☑ Pravila foruma i savjeti

Košarkaška reprezentacija BiH

Gorcin
Član

Re: Košarkaška reprezentacija BiH

Post Postao/la Gorcin » 22 feb 2025 15:59

Meni se svidja Bećirov pristup. Nema respekta ni prema kome i samo u kost. Kome ba da se mi sklanjamo:

“Počeo sam igrati košarku 1982. u KK Bosna. Mi smo rasli, bukvalno na neki način malo prepotentno. U odnosu na naš talenat, toliko smo bili igrači, ali svi imamo isti mentalni sklop. Nikoga ne podcjenjujemo, ali ne vidimo ni boljeg do nas. Mislim da sam to potajno ugradio u srca naših igrača. Mi smo zbog ovog rata iskompleksirana nacija. Imamo problema u svakoj pori društva, no mi u našoj krvi nosimo šampionski DNA, samo mi to trebamo probuditi. Mi smo se plasirali, ali nam to ne bi trebalo biti ništa posebno, jer smo mi ljudi koji trebamo biti među najboljima u Evropi, zato što imamo taj talenat i mentalni sklop. Bilo bi dobro i da Luki Garzi skinemo zvjezdicu. Onda bi to bila ozbiljna reprezentacija, pa da se potučemo, a ne da idemo sa 2-3 pripreme utakmice. Iskreno se nadam da ćemo mi to uspjeti, da će ljudi koji vode savez naći ono što je potrebno da ovi momci imaju i da imamo duge, dobre pripreme, sa najmanje osam pripremnih utakmica. Ako hoćeš među četiri prve ekipe, svejedno ti je ko je u grupi. Ja hoću da pobijedim svaku utakmicu. Zaista tako mislim. Da li će to biti, to je druga stvar. Mentalno smo spremni, željni i svjesni da mi možemo pretući svakoga, zato što, opet, reprezentacija nije klub. Ovdje je pokretač emocija. To je naša najveća prednost. Plus taj talenat koji imamo”, zaključio je Bećiragić.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 feb 2025 06:29

Prosli dalje. To je najbitnije.
Bila je dobra igra i protiv Francuza samo nemamo bas neku sirinu sa klupom. Francuzi ipak mogu sastaviti 3-4 ekipe bez problema i mogu duze izdrzati. Mogu praviti vise zamjena

Sada bi nasi trebali radi na tome da upisu Garzu kao domaceg. On bi dosta pomogao na EURO. Mozda jos Sulejmanovic kada bi se vratio ali ne znam kako bi to uticalo na hemiju. I povesti jednog od

Castaneda
Vrabac
Nurkic
Musa
Atic
Kamenjas
Lazic
Gegic
Penava
Halilovic
Alibegovic
Garza ako moze /Sulejmanovic mozda => ako ne povesti nekog od 18-19 god da dozivi atmosferu i da se pocne navikavati.

To je manje vise to sto imamo Ako ne bude povreda u meduvremenu
Zadnja izmjena: Drina, dana/u 18 mar 2025 10:39, ukupno mijenjano 1 put.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 mar 2025 20:40

Mislim da sam to potajno ugradio u srca naših igrača. Mi smo zbog ovog rata iskompleksirana nacija. Imamo problema u svakoj pori društva, no mi u našoj krvi nosimo šampionski DNA, samo mi to trebamo probuditi. Mi smo se plasirali, ali nam to ne bi trebalo biti ništa posebno, jer smo mi ljudi koji trebamo biti među najboljima u Evropi, zato što imamo taj talenat i mentalni sklop. Bilo bi dobro i da Luki Garzi skinemo zvjezdicu. Onda bi to bila ozbiljna reprezentacija, pa da se potučemo, a ne da idemo sa 2-3 pripreme utakmice

Garza je rodjen u Americi i visok je 210 cm.Ima drugaciji mentalitet totalni od ovih usranih grlica kosarke.Kad ga ne krene,izgubi se.Lik komotno moze da igra i krilo i centra.Pa,kud ne bih pristao da imas takvog u ekipi.Dajte bolan :gut: :gut:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 18 mar 2025 10:50

Jack je napisao/la: 02 mar 2025 20:40 Mislim da sam to potajno ugradio u srca naših igrača. Mi smo zbog ovog rata iskompleksirana nacija. Imamo problema u svakoj pori društva, no mi u našoj krvi nosimo šampionski DNA, samo mi to trebamo probuditi. Mi smo se plasirali, ali nam to ne bi trebalo biti ništa posebno, jer smo mi ljudi koji trebamo biti među najboljima u Evropi, zato što imamo taj talenat i mentalni sklop. Bilo bi dobro i da Luki Garzi skinemo zvjezdicu. Onda bi to bila ozbiljna reprezentacija, pa da se potučemo, a ne da idemo sa 2-3 pripreme utakmice

Garza je rodjen u Americi i visok je 210 cm.Ima drugaciji mentalitet totalni od ovih usranih grlica kosarke.Kad ga ne krene,izgubi se.Lik komotno moze da igra i krilo i centra.Pa,kud ne bih pristao da imas takvog u ekipi.Dajte bolan :gut: :gut:
Problem je sto se tretira kao naturolizovani igrac. A imamo pravo na jednog i sada ce to bit Castenade. Jedino ako FIBA promjeni status za Garzu i upise ga kao domaceg. Mozda se desi a mozda i ne. On bi svakako bio plus.

Mislim da kada je kvalitet u pitanju imamo prosjecnu ekipu ali ovi igraju zajedno zaista dugo i to im je plus protiv boljih ekipa. Zavisi u kakvu cemo grupu upasti ali prolazak u drugi krug je neki minimum ocekivanja. A poslije je sve moguce. Dovoljno je imati dobar suterski dan.

Jedino sto ne volim kod ovog trenera je da ne vrsi dovoljno promjena/rotacija. Bar to nije radio do sada. Sjecam se da je na proslom prvenstvu Nurkic bio lipsao protiv Litvanije. Nije imao snage da se bori pod kosem (tamo gdje treba) vec se izvlazio vani i sutirao trice ili radio neke glupe isforsirane poteze.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 28 mar 2025 11:02

Izvucene grupe

https://www.fiba.basketball/en/events/f ... asket-2025

Spanija
Grcka
Italija
Gruzija
Bosna
Kipar

4 ekipe idu dalje. Jedino je sigurna pobjeda protiv Kipra.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 28 mar 2025 13:00

Ako budu svi tu plus ako se sredi Garza, možemo se pobiti i sa Talijanima i sa Grcima. Gruzija je nezgodna ekipa ali s njima se može igrati. Španci su realno bolji, ali nisu ni oni što su nekad bili.
Može se bar do drugog kruga, iako mislim da ova ekipa ima mooda da ode daleko. Momci jednostavno imaju onaj sportski bezobrazluk. To ili imaš ili nemaš.

Pita sirnica
Član

Post Postao/la Pita sirnica » 28 mar 2025 15:22

Mogu oni svakoga iznenadit. Npr. Niko nije očekivao pobijedu protiv SLO u Kelnu. A i zreliji su. Još ako bude Musa raspoložen za trojke, onda je sve moguće.

Sijetimo se Njemačke, ko je očekivao da će oni čete u finalu pobijedit
B -> B -> B

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 29 mar 2025 17:40

Bitno je da ne bude povrijedenih do tada. I ne znamo kakav ce biti Jusuf. Ima komplikovanu godinu iza sebe.

Na proslom prvenstvu je brzo lipso. Doduse do trenera koji nije pravio dovoljno izmjena.

