☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Sana-Bosna
Novi kolač

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Sana-Bosna » 07 okt 2013 03:42

@admin da ti javim, zivim u australiji ali inace iz sanskog mosta od mene imas +4

toma sojer
Novi kolač

Post Postao/la toma sojer » 07 okt 2013 03:49

Bosanaca u Brčkom možda 1%..Prijatelj popisivač mi javlja, južno veliko prigradsko naselje Brčkog na uzorku od 110 popisanih 96% Bošnjaka ostalo Romi :beret: Kampanja odlično urađena i nemojte ovdje crnjaka za Brčko ovdje svi procjenjuju oko 44% u završnici al vidjet ćemo...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 03:54

Gledaj Emire.Sve je to tacno.Kod nas je mentalitet da neko razmislja za tebe.Slusaj Babu a ti ne razmisljaj svojom glavom.Babo najbolje zna.Suti.Ti sjedi i suti

Eto mom rahmetli ocu ja kazem,on meni.Sta ti znas.Ja znam bolje.Jebi ga.Svi mi ljudi ne znamo bolje jer umiremo i to je to.Svak ima pravo da razmislja,zar ne?

Ima kod nas naivnih,ljudi koji i nisu skolovani,svakakvih slucajeva

Podatci trenutno nisu losi.I nije istina da ni Autonomasi nisu Bosnjaci jer ima ih dosta u Vrnogracu i Podzvizdu koji su zesci Bosnjaci.I to ne samo nakon popisa

Podatak za Kladusu je super.Moze biti gore.Ne kazem da ne moze.No ovaj uzorak,zapravo radi se o meni poznatoj cinjenici koju cu svima vama reci za Bajram.

Jer popis je bitan.Nama je najvise zabranjivanjo da se izjasnimo dok su SRBI I TI HRVATI 100+ GODINA radili na asimilaciji katolika dok nisu rijesili.Mi smo od 1993 godine u nepunih 20 godina.Napravili veoma dobar posao

Prvi proces agitacije i pretvaranja Hrvata u Bosanske katolike poceo je za Omer Pase Latasa 1850 tih godina.20 godina prije niko nije znao sta je Hrvat za bune Huseina Kapetana.Od 1880-1910 u 30 godina oni su 90% ljudi uz angazovanje AUSTRIJE Pohrvatili.Do 1930 oni su mahom sve Pohrvatili

Mi danas imamo jednu sansu.I trebali smo je iskoristiti
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 03:57

toma sojer je napisao/la:Bosanaca u Brčkom možda 1%..Prijatelj popisivač mi javlja, južno veliko prigradsko naselje Brčkog na uzorku od 110 popisanih 96% Bošnjaka ostalo Romi :beret: Kampanja odlično urađena i nemojte ovdje crnjaka za Brčko ovdje svi procjenjuju oko 44% u završnici al vidjet ćemo...

Otkazan koncert Miroslava Iica u Brckom.Ko ima 2 grama mozga skopcat ce :lol:
Niko ovdje ne panicari.Znam ja koja to naselja STORAB aka Turkmenistanac javlja.Imam vise uzoraka iz BRCKOG

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 07 okt 2013 04:59

http://www.klix.ba/vijesti/bih/banjaluc ... /131007012
Banjalučanka popisivaču prijetila smrću kad joj je došao pred vrata

Problemi u vezi s popisom nastavljeni su i tokom ovog vikenda, i to u Banjoj Luci, gdje je jedna Banjalučanka instruktoru prijetila smrću, te u Gornjim Korićanima, kod Skender Vakufa, gdje je muškarac popisivaču oteo popisnice i pocijepao ih.

Incident u Banjoj Luci dogodio se u subotu, a o svemu je obaviještena Popisna komisija u ovom gradu.

"Djevojka koja popisuje posjetila je tu ženu u banjalučkom naselju Nova Varoš u petak, ali joj ova, osim na nekoliko pitanja, nije željela odgovoriti na ostala, što je dužna. Međutim, drama je nastupila kada je tu ženu u subotu, zajedno sa djevojkom, posjetio instruktor, kako bi riješio problem", ističe izvor Nezavisnih novina, blizak banjalučkoj popisnoj komisiji.

On dalje dodaje da je žena otvorila vrata stana, a kada joj je rekao da treba da navede i svoje ostale podatke, ona je počela prijetiti.

"Ta žena je galamila te mu je prislonila kažiprst na čelo i zaprijetila riječima: 'Momak, dođeš li još jednom ispred ovih vrata, ubit ću te u čelo'".

Dubravko Malinić, predsjednik Popisne komisije Banja Luka, potvrđuje da se dogodio incident, dodajući da će o svemu danas obavijestiti policiju.

I policija iz Skender Vakufa ima posla zbog popisa, jer je jedan muškarac jučer u Gornjim Korićanima popisivaču oteo i pocijepao papire.

"Popisivač je kazao tom čovjeku kako treba da ga popiše, ali on se iz njemu poznatih razloga naljutio, pocijepao papire i sjeo u auto, te pobjegao. Sve smo rekli policiji, koja je odmah otišla na mjesto događaja", kazao je Nezavisnim sagovornik iz Popisne komisije Skender Vakufa.

Inače, Granična policija BiH na graničnom prijelazu u Skelanima u subotu je zaustavila osobu koja je s popisnicama željela preći u Srbiju. Popisnice nisu zaplijenjene, jer je nakon upozorenja osoba iz BiH izašla bez njih.
Zar nisu Gornji Korićani u Travniku? Ja mislio da su podjeljeni Donji u Skender Vakufu, Gornji u Travniku.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 05:03

Posred sela ide linija razdvajanja.A jedan zaseok je u Federaciji,drugi u sumskoj

Ovo je za G.Koricane

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 07 okt 2013 05:08

Jack je napisao/la:''Turkmenistanac''

Zamolio bih te da ne stavljas podatke za Brcko ovdje.Tvoji popisni krugovi su vecinom dijelovi grada gdje Srbi zive
Zaboravio si da kazes da je jedno vece naselje popisano Srpsko.Nooooo.Koje.E,pa necu reci,makar jos

Zadnjeg dana popisa ti postavljaj podatke za Brcko.Pa cemo porediti tad podatke

Samo stavljaj podatke za Podrinje:Zvornik,Bratunac i Srebrenicu
Brcko zapisi na papir pa sabiraj.I onda daj jedan veci uzorak 15 tog

Jebemliga jesam ti ja i naveo da se radi o gradskim i prigradskim naseljima?! :)
Dakle, nisam građanin Brčkog da bih znao jel mi podatke šalju iz zona gdje su Bošnjaci većina ili Srbi... Po svemu sudeći slali su im iz onih dijelova gdje ima svega, pa i Bosanaca u finom procentu. ;)
Sjećaš se da sam ti rekao da se radi o malom procentu materijala i da su promjene i na navedenim popisnim mjestima itekako moguće?!

Dakle, moji podaci su tačni, samo kao što ti kažeš ne predstavljaju i pravi odnos snaga, jer ljudi koji su mi poslali podatke su vjerovatno išli tamo gdje Srba ima najviše...

Nije ;) Znam na koje naselje misliš ;) Tu nemam nažalost čovjeka koji bi izašao u susrete, iako jedan dobar kolega je obećao da će se snaći i za podatke ,zašto kriti - Ilićke.

Ok neću ti kontrirati, što se Brčkog tiče, ostajem pri stavu biće zanimljivo.... I da, ima Bosanaca, možda i iznenađujuće.

Ok. Danas mi treba stići izvještaj za Srebrenicu,već sam iznio dio nakon 5 dana, vjerujem da se nešto promjenilo nakon 6og, odnosno bar broj popisanih. ;)

Pozdrav

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 05:16

To ti tako kazes sad.No,nije vazno

Iznenadenje dana jucerasnjeg je bila VELIKA KLADUSA.Mozda i nije velik uzorak od 450,ali opet

Naravno ima jos popisa.Ne smijem javno da izbacujem sela.Cekat cu kraj pa cu vam reci

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 07 okt 2013 05:18

450 nije mali uzorak!!! Naročito posle 5 dana! Tako da nebi u Kladuši trebalo bit puno odstupanja, osim ako u gradu ljudi nemaju drugačije poglede, nikad tamo nisam bio pa i neću smarat s pričom, jer ne znam. Ali 450 nije mala stvar. :gut:

toma sojer
Novi kolač

Post Postao/la toma sojer » 07 okt 2013 05:38

Turkmenistanac ne shvata kolika su sela u južnom distriktu, nisi svjestan paša moj..Osjećam tihu nadu u njegovom tonu da bi Srbi mogli prebacit 50% al ostat ćeš samo na nadi...ako bude nekih bosanaca u Brčkom to može biti samo u centru grada i opet tvrdim 2% je plafon za tu devijaciju. Šta Ilićka može pokazat 2000-3500 maksimum sve preko toga je popisni inžinjering. Biću objektivan za Hrvate oni će imat oko 11-13% ipak imaju gradonačelnika koji je dosta sposoban čovjek i ne sumnjam da će animirati dosta hrvata da dođu iz hrvatske da se popišu...

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 07 okt 2013 05:40

Po cemu je Brcko toliko poseban grad da odstupa? kad Sarajevo,mostar,tuzla itd nemaju vise od 3% bosanaca

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 07 okt 2013 05:43

Pa možeš ti osjećat kakvu god hoćeš nadu, ja bogme nikakvu, moje je da iznesem ono čime raspolažem....

Niti gledam na popis u DBu kao nešto što će nešto promjeniti, jednostavno DB je zasebna i nezavisna teritorija od strane oba entiteta. Ako gledamo po broju djece da se zaključiti da je Bošnjaka najviše, ali ne treba zanemariti i faktor kao što ti reče inženjeringa. Što se Ilićke tiče nju sam samo naveo jer sam nekako između redova shvatio da Jack na nju misli (možda griješim, nek me ispravi) ... 50% NO COMMENT!

elma

Vidjećemo! Jack nam je iznio dobre podatke sa sela, vjerujem da je i u ostalim selima broj Bosanaca mali, tako da... Gradska zona je malo drugačija, ali ništa specijalno... A već sam ti na pp rekao da moraš imat u vidu da para radi gdje burgija neće, tj. u ovom slučaju možda stranci. :roll:

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 07 okt 2013 05:53

Ima tu i gradskih zona

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 okt 2013 06:01

Prevelike oscilacije su nemoguce izmedju grada i sela.Mozda postoje,ali da se u selu jednom izjasni 95% Bosnjaka, a u gradu 72% Bosnjaka.Premalene su,nema sanse
Iako sve ce se vise znati na datum 10 Oktobar jer tad cu dobiti malo vece uzorke

A za Sarajevo.Nemamo nikakav uzorak a ja cu probati da to nadjem

Fencer

Post Postao/la Fencer » 07 okt 2013 06:08

Imate info. za Zvornik, Vlasenicu, Osmace??? To su strateski veoma vazna mjesta.

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 07 okt 2013 06:32

Fencer je napisao/la:Imate info. za Zvornik, Vlasenicu, Osmace??? To su strateski veoma vazna mjesta.
Sinoć sam iznio za Zvornik i juče za Vlasenicu, posle 6 dana su podaci, ito na po dva mjesta ;) gradska.
Zvornik
G - 35
Srba 131
Bošnjaka 24

G B15G
Srba 146
Bošnjaka 6
Bosanaca 2
Ostali 3
Vlasenica

Popisano: 125
Srba 119
Bošnjaka 6

Popisano: 136
Srba 130
Bošnjaka 5
Ostali 1
U Vlasenici broj Bosanaca 0!

Jack zna kao i ja, da broj Bošnjaka u selima itekako je dobar. U zvorničkoj opštini imaš nekoliko 100% bošnjačkih sela, kao i nekoliko 100% srpskih sela.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 07 okt 2013 06:35

emir je napisao/la:važnije od konačnih brojeva je ovo jedinstvo i patritizam bošnjaka koje kroz istoriju nikada nije bilo veće. Najveći respekt IVZ-u na urađenom poslu, a ogromne kritike na stranke i političare za koje je potvrđeno da im je najvažnije da podebljaju novčanik, nikakve aktivnosti na terenu , da angažuju svoje ljude na terenu koje koriste kada treba skupljati glasove i objašnjavaju narodu šta im je raditi. Samo hodže i IVZ idu od kuće do kuće i kome treba pomažu. Ljudi su očito svjesni ali su zbunjeni pitanjima i treba im pomoć. Ovim parlamentarcima sa bošnjačkim glasovima za sva vremena zatvoriti pristup parlamentu. U mom okruženju granica SA i ZE-do kantona po onom što sam saznao vrlo malo nebošnjaka procentualno najviše 5% u nekim gradskim popisnim mjestima, a ima mjesta gdje taj procenat nije ni 1%. Srbi i Hrvati ne griješe osim u miješanim brakovima. poslije informacija koje dobijam a naravno kako je i preporučeno ne otkrivamo mjesta procenat ostalih neće proći 3% barem u ovom dijelu Bosne. Ja se danas popisao, sa pripremljenim i popunjenim obrascima tako da nije trajalo ni pola sata. Uglavnom 6 bošnjaka iz moje porodice , i isto toliko ne izjašnjava se za entitetsko državljanstvo. Zanimljivo je da je cijelo vrijeme popisa moj 9-godišnji sin čekao svoju popisnicu da on sam odgovori bošnjak, islam, bosanski, bojeći se da ja nešto ne zabrljam, i da ne razočara imama, premda je svjedok višemjesečnih aktivnosti u pogledu organizovanja brojne dijaspore i susjeda da im se objasni šta nam je raditi. Mora se priznati da nije bilo teško zahvaljujući između ostalog Tokiću, Dodiku..., a za pohvalu je da smo uspjeli organizovati, pojasniti i pomoći 16 članova iz dijaspore da se popišu.
Lijepo si napisao, ne znam gdje živiš, samo bih te podsjetio da je IVZ još 1996. promijenila naziv u IZ!!!

Bez potrebe je naglašavati "vjerska", kad se to podrazumijeva, taj naziv je bio relikt iz SFRJ...

da dalje ne objašnjavam.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 07 okt 2013 06:59

Ima li kakvih podataka iz Jajca? Kako tamo stvari stoje?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 07 okt 2013 07:10

ABen je napisao/la:Ima li kakvih podataka iz Jajca? Kako tamo stvari stoje?
Odlicno,elhamudullillahi,narod se iskljucivo i samo popisuje kao Bosnjak,pojedinci su Bosanci i to u samom gradu,a Muslimana koliko sam ja cuo da i nema...
U samom gradu se narod iskljucivo i samo popisuje kao Bosnjak jer sam pitao nekoliko popisivaca,tu u gradu i kazu da jos niko od njih nije popisao ni jenog Bosanca...a da hrvati dolaze mahom iz hrvatske mahsuz da se popisuju tako da ce im broj biti sigurno veci od realnog za mozda 1500 dusa

toma sojer
Novi kolač

Post Postao/la toma sojer » 07 okt 2013 07:12

Imal iko kakav podatak za Kiseljak ili Busovaču?
Hoš da prođem krozate

Odgovorite