Al-DinS je napisao/la:Jack je napisao/la:haman covjece gdje si vidio rasizam u mojim rijecima! Fino te pitam, sta sam rekao da tebe ili nekog drugog uvrijedim?
Nek ti Krhan ili jos par osoba odgovore na ovo pitanje
???
hajd jedva cekam
samo izgleda da ste se nesto zaletili, a necete da priznate. Ja nacional socijalista?!?!

Hajde ja cu, biti ce mi cast.
Al-DinS je napisao/la:
Vala ni gledati u jezero da napravis djecu nikako ne ide. (1.) Mi smo bolan najebali sto smo se vezali za islam i to (2.) onaj koji se tumaci da zena mora biti pokrivena jer nije to Bosnjacki amanet. (3.) Mi smo muslimani Evrope ne Azije. (4.) ja ne nasjedam na te neke stvari kao sto su pokrivene zene, selamljenje i jos gore vehabije. (5.) Nije to ono nase pravo a i jezero je prolazno zavisi kako gledas, mi jesmo isto prolazni. i drzave ce biti jednog dana prolazne, vec ti je sad globalizacija da ne znas ko se s kim zeni, djeca su vec u drugoj generaciji mjesanci, Amerikanci, Kanadjani....u trecoj kapak gotovo kad vec nije u drugoj....
1. Bosnjacki narod je povezan sa Islamom zato sto je Islam vjera vecine Bosnjaka. Bosnjaci niti se trebaju odricati svoje vjere niti je sakrivati da bi bili prihvaceni kao ljudi kojima su prava zagarantovana (kao pravo na zivot, koje su im cetnici i ustase negirali bez obzira da li je neko klanjao pet puta dnevno ili ne). Tako da je ukidanje bilo kakve veze izmedju Islama i Bosnjaka besmisleno, jer mrznja prema Bosnjacima ce ostati tu. Jos ako se vidi da je vjerski identitet Bosnjaka bio i cak najvise izlozen napadima u proslem ratu (ako se samo pogleda svirepo unistavanje dzamija i drugi vjerski objekata, sve vam bude jasno) onda je ukidanje takvih veza ne samo besmisleno (za Bosnjake), nego cak ide u korist nasim neprijateljima. I zbog toga bilo kakav pokusaj presjeka takve veze od mene je posmatrano kao samomrzilacki cin sa ciljem da se dodvorava nasim neprijateljima.
Isto tako moramo napraviti razliku izmedju izjasnjavanje kao etnicki Musliman i vezivanje sa vjerom Islamom. Etnicki naziv Musliman je bila podvala nasih dusmana s ciljem da nas svedu na vijersku skupinu koju ce oni moci jednostavno asimilirati. To nije nikakvo prihvatanje Islama kao vjere koja ce imati jednak tretman u drustvu. Isti oni koji su predlagali etnicki naziv Musliman su mrzili Islam i cak razmisljali o zabranjivanju dzenaza (ako me pamet sluzi, to su bili SANU budale). Zato imamo cinjenicu da su neki od onih koji se izjasnjavaju kao etnicki Muslimani mozda i najgori Muslimani vjernici (pogledajmo primjer Fikreta Abdica).
Tako da su se Bosnjaci uvijek vezali sa Islamom na nacin da prakticiraju svoju vjeru na iskren nacin i da su pokusaji nametanja vjerskog naziva Musliman za etnicki grupu (i to na nacin da se ti ljudi odricu cijele sustine te vijere i da prihvacaju krscanske norme uz ideju bratstvo i jedinstvo) uvijek dolazili sa strane. Sve ove price da su se Bosnjaci previse vezali za Islam tako meni ispadaju lazne i bezobrazne s obzirom na sve sto sam naveo.
2. Prvo, nikad nisam cuo za taj Bosnjacki imanet, jer toga nema u Islamu. Islam je vjera za sve narode, nema tu narodne specificnosti (sa obzirom na sta se smije i nesmije raditi).
Drugo, hidzab je pravo svake zene Muslimanke i sasvim je u skladu sa Islamom.
Trece, sta jeste ili nije u skladu sa Bosnjackom kulturom neodredjujes ti. S tim sto su Bosnjaci vecinom Muslimani i sto se Islam prakticira ovdje vec stotinama godinama, ovo pitanje je bezveze. Naravno da je pokrivena zena prihvatljiva u Bosnjackoj kulturi, niti iko (znacajan) medju Bosnjacima postavlja to pitanje. Uglavnom to pitanje postavljaju nasi neprijatelji koji u svojoj mrznji prema Islamu to osporavljaju. Pogledaj slike ovdje da vidis da su hidzab i nikab (zar i ferezde) dio Bosnjacke kulture (koju su nasi neprijatelji, naravno, probali izbrisati):
viewtopic.php?f=29&t=154
3. Geografija nije nikakva kategorija u Islamu. Islam je vjera za sve narode, i njegovo prakticiranje nemoze biti podlozeno geografijskom polozaju. Ali to tebe vjerovatno ne zanima. Tebe zanima boja koze, kao sto je Jack primjetio. Nema mjesta za rasizam u Islamu, to je svakom Muslimanu jasno. Uz to, Bosnjacka kultura nema mjesta za rasizam. Ima Bosnjaka Arapskog, Turskog, Albanskog, itd. porijekla koji su svi danas Bosnjaci. Ima i Bosnjaka Africkog porijekla, i oni su dobrodosli kao svi drugi Bosnjaci.
4. Opet tvoje nebuloze. Da li je zena pokrivena nije do tebe niti ces ti to odredjivati. Selam je pozdrav koji je preporucio poslanik Muhamed s.a.v.s. i to svaki Musliman koristi. Ocito nemas veze o Islamu. Mrznja prema Islamu je najbolji dokaz da je neka osoba Bosnjacki neprijatelj, jer velikosrbi i velikohrvata jednostavno nemogu odustati od toga, to je njima kao disati, i ovjde si sebe pokazao.
5. Sta ti je cilj sa ovom recenicom? Da Bosnjake uplasis da nebi i oni nestali? Bosnjaci su mnogo toga prezivili (od pokusaja asimilacije, do genocida, i sve izmedju). Ne brini se ti za nas.