Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Obrisano zbog kopiranja na druge forume...
Zadnja izmjena: ABen, dana/u 09 okt 2013 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Zbog cega se samo kod nas javlja ova podjela po vjeri ??Jack je napisao/la:Islamska 804
Muslimani 29
Je li to popisivaci namjerno rade i prave se glupi ili to mozda ovi idioti koje potpisuju zahtjevaju da bude po njihovom ??
Ma navikao sam jos kad je bio popis Crne Gore da gledam takvo sta
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Superb713 je napisao/la:Zbog cega se samo kod nas javlja ova podjela po vjeri ??Jack je napisao/la:Islamska 804
Muslimani 29
Je li to popisivaci namjerno rade i prave se glupi ili to mozda ovi idioti koje potpisuju zahtjevaju da bude po njihovom ??
Prave se glupi. Šta im kažeš, oni hladno napišu, iako je to isto. Glupo je što to nije objedinjeno, jer zamisli da postoji opcija katolik i kršćanin ili rimokatolik. Kakva je razlika ?
Sellam svim clanovima, za vas trud i rad imam samo rijeci hvale.
-
turkmenistanac
- Član
Naravno, ali svaki podatak ima svoju vrijednost, a na kraju ne mora uopšte uticati na konačne rezultate. Prvi podaci su dobra stvar čisto da se vide kretanja, ne mora značit da će na osnovu njih biti i krajnji rezultat.ABen je napisao/la:Malo je glupo sad postvaljati neke podatke, jer nije konacno i nemoze se uzeti na cijeli grad ili cak opcinu.turkmenistanac je napisao/la:Odličan uzorak taj čak 901...
Nego Jack čemu nervoza? Ipak ne ide sve po planu?
Vecina naselja nisu izmjesana i u naseljima jedna nacionalna grupa ima svoju vecinu. Tako da je nemoguce uzeti jedan popisni krug i to primjeniti na cijelu opcinu ili cak grad.
Evo na primjeru Prijedora, jedan popisni krug iz gradskog naselja. 80% stanovnistva iz tog popisnog kruga je popisano nakon 7 dana.
ukupno popisano 302
Bosnjaka 281 (93%)
Srba 21 (7%)
Islam 281
Bosnaski jezik 281
Sa ovim vidis da je nemoguce uzeti jedan popisni krug i povuci paralelu na cijelu opcinu kao sto ti radis za Zvornik i druge.
Ne možeš Zvornik porediti,ja sam do sada dobio podatke sa 13 popisnih područja, dakle i seoskih i gradskih, ne jednonaiconalnih
imam i ja za informacije za 7 popisnih kruogova u gradu i 8 popisnih kugova naselja/sela oko Prijedora i mogu ti reci da bi Bosnjaci po tome bili oko 90% stanovnistva. A i meni i drugima je jasno da se to nece desiti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
Fencer
Namjerno rade. I sumar iz najvece zabiti zna da je islamsko i muslimansko jedno te isto, al sumar ne bi bio sumar da se ne druzi sa meckama i veprovima.Superb713 je napisao/la:Zbog cega se samo kod nas javlja ova podjela po vjeri ??Jack je napisao/la:Islamska 804
Muslimani 29
Da li je razlicito ako neko kaze katolicka a neko drugi rimokatolicka?
Jeste. Ako građanin kaže 'katolik', stavlja se X na ponuđeni odgovor 'katolička'. Ako kaže 'rimokatolik' u tom slučaju se naziv upisuje u predviđene 'kućice'.elma89 je napisao/la:Da li je razlicito ako neko kaze katolicka a neko drugi rimokatolicka?
Nije,ali ne vjerujem da ce se ti ljudi religiozno podjeliti
Nakon pritiska javnosti morali su spojiti Islam i Muslimane tamo po vjeri.
Kod nas ce ti ljudi odmah biti spojeni ali eto.Glupa je formulacija pitanja
Nakon pritiska javnosti morali su spojiti Islam i Muslimane tamo po vjeri.
Kod nas ce ti ljudi odmah biti spojeni ali eto.Glupa je formulacija pitanja

-
turkmenistanac
- Član
Dobio podatke, velik uzorak, necu objavljivat, neko ce mislit da provociram, a to mi stvarno nije namjera. 
Hvala lijepo. . Allah te nagradio.turkmenistanac je napisao/la:Dobio podatke, velik uzorak, necu objavljivat, neko ce mislit da provociram, a to mi stvarno nije namjera.
e-din je napisao/la:Hvala lijepo. . Allah te nagradio.turkmenistanac je napisao/la:Dobio podatke, velik uzorak, necu objavljivat, neko ce mislit da provociram, a to mi stvarno nije namjera.
Touchdown :stareci:
-
goranche
Reče neko da će Plazulje biti
posebna mesna zajednica, odnosno naselje
da li neko zna kako će se podeliti Gorice i Plazulje
odnosno kakva je mapa tih MZ
hvala
posebna mesna zajednica, odnosno naselje
da li neko zna kako će se podeliti Gorice i Plazulje
odnosno kakva je mapa tih MZ
hvala
Veze nemam
Ja sam na visini zadatka.Nijedan forum nije dao ovoliko novih vijesti kao ovaj
Iako popis jos traje moj cilj je da vam kazem ukratko iduce sedmice a 31 Oktobra cu objaviti podatke i detaljnije
Iako popis jos traje moj cilj je da vam kazem ukratko iduce sedmice a 31 Oktobra cu objaviti podatke i detaljnije

Niti jedan drugi forum nije dao apsolutno nikakve podatke.Jack je napisao/la:Veze nemam
Demografski mag
Zato, šta god da izbaciš hvala ti, kad niko drugi ništa ne radi.
Nazalost ne radi niko sto ide na sramotu pa i skjutorima koji su nesposobni da nadju ijedan podatak

-
zmaj od bosne
- Član
oni su naprosto zanjemili nemaju podataka a ionako im je do sad bila sva prica valjanje gluposti i imace jedan dobar samar poslije popisa i naravno bice im jasno ko je najveci demografski expert zar ne JackJack je napisao/la:Nazalost ne radi niko sto ide na sramotu pa i skjutorima koji su nesposobni da nadju ijedan podatak
Pozitivne vijesti iz zapadnog Mostara, nekoliko popisivaca je zapanjeno brojem Bosnjaka u zgradama zapadnog Mostara, isto tako porucuju da se jedan dio ljudi, najvise mjesanih brakova izjasnjava kao bosanc ili se ne izjasnjava nikako, takodjer na zapadnoj strani.