https://avaz.ba/vijesti/kolumne/961623/ ... -nestajemoProšle godine u Federaciji Bosne i Hercegovine je rođeno 15.375 beba, a ukupni mortalitet iznosio 20.195 ljudi
Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
Profesor Vedran Zubić za "Avaz": Demografska implozija Bosne i Hercegovine – zašto nestajemo!?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- Pita sirnica
- Član
Pored novca, okruženja u kojem se živi, perspektive u budućnost bitno je i koliko se društvo sretno osijeća. Pozitiva utiče takođe na natalitet. Vidi primjer nad FIN, DK i ISL, koje važe kao zemlje sa najsretnijim stanovništvom
B -> B -> B
Tesko je objasniit ljudima da je ovo ozbiljan portal s ozbiljnim podatcima.Nisu ovo ''Zvezde granda' i ja pisem oko ovog i preko 20 tak godina prije nego sto je turbofolk postao popularan.Mozda bi bilo bolje da ti pises nesto,angazujes se,pritom da ti neko psuje sve po spisku,prijeti smrcu i jos gore.Pa da vidis kako mi je lijep i lagodan zivot.S tim sto imam neizlijecivu koznu bolest i ponekad ne mogu da ustanem ''brate''Radite li vi braćo na natalitetu išta više osim što pišete o njemu?
Imam ja komsiju ima 7 djece s 5 razlicitih zena,i nijednom nije bio ozenjen.Samo spava s zenom,reda djecu i to je to.Jel bi sad trebao da mu cestitam na dobrom radu ili da cestitam sebi sto sam iz nicega stvorio nista,sto sam makar pokusavao da stvorim nesto.Jer ako se to pika.Onda da odem do komsije koji je veci zenskaros.Da ga upitam kako moze da nijedno dijete ne prizna kao svoje,da spava s zenama,ima djecu i da nema nista
Hiljadu ljudi,hiljadu cudi,hiljadu komentara,i dvije hiljade podjebavanja.Umesto da dajes''strucne'' komentara mogao bih da mi pomognes,da radis i da nadjes kakav podatak.Ali eto
Ne volim ni ja narodnjake pa sta,a niti slusam i gledam Bosanske/Balkanske televizije.
Pisanje je ponekad hiljadu puta bolje od nepisanja,jer ako i nesto ostane iza mene od ovog silnog ''pisanja'' je da sam htio da neko drugi nastavi ovaj rad i zalaganje za ovo.Ali ako se ne desi onda uvijek imate zvezde granda jel
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Potrefio Im se los dan ima nazalost vise cetnika

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Porodilište UKC: Od početka godine rođene 182 bebe - Tuzla L!VE
(U posljednja 24 sata rođeno je 10 beba)
U posljednja 24 sata u Porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli rođeno je 10 slatkih beba.
Prema riječima dežurne medicinske sestre, koja je insistirala na anonimnosti, svijet je ugledalo šest dječaka i dvije djevojčice.
Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla od početka godine rođene su 182 bebe.
Čestitamo roditeljima, bebama želimo sretnu i uspješnu budućnost u državi mira i prosperiteta, kakva BiH može biti ako se svi potrudimo.
https://tuzlalive.ba/porodiliste-ukc-od ... NativeGram
(U posljednja 24 sata rođeno je 10 beba)
U posljednja 24 sata u Porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli rođeno je 10 slatkih beba.
Prema riječima dežurne medicinske sestre, koja je insistirala na anonimnosti, svijet je ugledalo šest dječaka i dvije djevojčice.
Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC Tuzla od početka godine rođene su 182 bebe.
Čestitamo roditeljima, bebama želimo sretnu i uspješnu budućnost u državi mira i prosperiteta, kakva BiH može biti ako se svi potrudimo.
https://tuzlalive.ba/porodiliste-ukc-od ... NativeGram
Iraq je imao popis koji je trajao 2 dana.Iraq nije drzava od 200 000 stanovnika ili 3 miliona.Iraq je imao totalnu blokadu drzave u ta 2 dana.I elektronskim je putem i to sve fino i lijepo.Izbrojao 46 miliona stanovnikapatriota je napisao/la: ↑16 mar 2025 09:56 Porodice koje žive u gradovima i gradskim uslovima imaju manje djece od porodica koje žive u ruralnim i seoskim okruženjima.
Dio problema je trend pražnjenja ruralnih područja i migracija mladih prema gradovima. Jedan dio rješenja je promocija, ulaganja i ekonomski razvoj ruralnih područja, što bi imalo pozitivan uticaj na natalitet.
Jedino kod nas debili stampaju 3 miliona+ popisnica kad vecina zapadnih drzava pravi census koji je elektronski.Amerika je imala zadnji popis pismeni,znaci popisnice kad su radjene 2000 godine.Poslije tog su uveli elektronski popis ili postom.Sve su izbrojali na datum popisa
Ocigledno je da zbog ustasko-cetnickih manipulacija.Popis nikad nece biti tacan dok se ne uvede totalna blokada,znaci totalna-hermeticka blokada drzava gdje ce aerodrom bit zatvoren za dan-dva i sve granice biti zatvorene
Ko misli da ce ustasha tad biti vecina u Busovaci mozes kucu da zalozis komotno.Ravno nece imati prepast ja to zovem prepast da u toj vukojebini gdje nikad ne zanoci vise od 200 katolika i to za bozicne blagdana.Odjednom se stvara tamo 3000 katolika
Sve dok popis traje 3 sedmice,dok imas kretanje i slobodu kretanja ustasha i cetnika.Popis nece biti regularan.Ko zeli pravi popis nek blokira granice,napravi nesto kao sto je Iraq uradio.Pa da vidimo tad broj Bosnjaka i broj Hrvata
Ako broj Bosnjaka bude milion.Super.Ako broj Hrvata bude 500 000.Super.Ali ako broj Hrvata bude 10% kao sto vjerujem da jeste i ne vise od 250 000.Onda je svakom jasno
Ps Dodikov genocidni zavod za statistiku manipulise godinama podatcima vidi se kako su namjestili sve to.Tako da se ne isplati prenositi cetnicku propagandu'
Koji god cetnik misli drugacije.Nek lijepo glasa za ovaj moj prijedlog,totalne blokade drzave i granica.Pa ako cemo se popisati onda da se popisemo tacno/
A ne da popisemo 36 katolika u stanu od 50 m2 u gradu Jajcu.Pa toliko nema ni Indijska familija clanova a kamoli u Bosni
Dajte ljudi budite ozbiljni

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Tzv profesor.Ovdje je samo jedan profesor.A ne tamo neki lijevi profesori iz Sarajeva.Ko misli drugacije nek dovede doticnog Zubica na forum ovaj.Pa da mu ja objasnim neke pocetne osnovne demografijeProfesor Vedran Zubić za "Avaz": Demografska implozija Bosne i Hercegovine – zašto nestajemo!?
Manite se raznih profesora iz Soukbunara i Dobrinje.Zna se ko je pravi tata-mata za demografiju.Profesor Jack
Ja sam malo zakasnio s odgovorom ali morate shvatiti da neshvaceni umjetnici i profesori nemaju vremena da sve procitaju
Ako treba otici cu u Dobrinju u skolu gdje taj nazovi profesor radi.Pa da se vidi
I to brzo.Brzo.Nema tu
5 minuta mi je dovoljno da ove profesore matiram
Cuj profesor
Profesor za sisanje ovaca

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Kao neko ko je ucestvovao u popisu 2013 godine konkretno za Gronji Vakuf i bio clan komisije mogu samo reci da je popis bio takva farsa da je smjesno i pricat. Bosnjaci su bili nadzor popisivacima katolicima i obrnuto. Recimo konkretno grad prosjek za jedan dan da popises je od 70 do 90 max imali smo situaciji da 5 dana zena koja popisuje katolike popisuje po 130 140 ljudi sto je ocigledna muljaza na moj zahtjev smo otisli u kontrolu samo je plakala i izvinjaval se i rekla da joj je tako receno. Zena je komplet pordice koje nisu dosle nikada u BIH ili nisu bili ima 15 godina i pola mrtvi popisivala i naravno nije sanckionisana i njezin popis je uvazen. Dok recimo muljaza na nasoj strani je bila minimalna jer su se popisvaci bojali kazni. Ta zena za nagradu je dobila finu poziciju za sve ovo i dan danas ima nepobitne dokaze imena lica koja su to radila itd itd. Recimo naselje Krupa popisane su 2 porodice od po 10 clanova koje ne znaju gdje je Krupa rodili se i zive u hr itd itd... Realno stanje na terenu danas je da ova opcina ima oko 13.500 stalno prisutnih stanovnika oko 10.300 Bosnjaka i 3200 katolika . Katolika je oko 25 % u opcini a na popisu ih je bilo oko 41% ili recimo broj maturanta ove godine 104 Bosnjaka i 38 katolika sto je oko 25 % katolika stim da su po broju prvacica i rodenih vec blizu da idu ispod 25 %.Jack je napisao/la: ↑25 mar 2025 14:12Iraq je imao popis koji je trajao 2 dana.Iraq nije drzava od 200 000 stanovnika ili 3 miliona.Iraq je imao totalnu blokadu drzave u ta 2 dana.I elektronskim je putem i to sve fino i lijepo.Izbrojao 46 miliona stanovnikapatriota je napisao/la: ↑16 mar 2025 09:56 Porodice koje žive u gradovima i gradskim uslovima imaju manje djece od porodica koje žive u ruralnim i seoskim okruženjima.
