☑ Pravila foruma i savjeti

Putovanja

saraylija
Član

Re: Putovanja

Post Postao/la saraylija » 14 okt 2025 06:44

Drugi susrest sa doktorom koji rece da se zove Mario. Psihijatar - specijalista za depresiju. I sam izgleda sasvim depresivno. Vecerao sa Francuzom i kaze da u biti nista nije rijeseno i da je sasvim izvjesno da ce prije ili kasnije opet biti rat. Nije prijetnja vec konstatacija. Kuka i na vjerske poglavare i kaze da pokrase sve zivo. Kaze da se vjera previse uvukla u politiku.
Ovo je trenutni stav debele vecine katolika, naravno oni koji su pametniji su se vec davno pakovali dalje.

Nezadovoljni su trenutnim stanjem, ne dominiraju dovoljno, bosnjaka je previse i posvuda, moraju nas na dnevnoj bazi gledati, prodavati robu ili uposljavati.

Njih dosta zeli da se raspakuje status quo i pokrenu procesi bilo politicki ili oruzani.

Valjda namaknu sta od onog geyya ruskog, ali do tada ce morati za dzaba da mu glodju kitu.

E nek sam i ovo cuo, kriv pop a nije kriv kradeze koji opustosi sve redom.
:zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 okt 2025 20:02

viewtopic.php?t=62&start=11920

Stav vecine katolika ili debele vecine,mrsave vecine me ne zanima.To je glupost.Nek + 1 vse razmislja tako.Oni ce imati vecinski uticaj na tome

Na kraju dana

1991:760 000 Katolika.150 000 Hercegovina,610 000 Bosna
2025:300 000 Katolika.Vecina zivi u Hercegovini danas

1991 godine vecina katolika u Bosni je zivjela u Bosni
2000 godine vecina katolika u Bosni je zivjela u Bosni
2010 godine vecina katolika u Bosni je zivjela u Bosni
2015 godine vecina katolika u Bosni je zivjela u Bosni
2020 godine.Vecina katolika u Bosni je zivjela u Bosni
2025 godine.Vecina katolika u Bosni zivi danas u Hercegovini

Statistika je neumoljiva kao i smrt.Ne mozes da pobjegnes od nje

Oni se gube u Hrvatskim kantonima

viewtopic.php?t=62&start=11920

Vidi zadnji primjer opstine Odzak i nacionalne pripadnosti osnovaca za ovu tekucu sk 2025/2026 godinu

Njih nema vise od 300 000 u Bosni danas.Imaju fakticki stanje.Tj nagradno pitanje za sve vas jer mozda sam ja glup :mrgreen:

Ako u opstini Travnik imamo 6 puta vise umrlih Hrvata od zivorodjenih .Da li ce u toj opstini doci do

a)Porasta broja Hrvata
b)Porasta broja katolika kroz pero katolicke crkve
c)Smanjenje Hrvata

Ne leze mi cifre nikako.Nisam upucen u takvo sta

:rofll: :rofll:

Zamislite sramota da jedna opstina Citluk ima vise osnovaca od svih Hrvata Bosanske Posavine danas.

Da u opstini Odzak su upisali jedva preko 250 osnovaca.Koja sramota
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 23 okt 2025 16:32

saraylija je napisao/la: 14 okt 2025 06:44
Drugi susrest sa doktorom koji rece da se zove Mario. Psihijatar - specijalista za depresiju. I sam izgleda sasvim depresivno. Vecerao sa Francuzom i kaze da u biti nista nije rijeseno i da je sasvim izvjesno da ce prije ili kasnije opet biti rat. Nije prijetnja vec konstatacija. Kuka i na vjerske poglavare i kaze da pokrase sve zivo. Kaze da se vjera previse uvukla u politiku.
Ovo je trenutni stav debele vecine katolika, naravno oni koji su pametniji su se vec davno pakovali dalje.

Nezadovoljni su trenutnim stanjem, ne dominiraju dovoljno, bosnjaka je previse i posvuda, moraju nas na dnevnoj bazi gledati, prodavati robu ili uposljavati.

Njih dosta zeli da se raspakuje status quo i pokrenu procesi bilo politicki ili oruzani.

Valjda namaknu sta od onog geyya ruskog, ali do tada ce morati za dzaba da mu glodju kitu.

E nek sam i ovo cuo, kriv pop a nije kriv kradeze koji opustosi sve redom.

Sposobniji, pametniji, snalazljiviji su se vec iselili. No trend nije zavrsen svaka nova generacija ce dati svoj broj iseljenika u Zagreb.

Nemaju niti jedan grad. U danasnje doba to je minus
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite