☑ Pravila foruma i savjeti

Bosna popis 2013

Na popisno pitanje nacionalno izjasnjavanje izjasnicu se kao:

Bošnjak
151
94%
Srbin
1
1%
Hrvat
3
2%
Bosanac
4
3%
Ostali
0
Nema glasova.
Musliman
0
Nema glasova.
Ne izjasnjavam se
1
1%
Upisacu nesto drugo
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 160

Elma
Član

Re: Bosna popis 2013

Post Postao/la Elma » 04 okt 2013 17:30

Muslimanski musliman :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 okt 2013 17:33

Da li ce ovo vjera "islamska i muslimanska" u rezultatima biti jedna kategorija na kraju ili ce i tako da nas dijele?
Bit ce jedna kategorija

Taj je bio pijan kad su ga popisali
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 04 okt 2013 17:44

ocito da ce biti vise onih ciji je jezik bosanski od broja bosnjaka sto je dobro i oni su blizi ideji bosanke drzave od onih koji se tako ne izjasnjavaju.ako predje 60% ogroman uspjeh.
po meni bi bilo najbolje za drzavu bih da je bosanaca najmanje 80% jer treba razbijat nacionalisticke torove.
-moze li se popisat neko ko zivi vani i do kada??

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 04 okt 2013 17:46

CapsLock je napisao/la:ocito da ce biti vise onih ciji je jezik bosanski od broja bosnjaka sto je dobro i oni su blizi ideji bosanke drzave od onih koji se tako ne izjasnjavaju.ako predje 60% ogroman uspjeh.
po meni bi bilo najbolje za drzavu bih da je bosanaca najmanje 80% jer treba razbijat nacionalisticke torove.
Biiti Bosnjak nije nacionalisticki

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 04 okt 2013 17:47

i napokon da se bosnjacki jezik stavi ad acta jer nece biti skoro niko ko ga zna. :mrgreen:

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 04 okt 2013 17:48

elma89 je napisao/la:
CapsLock je napisao/la:ocito da ce biti vise onih ciji je jezik bosanski od broja bosnjaka sto je dobro i oni su blizi ideji bosanke drzave od onih koji se tako ne izjasnjavaju.ako predje 60% ogroman uspjeh.
Biiti Bosnjak nije nacionalisticki

ja pisem sta bi bilo najbolje za drzavu.

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 04 okt 2013 17:49

Doš'o si na forum gdje živi ideja Bošnjačke nacionalne države, ništa od tih tvojih akrobacija nije poželjno ovdje.

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 04 okt 2013 17:49

CapsLock je napisao/la:i napokon da se bosnjacki jezik stavi ad acta jer nece biti skoro niko ko ga zna. :mrgreen:
Ti si izgleda zalutao na ovom forumu

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 04 okt 2013 17:52

Bosnjak je napisao/la:
Doš'o si na forum gdje živi ideja Bošnjačke nacionalne države, ništa od tih tvojih akrobacija nije poželjno ovdje.

nisam ja doso vec sam pofajn vremena ovde :mrgreen:
prvo treba da napravimo bosanku bosnu,pa cemo onda bosnjacku bosnu.
jel se slazes???

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 04 okt 2013 17:53

Pa i je 80%. Mislim da u Hercegovini ne živi više od 20% stanovništva Bosne i Hercegovine.
Zadnja izmjena: bosnapatriot, dana/u 04 okt 2013 17:54, ukupno mijenjano 1 put.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 okt 2013 17:54

Sta ste navalili na covjeka

Drzite se teme i bez baniranja
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Elma
Član

Post Postao/la Elma » 04 okt 2013 17:56

Za mene Bosnjastvo nije "nuzno zlo" vec identitet.U BIH zive Srbi,HRVATI I Bosnjaci,i svi oni su Bosanci i Hercegovci

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 04 okt 2013 17:59

CapsLock je napisao/la: prvo treba da napravimo bosanku bosnu,pa cemo onda bosnjacku bosnu.
jel se slazes???
Ne slažem se. Bosanska Bosna podrazumijeva Srbe i Hrvate kao politički faktor ovdje. Nama to ne treba.

Bošnjačka nacionalna država podrazumijeva uzdizanje Bošnjačkog naroda u naciju i definiše republiku Bosnu (današnju BiH i možda još neke teritorije) kao državu Bošnjaka. Bošnjak će biti narodna i nacionalna odrednica, kao i odrednica državljanstva. Znači kad neko kaže za Đokovića srbijanski teniser to je netačna formulacija, ispravno je da se kaže srpski teniser, gdje se srpski ne odnosi na narod nego na državu. Tako će i Edin Džeko biti bošnjački fudbaler, gdje to bošnjački neće označavati njegovu narodnu nego državnu pripadnost. Danas se u tu svrhu koristi pridjev "bosanskohercegovački", ali to će biti dio historije. Termini "Bosanac", "Hercegovac" i slične formulacije mogu egzistirati samo kao regionalne odrednice.

Ukratko, to je ideja.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 04 okt 2013 18:04

Zna li se hoće li biti poništenih listića , tj. popisnica ? Da nam ne smanje broj, još brojanje u Lukavici ??
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 04 okt 2013 18:06

ljudi malo manje trolanja molim vas. samo podatke konkretne, desavanja, iskustva, informacije..

zvornik: 30-35% bosnjaka

eto vam sad :P

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 04 okt 2013 18:11

e-din je napisao/la:ljudi malo manje trolanja molim vas. samo podatke konkretne, desavanja, iskustva, informacije..

Uletio padobranac, moraju mu se objasnit' neke stvari.

Ovo je i previše dobro znači. Sad bih potpisao 25% kao krajnji rezultat. Mislim nije da ti ne vjerujem, al ovo otprilike znači da nas ima tamo oko 20,000? Naravno, sve sa dijasporom koja će se popisati.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 04 okt 2013 18:15

elma89 je napisao/la:Mislim da je s Tuzlom centar sve receno,ako je tamo tek 4% onda je Bosanstvo sruseno,jer realni budimo Tuzla centar je centar komunista i liberala i slicnih,4% je najvise sto mogu dobiti(ako ova cifra ostane,priznajem da 100 nije veliki uzorak)
Ma dajte ljudi ohladite oko Tuzle sa ovim primjerom. Jack je postavio uzorak od 100 popisanih osoba jer je to dobio. Zar neko zaista misli da ce u centru Tuzle biti 17 % Srba ? Sta vam je ljudi, pa toliko ih je bilo 1991. A sto se tice Hrvata, oni su vecinom po selima. Takodjer na uzorak od 100 osoba ne moze se puno ovdje zakljuciti, mozda jedino oko tzv bosanstva - da je puklo odnosno da ce puci kao lubenica u Tuzli ( sa obzirom koliko se prognoziralo ). Sto se tice Hrvata, oni su vecina u selima oko Tuzle, Srba sto ima, ima ih nesto malo u gradu i ne moze ih vise od 5-7 max 8 % biti na nivou grada, a tako ni Hrvata na nivou grada. Ostalo mogu biti jedino Bosnjaci i ostali. Slusajte sta vam kazem.

Jack ce to ja mislim najprije otkriti.

Ps. Imate dijelove gdje ima vise Srba i Hrvata gdje npr. u jednoj zgradi su ostali da zive i nakon rata odnosno i tokom rata, tako da primjer od 100 ljudi uopce ne odslikava pravu situaciju na nivou citavog grada koji ima stotinjak hiljada stanovnika.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 04 okt 2013 18:26

Bosnjak je napisao/la:
e-din je napisao/la:ljudi malo manje trolanja molim vas. samo podatke konkretne, desavanja, iskustva, informacije..

Uletio padobranac, moraju mu se objasnit' neke stvari.

Ovo je i previše dobro znači. Sad bih potpisao 25% kao krajnji rezultat. Mislim nije da ti ne vjerujem, al ovo otprilike znači da nas ima tamo oko 20,000? Naravno, sve sa dijasporom koja će se popisati.
Od kad govorim da u Zvorniku ima mnogo vise Bosnjaka nego se misli. Moje komsije gdje sad zivim i imam kucu ( a vecina znate gdje je to... ) su svi u ulici iz opcine Zvornik. Prije mjesec dana sam bio s njima svima i za Bajram. Svi su mi dosli u kucu a 95 % ih zivi i radi privremeno u Svicarskoj, Austriji, Njemackoj i Italiji. Kazu mi da dolaze za popis i da se nece popisati u Kalesiji vec idu na svoje u Zvornik gdje imaju imanja. Neki su im Srbi nudili da prodaju, a ali ovim Bosnjacima bolje da glavu skines prije ce to otrpjeti nego da izgube zemlju i svoja imanja u Zvorniku.

Tri porodice iz moje ulice koje su s podrucja Zvornika samo provode vrijeme par mjeseci u naselju _________ u opcini Kalesiji, sve ostalo u Zvorniku. Dakle, svoje nisu prodali, a kupili su srpsko u Kalesiji. Naselili se, napravili kuce, a obnovili kuce i u Zvorniku i tamo provode vise vremena nego u Kalesiji. :zastava:
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 04 okt 2013 18:26

Misljenja sam da ni Hrvata po selima nema preko 15%

Sulejman Kanuni
Član

Post Postao/la Sulejman Kanuni » 04 okt 2013 18:27

Čitam maločas na jednom od topica klix-a, o popisu:

http://www.klix.ba/forum/posao-popis-st ... s1600.html

Citiram:
"Isto tako sam iznenadjen što mi je broj osoba u okrugu za nekih 30 % PODCIJENJEN (a nisam popisao nijednog "Švicarca", "Austrijanca" itd...mada je bilo pokušaja). ABD u nedjelju završavam ovaj okrug...pretpostavka otprilike 130 - 135 P1...pa onda od ponedjeljka drugi PK..."

Pa se pitam, kako može popisivač da ne popiše čovjeka koji je protjeran, npr. valjda to podrazumijevaju pod pojmovima "Švicarac","Austrijanac" i sl? Imam familije u Austriji, ljudi kontaju da se vrate, (skoro 40% godine provode u BiH, maltene svaki mjesec dolaze vamo, nisu otišli od "vruće pogače" nego , što su morali,u ratu, i kontaju se, aBd,vratiti, zar njih , gospoda popisivači neće popisati?

Kako ovo sankcionisati i prijaviti?

Odgovorite