☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Bosni
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Bosni » 04 okt 2013 21:39

4PxhEdqzmNM

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 04 okt 2013 21:48

Pa tako, to je već definisan stav. Dakle, ako se pokaže da smo u Podrinju u tragovima onda je to katastrofa, u suprotnom nije katastrofa.

Što se tiče Podrinja vrlo je bitno pomenuti jednu stvar, a to je da je taj kraj izuzetno slabo naseljen. Eto recimo Višegrad, takva jedna čaršija, prema zadnjim izborima ima 11366 registrovanih glasača. Znam da se spiskovi ne ažuriraju i da tu ima odstupanja, ali ako nešto ima 11366 birača onda sigurno nema 20000 birača, nema ni 15000. Dodaj maloljetne i tu se može pričati o maksimum 13000 ljudi. Šta je to? To je prostor od 450 kvadratnih kilometara koji ti se nudi na tacni, eto šta je. To su smiješne cifre. Pa u Banjaluci ima Srba kao što ih ukupno ima od Trebinja do Bijeljine, da ne pretjeram. Nama se Podrinje nudi i mi ga nismo uzeli samo radi naše imbecilne povratničke politike. Da smo se nešto pitali ti i ja danas bi od Janje do Foče Bošnjaci bili većina (ne računajući Istočno Sarajevo). To što je naše bilo sa 70% i sličnim procentima je vještački uzeto i moglo je opstati samo da je potencijalno privlačno ljudima. A nije, ljudi odatle sele masovno, nije to neko sarajevsko naselje koje su prije rata držali Srbi, a danas naši u njeg nahrlili k'o ludi, to je druga priča. Ne možemo se mi nadat' da ćemo danas uzet' Bronzani Majdan kod Banjaluke gdje nas je bilo skoro pola, jer to je interesantno Srbima. Međutim, Podrinje nam se namjestilo samo tako, ali mi nismo napravili apsolutno ništa u strateškom pogledu da to uzmemo. Imamo ljude koji iz inata neće da prodaju zemlju tamo, pa to nema nigdje, al džaba. Čovjeka prebiju skoro na smrt u Zvorniku i majmun dobije kaznu od 300 maraka, a radi se o pokušaju ubistva. I niko ništa. Dobro i ovo imamo kako se ponašamo, mislim na našu politiku naravno. Podrinje nam se i dalje nudi i nudiće se, a do nas je da uradimo nešto.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 04 okt 2013 22:56

You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 okt 2013 03:07

Ja sam sve vise uvjeren da ce se popis odgoditi.Sve mi ukazuje na takvo sta.Ima jos 10 dana pa cemo vidjet
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 05 okt 2013 03:54

Jack je napisao/la:Ja sam sve vise uvjeren da ce se popis odgoditi.Sve mi ukazuje na takvo sta.Ima jos 10 dana pa cemo vidjet
Misliš produžiti ?
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 05 okt 2013 04:11

Nevjerujem da ce odgoditi,to sto novinari prave velike vijesti na racun nekih anonimnih izjava nije dovoljno,isto je bilo i u Hr,Srbiji

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 okt 2013 04:40

Mislim na odgoditi.Sacekaj 10 Augusta
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Kapetan
Član

Post Postao/la Kapetan » 05 okt 2013 05:13

Zasto odgoditi? Kako sam ja shvatio dobro stojimo. A i ne vjerujem da bi diaspora pristala da opet dodje u vakom viskom broju.

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 05 okt 2013 05:14

pa kako odgoditi ako vec traje? Obustaviti/prekinuti mislis? I kako 10.og augusta; oktobra mislis?
Zbog kojih razloga, radi nepravilnosti ili zato sto ce bagra do 10.og uociti da nemogu ovako smanjiti postotak Bosnjaka ispod 50% ili cak 55%?