Dio problema je trend pražnjenja ruralnih područja i migracija mladih prema gradovima. Jedan dio rješenja je promocija, ulaganja i ekonomski razvoj ruralnih područja, što bi imalo pozitivan uticaj na natalitet.
Jedino kod nas debili stampaju 3 miliona+ popisnica kad vecina zapadnih drzava pravi census koji je elektronski.Amerika je imala zadnji popis pismeni,znaci popisnice kad su radjene 2000 godine.Poslije tog su uveli elektronski popis ili postom.Sve su izbrojali na datum popisa
Ocigledno je da zbog ustasko-cetnickih manipulacija.Popis nikad nece biti tacan dok se ne uvede totalna blokada,znaci totalna-hermeticka blokada drzava gdje ce aerodrom bit zatvoren za dan-dva i sve granice biti zatvorene
Ko misli da ce ustasha tad biti vecina u Busovaci mozes kucu da zalozis komotno.Ravno nece imati prepast ja to zovem prepast da u toj vukojebini gdje nikad ne zanoci vise od 200 katolika i to za bozicne blagdana.Odjednom se stvara tamo 3000 katolika
Sve dok popis traje 3 sedmice,dok imas kretanje i slobodu kretanja ustasha i cetnika.Popis nece biti regularan.Ko zeli pravi popis nek blokira granice,napravi nesto kao sto je Iraq uradio.Pa da vidimo tad broj Bosnjaka i broj Hrvata
Ako broj Bosnjaka bude milion.Super.Ako broj Hrvata bude 500 000.Super.Ali ako broj Hrvata bude 10% kao sto vjerujem da jeste i ne vise od 250 000.Onda je svakom jasno
Ps Dodikov genocidni zavod za statistiku manipulise godinama podatcima vidi se kako su namjestili sve to.Tako da se ne isplati prenositi cetnicku propagandu'
Koji god cetnik misli drugacije.Nek lijepo glasa za ovaj moj prijedlog,totalne blokade drzave i granica.Pa ako cemo se popisati onda da se popisemo tacno/
A ne da popisemo 36 katolika u stanu od 50 m2 u gradu Jajcu.Pa toliko nema ni Indijska familija clanova a kamoli u Bosni
Dajte ljudi budite ozbiljni
![]()
![]()
![]()
![]()
Naravno
Naprimjer ove skolske godine znaci 2024/2025 upisali su 226 osnovaca sto je cirka 20 tak manje od sk 2023/2024 pa je ovdje I zvanično broj osnovaca Dat od strane opstine Gornji Vakuf
Mislim da 2013 ih je bilo nekih 6000 do 6500 tada imali su skoro 600 osnovaca tad,imali su bolju sliku ali unazad par godina imali su pad osnovaca drastican
Naprimjer ove skolske godine znaci 2024/2025 upisali su 226 osnovaca sto je cirka 20 tak manje od sk 2023/2024 pa je ovdje I zvanično broj osnovaca Dat od strane opstine Gornji Vakuf
Mislim da 2013 ih je bilo nekih 6000 do 6500 tada imali su skoro 600 osnovaca tad,imali su bolju sliku ali unazad par godina imali su pad osnovaca drastican

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Iraq
je imao popis koji je trajao 2 dana
Pakistan je imao elektronski popis
Samo kod nas budale stampaju 3 miliona
popisnica
Popisivači su kao sto si sam rekao bili I vise nego stranacki obojeni I dobijes fakticki nepravilne podatke
I jos kazu popis stanovništva Bosnjaci su lazno popisivali se
Iraq je u 2 dana imao blokadu drzave I popisao preko 46 miliona stanovnika
Jedini nacin da popis stanovništva bude korektan je da se blokira drzava 2 dana,vojska izaći na granice I koga bude vise
I da mislim da ih je dole Između 3000 do 3500 u cijeloj opstini danas I nista vise
Pakistan je imao elektronski popis
Samo kod nas budale stampaju 3 miliona
Popisivači su kao sto si sam rekao bili I vise nego stranacki obojeni I dobijes fakticki nepravilne podatke
I jos kazu popis stanovništva Bosnjaci su lazno popisivali se
Iraq je u 2 dana imao blokadu drzave I popisao preko 46 miliona stanovnika
Jedini nacin da popis stanovništva bude korektan je da se blokira drzava 2 dana,vojska izaći na granice I koga bude vise
I da mislim da ih je dole Između 3000 do 3500 u cijeloj opstini danas I nista vise

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
BosniaUser
- Član
Ista situacija je bila svugdje u SBK.Batonac je napisao/la: ↑26 mar 2025 17:33 Kao neko ko je ucestvovao u popisu 2013 godine konkretno za Gronji Vakuf i bio clan komisije mogu samo reci da je popis bio takva farsa da je smjesno i pricat. Bosnjaci su bili nadzor popisivacima katolicima i obrnuto. Recimo konkretno grad prosjek za jedan dan da popises je od 70 do 90 max imali smo situaciji da 5 dana zena koja popisuje katolike popisuje po 130 140 ljudi sto je ocigledna muljaza na moj zahtjev smo otisli u kontrolu samo je plakala i izvinjaval se i rekla da joj je tako receno. Zena je komplet pordice koje nisu dosle nikada u BIH ili nisu bili ima 15 godina i pola mrtvi popisivala i naravno nije sanckionisana i njezin popis je uvazen. Dok recimo muljaza na nasoj strani je bila minimalna jer su se popisvaci bojali kazni. Ta zena za nagradu je dobila finu poziciju za sve ovo i dan danas ima nepobitne dokaze imena lica koja su to radila itd itd. Recimo naselje Krupa popisane su 2 porodice od po 10 clanova koje ne znaju gdje je Krupa rodili se i zive u hr itd itd... Realno stanje na terenu danas je da ova opcina ima oko 13.500 stalno prisutnih stanovnika oko 10.300 Bosnjaka i 3200 katolika . Katolika je oko 25 % u opcini a na popisu ih je bilo oko 41% ili recimo broj maturanta ove godine 104 Bosnjaka i 38 katolika sto je oko 25 % katolika stim da su po broju prvacica i rodenih vec blizu da idu ispod 25 %.
Bošnjačka strana nije imala potrebu da mulja jer su ljudi bili prisutni na terenu, neki čak mahsuz došli zbog popisa.
Naravno da je bilo ljudi sa strane.Bosnjaka isto u Srednjoj Bosni ali ako pogledamo neke opstine tipa Busovaca gdje Hrvati ne mogu da predju 25% osnovaca i prvacica a bili su relativna vecina u opstini.Ili prevara u Jajcu gdje je popisano tad 1000 do 2000 Bosnjaka vise i nekih 4000 Hrvata
Gornji Vakuf ista prica.Ko misli drugacije nek pogleda skole.Travnik da se nasmijem koliki je broj tamo Hrvata
Isto tako vecinom i nasi ljudi su se popisivali u genocidnoj.Tad ih je moglo da bude 80 000 prije 10 tak godina popisali su 170 000.Isto i neki cetnici u Federaciji a oni kazu da su se najbolje i najtacnije popisali
Rekao sam
Iraq je najbolje to obradio.Napravio je hermeticku blokadu drzave,radio je elektronski popis.Trajao je 2 dana i popisali su 46 miliona+ stanovnika.Ne radi se ovdje o Maldivima s par stotina hiljada stanovnika nego o jednoj solidnoj drzavi.
A ako su oni uradili takvo sta za Iraq.Onda jedini nacin da se popis izvrsi je da se obradi kao u Iraqu.Ljudi na terenu 2 dana nek rade po 16 sati,angazuj jos 10 000 extra ljudi da zarade u ta dva dana.I sve ce biti tacno
Gornji Vakuf ista prica.Ko misli drugacije nek pogleda skole.Travnik da se nasmijem koliki je broj tamo Hrvata
Isto tako vecinom i nasi ljudi su se popisivali u genocidnoj.Tad ih je moglo da bude 80 000 prije 10 tak godina popisali su 170 000.Isto i neki cetnici u Federaciji a oni kazu da su se najbolje i najtacnije popisali
Rekao sam
Iraq je najbolje to obradio.Napravio je hermeticku blokadu drzave,radio je elektronski popis.Trajao je 2 dana i popisali su 46 miliona+ stanovnika.Ne radi se ovdje o Maldivima s par stotina hiljada stanovnika nego o jednoj solidnoj drzavi.
