☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Jack
Administrator

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Jack » 10 okt 2013 07:08

Uz duzno postovanje prema tebi.Ti da pratis sta sam ja rekao, a vidim i ne pratis.Trebao si da procitas ali evo.Stranice idu pa cu reci jos jednom

15 Oktobra navece poslije utakmice Litvanija-Bosna kad popis bude zavrsen znaci za malo vise od 5 dana.Objavit cu podatke o

Jeziku
Nacionalnoj pripadnosti kao i broju Bosnjaka i Bosanaca
Vjeri
Broj ostalih

Tu cu sve objaviti naravno poslije utakmice Litvanija-Bosna i savjetujem ti da dodjes na ovaj forum tad i sve cete imati napismeno

Ps:Elma,ovo vazi i za tebe
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 okt 2013 07:16

Kolektivno vam se poserem na vas uzorak iz Kupresa i ono sto onaj cetalj izbacuje

Savjetujem svima da pripreme olovku i papir,kemijsku,defter i notes jer ja necu ovo ponavljati 10 puta

Reci cu vam kako se je narod u B.Luci,Bos Novom i Prijedoru.Najvecem dijelu opcina Federacije Bih.I ukupan broj Bosnjaka

Jos 5 dana

5 more days

:ukusno:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 okt 2013 07:24

Sela Mostara idu fino.Kad kazem fino.Onda kazem fino

Dio grada je los,ali prelazi 90%.Ima i dijelova grada s preko 95% Bosnjaka.Gledajuci udio Jugosa na popisu 1991.Ovo je vise nego dobro

Dobar dio popisanih u West Mostaru iz Norveske i dalje se masovno popisuje kao Bosnjaci

Uzorak iz Tuzle za grad 4750 reprezentativan uzorak imam.Po selima Tuzle mnogo manje Bosanaca nego u gradu

U Konjicu ok.Sve ide kako treba
Brine me Novi Grad Sarajevo jer nemam nikakav uzorak odatle

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 okt 2013 07:31

Sela u Tuzli nas spasavaju.U Gradu jos ima komunjara ali zacudit ce se kad vam kazem tacno sta ja mislim kako ce biti
.Neka sela Tuzle bas ubise pojam,ali grad nije sjajan,ali nije ni los toliko

Vidit cete sve za 5 dana :cita: :cita:

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 10 okt 2013 08:00

Jack je napisao/la:Sela u Tuzli nas spasavaju.U Gradu jos ima komunjara ali zacudit ce se kad vam kazem tacno sta ja mislim kako ce biti
.Neka sela Tuzle bas ubise pojam,ali grad nije sjajan,ali nije ni los toliko

Vidit cete sve za 5 dana :cita: :cita:
Bolje se stvarno i nije moglo ocekivati.Onaj ko je isao u dzamiju i slusao hutbe taj sigurno nece imati dilemu kako se izjasniti.U Tuzli je mnogo ateista,koji nemaju dodira sa vjerom tako da je bilo jasno da ce mnogi nece izjasniti kao Bosnjaci.Izuzetak su nacionalno osvijesceni ateisti,koji nisu kao zaostale komunjare.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 okt 2013 08:05

Sta se moze.Ja sam svoje rekao

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 10 okt 2013 08:06

Mostar je bar dobar :D za Tuzlu se znalo da ce biti tako

karajlo
Član

Post Postao/la karajlo » 10 okt 2013 08:38

što se tiće tuzle valja nam znati da je najveći izdajnik , meša selimović ,izjašnjavao se kao srbin...tako da...polako ipak dolaze sebi...bar se više ne izjašnjavaju kao srbi

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 10 okt 2013 09:13

karajlo je napisao/la:što se tiće tuzle valja nam znati da je najveći izdajnik , meša selimović ,izjašnjavao se kao srbin...tako da...polako ipak dolaze sebi...bar se više ne izjašnjavaju kao srbi
Neka mi oproste nasi forumasi iz Tuzle,ali niko nije dao vise izdajnika od ovog grada.Jedini je veci grad u BiH u kojem nikada nisam bio,a da budem iskren i ne ide mi se tamo.Tamo je uvijek antibosnjacka i antipatriotska atmosfera.Tamo je komsija Srbin ili Hrvat i suzivot s njima vazniji i od vlastite drzave.Ja Bosnu volim vise nego svoje roditelje(oni mi nece zamjeriti).
Bosna Bosnjacima!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 okt 2013 09:33

