Mozda je htjeo da glasa gore i nije znao. :stareci:sarajlija je napisao/la:Prizivas kartu za BANovice ili sta????goranche je napisao/la:Srbin
Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
:offtopic:
Pol Pot upravo ima nastup kod Duške. Pišem to ovdje jer je najposjećenija tema.
Ne može glasat dok ne nakupi pet, šest komentara. Znam iz iskustva.ABen je napisao/la:Mozda je htjeo da glasa gore i nije znao. :stareci:sarajlija je napisao/la:Prizivas kartu za BANovice ili sta????goranche je napisao/la:Srbin
-
BosniaUser
- Član
Ima,ima mashallah puno veci odziv od mog ocekivanja,dosli iz Svedske,Norveske,danske,Njemacke,Austrije,SAD,Australije cak,Engleske,Austrije....elma89 je napisao/la:Pa valjda ima dosta i nase dijaspore
Samo hrvati su to pipisat ce oni i od kumceta kumce..nije im vjerovat,svako selo koje imadne vise od 500 hrvata tipa Carevo polje,Mile il Bistrica to je cista laz
-
BosniaUser
- Član
ABen je napisao/la:
Ma i 55% je![]()
Ja bih volio da smo mi uspijeli da zavrsimo za ovaj popis sa njima u Jajcu i da smo presli tih magicnih 65%. Pada mozemo da krenemo u komsiluk na Jezero i Dobretice.Tako da sto obojimo u zeleno i zeleno i ostane.
Koprcaju se oni koliko mogu,ali realno stanje je pokazano sad na zadnjim izborima gdje je kandidat SDA gotovo imao glasova koliko su hrvatski kandidati dobili svi zajedno na glasackim mjestima tj 4600:4800,ali naravno oni su svoj rezultat popravili glasanjem postom tj iz hrvatske sa jos 500 glasova a slicno se i sad desava....njih realno ima manje od 8000 na opcini al ce se njim minimalno 1500 popisat koji nisu tu stalno,al uglavnom ne mogu biti nikakva prijetnja Bosnjackom +55% udjelu u stanovnistvu,al sta cemo ....
Jezero ce imati sigurno trecinu Bosnjackog stanovnistva,i pokazati ce se da su bosnjaci mladje i vitalnije stanovnistvo...dok je Dobretici il kako ih mi zovemo Pougarje skup od 18 praznih sela u kojima danas zivi manje od 300 dusa iako bi ih se moglo popisati oko 950 do 1000 max,al ta ce opcina sigurno biti ukinuta u iducim administrativnim i ustavnim reformama u BiH i pripojena Jajcu,a svakako da i danas to podrucje koriste Bosnjaci(ovcari),koji ce sigurno nekad u skoroj buducnosti poceti i kupovati nihova imanja...
Ne djelujem.Erica Eleniac.Samantha Fox i Angelina Jolie su u mojim snovima.A,za popis.E,jos je ranoJack ne djeluješ optimistično
Ono za? Popis.Rekao sam strpite se makar do 10 Oktobra.Tad ce biti veselije.Zar ne
Bosanaca nema 20% ni u Sarajevu niti prelaze igdje 10%.U Usk kantonu ne prelaze u nekim opcinama niti 1%.Kako ih moze biti 20%
Lahko.Kiks je placenicki portal ustaske brace Simic cije glavno djelo,citaj nedjelo je da od Bosnjaka prave Bosance i kasnije Srbe i Hrvate.Nista vise.Placeni su iz cetnicke organizacije Brondbija Danska,pa Ljunberga Svedska, najvise para im dolazi iz centrale Sdp
Znate li vi koliko kosta odrzavanje portala.Daj bolan
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- noel malcolm
- Član
i duška svakakvu bagru ugošćavaBosnjak je napisao/la::offtopic:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
- noel malcolm
- Član
Prijatelj mi je upravo završio popis svoje mahale,Jack je napisao/la:Ne djelujem.Erica Eleniac.Samantha Fox i Angelina Jolie su u mojim snovima.A,za popis.E,jos je ranoJack ne djeluješ optimistično
Ono za? Popis.Rekao sam strpite se makar do 10 Oktobra.Tad ce biti veselije.Zar ne
Bosanaca nema 20% ni u Sarajevu niti prelaze igdje 10%.U Usk kantonu ne prelaze u nekim opcinama niti 1%.Kako ih moze biti 20%
Lahko.Kiks je placenicki portal ustaske brace Simic cije glavno djelo,citaj nedjelo je da od Bosnjaka prave Bosance i kasnije Srbe i Hrvate.Nista vise.Placeni su iz cetnicke organizacije Brondbija Danska,pa Ljunberga Svedska, najvise para im dolazi iz centrale Sdp
prišapnuo mi je da od 180 popisanih nema nijednog bosanca

“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
Dobio sam neke podatke,ali necu ih objaviti danas.Mozda sutra

-
turkmenistanac
- Član
Jack je napisao/la:Ne djelujem.Erica Eleniac.Samantha Fox i Angelina Jolie su u mojim snovima.A,za popis.E,jos je ranoJack ne djeluješ optimistično
E onda razumijem, samo i meni nekad u san dođe Jayden James, i onda shvatim da je moja cura pet puta prirodnija.
Pa normalno da nema, bar na osnovu dosad podataka, ja sam se samo osvrnuo na temu na klixu gdje se ponovo pokušava ugurati indirektno 4 puta veći broj od realnog.
Ma ja ih čitam samo zbog popisa jer reko možda bude kakvih podataka, kad vidim tamo sve neki stranački likovi, niđe kvalitetnog eksperta za demografiju,a ti i poput tebe vjerovatno u startu smetaju.... nažalost....
Imam dva podatka (jedan mi je sumnjiv, jer dolazi od strane momka kog nikad u životu nisam vidio,a on se ponudio)
Zvornik (gradsko)
Srba 128
Bošnjaka 15
Zvornik (seosko?) uzmite sa zadrškom, čovjek je rekao, ali meni ne djeluju baš realni (da li je zbog dijaspore,inžinjeringa ne znam) jer se ne radi o etnički čistoj sredini (niti je to ikad bila)a materijal je velik
Srba 293
Bošnjaka 8
Eto na kiksu kazu da ima 20% Bosanaca pa ti vjeruj sad kome

Pa gdje je ta mahala,koji grad?noel malcolm je napisao/la:Prijatelj mi je upravo završio popis svoje mahale,Jack je napisao/la:Ne djelujem.Erica Eleniac.Samantha Fox i Angelina Jolie su u mojim snovima.A,za popis.E,jos je ranoJack ne djeluješ optimistično
prišapnuo mi je da od 180 popisanih nema nijednog bosanca
![]()
Nekad je u FTV studio dolazio kao direktor svemira, danas je ipak došao kao na optuženičku klupu.noel malcolm je napisao/la:i duška svakakvu bagru ugošćavaBosnjak je napisao/la::offtopic:
@Vatandzija
Prema zadnjim izborima u tim Dobretićima je bilo skoro 2000 registrovanih birača, a glasalo ih je skoro 800. Na koju foru njih tu ima 300?
@Jack
A mog'o si i danas
Evo Sarajevo, gdje se bi se moglo očekivati Bosanaca, skoro pa ih i nema, direktna informacija
Ako nema tu, tek onda nema u nekim drugim naseljima 
-
BosniaUser
- Član
[quote="Bosnjak"
@Vatandzija
Prema zadnjim izborima u tim Dobretićima je bilo skoro 2000 registrovanih birača, a glasalo ih je skoro 800. Na koju foru njih tu ima 300?
[/quote]
Evo ovako:
Župna statistika u 2012.godinu,nije ni malo optimistična i dalje ljudi umiru,djeca se nerađaju,svake godine je sve više zaključanih i napuštenih kuća ,a sve manje vjernika.
Prošle 2012.godine ;
- Blagoslovljeno je 149. obitelji ili kuća u kojima je za vrijeme Božićnog blagoslova zatečeno 390. osoba,od čega je 120.kuća naseljeno preko cijele godine i u njima stalno živi 286.osoba.
- Vjenčan je samo 1 .bračni par koji se odselio i živi u Švedskoj,
- Kršteno je 2. djece, koja ne žive u Pougarju ,
- Umrlo je 19.osoba,koji su vječno ostali u Pougraju,od čega 10.M i 9.Ž.
Podatke nam je iznio naš župnik fra Krešo Vukadin kojem se najljepše zahvaljujemo ,a evo i linka http://www.pougarjeusrcu.com/forum/zupa ... 2-godini,a jednostavno prvo oni redovno mislim opcenito na hrvate izvade licne u BiH,a ponekad i dodju glasati,tako da ti je i u Jajcu sigurno 500 hrvata bilo koji su mahsuz dosli da glasaju,mahom iz hrvatske,a isto vazi i za Dobretice gdje je od tih 800 njih minimalno 250 glasalo putem poste tj iz hrvatske ,plus busevima iz daruvaru ,gdje ih je pun kurac, dosli da glasaju il sto bi "susjedi rekli da glasuju"
@Vatandzija
[/quote]
Evo ovako:
Župna statistika u 2012.godinu,nije ni malo optimistična i dalje ljudi umiru,djeca se nerađaju,svake godine je sve više zaključanih i napuštenih kuća ,a sve manje vjernika.
Prošle 2012.godine ;
- Blagoslovljeno je 149. obitelji ili kuća u kojima je za vrijeme Božićnog blagoslova zatečeno 390. osoba,od čega je 120.kuća naseljeno preko cijele godine i u njima stalno živi 286.osoba.
- Vjenčan je samo 1 .bračni par koji se odselio i živi u Švedskoj,
- Kršteno je 2. djece, koja ne žive u Pougarju ,
- Umrlo je 19.osoba,koji su vječno ostali u Pougraju,od čega 10.M i 9.Ž.
Podatke nam je iznio naš župnik fra Krešo Vukadin kojem se najljepše zahvaljujemo ,a evo i linka http://www.pougarjeusrcu.com/forum/zupa ... 2-godini,a jednostavno prvo oni redovno mislim opcenito na hrvate izvade licne u BiH,a ponekad i dodju glasati,tako da ti je i u Jajcu sigurno 500 hrvata bilo koji su mahsuz dosli da glasaju,mahom iz hrvatske,a isto vazi i za Dobretice gdje je od tih 800 njih minimalno 250 glasalo putem poste tj iz hrvatske ,plus busevima iz daruvaru ,gdje ih je pun kurac, dosli da glasaju il sto bi "susjedi rekli da glasuju"
Hvala @Vatandzija.
Inače, jedva čekam da vidim kako stoje neke opštine u manjem entitetu gdje nas skoro i nema i to iz razloga što tu nisu imali potrebu da "dovlače" ljude za popis, tako da će se demografska katastrofa istih prikazati u punom svjetlu. Recimo Kalinovik, Jack čak tvrdi da tu nema ni 2000 ljudi, a radi se o opštini površine Tuzle, Lukavca i Srebrenika zajedno (da ne pretjeram) gdje živi oko 300,000 ljudi.
Inače, jedva čekam da vidim kako stoje neke opštine u manjem entitetu gdje nas skoro i nema i to iz razloga što tu nisu imali potrebu da "dovlače" ljude za popis, tako da će se demografska katastrofa istih prikazati u punom svjetlu. Recimo Kalinovik, Jack čak tvrdi da tu nema ni 2000 ljudi, a radi se o opštini površine Tuzle, Lukavca i Srebrenika zajedno (da ne pretjeram) gdje živi oko 300,000 ljudi.
-
zmaj od bosne
- Član
Kalinovik je 91 na popisu imao ukupno 4266 stanovnika od toga Bosnjaka 1342 ili 31,5 % srba 2803 ili 65,7% ostatak su hrvati i ostali sa tim da je hrvata bilo samo 17 .Znaci i prije rata ova opstina je bila pustos iako ima veliku povrsinuBosnjak je napisao/la:Hvala @Vatandzija.
Elma.Razmisljaj malo glavom.Popis traje i ako covjek kaze .Imat ce problema neko koga on zna
Kazu da muskarci ne razmisljaju glavom a sad
Zapamti.Popis traje i trajat ce i dalje.Nista konkretno do 15 tog.Uzorak moze ali opet
Kazu da muskarci ne razmisljaju glavom a sad
Zapamti.Popis traje i trajat ce i dalje.Nista konkretno do 15 tog.Uzorak moze ali opet

Nisam mislila da kaze mahalu i adresu,vec grad(ako je veci) ili bar geografski polozaj,nesto..kao i do sad sto su svi
Ne bih rekao ali nije ni vazno.Cim sam se ja usutio jedan dan.Malo ljudi doslo na forum,nekako samo 2-3 stranice se poboljsala ova tema
Pocet cu sutra s objavom podataka
Pocet cu sutra s objavom podataka