A ako su oni uradili takvo sta za Iraq.Onda jedini nacin da se popis izvrsi je da se obradi kao u Iraqu.Ljudi na terenu 2 dana nek rade po 16 sati,angazuj jos 10 000 extra ljudi da zarade u ta dva dana.I sve ce biti tacno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
U porodilištima genocidnog entiteta u prva tri mjeseca se rodilo 1925 beba. Dnevni podaci objavljeni na rtrs i srni.
Ovo daje oko 7.700 rođenih na godišnjem nivou u genocidnom entitetu. Od toga je 7.000 srba i 700 ostalih. Ovo daje realniju sliku demografskog stanja u četnitetu...
Ovo daje oko 7.700 rođenih na godišnjem nivou u genocidnom entitetu. Od toga je 7.000 srba i 700 ostalih. Ovo daje realniju sliku demografskog stanja u četnitetu...
** Budi ruka koja BiH gradi, brani i hrani!!! ** 
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __
www.bih.rf.gd ___
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __
www.bih.rf.gd ___
Tacno Tako to je realan broj
Oni uvijek popisu cetnicku dijasporu dole kao stalne cirka 500 tinjak rodjenih dole nije rodjeno tamo po meni
Oni uvijek popisu cetnicku dijasporu dole kao stalne cirka 500 tinjak rodjenih dole nije rodjeno tamo po meni

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
SultanSaDrine
- Član
U Zvornik se mogu doseljavati jedino iz Sekovica, Vlasenice ili eventualno Milica . To su male opstine po 6-7 hiljada stanovnika tako da i one nemaju neki jak kapacitet da popune minuse u Zvorniku. Taj grad ce vjerovatno gubiti svake godine po 500 stanovnika od sad.
To je bas dobra stvar.
To je bas dobra stvar.
Jos je tu i Bijeljina mnogo veci grad od Zvornika tako da Zvornik ce ponajmanje upijati migrante cetnike
Naravno uz blokadu drzave,sto manje ulaganja u genocidni entitet bit ce vise migracija cetnika.Vidi naprimjer Focu kako je to nekad proslo
Naravno uz blokadu drzave,sto manje ulaganja u genocidni entitet bit ce vise migracija cetnika.Vidi naprimjer Focu kako je to nekad proslo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Bijeljina ima velika sela. Tu jos imaju potencijala za naseljavanje u grad.
Zvornik kao grad je cudan i prema meni izgleda katastrofalno. Gomila nacickanih zgrada bez ikakvog reda i sklada. Zgrade nemaju ni pribliznu spratnost ni izglede niti ima dovoljno razmaka izmedu njih. Katastrofalno uradeno.
Djeluje zagusljivo.
Zvornik kao grad je cudan i prema meni izgleda katastrofalno. Gomila nacickanih zgrada bez ikakvog reda i sklada. Zgrade nemaju ni pribliznu spratnost ni izglede niti ima dovoljno razmaka izmedu njih. Katastrofalno uradeno.
Djeluje zagusljivo.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
-
SultanSaDrine
- Član
Magistralom od Kalesije do Zvornika su skoro sve nasa sela, jeste da su danas skoro sva pusta ali barem ni srba nema. Jako je bitno da se moze izaci na Drinu u slucaju nekog sukoba. Zbog toga je vazno da se njihov broj smanjuje. Zadnjih godina se u opstini Zvornik upisivalo oko 330 dijece u prvi razred. Vjerovatno je tu i 60tak nase dijece. Njih i da je 270-280 to daje neki 33 000 srba u opstini.
Kakav je put u tom pravcu? Koliko treba od Kalesije do Zvornika. U biti sama Kalesija parira broju zivorodenih u Zvorniku.SultanSaDrine je napisao/la: ↑08 apr 2025 06:29 Magistralom od Kalesije do Zvornika su skoro sve nasa sela, jeste da su danas skoro sva pusta ali barem ni srba nema. Jako je bitno da se moze izaci na Drinu u slucaju nekog sukoba. Zbog toga je vazno da se njihov broj smanjuje. Zadnjih godina se u opstini Zvornik upisivalo oko 330 dijece u prvi razred. Vjerovatno je tu i 60tak nase dijece. Njih i da je 270-280 to daje neki 33 000 srba u opstini.
Inace vidim puno dana sa niskim brojevima zivorodenih u GT ove godine. Sada to su brojevi iz medija ali kako je krenula izgleda da ce ove godine po prvi puti upisati ispod 8.000 zivorodenih.
Biće onako kako Bošnjaci odluče