BH-HZ je napisao/la:
karajlo je napisao/la:što se tiće tuzle valja nam znati da je najveći izdajnik , meša selimović ,izjašnjavao se kao srbin...tako da...polako ipak dolaze sebi...bar se više ne izjašnjavaju kao srbi
Neka mi oproste nasi forumasi iz Tuzle,ali niko nije dao vise izdajnika od ovog grada.Jedini je veci grad u BiH u kojem nikada nisam bio,a da budem iskren i ne ide mi se tamo.Tamo je uvijek antibosnjacka i antipatriotska atmosfera.Tamo je komsija Srbin ili Hrvat i suzivot s njima vazniji i od vlastite drzave.Ja Bosnu volim vise nego svoje roditelje(oni mi nece zamjeriti).
Ne bih se bas slozio, oni su 1992 na pocetku bili prvi koji su se organizirali protiv Cetnika i Ustasa. Zato neznam, a veliki Bosnjaci i patriote BiH nista. Zato nam je svim bolje sutjeti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 10 okt 2013 09:41

ABen je napisao/la:
BH-HZ je napisao/la:
Ne bih se bas slozio, oni su 1992 na pocetku bili prvi koji su se organizirali protiv Cetnika i Ustasa. Zato neznam, a veliki Bosnjaci i patriote BiH nista. Zato nam je svim bolje sutjeti.
Tuzlu su u velikoj mjeri odbranili i izbjegli Podrinjci.Otpor organizovali jesu,ali sta su trebali raditi,pustit da ih cetnici pobiju?Ne znam,nekako me mentalitetom posjecaju na Autonomase.Provincijalizam tamo vise dominira od sveukupnog patriotizma.Kao sto sam vec rekao sto se izdajnika tice pocevsi od Mese Selimovica,do Zijada Zigica i Drazena Erdemovica pa preko Fukara koje u Banjoj Luci na utakmici skandiraju Srbija i dizu tri prsta.
Bosna Bosnjacima!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 okt 2013 09:54

Mislim da nemamo razloga da jedne dizemo u vezi patriotizma i Bosnjastva a druge spustamo. U svakoj mahali imas svoje izdajnike. Tako je nazalost u cijeloj Bosni i u Sandzaku. Svi smo mi isti narod i svi imamo svoje izdajnike. Zato nemojte se dijeliti sa ovakvim komentarima. Bezveze je postalo, a jos nema potvrdenih podataka.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

escobar_
Član

Post Postao/la escobar_ » 10 okt 2013 10:07

Bezze vam je ba priča. Eto Podrinjci odbranili Tuzlu, a yebo te šta neću pročitat. Podrinjci ni Podrinje nisu uspjeli odbranit, a odbranili Tuzlu. Cc...

Džaba serete. Čovjek još nije objavio nikakve konkretnije rezultate za Tuzlu, pa ne vidim potrebu da se moj grad etiketira kao antibošnjački, antipatriotski i antimuslimanski. Bošnjak sam, musliman sam, vjerovali ili ne niko me ne dira i ne maltretira zbog toga.

Na kraju krajeva, koliko me sjećanje služi, a služi hvala Bogu, i Sarajevom vladaju komunjare. Trebam li ja sad čitavo Sarajevo etiketirat kao komunističko i ateističko zbog toga? Manite šuplje.

U Tuzli (tačnije selima oko Tuzle) još uvijek ima popriličan broj neBošnjaka (dakle Srbi i Hrvati), pa se neki ogroman procenat Bošnjaka i ne može očekivati. Kad se na to dodaju i izgubljeni u vremenu i prostoru, tj. Bosanci i Hercegovci, procenat biva još manji. Ipak se nadam da će Bošnjaci u Tuzli (kako u gradu tako i na području opštine) preći natpolovičnu većinu.

Gazija
Član

Post Postao/la Gazija » 10 okt 2013 10:29

escobar_ je napisao/la:Bezze vam je ba priča. Eto Podrinjci odbranili Tuzlu, a yebo te šta neću pročitat. Podrinjci ni Podrinje nisu uspjeli odbranit, a odbranili Tuzlu. Cc...

Džaba serete. Čovjek još nije objavio nikakve konkretnije rezultate za Tuzlu, pa ne vidim potrebu da se moj grad etiketira kao antibošnjački, antipatriotski i antimuslimanski. Bošnjak sam, musliman sam, vjerovali ili ne niko me ne dira i ne maltretira zbog toga.

Na kraju krajeva, koliko me sjećanje služi, a služi hvala Bogu, i Sarajevom vladaju komunjare. Trebam li ja sad čitavo Sarajevo etiketirat kao komunističko i ateističko zbog toga? Manite šuplje.

U Tuzli (tačnije selima oko Tuzle) još uvijek ima popriličan broj neBošnjaka (dakle Srbi i Hrvati), pa se neki ogroman procenat Bošnjaka i ne može očekivati. Kad se na to dodaju i izgubljeni u vremenu i prostoru, tj. Bosanci i Hercegovci, procenat biva još manji. Ipak se nadam da će Bošnjaci u Tuzli (kako u gradu tako i na području opštine) preći natpolovičnu većinu.

A sta mislis, da bi ti i tvoji odbranili Podrinje da ste bili na Drini kada je prvo pucanje pocelo? Bijeljina i Janja kada su bili obkoljenje i ljudi iza barikada branili se sa ono malo oruzija sto so imali, dok su Arkanovci i ostali napadaili, u Tuzli se jos pricalo dali ce biti rata i kako da spasi se suzivot. Naravno da su periferije i mijesta koja se granice sa Sribima i cak Hrvatima prva pala u ratu za koji nismo bili spremni. Nisu narod i seljaci krivi za to, kriva je ona nasa "balijska" politika tih godina, koja je mislila da nece biti rata i nije pripremila svoj narod.
“To every man upon this earth,
Death cometh soon or late.
And how can man die better
than facing fearful odds,
For the ashes of his fathers,
And the temples of his Gods."

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 10 okt 2013 10:32

SARAJEVO - Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine odvija se po zakonu, izjavila je danas u Sarajevu savjetnik za odnose sa javnošću Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović, negirajući insinuacije pojedinih medija da u popisnom procesu ima nezakonitosti.
http://www.nezavisne.com/novosti/drustv ... 13129.html
Sta ova prica?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 10 okt 2013 10:33

escobar_ je napisao/la:Bezze vam je ba priča. Eto Podrinjci odbranili Tuzlu, a yebo te šta neću pročitat. Podrinjci ni Podrinje nisu uspjeli odbranit, a odbranili Tuzlu. Cc...

slika

Pa natpolovična većina smo bili 1991. tamo, još kad uzmeš da je najmanje pola Jugoslovena bilo bošnjačkog porijekla pričamo o preko 60% na nivou opštine. Eh sad, moja računica je da se Srba iselilo najmanje 80% od prijeratnog broja u pravcu Lopara i dalje Bijeljine (neke znam i lično) i nešto manje Hrvata. Nas ako na nivou opštine Tuzla ne bude preko 80% to je alarmantna situacija. Krajnje alarmantna. Ja vjerujem da je naš broj u Tuzli preko 80%.

Eh sad, što se tiče ove priče gore. Mnogi koji pišu ovdje ne znaju kako se u Tuzli razmišlja. Nije isto Tuzla i Prijedor gdje je izvršen genocid. U Tuzli je u odbranu grada stao nemali broj Srba i skoro svi raspoloživi Hrvati i ljudi koji tu žive jednostavno ne žele da se odreknu tih ljudi samo tako. Moj problem sa Tuzlacima nije taj što oni neće da naprave Srbima i Hrvatima život nemogućim, to su četničke metode, ne treba to nama. Moj problem je što se oni ne žele izjasniti kao Bošnjaci upravo radi tih Srba i Hrvata, kao izdali bi i njih i ideju multietničnosti. E pa to je neprihvatljivo, niko al niko nije vrijedan odricanja vlastitog identiteta. Takođe, ni jedna ideja nije vrijedna odricanja vlastitog identiteta. I treće, neprihvatljivo je da se termin Bošnjak poistovjećuje sa SDA, a ponekad čak i radikalnim islamizmom. To je ono što meni smeta.

EDIT: U Prijedoru su se svi Srbi (99% njih u najboljem slučaju) stavili u pogon vršenja genocida i sasvim je normalno da tamo takva ideja ne može opstati ni u tragovima.

atif
Član

Post Postao/la atif » 10 okt 2013 10:46

Slažem se. Kad je Srebrenica pala nista iz Tuzle nije organizovato da bi se pomogli našima. Podrinjci su sami isli u proboj sa druge strane. Sve je to zabilježio blicko koji je snimio jedini slike i video. Mi krajišnici smo oslobodili najviše Bosne pa opet nam Sarajlije i co ne odaju priznanje nego nas podcjenjuju. Svaka Čast travnicanima koji su sa busovima došli na dzenazu alagicu kad je bilo 20000 ljudi. Ipak svagdje ima i dobrih i loših i bitno je da mi se sto vise sjedinimo. A ovi koji su najodgovorniji za naše podjele jesu abdicevci kojih ima svagdje. Vrijeme je da mi počnemo te smanjivati. Ali svakako d su dužni oni iz naših slobodnih mjesta sto vise se brinuti i solidarisati gdje smo ugroženi. Čestitam abomu sto je dopeinio i solidarisao se sa familijim koji od kuće protestuju pred ohr

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 okt 2013 10:54

turkmenistanac je napisao/la:
Jack je napisao/la:Bilo je u Zvorniku a cujem i u Prijedoru je bilo svasta
Danas je monoton dan bio slabo podataka.Ali takodjer saznalo se da vise hiljada Bosnjaka nije popisano u Bratuncu,Zvorniku,Prijedoru jer navodno fali im popisnice.Posebno znam za Prijedor da su oni kao nama dali 2000 extra popisa i sad ne mogu vjerovati da je sve to otislo.I kad su zatrazene nove popisnice niko nista nije uradio

Ovaj popis ako se do 12 Oktobra ne bude realizovao u cetnitetu i ako se Bosnjaci dole ne budu popisali a sad je vremena sve manje i manje.Onda ce biti namjesten i ne treba ga priznati

Nisam razocaran brojem Bosnjaka u Federaciji da se znam,imam presjek nekih opcina ali ovo sto se radi po Kozarcu,Kotorskom,Konjevic Polju,Zvorniku pa i ostalim mjestima.Ponavljanje popisa u Srebrenic na 5 popisnih krugova

Samo je jos jedna realizacija da bude Bosnjaka sto manje ovdje na tim prostorima.Tesko je pricati o tome sta donosi slijedeci dan ali ovo ako se ne rijesi ubrzo a kako se nije ni rijesilo pitanje ucenika Bosnjaka u Konjevic Polju

Onda nek se zna

Turkmenistanac imas upozorenje pred ban

Hvala Jos jednu ovakvu i zavrsio si ovdje
Jack nemoj nasjedati na priče pojedinaca ;) Nisam nikakav limeni,storab, ku.rac palac.

Info iz prve ruke, svi će (bar bi trebalo) bit popisani, doduše nevjerujem da će svi i ući u protokol. Zahvalilo je popisnica i u gradu i na selima!!! Dakle i jednih i drugih ima više od očekivanog. :shock: :roll:

Nemaš brige za Zvornik, nemoj se palit na novinske naslove željne senzacionalizma. Znaš i sam da nekima nije u interesu da naša Bosna i Hercegovina krene naprijed, pa kroje priču o tučama i čemu sve ne.

Još 5 dana nije malo vremena.

Info za Vlasenicu (seosko)

Srba 61
Bošnjaka 7

Info Zvornik (prigradsko)

Srba 823
Bošnjaka 29
Ostali 5
Davno si pročitan. Haj marš s foruma. :vojnik4:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Fencer

Post Postao/la Fencer » 10 okt 2013 10:56

ja inace nisam iz Bosne ali sam imao priliku da upoznam jednog tuzlaka bivseg pripadnika Crnih Labudova.. po meni OK covjek i patriota prva liga tako da ne bih generalizovao. Sto se tice onog smijesnog komentara i ''nade da ce u Tuzli Bosnjaci preci natpolovicnu vecinu'' ne razumijem da li sad trebamo da spremimo puce i organizujemo festu zbog te lijepe natpolovicne vecine :what:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 10 okt 2013 10:57

Turkmenistanac radi na genocidu nad Bošnjacima na papiru, radi sve na tome da Bošnjaci koji su preživjeli genocid se ne popišu u Zvorniku i tome se jako raduje, a ovdje glumi neko nevinašce. :vomit: :vomit:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite