo,i bilo je onako kako sam ja rekao,pa ne mora covjek ni da prizna da sam ga sah-matirao i prosuo od pod tad
Sto se tice Bosne.Rekao sam imam dosta problema,moram neke stvari rijesiti.Internet konekciju imam do 28 Oktobra.Imat cete do 31 Oktobra.Opsezan i detaljan referat,tacno sta ce se desiti
Podijelit cu referat u 4 dijela
1) Krajinu u sumskoj+ Unsko-Sanski kanton
2)Sarajevo i Centralna Bosna
3)Hercegovina
4)Posavina
Tu cu vam dati prvi put neke ''vruce'' cifre i imat cete prvi put evidenciju o broju popisanih Bosnjaka za neke opcine koje jos nisam spomenuo.Dat cu vam i detaljan izvjestaj sto se tice jezika.Naselja ne mogu da spominjem sem onih vecih.lmam ja i manja sela,ali samo veca naselja cu spominjati
Ovog puta svi vi,pa i Goranche ce imati sansu da procita ako zele ono sto cu ja napisati.A napisat cu sigurno.I to ce se desiti tacno 31 Oktobra
Nemojte mi samo reci?Da ne mozete jos cekati 10 dana,bit ce i manje.Vjerujte mi?
Evidencija.Sah-Mat.Brutalno gazenje.Dominacija.Zovi je kako hoces
To cete cuti i vidjeti 31 Oktobra
I bit ce opsezan report da se zna
Sto se tice Bosne.Rekao sam imam dosta problema,moram neke stvari rijesiti.Internet konekciju imam do 28 Oktobra.Imat cete do 31 Oktobra.Opsezan i detaljan referat,tacno sta ce se desiti
Podijelit cu referat u 4 dijela
1) Krajinu u sumskoj+ Unsko-Sanski kanton
2)Sarajevo i Centralna Bosna
3)Hercegovina
4)Posavina
Tu cu vam dati prvi put neke ''vruce'' cifre i imat cete prvi put evidenciju o broju popisanih Bosnjaka za neke opcine koje jos nisam spomenuo.Dat cu vam i detaljan izvjestaj sto se tice jezika.Naselja ne mogu da spominjem sem onih vecih.lmam ja i manja sela,ali samo veca naselja cu spominjati
Ovog puta svi vi,pa i Goranche ce imati sansu da procita ako zele ono sto cu ja napisati.A napisat cu sigurno.I to ce se desiti tacno 31 Oktobra
Nemojte mi samo reci?Da ne mozete jos cekati 10 dana,bit ce i manje.Vjerujte mi?
Evidencija.Sah-Mat.Brutalno gazenje.Dominacija.Zovi je kako hoces
To cete cuti i vidjeti 31 Oktobra
I bit ce opsezan report da se zna
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
bosnapatriot
- Član
I tebi je to stvarno palo na pamet kad si čitao moj post. Aj dobro. Mada. da sam i Hrvat to bi bilo povoljno za mene. Jer što je manje Bošnjaka u FBIH a više u RS njima dobro.Bosnjak je napisao/la:Može. Al da se ovaku zdušno zalaže za veći broj Bošnjaka na hrvatskom jeziku mi je mnogo smiješno i malo sumnjivoAbdurrahman je napisao/la:Haha. Pa čovjek može biti bih patriota i pričati hrvatskim. Nemoj sad tako, Bosnjo.![]()
I nemoj me zvat Bošnjo, Jack čad čuje tu riječ odma' se ospe, asocira ga na onog maga
@Bosni http://www.dkpt.ba/onama/default.aspx?i ... ageIndex=1
Imam detektor za te novokomponovane kroatizme.
Da li je realno to da nama pricaju narodi, pogotovo ovi prvi, nacija koju je Milo napravio, istine radi tamo vazda bijahu Srbi, cak im i stara zastava bi sa trobojnicom.Esad je napisao/la:Ban Ninoslav je napisao/la:
Ovoga ce biti jako puno. Pogotovo u sarajevskoj, zenickoj i tuzlanskoj regiji. Mislim da ce par stavki biti iznenadjujuce na ovom popisu:
1) procenat Srba i Hrvata koji su kao maticni jezik naveli bosanski
2) potpuni fijasko "bosanske" opcije
3) Bosnjaci preko 50%
4) Nezanemarujuci broj Bosnjaka katoilka i pravoslavaca. Ovaj ce procenat sviju iznenaditi.
