Vitalna statistika BiH
Re: Zivorodjeni Bih 2013
hrvati ce se selit van bih isto kao madjari i hrvati iz vojvodine. nekad ih je bilo 400.000 ,a danas 250.000 i svakih 10 godina 10-20% manje. hrvata je bilo 200.000 ,a danas 60.000.
tako ce bit i u bih jer je bih neperspektivna zemlja za sve,a odlazi onaj ko moze,ko ima "papire".
narocito kada krenu reforme u bih (uvodjenje poreza i prireza i ostalih nameta).
tako ce bit i u bih jer je bih neperspektivna zemlja za sve,a odlazi onaj ko moze,ko ima "papire".
narocito kada krenu reforme u bih (uvodjenje poreza i prireza i ostalih nameta).
Prirodni priraštaj negativan čak u sedam kantona FBiH
T. C. 13/07/2013 09:24:00
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/15612 ... -FBiH.html
SARAJEVO - U Federaciji BiH u maju 2013. godine je rođeno 1.562-je djece, a umrlo je 1.640 stanovnika, što znači da je prirodni priraštaj iznosio minus 78. U istom mjesecu je sklopljeno 978 brakova i obavljeno je 80 razvoda, podaci su koje je objavio Federalni zavod za statistiku.
Negativan prirodni priraštaj u maju 2013. je zabilježen u sedam kantona FBiH - Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Srednjobosanskom, Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.
Prema statističkim pokazateljima, u martu 2011. prirodni priraštaj je bio negativan čak u devet kantona.
(Vijesti.ba/Fena)
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
-
Musa Kesedzija
- Član
Koliko ja znam Odzak je vec sada sa Bosnjackom vecinombilbo je napisao/la:Najbitnije je da su Hrvati skoro iscrpili svoj širi demografski bazen oko tih općina gdje su većina u centralnoj Bosni.Jack je napisao/la: I to je to.Cak ni Kiseljak im nije vitalan, koliko su dobili izbjeglih katolika pa nisu nista pokazali, vidjet cete u narednih 10 godina
Vremenom bez priliva svojih sa periferije i emigracijom će postepeno izgubiti Kiseljak,potom Žepče,Vitez i Odžak.
Nakon 20-30 godina izgubiće Kreševo i Usoru.Mislim da će u Bosni imati jedino Orašje gdje će biti većina.
Samo mi je nepoznanica šta će biti sa Prozorom.
Situacija u Odzaku je bila takva, da u skolskoj 2009/2010 godini.Iako malo zastarjeo podatak.Bosnjaci su cinili 51% Osnovaca.Vise nego dobro, znaci imamo mladez, tj vitalnost
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Bosnjaci cine vecinu u gradu i imaju vecinu zivorodjenih.Hrvati imaju sela i plodnu Posavinu,ali dzaba kad mlade ustase ne zele obradjivati zemlju i odlaze traziti posao u Zagreb.Musa Kesedzija je napisao/la:Koliko ja znam Odzak je vec sada sa Bosnjackom vecinombilbo je napisao/la:Najbitnije je da su Hrvati skoro iscrpili svoj širi demografski bazen oko tih općina gdje su većina u centralnoj Bosni.Jack je napisao/la: I to je to.Cak ni Kiseljak im nije vitalan, koliko su dobili izbjeglih katolika pa nisu nista pokazali, vidjet cete u narednih 10 godina
Vremenom bez priliva svojih sa periferije i emigracijom će postepeno izgubiti Kiseljak,potom Žepče,Vitez i Odžak.
Nakon 20-30 godina izgubiće Kreševo i Usoru.Mislim da će u Bosni imati jedino Orašje gdje će biti većina.
Samo mi je nepoznanica šta će biti sa Prozorom..
Bosna Bosnjacima!
Kako rasturaju u opcini Prozor a imaju samo 33 prvacica?Jack je napisao/la: Rumbocima/Prozor i Prozoru.Malo su slabiju u Uzdolu
Vitezu.I to je to
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
U Odzaku stojimo tako dobro.Da kupujemo vikendice po susjednim katolickim kucama, pa cak i kuce.Par porodica katolickih smo raselili, kupili smo im imanja.Veoma, veoma dobro.Naravno da ce Odzak i dalje biti jak katolicki kraj, takozvani Hrvatski.Ali na mladima svijet ostaje, a Bosnjaci su bili vecina u osnovnim skolama 2009/2010.Oscilacije su moguce, nije nemoguce da su i Hrvati postali vecina u Osnovnim skolama, jer Bosnjaci su cinili samo 51% Osnovaca tada.No, ono sto je vrijedno spomenuti za opcinu Odzak.Bosnjaci su bii vecina na podrucju opcine Odzak.Opcina.Ako se zna da naprimjer katolicko selo Prud je pripojeno opcini Odzak, da oni imaju mnogo veca sela na tom podrucju.Onda stvarno se vidi prava katastrofa dole, da Bosnjaci kojih je bilo 20% na popisu 1991.Imaju vecinu zivorodjenih i vecinu osnovaca na podrucju opcine Odzak!.Totalan poraz dole.Biracki spisak je prilicno labav, tako ima tu jos dosta tih biraca koji ne zive dole.Ovo je samo za Odzak
Sto se tice Busovace.U skolskoj 2009/2010.Bosnjaci su cinili skoro 60% Osnovaca.Pa, ovakvu dominaciju svekatolicki puk ne moze da izvede u nekom ''stolnom'' Hrvatskom Mostaru.Napisao sam da su Bosnjaci cinili 56% Osnovaca na podrucju opcine Jajce za skolsku 2011/2012 godinu.Novi Travnik je imao 55% Bosnjaka.Znate sta, citaju mene katolici i pravoslavni, vidite kako su brzinskki obavili podatke, za Mostar.A, to su od mene skopirali jos prosle godine
To da sam ja htio da presutim.Mogao sam
Po meni.Takozvana ''Hrvatska'' centralna Bosna je ostala znaci sad u Dobreticima, Kiseljaku, Kresevu i Vitezu gdje su vecina.Kresevo je odavno raspadajuci kraj gdje brojni katolici odlaze, a to je jak sumski kraj s malo industrije.Kiseljak je malo bolje prosao jer doslo je Varesana i katolika iz Fojnice i Sarajeva ovdje, a i svercovali su i paratiziraju u Sarajevu.No i to im je kratka daha
Uostalom, kad krene zabava.Onda cete vidjeti sta i kako
Ps:Bez uvrede Nebojsa, sta sad ako si dobio ban.9 Bosnjaka s ovog foruma sam poslao na forum.hr
Svi su dobili banove.I svima su rekli da je klon Jacka.??Ja sam uz najbolje namjere dovukao 9 likova na vas forum.Da bi me optuzili kroz vasu paranoju da ja pisem i radim i kreiram nickove?Zasto.Zato sto ste budale
Tolike ste budale, da nijedan podatak necete naci.Nijedan.Mozete prepisati od mene aka Bosnjo, Dud ili sta vec.I to vam je plafon
Sto se tice Busovace.U skolskoj 2009/2010.Bosnjaci su cinili skoro 60% Osnovaca.Pa, ovakvu dominaciju svekatolicki puk ne moze da izvede u nekom ''stolnom'' Hrvatskom Mostaru.Napisao sam da su Bosnjaci cinili 56% Osnovaca na podrucju opcine Jajce za skolsku 2011/2012 godinu.Novi Travnik je imao 55% Bosnjaka.Znate sta, citaju mene katolici i pravoslavni, vidite kako su brzinskki obavili podatke, za Mostar.A, to su od mene skopirali jos prosle godine
To da sam ja htio da presutim.Mogao sam
Po meni.Takozvana ''Hrvatska'' centralna Bosna je ostala znaci sad u Dobreticima, Kiseljaku, Kresevu i Vitezu gdje su vecina.Kresevo je odavno raspadajuci kraj gdje brojni katolici odlaze, a to je jak sumski kraj s malo industrije.Kiseljak je malo bolje prosao jer doslo je Varesana i katolika iz Fojnice i Sarajeva ovdje, a i svercovali su i paratiziraju u Sarajevu.No i to im je kratka daha
Uostalom, kad krene zabava.Onda cete vidjeti sta i kako
Ps:Bez uvrede Nebojsa, sta sad ako si dobio ban.9 Bosnjaka s ovog foruma sam poslao na forum.hr
Svi su dobili banove.I svima su rekli da je klon Jacka.??Ja sam uz najbolje namjere dovukao 9 likova na vas forum.Da bi me optuzili kroz vasu paranoju da ja pisem i radim i kreiram nickove?Zasto.Zato sto ste budale
Tolike ste budale, da nijedan podatak necete naci.Nijedan.Mozete prepisati od mene aka Bosnjo, Dud ili sta vec.I to vam je plafon

To je samo gradska populacija.Mozda cak i nasa.Os Prozor ima Osnovna Skola i Osnovna Skola Prozor.Jedna je na Hrvatskom, druga je na nasem.ABen je napisao/la:Kako rasturaju u opcini Prozor a imaju samo 33 prvacica?Jack je napisao/la: Rumbocima/Prozor i Prozoru.Malo su slabiju u Uzdolu
Vitezu.I to je to
Moras biti konkretniji s tim podatcima o 33 prvacica, da ti mogu detaljnije reci, tacno.O cemu se radi

Re: Iseljavanje hrišćana iz Bosne
Naravno.Cetnici iz Celebica(Foce) I Pluzinska cetnicka brigada su imale 1000(Hiljade++) boraca pod svojom rukom.Taj kraj je bio epicentar vitalnosti vlaha za vrijeme 2 svjetskog rata.Kad dodje Celebicki bataljon i Pluzinska brigada.Inace did od Borisa Tadica je bio u toj brigadi.Znacilo je fakat teror, jer su bili vitalni, mladji, puni oruzja i sta
Taj kraj je poklao Focu, Gorazde, Bukovicu..itd
Danas u Celebicima.Nemas nijednog pravoslavnog prvacica! Nekad par desetina vlaske djece je ulazilo ovdje u 1 razrfedu.Turska vlast je njima bila zakon jer su Turci im davali beneficije za obradu zemlju.Danas dole niko i ne obradjuje zemlju
Ista prica je za Sokolac.Nekad najvitalniji kraj u tom dijelu.Zato sto su navikli da Sarajevo muzu.Danas ima sta?Par prvacica
u 3-4 ljudske generacije.Vlasi su sami sebe sjebali u tom kraju.Dozivjeli su SAMOGENOCID
I na kraju ce nestati.Super
Taj kraj je poklao Focu, Gorazde, Bukovicu..itd
Danas u Celebicima.Nemas nijednog pravoslavnog prvacica! Nekad par desetina vlaske djece je ulazilo ovdje u 1 razrfedu.Turska vlast je njima bila zakon jer su Turci im davali beneficije za obradu zemlju.Danas dole niko i ne obradjuje zemlju
Ista prica je za Sokolac.Nekad najvitalniji kraj u tom dijelu.Zato sto su navikli da Sarajevo muzu.Danas ima sta?Par prvacica
u 3-4 ljudske generacije.Vlasi su sami sebe sjebali u tom kraju.Dozivjeli su SAMOGENOCID
I na kraju ce nestati.Super

- noel malcolm
- Član
To je samo jedna oš (fra Jeronim Vladić - Ripci) na općini imaju ukupno 5 oš :ABen je napisao/la:Kako rasturaju u opcini Prozor a imaju samo 33 prvacica?Jack je napisao/la: Rumbocima/Prozor i Prozoru.Malo su slabiju u Uzdolu
Vitezu.I to je to
Osnovna škola fra Jeronim Vladić - Ripci
Osnovna škola Ivana Mažuranića - Gračac
Osnovna škola Marko Marulić - Prozor
Osnovna škola Šćipe
Osnovna škola Veselko Tenžera - Uzdol
Srednja škola Prozor
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Osnovna škola Šćipe.To je zapad Prozora.Jos obuhvaca sela Here, Kute, Ivance i Pajice
Takodjer u Os Marko Marulic ima i nastava na Bosanskom.Ove ostale su sve Hrvatske skole
Ripci imaju 19 osnovaca.
Takodjer u Os Marko Marulic ima i nastava na Bosanskom.Ove ostale su sve Hrvatske skole
Ripci imaju 19 osnovaca.

Da, imam nesto.Postavio bih ovdje.De i ti prestani panicariti, kad ce biti, kad ce biti.Bit ce kad bude

Kako ne panicariti kad treba popraviti ovo lose stanje iz prva cetiri mjeseca.Jack je napisao/la:Da, imam nesto.Postavio bih ovdje.De i ti prestani panicariti, kad ce biti, kad ce biti.Bit ce kad bude
Bosna Bosnjacima!
Selamim cijenjeni auditorij!mudhoney je napisao/la:Krhane, sve stoji, ali ne znam koliko će silno pomoći kako ti kažeš okretanje islamu. U komunističko doba Bošnjaci nisu bili sad nešto previše okrenuti islamu pa je, bez obzira na vjersku komponentu, postojao izvrstan natalitet. Osim toga, iz života znam nemal broj velikih vjernika koji međutim imaju samo jedno dijete ili dva maksimalno. Jako je teško kada uđeš u neki trend, on te vuče kao centrifuga.
Jest da je prilično star post - ALI, jarane, ja se krećem u krugu ljudi muslimana, svi oko 30 godina, visokoobrazovani, fakultet minimalno završen, i svi imaju min. 2 djece, s tim da je već 3-4 njih zavrtjelo sljedeći krug (3. dijete na putu
edit: nakon koliko postova se može poslati privatna poruka članu foruma ?
Dobrodosao na forum.Ovo je mali forum.Ne znam sad hoces li dolaziti ovdje.To je do tebe.Trenutno od mene cekaju da izvadim kao zeca iz sesira podatke za Maj mjesec.Ali, nema nista.Mnogo stvari i ocekuju od mene.Sad me zovu i dzihad demografom.Koma.Posebno, sad kad popis krene
5 poruka.Kao 5 vakat namaza treba da imas da mozes slati privatne poruke.
5 poruka.Kao 5 vakat namaza treba da imas da mozes slati privatne poruke.

ako preslikamo vitalnu statistiku srba iz srbije na rep. genocidnu onda ima 870-900 hiljada srba u genocidnoj.
po stopi nataliteta 900 hiljada,po stopi mortaliteta 870 hiljada.
fakat sokantno s obzirom na tvrdnje o 1,4 miliona.
po stopi nataliteta 900 hiljada,po stopi mortaliteta 870 hiljada.
fakat sokantno s obzirom na tvrdnje o 1,4 miliona.