Vitalna statistika BiH
Re: Zivorodjeni Bih 2013
- bilo bi moguce da bosnjaka i bosanaca ima duplo vise od srba u bih.
Dobrodošao Ben 10. 
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Ja mislim da oni mute i laziraju sve podatke koje daju. Ne malo nego dosta vise, nego sto neki misle. Ja tvrdim da oni imaju 9 hiljda ili ispod prvacica.CapsLock je napisao/la:ako preslikamo vitalnu statistiku srba iz srbije na rep. genocidnu onda ima 870-900 hiljada srba u genocidnoj.
po stopi nataliteta 900 hiljada,po stopi mortaliteta 870 hiljada.
fakat sokantno s obzirom na tvrdnje o 1,4 miliona.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
5 namaza je tu hvala Allahu Uzvišenom, a bit će i poruka aBd. U svakom slučaju jako interesantan forum.Jack je napisao/la:5 poruka.Kao 5 vakat namaza treba da imas da mozes slati privatne poruke.
Može li jedan komentar na avatar od korisnika ABen. Koliko je realno da se ima takva situacija za recimo 10-15 godina ?
ps - hvala svima za dobrodošlicu.
ABen je napisao/la:Ja mislim da oni mute i laziraju sve podatke koje daju. Ne malo nego dosta vise, nego sto neki misle. Ja tvrdim da oni imaju 9 hiljda ili ispod prvacica.CapsLock je napisao/la:ako preslikamo vitalnu statistiku srba iz srbije na rep. genocidnu onda ima 870-900 hiljada srba u genocidnoj.
Naravno da lazu. U to nema sumnje. Rekao sam prije 3 godine da u Bosni ima ispod milion srba. Danas vidim sve vise ljudi koji procjenjuji njihov broj od 1.000.000 do 1.100.000
Pricali su oni stotinama nekih novih naselja i uduplanim gradovima a po primjeru Doboja ili Prijedora vidimo da nema nista od toga. A to su neka dva grada koja su trebala primiti najvise pobjeglih iz federacije. O ovim manjim mjestima ne treba ni pricati. U IBIH izuzev Zvornika nema nigdje znacajnijih novonastalih naselja i u svim tim mjestima imas manje srba nego 1991. Tako je od Trebinja do Zvornika.
Cak je i famozna Bijeljina preuvelicana. Citao sam napise prije par godina da je opcina dobacila 130.000. Pusti snovi.
Jedini grad koji se znacajno uvecao je Banja Luka a i u tu je pitanje za koliko.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Ako se nastavi rasturanje drzave Bosne od strane politicara SDP i drugih za fotelje. Onda nema od toga nista. Za 10 godina tamo 2024 ces imati 100 hiljada Srba manje u Bosni. A za ovu kartu treba malo vise od dobre volje.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Da bas tako. Mute i laziraju podatke u to sam 100% siguran.Drina je napisao/la:
Naravno da lazu. U to nema sumnje. Rekao sam prije 3 godine da u Bosni ima ispod milion srba. Danas vidim sve vise ljudi koji procjenjuji njihov broj od 1.000.000 do 1.100.000
Pricali su oni stotinama nekih novih naselja i uduplanim gradovima a po primjeru Doboja ili Prijedora vidimo da nema nista od toga. A to su neka dva grada koja su trebala primiti najvise pobjeglih iz federacije. O ovim manjim mjestima ne treba ni pricati. U IBIH izuzev Zvornika nema nigdje znacajnijih novonastalih naselja i u svim tim mjestima imas manje srba nego 1991. Tako je od Trebinja do Zvornika.
Cak je i famozna Bijeljina preuvelicana. Citao sam napise prije par godina da je opcina dobacila 130.000. Pusti snovi.
Jedini grad koji se znacajno uvecao je Banja Luka a i u tu je pitanje za koliko.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Halalite ako sam malo naporan - Koje su vaše procjene za popis, koliko ima koga?
Kakvi su izgledi da Bošnjaci i Muslimani budu svrstani u isti koš, obzirom da smo do '92 bili Muslimani, a onda Bošnjaci...
Kakvi su izgledi da Bošnjaci i Muslimani budu svrstani u isti koš, obzirom da smo do '92 bili Muslimani, a onda Bošnjaci...
Reci cu pocetkom Septembra za takvo sta.Sparina ovdje, a i odmaram se.Drina ima realnu cifru sto se tice njihovog broja.Ona je i svake godine sve manja.I ne radi se tu da su oni pozitivni u sumskoj.A, negativni naprimjer u Federaciji, nego su oni negativni svugdje.Posebno Srebrenica, Bratunac da imas par politicara kod Bosnjaka pametnih.To bi se veoma brzo moglo odraditi
Tako ona mapa moze da bude realnost.Vec je sad blizu realnosti za podrucje Srebrenice.Glamoc stojimo bolje nego sto mnogi misle.Da ne pricam da ce se u centralnoj Bosni desiti nasa dominacija.Cak i razvikani Hrvatski Mostar ce biti sve manje Hrvatski u godinama koje ce doci, i iseljavanje ce zahvatiti i taj kraj.
Tako ona mapa moze da bude realnost.Vec je sad blizu realnosti za podrucje Srebrenice.Glamoc stojimo bolje nego sto mnogi misle.Da ne pricam da ce se u centralnoj Bosni desiti nasa dominacija.Cak i razvikani Hrvatski Mostar ce biti sve manje Hrvatski u godinama koje ce doci, i iseljavanje ce zahvatiti i taj kraj.
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Pametnih i nepotkupljivih, istinskih patriota. Omogućiti ljudima da mogu tamo raditi i od toga preživjeti, dovoljno bi bilo. Ne znam šta je sa onim najavljivanim turskim investicijama.Jack je napisao/la:Reci cu pocetkom Septembra za takvo sta. Sparina ovdje, a i odmaram se. Drina ima realnu cifru sto se tice njihovog broja.Ona je i svake godine sve manja.I ne radi se tu da su oni pozitivni u sumskoj.A, negativni naprimjer u Federaciji, nego su oni negativni svugdje. Posebno Srebrenica, Bratunac da imas par politicara kod Bosnjaka pametnih.To bi se veoma brzo moglo odraditi...
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58
Premijer Nikšić zahvalio je turskim investitorima na interesu i inicijativi, ocijenivši ovaj projekt izuzetno dobrim. Ukazao je na komparativne prednosti i prirodne resurse koje posjeduje naša zemlja za kvalitetno unapređenje stočarstva i ruralnog razvoja.
Posebno je istakao mogućnost realizacije ovog projekta u povratničkim područjima te je iskazao punu opredijeljenost Vlade FBiH da, u tom pravcu, sve svoje kapacitete stavi na raspolaganje.
Projekt, koji se već provodi u Turskoj, Bjelorusiji i Hrvatskoj, u našoj zemlji će biti, kako je rečeno, realiziran u narednih pet do šest godina.
Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne
Evo jednog clanka sto ga cuvam, objavljen je 15 jula 2008 godine i koji lijepo govori o njihovom stanju u Istocnoj Bosni i Hercegovini, od Zvornika do Trebinja. Zanci od kraja rata do 2008 godine oni su izgubili preko 100 hiljada stanovnika samo na ovom podrucju. Cak i clanci koji govore da u zadnjih 3-4 godine oni imaju ukupno u 8 opcina Istocne Hercegovine manje od 450 zivorodenih je dokaz da oni na tom prostoru nemaju vise od 60-70 hiljada stanovnika koji su vecinom stariji.
Srbi masovno iseljavaju iz RS-a
Samo u januaru ove godine iz Bileće se iselilo 20 srpskih porodica. Niko iz Gacka ko je otišao da studira neće da se vrati u to mjesto, iz Trebinja je posljednih godina iselilo 6.000 Srba, a oko 200 ih radi u Rusiji.
Posljednih nekoliko godina iz sarajevsko-romanijske regije iselilo je 40.000 Srba, piše San.
Prema nekim računicama iz opština od Zvornik do Trebinja, u zadnjih desetak godina, iselilo je više od 100.000 ljudi i oni sada žive u zemljama zapadne Evrope, SAD-u i Kanadi.
Ako se ovakav trend nastavi procjenjuje se da u školama u Rudom, Rogatici i Višegradu za tri godine neće biti učenika.
Razlozi iseljavanja su uglavnom ekonomske prirode. Stanovnici ovog dijela RS-a ogorčeni su na Vladu Milorada Dodika za kojeg kažu da jedino brine o Banjaluci i Laktašima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
ABen je napisao/la:Ja mislim da oni mute i laziraju sve podatke koje daju. Ne malo nego dosta vise, nego sto neki misle. Ja tvrdim da oni imaju 9 hiljda ili ispod prvacica.CapsLock je napisao/la:ako preslikamo vitalnu statistiku srba iz srbije na rep. genocidnu onda ima 870-900 hiljada srba u genocidnoj.
Pa zar smo zaboravili da je laž oblik servske urodjene inteligencije.
Samo nek lažu.
- noel malcolm
- Član
The BEN10, a kakvo je tvoje mišljenje o tome?The BEN10 je napisao/la:
Kakvi su izgledi da Bošnjaci i Muslimani budu svrstani u isti koš,
obzirom da smo do '92 bili Muslimani, a onda Bošnjaci...
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
-
bosnapatriot
- Član
Ma nema od toga ništa. Pogotovo kada se uzme u obzir da će izbori 2014. godine. Pitanje je kada će vlada biti uspostavljena. Vjerojatno tamo negdje pred kraj 2015 godine. Znači da će u zavodu ostati isti ljudi. TO je već sve definirano. SDP je sjebo sve što je mogao sjebat u ovih 2 godine a pitanje je šta će još napraviti. A ovi u zavodu će raditi onako kako im ekipa iz RS bude svirala.A sada imaju i dobar razlog. Samo kažu takva je europska praksa. Svatko ima pravo da se izjasni kako hoće.noel malcolm je napisao/la:The BEN10, a kakvo je tvoje mišljenje o tome?The BEN10 je napisao/la:
Kakvi su izgledi da Bošnjaci i Muslimani budu svrstani u isti koš,
obzirom da smo do '92 bili Muslimani, a onda Bošnjaci...
Dobro, nemojte mi zgaditi zivot nasom gluposcu i politicarima
http://dzematrahic.ba/new/index.php?opt ... &Itemid=76
Skolska 2012/2013:34 Prvacica
U skolskoj 2013/2014 bi trebalo biti 61 prvacic
Sto bi bilo povecanje od +27 u odnosu na proslu godinu

http://dzematrahic.ba/new/index.php?opt ... &Itemid=76
Skolska 2012/2013:34 Prvacica
U skolskoj 2013/2014 bi trebalo biti 61 prvacic
Sto bi bilo povecanje od +27 u odnosu na proslu godinu

Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne
Gornje Podrinje ce bti jedan od regiona koji ce zabiljezti najveci pad stanovnistva u poredenju s 1991. Izuzmemo li Gorazde, broj Bosnjaka je izuzetno mali u drugim opcinama. Osim toga u tom kraju nije bilo masovnog doseljavanja pobjeglih hriscana iz Federacije ili Hrvatske. Mada je bilo planova(prmjer pokusaja pravljenja novih naselja u Visegradu) ali je to sve propalo.
I tome treba dodati i konstantno iseljavanje ka Srbistanu. Iseljavanje je konstatno i nema ideje ili akta koji to moze preokrenuti. Foca, Visegrad, Rogatica, Cajnice, Rudo ce imati manje hriscana nego 1991.
Jedan primjer
Kuća Višegrad povoljno
Može zamjena za
Kuću u okolini Beograda
+38165/657-1-464
http://www.pik.ba/artikal/4982270/kuca- ... -povoljno/
I tome treba dodati i konstantno iseljavanje ka Srbistanu. Iseljavanje je konstatno i nema ideje ili akta koji to moze preokrenuti. Foca, Visegrad, Rogatica, Cajnice, Rudo ce imati manje hriscana nego 1991.
Jedan primjer
Kuća Višegrad povoljno
Može zamjena za
Kuću u okolini Beograda
+38165/657-1-464
http://www.pik.ba/artikal/4982270/kuca- ... -povoljno/
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Ilidža, Novi Grad, Gračanica i Gradačac vrijedni spomena za podatke za maj 2013-e godine. Ostalo dosta loše. Velika smrtnost u Sanskom Mostu.
Vidjećemo juni kakav će biti. Nadam se bolji.
Vidjećemo juni kakav će biti. Nadam se bolji.