Ovo je savrsen temelj za rad na razvoju panbosnjacke opcije. Pamticemo ovu jesen dok smo zivi. Svi mi. Od popisa preko plasmana na SP. Ovo je samo pocetak necega o cemu sanjamo stoljecima. Meni naviru suze na oci pri samoj pomisli kako smo od koraka ka potpunoj asimilaciji i gubitku suvereniteta BiH (Cvetkovic-Macek) dosli do samostalne drzave u granicama ZAVNOBiH-a u kojoj cinimo natpolovicnu vecinu. Ovo nije kraj nase borbe, ovo je pocetak. Izvinjavam se Jacku na off topicu.
Aferim.
Više nam Crnogorci i Hrvati neće moći trubiti kako su oni "multikonfesionalni narodi" a mi Bošnjaci "muslimanska vjera koja je pretvorena u naciju"
-
zmaj od bosne
- Član
SELAM moji dobri Bosnjaci imao sam probleme sa internetom i evo me opet za Visoko znaci imamo broj popisanih u svakom slucaju dobro je opet biti na forumu 
Cazin i Kladuša opali u odnosu na '91. Bihać porastao. Par posto etničkih Hrvata u Kladuši i dijelovima Cazina (Tržac, Raštela, Pećigrad).
Bužim - 20 000 i nešto sitno, ne-bošnjaci u promilima.
Bužim - 20 000 i nešto sitno, ne-bošnjaci u promilima.
Moguce je ali i sumnjam.Imam dva cijela autonomaska sela V.Kladuse.Malo su dalje od drzavne granice ali tamo nema Hrvata izjasnjenih.No kazem.Trzac i Rastela su uz samu granicu i tamo je sve moguce?
Ono za Buzim me i ne cudi.Sto se tice Bihaca.Ocekivano.Valjda je Kladusa presla 45 000?
Pecigrad?Ne iznenadjuje me.Ima par bas dobrih sela V.Kladuse gdje udio Bosanaca haman ne postoji,ali?
Ono za Buzim me i ne cudi.Sto se tice Bihaca.Ocekivano.Valjda je Kladusa presla 45 000?
Pecigrad?Ne iznenadjuje me.Ima par bas dobrih sela V.Kladuse gdje udio Bosanaca haman ne postoji,ali?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pecigrad je povece selo.Ne vjerujem da moze biti vise od 5% Hrvata u Cazinu bas zbog tih 2-3 naselja.Ali,eto.Imam dobre uzorke iz Kladuse i tamo nije bilo Hrvata.No?
Ono za Buzim je ok.To sam i mislio.Sad Trzac je manje selo,a ne znam.Da si rekao Sturlic?
Ono za Buzim je ok.To sam i mislio.Sad Trzac je manje selo,a ne znam.Da si rekao Sturlic?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ma sta se brines za USK, tamo nema frke osim za Bos. Petrovac ali i tamo cemo biti bolje nego '91., na popisu 2031 bit ce 100% Bosnjaka.Jack je napisao/la:Moguce je ali i sumnjam.Imam dva cijela autonomaska sela V.Kladuse.Malo su dalje od drzavne granice ali tamo nema Hrvata izjasnjenih.No kazem.Trzac i Rastela su uz samu granicu i tamo je sve moguce?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Ne brinem se toliko za Usk.Ali u Pecigradu je sve moguce nazalost 

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ma nema sanse da igdje bude manje od 95% Bosnjaka osim u bos. Petrovcu a tamo ce nas biti preko 50%!Jack je napisao/la:Ne brinem se toliko za Usk.Ali u Pecigradu je sve moguce nazalost
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Ima u Pecigradu,Liskovcu.Trzcu,Rastelama i mozda Sturlicu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
U Cazinu 139 Hrvata prema popisu iz 91.Ne ocekujem sada vise od 100.Jack je napisao/la:Ima u Pecigradu,Liskovcu.Trzcu,Rastelama i mozda Sturlicu
Bosna Bosnjacima!
