☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

turkmenistanac
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 15:35

Nemam pojma, vjerovao sam da će na ovom forumu bit puno više ljudi sa podacima, kad ili se plaše ili su razočarani ili ne žele iznositi male brojke pa čekaju veće brojke i na osnovu toga obrazlaganje. ;)

Pratim popis u RS ;) Doduše imam neke drugare i u Federaciji i čujem ne mnogo neočekivanih stvari.... Iznenađeni svi brojem Bosanaca, a naročito ostalih.... ;)

Nego, Jack nam nešto ne želi objaviti podatke do kojih dolazi, ima siguran sam puno istih, čeka valjda čovjek da popis uđe u završnicu kako bi imao što reprezentativniji uzorak...

Do kraja večeri se nadam još par podataka da ću imat.

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 05 okt 2013 15:39

Ne obraćajte pažnju na ovog trolera, radi se o smiješnom manjeentitetliji željnom pažnje.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 05 okt 2013 15:44

I mi smo večeras popisani,
ukupno 5 bošnjaka/inja,
islamska vjera, bosanski jezik, bh državljanstvo i neizjašnjeni za entitetsko državljanstvo.
OK :zastava:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 05 okt 2013 15:45

turkmenistanac je napisao/la:Nemam pojma, vjerovao sam da će na ovom forumu bit puno više ljudi sa podacima, kad ili se plaše ili su razočarani ili ne žele iznositi male brojke pa čekaju veće brojke i na osnovu toga obrazlaganje. ;)

Pratim popis u RS ;) Doduše imam neke drugare i u Federaciji i čujem ne mnogo neočekivanih stvari.... Iznenađeni svi brojem Bosanaca, a naročito ostalih.... ;)

Nego, Jack nam nešto ne želi objaviti podatke do kojih dolazi, ima siguran sam puno istih, čeka valjda čovjek da popis uđe u završnicu kako bi imao što reprezentativniji uzorak...

Poznat si ti meni još od ranijeg foruma. Još samo da ti se sjetim imena :mrgreen: .. .

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 15:49

Tuzlak04 je napisao/la:
turkmenistanac je napisao/la:Nemam pojma, vjerovao sam da će na ovom forumu bit puno više ljudi sa podacima, kad ili se plaše ili su razočarani ili ne žele iznositi male brojke pa čekaju veće brojke i na osnovu toga obrazlaganje. ;)

Poznat si ti meni još od ranijeg foruma. Još samo da ti se sjetim imena :mrgreen: .. .
Moderator ima moj IP. Nikada ranije nisam pisao na ovom forumu. A na isti dođoh guglajući POPIS 2013.... A i na jednom većem sarajevskom spominju gosn Jack-a.... kao uvaženog demografa sa ogromnom količinom podataka... Zbog toga se i registrovah, al nešto gosn Jack još uvijek malo podataka daje, očekivao sam više, ili je čovjek u nekom poslu....

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 05 okt 2013 15:52

noel malcolm je napisao/la:I mi smo večeras popisani,
ukupno 5 bošnjaka/inja,
islamska vjera, bosanski jezik, bh državljanstvo i neizjašnjeni za entitetsko državljanstvo.
OK :zastava:
identicna slika kao moje familije kad smo popisani drugog dana popisa :gut:

Logan
Član

Post Postao/la Logan » 05 okt 2013 15:54

De ba vise ovog cetnika maknite koji vam je kurac?

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 05 okt 2013 15:56

turkmenistanac je napisao/la:
Tuzlak04 je napisao/la:

Moderator ima moj IP. Nikada ranije nisam pisao na ovom forumu. A na isti dođoh guglajući POPIS 2013.... A i na jednom većem sarajevskom spominju gosn Jack-a.... kao uvaženog demografa sa ogromnom količinom podataka... Zbog toga se i registrovah, al nešto gosn Jack još uvijek malo podataka daje, očekivao sam više, ili je čovjek u nekom poslu....
Ne na ovom forumu, nego na ranijem forumu (forumer ili kako vec). Znas o cemu pricam . .

