☑ Pravila foruma i savjeti

Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDBAL)

Rezultati utakmice Bosna-Lihtenstajn/Litvanija-Bosna.Koliko bodova ocekujete i idemo li u Brazil?

Ovaj.Nema opcija za ispod 3 boda, cak ni ja ne vjerujem da mozemo manje uzeti
1
7%
Uzimamo 4 boda.Put u Brazil nesiguran, mozda baraz
2
13%
Pobjeda protiv Lihtenstajna i Litvanije i odlazak u Brazil
12
80%

Ukupno glasova: 15

Jack
Administrator

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDB

Post Postao/la Jack » 10 jun 2013 11:16

Grci su ozbiljna ekipa.U zadnjih 20 godina stalno se plasiraju na veca takmicenja.Dominirali su Litvaniju, a ako mi ne mozemo uzeti njih onda ne znam sta da kazem.I onaj gol.Ko nije gledao neka utipka

Lithuania-Greece.Kakva im je odbrana :o .Strasno.Naravno da sam zadovoljan, ne moze biti crnjak, kad neko uvali 5 komada u gostima :respekt: .No, ima jos utakmica

Po meni najvaznija utakmica je 6 Septembra.Ako uzmemo to tada.Nema sanse da kiksamo dvaput.Ne smijemo se opustiti, bez obzira.Sve zavisi i od Slovaka.Hoce li izvesti drugi tim protiv nas.Ili njihov najbolji tim.,Ali igrao je i Skrtel i Hubocan i protiv Litve, pa nisu ih uzeli tad
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 10 jun 2013 13:26

Moze se desiti mnogo toga do septembra. Moze biti povrijednih igraca, suspendiranih itd... Treba vidjeti kako Slovacka stoji sa zutim kartonima i hoce li imati suspendiranih igraca. Nemaju oni siroku klupu i moze nam puno znaciti ako imaju jednog-dva igraca manje.

Mi moramo ici na dvije pobjede protiv njih. Jedno nerijeseno nam ne znaci apsolutno nista. Ili izgubili jednu ili igrali nerijeseno dode na isto. Zato treba ici na na pobjedu i kuci i vani. Ako ih dobijemo dva puta onda smo u Brazilu. Nema sanse da ne dobijemo protiv Lihstenstajna
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 jun 2013 13:54

Svasta se moze desiti, ali kljucna utakmica je 6 Septembra, i nama je lakse uzeti Litvaniju nego Slovake x2.

mudhoney
Član

Post Postao/la mudhoney » 10 jun 2013 15:21

Jack je napisao/la:Grci su ozbiljna ekipa.U zadnjih 20 godina stalno se plasiraju na veca takmicenja.
Ne plasiraju se stalno. Mislim, jasno mi je što hoćeš da kažeš, oni jesu ozbiljna reprezentacija zadnjih 20-tak godina, ali u zadnjih 20 godina je bilo 10 velikih natjecanja (5 svjetskih i 5 Eura), a oni su se uspjeli plasirati na 5 njih, dok su ostalih 5 propustili. Zanimljivo je da im je svjetsko prvenstvo 1994. u Americi bilo prvo u povjesti, iza toga su se uspjeli plasirati još i 2010. u Južnoafričkoj republici. Što se Eura tiče, plasirali su se u zadnjih 20 godina 3 puta (2004, 2008, 2012), a u povjesti imaju još jedno iz 1980.

Musa Kesedzija
Član

Post Postao/la Musa Kesedzija » 10 jun 2013 18:20

amkos je napisao/la:@Musa, jesil to bio u Latviji ?
Da bio sam i bilo je super i nezaboravno :zastava: .

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 jun 2013 18:47

Bez obzira.Mnogi su nakon debakla protiv nas rekli da ce Grci pasti mentalno.Ali, ljudi uzimaju u gostima i dalje.Uzeli su sad i Litvaniju.A, mi imamo pred sobom tesku zadacu zvana Slovacka.Inace bas ta ''lagana'' grupa gdje su Grci bili, imala je i Hrvatska.Ali, na kraju bijase Grcka prva.Mi smo rijesili pola pitanja, i dobro je da imamo i prednost, ali kazem

Sve ce se rijesiti 6 Septembra

Musa,dobro je da si bio dole.I da nisi pogrijesio i otisao u Litvaniju. :) :D :huhu: :lool:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 11 jun 2013 05:12

Poruka sa Drine

Dirljivo pismo za Vedada Ibiševića

http://www.haber.ba/sport/fudbal/45187- ... evica.html

:gut:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 jun 2013 14:42

Slovaci dobili novog trenera.Bez uvrede imali smo igraca vise protiv Latvije.I ta repka nije neki kvalitet da izgubimo.Tek u Septembru cemo znati jesmo li psiholoski neozbiljna ekipa, ili smo veoma ozbiljna.Odgovor na ta sva pitanja imat cete do 10 Septembra.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jun 2013 13:42