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 okt 2013 05:17

Kako je protekao prvi dan popisa u Srebrenici

http://www.prijateljisrebrenice.org/ind ... enici.html
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Esad
Član

Post Postao/la Esad » 05 okt 2013 05:20

Evo sa interesovanjem pratim najvažniji događaj na planeti od završetka rata, preko ovog foruma.

Imam dva pitanja, ako može neko da mi odgovori?
1 - Procenat Bošnjaka u čitavoj BiH će, kako sad stvari stoje, biti iznad 50%? Stekao sam ovaj utisak čitajući prethodne postove.
2 - Evo Jack pominje odgađanje popisa. O čemu se radi? Kako se može odgoditi kad je već počeo?

Nadam se odgovorima i hvala.

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 05 okt 2013 05:21

Neki bosnjaci ne shvacaju da nama nije u interesu da se popis odgadja,em sto dijaspora nece ponovo dolaziti,nije niko lud.Em sto smo skroz ujedinjeni

ako prekinu popis to ce biti jer ne zele da bosnjaci predju 50%

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 05 okt 2013 05:34

Esad je napisao/la:Evo sa interesovanjem pratim najvažniji događaj na planeti od završetka rata, preko ovog foruma.

1 - Procenat Bošnjaka u čitavoj BiH će, kako sad stvari stoje, biti iznad 50%? Stekao sam ovaj utisak čitajući prethodne postove.
2 - Evo Jack pominje odgađanje popisa. O čemu se radi? Kako se može odgoditi kad je već počeo?

Odgoditi se ne moze nego se moze prekinut ili se na kraju popisa kad se saberu sve prijave i krsenja moze jednostavno odlucit da se rezultati popisa ne prihvataju i onda sve iz pocetka. E to iz pocetka moze biti za par mjeseci ili par godina poznavajuci nas.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 05 okt 2013 05:37

elma89 je napisao/la:Neki bosnjaci ne shvacaju da nama nije u interesu da se popis odgadja,em sto dijaspora nece ponovo dolaziti,nije niko lud.Em sto smo skroz ujedinjeni

Nije nam ni u interesu da se ionako mali broj nas u genocidnoj jos dodatno umanji, ja sam za to da ukoliko bude previse prijavao nepravilnostima poniste rezultati u genocidnoj (ako je moguce ponistiti rezultate u samo jednom dijelu drzave) i da se ponovi ali naravno tada bi se mi jos dodatno organizovali i iimali nase ljude na terenu da to prate da sve ide kako treba.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 05 okt 2013 05:38

sarajlija je napisao/la:
Esad je napisao/la:Evo sa interesovanjem pratim najvažniji događaj na planeti od završetka rata, preko ovog foruma.

Odgoditi se ne moze nego se moze prekinut ili se na kraju popisa kad se saberu sve prijave i krsenja moze jednostavno odlucit da se rezultati popisa ne prihvataju i onda sve iz pocetka. E to iz pocetka moze biti za par mjeseci ili par godina poznavajuci nas.

Poznavajuci nas,ako bude nepravilnosti to ce de presutit,jer ko ce platiti sljedeci popis

Ovaj popis prolazi 99%

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 okt 2013 05:40

sarajlija je napisao/la:
elma89 je napisao/la:Neki bosnjaci ne shvacaju da nama nije u interesu da se popis odgadja,em sto dijaspora nece ponovo dolaziti,nije niko lud.Em sto smo skroz ujedinjeni

Nije nam ni u interesu da se ionako mali broj nas u genocidnoj jos dodatno umanji, ja sam za to da ukoliko bude previse prijavao nepravilnostima poniste rezultati u genocidnoj (ako je moguce ponistiti rezultate u samo jednom dijelu drzave) i da se ponovi ali naravno tada bi se mi jos dodatno organizovali i iimali nase ljude na terenu da to prate da sve ide kako treba.

Sad za sad treba evidentirati svako krsenje propisa i svaku gresku popisivaca. Vrsite prozivke i na kraju price to postaviti na stol ako bude evidentno da smo pokradeni. Rezultati mogu biti osporeni i na kraju.

Prema meni treba sve privesti kraju i onda izvrsiti analizu stanja.

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 05 okt 2013 05:43

Ja ne znam koji bi interes bio za ostala 2 naroda da se popis odgodi? Pa njima je upravo u interesu da ovaj prođe jer su svjesni da će ih u budućnosti biti sve manje i manje i brojčano i procentualno. S druge strane, smatram da je za Bošnjake ovo win-win situacija - na ovom popisu ih sigurno ima više od 50%, a ako bi se odgodio, na nekom idućem popisu ih samo može biti više. Treba samo pripaziti na makinacije i nepravilnosti, a za sve drugo za Bošnjake nema brige.

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 05 okt 2013 05:50

mudhoney je napisao/la:Ja ne znam koji bi interes bio za ostala 2 naroda da se popis odgodi? Pa njima je upravo u interesu da ovaj prođe jer su svjesni da će ih u budućnosti biti sve manje i manje i brojčano i procentualno. S druge strane, smatram da je za Bošnjake ovo win-win situacija - na ovom popisu ih sigurno ima više od 50%, a ako bi se odgodio, na nekom idućem popisu ih samo može biti više. Treba samo pripaziti na makinacije i nepravilnosti, a za sve drugo za Bošnjake nema brige.
Budi realan,ako se odgodi popis,bit ce ga opet za par mjeseci ,ili najvise godina

A nemamo toliki natalitet,niti oni imaju toliki mortalitet da cemo vise procenata dogurati za par mjeseci

U interesu nam je da se ovo odrzi,sta znas kakva ce situacija biti kasnije

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 okt 2013 05:50

elma89 je napisao/la:
Poznavajuci nas,ako bude nepravilnosti to ce de presutit,jer ko ce platiti sljedeci popis

Ovaj popis prolazi 99%

Ovaj popis i tako i tako nece pokazati realno stanje. To sam pisao i prethodno. Rusofili se dovoze kamionima iz Beograda i Novog Sada. Upisuju se oni koji su se odselili u srbistana nakon WWII i koji nemaju bilo kakve veze sa stalnim stanovnistvom. To je praksa u Podrinju.

Ovaj popis slici prvim poslijeratnim izborima gdje su svi bili nabrijani i mobilizirani. Vremenom su strasti pocele padati i samim time i odaziv biraca. Tako ce biti i s popisima. Buduci, koji ce biti sproveden za 8 godina, sto i nije tako daleko ce biti mnogo mjerodavniji. A onaj iza, to jeste 2031 ce dati najtacniju sliku.

Samim time i kao sto sam rekao prethodno nama je najbitnije da sada :

- Imamo 50% na razini drzave
- Imamo vecinu u Brckom
- Imamo vecinu u Jajcu
- Imamo +-40% u Srebrenici
- Imamo +-40% u Kopacima

Bit cu zadovoljan ako se ostvari ovih 5 stavki

Rezultati u Podrinju nece dati pravu sliku jer ce vlasi popisati masu onih koji su vec desetljecima u Beogradu, Novom Sadu, Backoj Palanci itd...

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 05 okt 2013 06:04

elma89 je napisao/la:
Budi realan,ako se odgodi popis,bit ce ga opet za par mjeseci ,ili najvise godina

A nemamo toliki natalitet,niti oni imaju toliki mortalitet da cemo vise procenata dogurati za par mjeseci

U interesu nam je da se ovo odrzi,sta znas kakva ce situacija biti kasnije
Elma ok, za par mjeseci razlika neće biti prevelika, ali želim reći da Bošnjaci eventualnim odgađanjem najmanje gube. Ja sam za to da ovaj popis prođe kad je već krenuo, ali što se budućnosti tiče, vrijeme radi za Bošnjake u oba dva entiteta.

Odgovorite