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 05 okt 2013 15:59

DA nije limeni sa starog foruma :mrgreen: Bilo je interesantno pratiti kako ga Jack samara podacima.
No, mislio sam da nije troler, cini se kao neko inteligentan dok nije postavio da su svi iznenadjeni brojem Bosanaca, ja sve sto sam do sada procitao Bosanci su osim Tuzle(a to je ipak mali uzorak pa se mislim da ce biti jos manji procenat)ispod 2 posto.

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 16:02

logan
nisam četnik! :evil:

Tuzlak04

Nikada, statična mi je IP, moderacija može provjeriti!

ZVKeli

Nisi post shvatio na pravi način "iznenađeni brojem Bosanaca i ostalih", negativno!!! ;) Očekivana duplo veća brojka od trenutna na osnovu podataka dobijenih za ova 4 dana...

rahimic
Član

Post Postao/la rahimic » 05 okt 2013 16:11

Po ovome sto cujem Hrvata bi u Travniku moglo da bude ispod 25%, a mozda i 20. Ima i Bosanaca katolika, a neki Hrvati govore i bosanskim jezikom.

Tuzlak04
Član

Post Postao/la Tuzlak04 » 05 okt 2013 16:12

turkmenistanac je napisao/la:logan
nisam četnik! :evil:

Tuzlak04

Nikada, statična mi je IP, moderacija može provjeriti!

ZVKeli

Nisi post shvatio na pravi način "iznenađeni brojem Bosanaca i ostalih", negativno!!! ;) Očekivana duplo veća brojka od trenutna na osnovu podataka dobijenih za ova 4 dana...
Nije tema i da ne trolamo. Nebitno.

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 16:14

evo još tri podatka kako sam i obećao...

DB

seosko područje oduvijek u sastavu Brčkog

Srbi 39
Bošnjaci 112
Hrvati 20
Bosanci 16

Bratunac - gradsko G-39

Srbi 98
Bošnjaci 11

Bratunac - prigradsko

Srbi 66
Bošnjaci 73
Bosanci 8

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 05 okt 2013 16:15

Pustite ga da piše šta hoće. Samo ti nastavi turkmen. Nego ti meni reci kako iznenađeni da ih je malo a po ovome tvome ih ima preko 5% u Brčkom. Mislim znam da je mali uzorak ali opet.

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 05 okt 2013 16:18

Podatci iz Mostara,Sa,Tuzle govore o manjem broju Bosanaca a eto u Brckom i Bratuncu ih ima veci procenat,bar za sad...malo nevjerovatno

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 16:19

bosnapatriot je napisao/la:Pustite ga da piše šta hoće. Samo ti nastavi turkmen. Nego ti meni reci kako iznenađeni da ih je malo a po ovome tvome ih ima preko 5% u Brčkom. Mislim znam da je mali uzorak ali opet.
Pa i gosn Jack je rekao da su podaci itekako značajni, ja ne pišem da bih pisao već na osnovu raspoloživog materijala, čak i ne govorim mjesta i zone grada da ne bih koga doveo u neprijatnu situaciju, ne vidim i da kršim zakon jer nigdje nisam naglasio ništa čime bi se moglo uprijeti prstom i reći vidi ovog odaje onog ili onog...
A nekima smeta. Ja bi volio da ima još 20 ljudi na ovom forumu da govori podatke za sada, al eto nema.

BD je mala teritorija i iako ih ostane 5% ne utiče mnogo na konačan broj, Sarajevo i Banjaluka po svoj prilici idu na ispod 2% tako da i njihov maximalan broj će biti 3%... Govorim o Bosancima... Kažem još je rano, a i raspolagajući materijal je mali i tek sa 60% odrađenog materijala se mogu praviti zaključci. ;9

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 05 okt 2013 16:23

bosnapatriot je napisao/la:Pustite ga da piše šta hoće. Samo ti nastavi turkmen. Nego ti meni reci kako iznenađeni da ih je malo a po ovome tvome ih ima preko 5% u Brčkom. Mislim znam da je mali uzorak ali opet.
Pa i gosn Jack je rekao da su podaci itekako značajni, ja ne pišem da bih pisao već na osnovu raspoloživog materijala, čak i ne govorim mjesta i zone grada da ne bih koga doveo u neprijatnu situaciju, ne vidim i da kršim zakon jer nigdje nisam naglasio ništa čime bi se moglo uprijeti prstom i reći vidi ovog odaje onog ili onog...
A nekima smeta. Ja bi volio da ima još 20 ljudi na ovom forumu da govori podatke za sada, al eto nema.