Nazalost ja ocekujem.Nemam prejak uzorak iz Cazina.I posebno iz tih par sela
Ono za Bihac je uobicajen.Dosle su izbjegli Bosnjaci iz Prijedora i okolnih opcina naselili neka bivsa Srpska naselja
Abdic ne zeli ili ne zna da nam kaze koliki se procent Hrvata ocekuje u tim gore nabrojanim selima
Ono za Bihac je uobicajen.Dosle su izbjegli Bosnjaci iz Prijedora i okolnih opcina naselili neka bivsa Srpska naselja
Abdic ne zeli ili ne zna da nam kaze koliki se procent Hrvata ocekuje u tim gore nabrojanim selima

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Gledaj Jack,mnogi to misle i svi grijese.Jesi gledao slavlje u Kladusi nakon pobjede nad Litvanijom?Vijore se ljiljanke,stotine je auta.Lako ce Srbin ili Hrvat svome djetetu objasniti da on zivi u Bosni i da je treba mrziti,a da domovinom treba smatrati Srbiju ili Hrvatsku.Sta mislis kako ce to covjek u Kladusi ili Pecigradu uraditi kad on nema alternativu?APZB za razliku od genocidne vise ne postoji.Ona nema institucija,reprezentacije,himne,zastave,grba.Svima njima je domovina Bosna i Hercegovina,pogotovo mladjim generacijama,iako su im roditelji u vecini slucajeva bili autonomasi.Mnogi se danas kaju zbog toga.Kako da Meho svome sini Mustafi kaze da se ne raduje plasmanu BiH na SP u Brazilu,kako ce on njemu to da zabrani,a drugi roditelji sirom drzave ce to svojoj djeci da dopuste?Jack je napisao/la:Nazalost ja ocekujem.Nemam prejak uzorak iz Cazina.I posebno iz tih par sela
U najgorem slucaju na ovom kraju bi moglo biti Bosanaca i Muslimana,pogotovo zbog njihove neobrazovanosti i zaostalosti,ali onih koji ce se izjasniti kao Hrvati ce biti jako malo,uvjerit cete se u to.
Bosna Bosnjacima!
Ne moras meni govoriti koliko je sati.Znam ja kako ide popis gore
No,Pecigrad je centar autonomije i tamo je svasta moguce.Nazalost
Koliko je to par tu?
No,Pecigrad je centar autonomije i tamo je svasta moguce.Nazalost
U Kojim selima sem Smrekovcu se ocekuju sad Hrvati?Koliki je procent Hrvata u ta tri gore nabrojana sela?Tacno. Par posto etničkih Hrvata u Kladuši i dijelovima Cazina (Tržac, Raštela, Pećigrad).
Koliko je to par tu?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Abdic je padobranac kao turkmenistanac! Laze i izmislja.. i kod turkmenistanca sam prvi to rekao i sada to tvrdim!
Ja nisam naivan!!!
Ja nisam naivan!!!
Covjeka ne treba zvati lazovom.Lijepo podjeli tacno koliko procenata u tim selima.Pa cemo znati na cemu.Par moze biti 1,2 ili 25% po nekim.Koliko je to par?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Njegov nick govori sve.
Par znaci najmanje 2. Pa eto vidjecemo hocel biti 2% hrvata u cazinu. ako bude promjeni mi nick u " glupan"
Par znaci najmanje 2. Pa eto vidjecemo hocel biti 2% hrvata u cazinu. ako bude promjeni mi nick u " glupan"
To je ucestalo prezime Bosnjacko u Kladusoj,bez obzira koliko neki se ne slagali s likom ili izdajama Abdica Babe
No,vidit cemo.Hej,pa do prije 2 mjeseca prica je bila da ce u Kladusoj biti 30% Bosnjaka i da ce biit vecina Hrvati.Makar je tako R.I.P Apostol pricao
No,vidit cemo.Hej,pa do prije 2 mjeseca prica je bila da ce u Kladusoj biti 30% Bosnjaka i da ce biit vecina Hrvati.Makar je tako R.I.P Apostol pricao

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom