Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje trebao bi biti završen u predviđenom roku, unatoč problemima koji su se pojavili s popisnim materijalom, saznaje Fena u Popisnoj komisiji toga grada.
Po riječima Senada Prijića, predsjednika Popisne komisije u Gornjem Vakufu-Uskoplju, na terenu je evidentan nedostatak P1 obrazaca.
- Trebovali smo 18.900 obrazaca i još 1.800 kao rezervu, međutim danas su popisivačima proslijeđene posljednje količine koje su nam bile na raspolaganju. Od Federalnog zavoda za statistiku zahtijevali smo dodatni broj obrazaca i nadamo se da ćemo ih što prije dobiti, kako bismo mogli nastaviti s Popisom koji se dosad vršio bez ikakvih problema - kazao je Prijić.
Po njegovim riječima, na poslovima Popisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju angažirano je 95 popisivača, raspoređenih u 122 popisna kruga.
- Na samom startu Popisa tri popisivača su odustala od angažmana, a bilo je i nekoliko slučajeva gdje su građani odbijali da budu popisani, ali su nakon dodatnih konsultacija i razgovora to, ipak, učinili - naglasio je.
http://bljesak.info/web/article.aspx?a= ... aa1c12c7ae
Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Zadnja izmjena: starmo, dana/u 08 okt 2013 14:48, ukupno mijenjano 1 put.
- noel malcolm
- Član
Selam i tebi, dobro došao na forumPrenj je napisao/la:Sellam svim clanovima, za vas trud i rad imam samo rijeci hvale.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Kako ova vijest da se tumaci? Veci broj Hrvata ili Bosnjaka?
starmo je napisao/la:Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje trebao bi biti završen u predviđenom roku, unatoč problemima koji su se pojavili s popisnim materijalom, saznaje Fena u Popisnoj komisiji toga grada.
Po riječima Senada Prijića, predsjednika Popisne komisije u Gornjem Vakufu-Uskoplju, na terenu je evidentan nedostatak P1 obrazaca.
- Trebovali smo 18.900 obrazaca i još 1.800 kao rezervu, međutim danas su popisivačima proslijeđene posljednje količine koje su nam bile na raspolaganju. Od Federalnog zavoda za statistiku zahtijevali smo dodatni broj obrazaca i nadamo se da ćemo ih što prije dobiti, kako bismo mogli nastaviti s Popisom koji se dosad vršio bez ikakvih problema - kazao je Prijić.
Po njegovim riječima, na poslovima Popisa u Gornjem Vakufu-Uskoplju angažirano je 95 popisivača, raspoređenih u 122 popisna kruga.
- Na samom startu Popisa tri popisivača su odustala od angažmana, a bilo je i nekoliko slučajeva gdje su građani odbijali da budu popisani, ali su nakon dodatnih konsultacija i razgovora to, ipak, učinili - naglasio je.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
zmaj od bosne
- Član
super imam i ja vijest iz pouzdanih izvora da je u jednom dijelu grada na nasoj strani tj l;ijevoj obali bio izuzetno dobar rezultat po pitanju Bosnjakastarmo je napisao/la:Pozitivne vijesti iz zapadnog Mostara, nekoliko popisivaca je zapanjeno brojem Bosnjaka u zgradama zapadnog Mostara, isto tako porucuju da se jedan dio ljudi, najvise mjesanih brakova izjasnjava kao bosanc ili se ne izjasnjava nikako, takodjer na zapadnoj strani.
Podvelezje 98-100% Bosnjaci.Jedno selo 98%.A,imamo haman i 100% u jednom drugom
Herceg Stjepanov grad 99% nas.Ima nesto malo Bosanaca,3-4 Srbina i nesto Hrvata
Moje nadimak je Jack a ne neki ''demografski mag''
Ne volim se kititi titulama
Herceg Stjepanov grad 99% nas.Ima nesto malo Bosanaca,3-4 Srbina i nesto Hrvata
Moje nadimak je Jack a ne neki ''demografski mag''
Ne volim se kititi titulama
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

starmo je napisao/la:Pozitivne vijesti iz zapadnog Mostara, nekoliko popisivaca je zapanjeno brojem Bosnjaka u zgradama zapadnog Mostara, isto tako porucuju da se jedan dio ljudi, najvise mjesanih brakova izjasnjava kao bosanc ili se ne izjasnjava nikako, takodjer na zapadnoj strani.
Sve se svodi na rekla-kazala-trač. Treba da se ozvanice podaci, pa da budemo sigurni koliko je zapravo nas. I ovo što dobivamo ovdje, ko može garantovati da neki popisivač nije lagao i javljao nam pogrešne podatke. Trebamo biti realni i reći da postoji i ta mogućnost.
Sto se tice Bosanaca, najgore situacije su mogu očekivati u Tuzli, Sarajevu i Mostaru. Dakle u prijeratnim %%% jugoslovenima, bosancima . . .Ja sam za Tuzlu skeptičan jer ima previše budala koja vjeruje u neko bratstvo i jedinstvo. Ja sumljivce ovdje lično ispitujem, i za sad nisam optimističan.Velika većina je rekla Bosanac, pa čak i oni od koga nisam očekivao . .U p...u m......u
Abene zamolio bih te da ne objavljujes podatke za Prijedor.Celni ljudi dole su rekli da imaju problema i da ne izbacujemo cifre.I ja sam mogao neke cifre da izbacim ali necu
Poslije popisa
Inace prijeratni direktor posta koji je Muslimane 1992 nazivao psima i balijama,iskljucio svima telefone Bosnjacima u gradu I selima okolo.Kad su oni bili klati u tisini
Danas je nacelnik opcine?Taj covjek je ratni kriminalac!
Ovo je sramota od tih nazovi Prijedorskih Bosnjaka da niko nije podigao tuzbu protiv njega

Poslije popisa
Inace prijeratni direktor posta koji je Muslimane 1992 nazivao psima i balijama,iskljucio svima telefone Bosnjacima u gradu I selima okolo.Kad su oni bili klati u tisini
Danas je nacelnik opcine?Taj covjek je ratni kriminalac!
Ovo je sramota od tih nazovi Prijedorskih Bosnjaka da niko nije podigao tuzbu protiv njega

Tuzlak
Ja imam podatke za Tuzlu
Nije toliko lose
I ja ove podatke ne izmisljam.Sve su to provjerene cifre
Ne brini se za Tuzlu
Ja imam podatke za Tuzlu
Nije toliko lose
Ne brini se za Tuzlu

-
zmaj od bosne
- Član
Alejkumu selam i dobro dosaonoel malcolm je napisao/la:Selam i tebi, dobro došao na forumPrenj je napisao/la:Sellam svim clanovima, za vas trud i rad imam samo rijeci hvale.
- noel malcolm
- Član
U Doboju popisivači neće da popisuju nijednu bošnjačku porodicu
koja stalno ne boravi u svojim povratničkim kućama, a imaju kuće i u Doboj Jugu ili Tešnju.
Imaju detaljne podatke ko od povratnika stalno stanuje u svojim kućama,
a ko povremeno dolazi....
Očito da su pripreme još prije izvršene,
a ti bošnjo gledaj odakle je vedro
koja stalno ne boravi u svojim povratničkim kućama, a imaju kuće i u Doboj Jugu ili Tešnju.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
-
zmaj od bosne
- Član
krmad ali dzaba im sve sto urade Doboj nece imati manje od 12000 Bosnjaka pa makar ni jednog ne popisali iz dijasporenoel malcolm je napisao/la:U Doboju popisivači neće da popisuju nijednu bošnjačku porodicu
-
BosniaUser
- Član
ABen je napisao/la:Kako ova vijest da se tumaci? Veci broj Hrvata ili Bosnjaka?
starmo je napisao/la:Popis stanovništva, domaćinstava i stanova na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje trebao bi biti završen u predviđenom roku, unatoč problemima koji su se pojavili s popisnim materijalom, saznaje Fena u Popisnoj komisiji toga grada.
Ma garant vise hrvata tj vise od 30% koliko ih ima na opcini tj umjesto 7000 bit ce ih 8500 hiljada slicno kao i u Jajcu
Jack je napisao/la:Tuzlak
Ja imam podatke za Tuzlu
Nije toliko lose
Ne brini se za Tuzlu
OK, ako tako kažeš!! Popizdim od tuzlanskih multi-kulti budala.
A forum ti rastura. Kad se sjetim nekad prije par godina, a vidi sad.
Ne znam za Novi Grad nista.Mislim na Sarajevo
Velika je to opcina.I do 130 000
Objavit cu neke svoje cifre iduci utorak kad zavrsi popis
Velika je to opcina.I do 130 000
Objavit cu neke svoje cifre iduci utorak kad zavrsi popis

-
turkmenistanac
- Član
Bosnjak je napisao/la:Niti jedan drugi forum nije dao apsolutno nikakve podatke.Jack je napisao/la:Veze nemam
Ja sam na visini zadatka.Nijedan forum nije dao ovoliko novih vijesti kao ovaj
Iako popis jos traje moj cilj je da vam kazem ukratko iduce sedmice a 31 Oktobra cu objaviti podatke i detaljnije
Demografski magBošnjo čeka da ti izbaciš podatke pa počne farbat' u Paintu. Njegova demografska aktivnost svodi se na to da od tvojih podataka izračuna procente i onda farba karte. Demografa i 'mal ne reko čega.
Zato, šta god da izbaciš hvala ti, kad niko drugi ništa ne radi.
Bogme svi se vi možete malo aktivirati i dobit bar neke podatke, sve je spalo na gosn Jack-a i mene. I izvinjavam se abdurahman je iznio neke, možda još ko, poenta - svi možemo bar neke podatke imati i dobiti ako se obratimo pravim ljudima. Da je bolje organizacije već bi imali barem 20k ljudi i odgovora širom Bosne i Hercegovine,al... Što se drugih foruma tiče nisam ništa drugo ni očekivao, a na kviksu neću ni da objavljujem ovo što sam ovdje, jer bi garant bio prozvan antibosancem ili četnikom ili balijom...
Na kraju kad nekog zamolite od popisivača svak će vam izać u susret, ne tražite mu 100 maraka, već jbne podatke s njegovog popisnog kruga.
Nije bas tako.Objasnit cu vam poslije kad zavrsi popis

Eto na Bajram cu vam dati ono moja iscekivanja zapravo ne vjerujem da ce biti iscekivanja nego ce biti tako kako sam rekao
E,sad ima jos par dana.No,samo da znate
Poslije ode malo u Suncanu Hercegovinu:Mostarski i nadam se Bosnjacki Nehum da gledam i slikam odabrane parcele

E,sad ima jos par dana.No,samo da znate
Poslije ode malo u Suncanu Hercegovinu:Mostarski i nadam se Bosnjacki Nehum da gledam i slikam odabrane parcele

-
Fencer
Jack, da ne zamaram znam da si u poslu, ne trazim podatke za Zepcu I Vitez, interesuju me samo tvoje procjene koliko koga ima tamo.
Selam
Selam
StoraB (turmenistanac). Providan si ko đus. Ne znam sto glumiš ovdje finjaka, a ne drugom forumu si licemjer.Otkud da poznajes i imaš informacije iz Podrinja. Zato što jesi iz tih područja. Zvornik, jel!!! Kradeš odavde podatke i onda ih postiraš na http://hercegbosna.org/forum/politika/p ... -2125.html
Daješ Bosnu za šupsku,jel !!!!!
Daješ Bosnu za šupsku,jel !!!!!
Zadnja izmjena: Tuzlak04, dana/u 08 okt 2013 16:03, ukupno mijenjano 1 put.
-
turkmenistanac
- Član
Tuzlak griješiš, naveo te bošnjodemografskimag na krivi smjer.