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_H

Crnogorci su skakali da ce cak i na 1 mjesto.Pa, na kraju raspored im ne lezi najbolje.Ukrajina igra x2 s San Marinom.Podsjeca na Grke koji igraju s Lihtenstajnom x2.Znaci oni su u gostima uzeli sve sem nas.Uzeli su Latviju nije islo najbolje, ali rijeseno.Uzeli su i Litvaniju.Svak je ocekivao da ce oni negdje zasrati ali zasad nisu.To me malo brine, jer eto.Oni imaju tu jaku mentalnu snagu

Sto se tice Slovacke.Mi imamo sad znaci 6 Septembra.Najvazniju utakmicu po meni do kraja Septembra znaci do 10 Septembra.Vjerujem da ce se sve znati u nasoj grupi.To je ono najvaznije 7-8 utakmica.Bjelorusija je pocela prosle kvalifikacije dobro pobjedom protiv Francuza, ali na kraju nista od njih.Tek tada cemo znati gdje stojimo

Opustanje je bas ono strasno vidjelo se s Hrvatskom, koja je imala mec loptu u Zagrebu protiv Belgije a sad zaostaju 3 boda.To nije ono sto nam treba i posebno nam baraz ne treba

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jun 2013 22:17

Zato je vazno da imamo sto jacu klupu.I utakmica se igra kad imamo mi ne samo dobre igrace nego i sto jacu klupu.Necemo zvati Sesare,Svrake, Vrsajevice, gledat cemo najbolje da imamo u timu, dokazane igrace u sto boljim ligama.Svicarska liga je bolja od nase, to je realnost, ali i realnost je da cemo gledati ligu petice

Sead Kolasinac, Izet Hajrovic, Dino Arslanagic,Ermin Bicakcic i onaj Hodzic nek zaigraju sad.Imat cemo strasnu zamjenu u odbrani.Ako se povrijedi Pjanic gledati ko moze da igra na tu poziciju.I to je tako, to je realnost,samo tako mozemo da idemo dalje nekuda

Na tome treba da se radi i kad dobijemo novog trenera.Provjerene zvijezde i jake igrace da gledamo i vrbujemo, a ne da gledamo.Da smo tako prije razmisljalil mozda bi i Ibrahimovica imali, ali kasno je sad.No, jos se moze

Veoma je vazno i da se ozbiljno igra i da se napada, ali i da se razmislja kako dalje.Imamo sad utakmicu s Slovacima koja ce nam reci na cemu smo tacno.Hocemo li ici dalje, ili cemo mentalno pasti kao i prije

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 16 jun 2013 11:58

Slovcka mijenja trenera/e, ovo moze biti dobro za nas a moze i lose. Mislim da nema sumnje da smo mi bolji od Slovacke, ali je dovoljno da se zabiju u obe utakmice na svom terenu i da odigraju dva put neresjeno protiv nas. I onda smo ga popusili. A gledajuci ove zadnje igre, u nasoj grupi nece niko igrati protiv nas otvoreno nego ce se svi pokusati da neprime gol. I to je najveci problem meni.
Jan Kozak na klupi protiv BiH
Fudbalska reprezentacija Slovačke sa novim selektorom gostovat će u Zenici 6. septembra u 7. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
http://www.oslobodjenje.ba/sport/nogome ... protiv-bih

Bit će to vjerovatno Jan Kozak, aktuelni trener Košica, koji je najozbiljniji kandidat za nasljednika selektorskog dvojca Stanislav Griga i Michal Hipp koji su smijenjeni u četvratk naveče zbog loših rezultata u tekućim kvalifiakcijama i remija na gostovanju kod slabašnog Lihtenštajna (1:1).

Podsjetimo, na sjednici Izvršnog odbora sa osam glasova 'za', četiri 'protiv' i jednim uzdržanim, Griga i Hipp su dobili otkaz, a Jan Kovačik, predsjendik Fudbalskog saveza Slovačke dobio je povjerenje da do kraja mjeseca obavi razgovori sa kandidatima, kako bi novi selektor bio imenovan do 2. jula.

No, čini se da Kovačik nema previše dilema kada je u pitanju ime novog šefa nacionalnog tima.

"Razgovarat ću sa svim kandidatima, a moj prijedlog je Kozak. Naredna sjednica IO je 2. jula i tada želimo znati ime novog selektora. Nemamo mnogo vremena i brzo moramo pronaći rješenje", izjavio je Kovačik za tamošnje medije.

Kozak je priznao da je već razgovarao sa prvim čovjek slovačkog fudbala, što aludira da je njegovo imenovanje samo formalnost.

Na klupi Slovačke trebao bi debitovato 14. avgusta u prijateljskoj utakmici protiv Rumunije, ali prave ispite će imati 6. i 10. septembra kada će u Zenici i Žilini odmjeriti snage protiv izabranika Safeta Sušića.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jun 2013 12:42

http://en.wikipedia.org/wiki/2014_FIFA_ ... FA_Group_G

Bas tako.Ako pogledas raspored trenutan

Bosna 6/16
Grcka 6/13
Slovacka 6/9

Opcija 1
Slovaci kad bi sve pobjedili do kraja.Ukljucujuci i nas, ali i Grke.Imali bi 21 bodova
Grci kad bi uzeli 3 a zijanili jednu imali bi 22 boda
Bosna kad bi uzela 2 a, izgubili 2 imali bi 22 boda, ali opet prvi,zbog bolje gol razlike

Opcija 2 je

Uzmemo Slovake kod kuce, rijesili smo sve.Slovaci su izgubili sve sanse za prolaz dalje,ukljucujuci i baraz

Po meni nakon 7 utakmice 6 SEPTEMBRA.Znat ce se tacno kakve su nam sanse

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jun 2013 13:57

Slovacka ce biti totalno demoralisana da igra protiv nas u Slovackoj s najjacom ekipom,jer svake sanse im otpadaju.Zato ce zapeti protiv nas i igrati na pobjedu i zato ja bas mislim da kljucna utakmica kod nas je ona 6 Septembra.U to nema dileme, i ako mi pametno i mentalno jako odigramo i pobjedimo tog 6 Septembra.Vjerujem a znate da sam pesimistican.Da nema sanse da ne odemo u Brazil, ali samo ako ih uzmemo dole.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 17 jun 2013 10:45

fantasticna utakmica protiv latvije. ne samo da smo ih rasturili u sve i jednom pogledu nego smo im zabili komada kao niko do sad u grupi. mada smo i prije toga im bas mi zabili 4 u zenici.

malo mi je zao bilo sto su onako rano dobili crvenu kartu. mozda je sudija bio malo prestrog, ali hajd.. nije vazno. pobjedili bi i tako i tako.

sto se tice utakmice mislim da je lulic odigrao jednu od boljih utakmica u reprezentaciji. zabio je (vazan!) 1. gol. a drugi gol je pripremio! inace je jos dosta dobrih akcija imao.

inace su i svi ostali izuzetno dobro pripremljeni bili i sto mi se jako svidilo je to da su psihicki sazreli i nisu postali nervozni zato sto nisu zabili gol u prvom poluvremenu.

pape je sklesao fantastican tim. nedostatak 2 vazna igraca se nije ni osjetio. stim da je po meni zukanovic 10 puta bolji na onoj poziciji od vranjesa. a miske kad se vrati u duet sa pjanicem bice fakat tesko izabrati koga da izbaci iz tima.

sada nas cekaju odlucujuce dvije utakmice sa slovacima. ovo sto su trenera otpustili/zamjenili BAS SAD mi se nikako ne svidja. to cesto imajo jako cudan uticaj na tim i onda se dosta cesto desi da tim koji dobije novog trenera bas iznenadi u tim prvim utakmicama. to je vjerovatno neki psiholiski razlog a i cesto zbog toga sto trener unese novu nadu, novu taktiku i ponekad nove igrace. zato treba obratiti veliku paznju na prijateljsku utakmicu slovaka sad u augustu kad bude protiv rumunije.

zato treba biti pravo oprezan. ako se gleda statistika nebi mi trebali imati nekih vecih problema sa njima. pogotov u zenici. slovaci su tukli lihtenstein i latviju kod kuce. inace su uvijek gubili poene. litvaniju su npr. igrali 2 puta nerijeseno.

bice vatreno u zenici. nadam se jos samo da ce nasi momci biti svi spremni i ne bi trebalo biti vecih problema.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 jun 2013 11:38

e-din je napisao/la: sada nas cekaju odlucujuce dvije utakmice sa slovacima. ovo sto su trenera otpustili/zamjenili BAS SAD mi se nikako ne svidja. to cesto imajo jako cudan uticaj na tim i onda se dosta cesto desi da tim koji dobije novog trenera bas iznenadi u tim prvim utakmicama. to je vjerovatno neki psiholiski razlog a i cesto zbog toga sto trener unese novu nadu, novu taktiku i ponekad nove igrace. zato treba obratiti veliku paznju na prijateljsku utakmicu slovaka sad u augustu kad bude protiv rumunije.

zato treba biti pravo oprezan. ako se gleda statistika nebi mi trebali imati nekih vecih problema sa njima. pogotov u zenici. slovaci su tukli lihtenstein i latviju kod kuce. inace su uvijek gubili poene. litvaniju su npr. igrali 2 puta nerijeseno.

bice vatreno u zenici. nadam se jos samo da ce nasi momci biti svi spremni i ne bi trebalo biti vecih problema.
I mene bas ovo muci. Ali igramo prvu protiv njih u Zenici a kuci smo jaki i to mi ponovo daje nadu. slika slika slika slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 jun 2013 12:05

Prva utakmica s Slovacima ce biti mnogo teza nego druga, jer ako izgube, nece imati nikakve sanse, i sigurno ce njihov mladi tim izvesti protiv nas u Slovackoj.No, mi jos imamo 4 utakmice do kraja.Iako imamo prednost nad Grcima, mi ne smijemo da kiksamo, ali ako i kiksamo ne smijemo da to uradimo sad u Zenici

Nazalost mi nikad nismo prosli kvalifikacije a da nismo izgubili jednu kod kuce.Ta ce utakmica i odluciti sve.Promjena trenera moze da komplikuje stvari, ali Slovaci ne igraju kao Grci.Oni vole da napadaju, stvaraju nesto.Tu ce biti sansi.Ko bude bolje sredinu uzeo, i imao kvalitetniji napad pobjedit ce

Ps:Crveni karton je standardan u takvim mecevima, kada napravis faul poput onog Latvijca

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 jun 2013 15:00

Citam Spahic potpisao za neki klub na bliskom istoku. Lose za svjetsko. Srozat ce se totalno
To je jos jedan razog da sto prije trebamo ukljuciti Kolasinca.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 jun 2013 13:32

Nema to veze.Spahicu je najvaznije da igra, da trenira.Koji klub igra, to je nevazno.Posebno, ako se zna, da je ovo najvjerovatnije i zadnji put kada cemo gledati Spahica u kvalifikacijama.I on bi zelio da zavrsi s fudbalom, kako treba u Brazilu.Isto to vrijedi i za Rahimica.U njegovim godinama gleda se ko ce vise para dati,a ne u kojem klubu on igra

Imali smo veliku prednost protiv Latvije.Igraca vise, a igramo uvijek napadacki.Sto se je i pokazalo, kao veoma dobro.No, mi danas nismo nista rijesili, iako puno je ljepse gledati 6/16 od 5/13, a jos uvijek smo na prvom mjestu i bjezimo 3 boda.Nazalost, mi imamo nikad laksi Grcki raspored, igraju x2 s Lihtenstajnom, kao i domacini su protiv Latvije i Slovacke.I to je skoro pa upisanih 12 bodova.Iako, rekao sam imamo nade da se uzdamo u Slovake ovdje, jer jedini oni mogu da naprave nesto.Junski termin je zavrsen kako treba.Sve do Augusta i nema neke jace akcije, i onda nam dolaze Amerikanci u prijateljskoj.Pocetkom Septembra po meni imamo pravo najvaznije meceve, zapravo dvomec s Slovacima.Rijesili smo se Latvije i Grcke, a rijesit cemo se i Lihtenstajna i Litvanije.No, imamo previse tu posla

Po meni, bit ce veoma tesko s Slovacima, jer poraz u Zenici znaci totalan kraj za njih.I demoralisanje.No, mi moramo shvatiti da smo mi uvijek i ponavljam uvijek izgubili jednu na domacem terenu u kvalifikacijama.Ovo je laprdanje s moje strane, no tacno u Septembru mozemo da znamo kakav imamo potencijal ovdje.I na cemu treba da radimo

Stvarno ne bi bilo fer prema Spahicu i Rahimicu da ovog puta ne odemo u Brazil.Imamo po meni ozbiljnu utakmicu s Slovacima, koji nisu Grci, koji vole da napadnu.I tu se mozda i moze rijesiti nasa stvar.A, mozda pak i ne

No, sta je tu je.Sad smo jos uvijek prvi, lijepo je gledati raspored.Nadam se da cemo i nakon 8 kruga biti na prvom mjestu.

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 19 jun 2013 05:05

Za repku je bitno da Spahić nađe klub u kojem se kvalitetno radi a uz to zadovolji svoje finansijske zahtjeve. Ja se lično nadam nekom klubu u zapadnoj Europi.
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jun 2013 17:13

Vazno je da Spahic igra.I da trenira.Jedno vrijeme je bio i bez kluba, pa je igrao za repku

Junski termin sad je prosao kako treba.U to nema sumnje.No, mi nismo igrali s nekom ozbiljnom repkom, i ne bi trebali da kiksamo, jer ako nam se to desi, ne gine nam baraz, a svi znamo kakve srece smo u barazu

Odmor je sad do Augusta, kad igramo prijateljsku s Amerikom.Septembarski termin ce odluciti sve.Nakon 8 utakmica, ako budemo i dalje na prvom mjestu.Mislim da cemo u Brazil.Sve sam se nadao kiksu Grka, ali kod njih tog je sve manje

Kakve brige.Imas utakmice u Septembru, popis u Oktobru.Previse da svarim u taj mjesec dana

Zaključano