☑ Pravila foruma i savjeti

Diskriminacija, segregacija i mržnja prema Bošnjacima

Agron
Član

Re: Mržnja prema Bošnjacima

Post Postao/la Agron » 05 jun 2013 07:55

Mržnja prema Bošnjacima, islamu i Sarajevu iz Tuzle prelazi svaku mjeru
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mk9BlQ-3IQ :(
a kako ispoštuju himnu Srbije
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... xFpIQWJd7I :evil:
Čast izuzecima ali patriotizam, nacionalna svijest je kod tuzlaka na uobičajno niskom nivou. :vomit:
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 05 jun 2013 08:21

Agron je napisao/la:Mržnja prema Bošnjacima, islamu i Sarajevu iz Tuzle prelazi svaku mjeru
Čast izuzecima ali patriotizam, nacionalna svijest je kod tuzlaka na uobičajno niskom nivou. :vomit:
Sto ja znam(iz prica jer sam isto iz Sarajeva)je da postoji velika razlika izmedju Bosnjaka Tuzle i Bosnjaka podrinja koji zive u Tuzli,velike ideoloske razlike.Ali eto neka pljescu himni onih koji su im ubili mladost na Kapiji a prozivaju glavni grad domovine koju toliko vole :rocky:

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 05 jun 2013 08:31

Kao da su iz Sarajeva letjele granate po Tuzli , a ne onih kojima daju aplauze. Jadan smo glup narod , jako glupi . Možda nam je bilo malo što su nas klali ? Teško mi je to reći , i duša me boli zbog toga , ali ponekad se stidim svog naroda .

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jun 2013 14:30

Sve je to zaostavštima komunizma, slično je i sa Mostarom, gdje i dan danas neki Bošnjaci nezz gdje pripadaju ili otvoreno rade protiv sebe. Iako su primjetni napreci i u jednom i u drugom gradu..Jednostavno teško je toliko godina ispiranja mozgova komunizmom sakriti..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BOSNJAK-PRIJEPOLJE
Član

Post Postao/la BOSNJAK-PRIJEPOLJE » 05 jun 2013 15:26

Ovo mogu samo (da ih tako nazovem) retardirane budale,koje nemaju ni zehre mozga.
Jeste li ikad čuli četnike i ustaše ovako da pjevaju protiv sebe.Nikad!
To samo mogu naši primitivci,koji trebaju obavezno da se podvrgnu detaljnom psihijatrijskom pregledu i da utvrde koja him daska fali u glavi.
Jednostavno,sramota,pa na šta god da su mislili,ovi "navijači-patriote".

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 05 jun 2013 15:57

Šta reći ? Znam dosta momaka i iz Sarajeva koji se hvale kako konzumiraju svinjetinu , alkohol itd. Nije ovo izolovana pojava. Znaju oni dobro da ih snima državna televizija. Tuga . Neka se stidi svaki Tuzlak. Pokvarili su mi dan , mjesec, godinu. Ne boli mene kad ustaše i četnici pjevaju , prozivaju . To mi daje snagu . Mene boli ovo kad vidim i čujem .
Nadam se da ima napredka . Biće njima do pjevanja kad nam vazdušna granica Srbije bude par kilometara od vječne vatre. Ne bih da generaliziram ali osjeti se razlika između pojedinih dijelova BiH . Ovo ne bi čuli u Krajini niti Sandžaku.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 05 jun 2013 16:54

Nemojte nasjedati na ovu gamad sto je lajala. Da nas ovaj odpad razjedinjuje. Ja sam iz Zivinica al me je bilo stid ne zbog " Tuzlaka" vec sto je mogo svako to cuti i vidjeti. Ta gamad ne prepipada mom korpusu (Bosnjacima) i oni su manjina vjerujte mi. Bosnjak se tako ne ponasa vec oni "bosanci" komunjare i koji nikad nisu bili u Dzamiji i koji nisu imali lijepi kucni odgoj. A imamo nazalost u cijeloj Bosni tog odpada negdje manje a negdje vise :vomit:

Evo pogledajte ovo kratko predavanje i sve ce vam biti jasno

DANI POVRATKA U SJENINU RIJEKU; PREDAVANJE HFZ HUSEJN EF ČAJLAKOVIĆ 04-05-2013 :fes:
http://www.youtube.com/watch?v=9HFLrQh8Eew

A pogledajte i moj potpis. :vojnik2:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 05 jun 2013 17:00

Lijep video . Lijepo je vidjeti naše povratnike u Sjeninoj Rijeci . Meni se činilo da je dobar dio stadiona skandirao . Neka im Bog oprosti ne znaju šta rade .

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 05 jun 2013 17:14

Evo procitaj ovo:
'Armija zmajeva': Ograđujemo se od skandiranja 'Fukara', Tušanj smo napustili u 33. minutu (video)

http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 05 jun 2013 17:41

Svaka čast našim vjernim navijačima . Neka se Tuzla stidi što ima ovakve " Fukare" . Znam da je posle toga mnogo ljudi suzu pustili , kad su vidjeli ko ima skandira protiv glavnog grada , koji treba biti svet za nas . Da je palo Sarajevo Bosne nebi bilo .

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jun 2013 19:17

Ja sam mišljenja da u tim "navijačkim grupama" ima svega. To je ko čopor... Tu se i droga dila, i alkohol se pije u hektolitrima, to su stalne marisane, to je jednostavno takav stil života i ko to voli on je u tome, dok ga neko ne kokne. A bude i toga. Zato i ne čudi npr. kad neko pjan i na drogiran, nezz gdje se nalazi a ne šta priča izvali takve gluposti i nebuloze.. To je jednostavno stil života, nema mi smisla da neko ko je miran i tih bude vođa navijača, nego su to uvijek ovi iz prvog dijela mog teksta..

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 05 jun 2013 20:25

Amkos , pa nije ni Tuzla prijestolnica narkomana i alkoholičara. Ono što trijezan misliš pijan kažeš. Mislim da je u tome problem. Tom ostatku tog mentaliteta . Nismo svi jednaki . Jedni su klali , drugi su bili zrtve. Zar je moguce da ovdje ljudi ovako slabo pamte?

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 05 jun 2013 21:15

Agron je napisao/la:Mržnja prema Bošnjacima, islamu i Sarajevu iz Tuzle prelazi svaku mjeru
Budale. Za takve trebamo praviti snimke i liste i izbacivati ih sa stadiona i iskljucivati ih iz drustva potpuno. Ako ti takav jedan dodje u prodavnicu, odbiti mu bilo sta prodati. Ne primati ni marku od njega. Ne socializirati sa njima, odbiti drustvo sa njima, itd. Pa da vide kolike su budale bile.

Ali vjerovatno nece ni to vidjeti, dok ih neki cetnik ne izudara ili jednog od njih ne ubije. Onda ce se kukavicki vracati i traziti pomoc od pravi Bosnjaka. Sigurno su to "gradani" kojima je srboslavija izvrsila lobotomiju.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 06 jun 2013 06:22

To njihovo skandiranje ima veze sa ispadanjem Slobode u drugu ligu. Poznato je svima da je u zadnjem kolu Zeljo izgubio ako se ne varam od Leotara iako je te sezone imao nevjerovatan ucinak, ali tada je titula vec bila osigurana i momci se nisu zalagali previse dok je Leotaru trebala pobjeda. I poslije toga se digla pompa Zeljo pustio Zeljo ovo Zeljo ono itd... I eto vam reakcije. Uglavnom smijesno mi ovo ispada jer ipak si tu da bodris repku ali eto. Tuzla je ipak pokazala gdje smo mi Bosnjaci naspram cetanika. Cak sto vise ako se ne varam na tribinama medju nasim ljudime je bilo i navijaca Srbije sa njihovim zastavama?? Ne treba zaboravit da je Tuzla ipak prva podigla spomenik kralju Tvrtku znaci otpisivati ih kao manjim patriotama od nas ne pije bas vode.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 06 jun 2013 10:56

sarajlija je napisao/la:To njihovo skandiranje ima veze sa ispadanjem Slobode u drugu ligu. Poznato je svima da je u zadnjem kolu Zeljo izgubio ako se ne varam od Leotara iako je te sezone imao nevjerovatan ucinak, ali tada je titula vec bila osigurana i momci se nisu zalagali previse dok je Leotaru trebala pobjeda. I poslije toga se digla pompa Zeljo pustio Zeljo ovo Zeljo ono itd... I eto vam reakcije. Uglavnom smijesno mi ovo ispada jer ipak si tu da bodris repku ali eto. Tuzla je ipak pokazala gdje smo mi Bosnjaci naspram cetanika. Cak sto vise ako se ne varam na tribinama medju nasim ljudime je bilo i navijaca Srbije sa njihovim zastavama?? Ne treba zaboravit da je Tuzla ipak prva podigla spomenik kralju Tvrtku znaci otpisivati ih kao manjim patriotama od nas ne pije bas vode.
Niko ovdje ne govori da je cijela Tuzla manje patriotska, niti da je vecina nepatriotski nastrojena. Problem je u ovoj manjini koja stalno pljuje i omalovazava sve Bosnjacko a dici sve neBosnjacke.

Da je bar ta srbijanska himna nesto neutralno, manje bi me naljutilo. Ali ta himna je ultra nacionalisticka, dotle da ja nemogu zamisliti da neko ko je nesrbin to moze prihvatiti i cak aplauz dati tome. Ta ista himna se koristi da se pritiscu Bosnjaci u Sandzaku (vidi slucaj Adema Ljajica). Isti oni koji se ko fol izjasnjavaju kao Bosanci zato sto su Bosnjaci previse nacionalisticki nastrojeni u isto vrijeme nemaju problema sa najnacionalistickim ispadima od istocni komsija. Sjecate se one djevojke iz Tuzle koja se slikala u cetnickim uniformama? To je taj njihov poremeceni vid normalnog/nenormalnog.

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 06 jun 2013 14:41

Tuzla je prijestolnica Bosanstva. Ako je u Sarajevu lijepo biti Jovan, Ivan i sl. zamislite kako je tek lijepo u Tuzli.

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 07 jun 2013 02:55

amkos je napisao/la:Ja sam mišljenja da u tim "navijačkim grupama" ima svega. To je ko čopor... Tu se i droga dila, i alkohol se pije u hektolitrima, to su stalne marisane, to je jednostavno takav stil života i ko to voli on je u tome, dok ga neko ne kokne. A bude i toga. Zato i ne čudi npr. kad neko pjan i na drogiran, nezz gdje se nalazi a ne šta priča izvali takve gluposti i nebuloze.. To je jednostavno stil života, nema mi smisla da neko ko je miran i tih bude vođa navijača, nego su to uvijek ovi iz prvog dijela mog teksta..
Izvini ali ovo je kao da citam nekog novinara,ko nije bio sa navijacima na utakmici ne moze suditi po ovome idiotskom skandiranju.U Tuzli see jos komunjare drze,nekada su na ogradi drzalu dejtonsku zastavu... :roll:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 jun 2013 10:51

enis1991 je napisao/la:Amkos , pa nije ni Tuzla prijestolnica narkomana i alkoholičara. Ono što trijezan misliš pijan kažeš. Mislim da je u tome problem. Tom ostatku tog mentaliteta . Nismo svi jednaki . Jedni su klali , drugi su bili zrtve. Zar je moguce da ovdje ljudi ovako slabo pamte?

Pogrešno si me shvatio. Pojedinci i grupe su takvi. O tome ja govorim. I te takve treba neutralisati da ne rade probleme..

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 07 jun 2013 21:03

Amkos Tuzla je jedini grad u BiH u kome je porastao broj međunacionalinh brakova u periodu nakon rata. To ti govori dovoljno. Pazi ja ne volim generalisati, ali prema nekim mojim saznanjima, Tuzlu proglašavaju na prijestolnicu "tolerancije" na našim prostorima. Nešto na što je veliki broj Tuzlaka ponosan. Nas su u sarajevu toliko mlatili pa opet ima nekih koji vole više bratstvo i jedinstvo, Tuzla je manje stradala pa mogu pretpostaviti da je takvih za jedno 1000% procenata više.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 09 jun 2013 10:09

enis1991 je napisao/la:Amkos Tuzla je jedini grad u BiH u kome je porastao broj međunacionalinh brakova u periodu nakon rata. To ti govori dovoljno. Pazi ja ne volim generalisati, ali prema nekim mojim saznanjima, Tuzlu proglašavaju na prijestolnicu "tolerancije" na našim prostorima. Nešto na što je veliki broj Tuzlaka ponosan. Nas su u sarajevu toliko mlatili pa opet ima nekih koji vole više bratstvo i jedinstvo, Tuzla je manje stradala pa mogu pretpostaviti da je takvih za jedno 1000% procenata više.

Pa zato i budu ona obaranja Ginisovog rekorda u Tuzli, gradu tolerancije i multietničnosti.. :what:

Odgovorite