BD je mala teritorija i iako ih ostane 5% ne utiče mnogo na konačan broj, Sarajevo i Banjaluka po svoj prilici idu na ispod 2% tako da i njihov maximalan broj će biti 3%... Govorim o Bosancima... Kažem još je rano, a i raspolagajući materijal je mali i tek sa 60% odrađenog materijala se mogu praviti zaključci. ;9
Samo ti piši i ne obaziri se na ove "četnike". Ako si i Srbi i ti si čovek :)

Znači onda prema tvojim informacijama u većim gradovima nema Bosanaca. Valjda će i biti tako kada ti i Jack imate iste informacije.

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 16:29

patriot ma naravno, biti čovjek prije svega... Al razumijem da neki to ne kontaju. ;)

Vidjećemo i ja čekam Jack-a da potvrdi moju konstataciju o malom broju u 2 od 3 najveća grada FBIH kada su Bosanci i Ostali u pitanju.... Pa i u Tuzli, za Mostar je sasvim realno da nema Bosanaca.

Što se BL tiče, manje više očekivano tri nacionaliteta i nešto sitno Ostalih i Bosanaca i Hercegovaca.

Očekujem u toku večeri 3 podatka za ZV opštinu i jedan za Srebrenicu.... Nadam se da će što prije stići... A i možda dođe Jack pa nas obavjesti o promjenama...

Romi ispod svakog prosjeka izgleda za sada....

turkmenistanac
Član

Post Postao/la turkmenistanac » 05 okt 2013 16:56

obećano ispunjeno (zaključno s ovim barem 1200 ljudi se već izjasnilo u opšstini ZV)

seoska mjesna zajednica (dakle cijela)

Bošnjaci 167
Srbi 3

seoska mjesna zajednica (trećina odrađenog)

Bošnjaci 161
Bosanci 8
Srbi 0

seoska mjesna zajednica ( polovina)

Srbi 209
Bošnjaci 32

Nema nijednog drugog nacionaliteta, prisutno ateista ponegdje....

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 05 okt 2013 17:31

Jack je napisao/la:Kalinovik i Grahovo bi trebali da budu popisani dosad .Obe opcine nece imati preko 3000 stanovnika.Kalinovik ako predje 2000 nek slavi

Dobar podatak za Jajce.Vitez?Ne znam

Zvornik grad?Ocekivano
Bratunac je drugi primjer,siromasan gradic.Srbi se iseljavaju.Nista industrije.Zvornik ima industriju!

Srebrenica bi trebala da bude nasa.
Jedna ispravka ili dvije, bez zamjerke ;)

Kalinovik će preći 2000, Grahovo vidjećemo... ;) Dosta Kalinovčana ne živi u istom ali će se popisati (studenti, radnici)... To je kraj u BiH sa najvećim procentom studenata i školovanih ljudi.... Dosta patrijarhalan i koriste priliku da se popišu, ai za tako malo mjesto sasvim lijep pp iako ništa mega-ultra velik u samom tom gradiću selu, kao što je to sa strane... ;)

Što se Zvornika tiče, vidjećemo rano je na osnovu prvih prognoza... Mogli bi Bošnjaci i na 15% u gradu, bez obzira što trenutni podaci su na oko 8%. Bratunac bi mogao rasti što se Bošnjaka tiče... Što se industrije tiče, ona je odavno umrla, kako u dijelu RS-a tako i preko granice (Izuzev Tuzle i Sarajeva) govorim o dodiru sa Podrinjem. ;)

Koliki je broj Bosanaca u Živinicama, Banovićima, Kalesiji?! Je li tačno da u Kalesiji ima i oko 4% Srba?
Na kakvu granicu mislis ? Ako mislis na entitetsku, odmah da se opredijelim: Smeta mi nazivanje manjeg bh entiteta "srpskom" i "RS" velikim slovima... Ako moze bez toga, molim. Hvala unaprijed.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Odgovorite