Ali teska je ovo Grupa. Igramo protiv kosarkaskih nacija. A i Gruzija nije losija od nas

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 04 sep 2025 06:03

Prati li iko europsko prvenstvo u kosarci. Danas odlucujuca utakmica za prolazak u naredni krug. Protiv Gruzije. Rekao bih da su sanse 50-50. Slicne ekipe po kvalitetu.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 04 sep 2025 07:18

Pratim :zastava:

Mislim da su posloženija ekipa i da su lagani favoriti. Recimo 60-40. Ali, ni oni nemaju širine. Sve je na 6 igrača, klupa vrlo malo doprinosi.
Naši udarni igrači moraju biti na visokom nivou i maksimalno smanjiti glupe pogreške i oscilacije u igri po kojim smo poznati. Mislim da prvi put na turniru idemo na ekipu koja je nešto jača pod koševima.

Mislim da će biti ključno sa Bećiragine strane da se adaptira unutar same utakmice i u hodu protiv Đurđijanac, jer mi je neko očekivanje da će trener kao Đikić imati određene, iskautirane i već smislene načine i taktike koje je skuhao protiv nas. Ne bi me čudilo da izađu sa 2-3 ili 2-1-2 zonom s obzirom da zna da nismo neka prijetnja izvana. Na to će se trebati odgovarati u hodu, stoga je barem solidna selektorska rola takođe bitna. Ispostavilo se protiv Grka da je double-big petorka sa Kamenjašem bila pravi potez kada smo se mučili u odbrani i skoku.

Bitadze je možda dosad najbolji igrač u smislu odbrane reketa i obruča, što će predstaviti dodatni izazov ne samo Nurkiću, nego i svim našim igračima u prodoru, jer do sada nije bilo tako defanzivno konkretnog centra u konkurenciji. Ne samo to, nego bi taj defanzivni aspekt mogao omogućiti Bitadzeu da brani Nurkića bez pomoći saigrača, stoga postoji mogućnost da će biti dosta manje udvajanja na Nurkiću, a pasovi na višak iz udvajanja Nurkića su bili poprilično solidan dio našeg napada kroz ovaj turnir. Zbog toga bi kao produkt moglo biti da će puno više natjerati naše igrače na samostalnu kreaciju iz driblinga, u čemu, jasno, ne briljiramo niti imamo mnogo takvih igrača. I to uglavnom na neki rejon poludistance i visokog posta. Obično nam u takvim trenucima napad postane jako statičan i predvidiv. Zbog toga mislim da će biti važnije nego i u jednoj prethodnoj utakmici na ovom EB da imamo korektan šut izvana, kako bi se ta odbrana Gruzije držala na petama i u stalnoj nedoumici.

Bacanja nam znaju biti problem, a ovdje će svaka lopta biti bitna, morali bi bacanja držati bar na 2/3 ubačaja. Plus trojke kad bi išli na nekih 35-40% bilo bi super.

Najbitnija utakmica u zadnjih nekoliko godina. Hajmo, Bosno :rat:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 04 sep 2025 08:49

Dobra igra za ovih 20 minuta. Pogodili smo dosta trica.
Gruzijci nemaju neki sut i dosta forsiraju i prave glupe poteze. Nisu bas koncetrisani. Treba im dobar reset da preokrenu utakmicu.

Edin Atic napokon igra dobar turnir.
Takoder i Vrabac se dobro popravio. Pogada trice, dribla a sjecam se prije par godina je bio bas kritican. Djelovao je kao muha bez glave i sam sebe saplitao. Totalno druga osoba sada. :shock:

Za pobjedu nam treba jos poena Robersona. Mora se i on prikljuciti strijelcima.

Trebali bi dobiti ovo a ako sam dobro upratio onda bi isli na Poljsku koja isto nije neki bauk. Solidna ekipa ali daleko od nelog favorita. No treba odraditi jos 20 min :vojnik2:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 04 sep 2025 10:15

Pobjeda. Odlicna igra. Isla nas je trica sto nikako nije bio slucaj od pocetka turnira. Sada vidjeti ko ce biti protivnik u osmini. IL ili PL.
Obe ekipe se mogu dobiti. Mada zavisi i kakav ce biti suterski dan i kako ce ko uspjeti da povrati formu. Ali realno se nadati da ih mozemo pobjediti.

Nadam se da ipak nece biti protiv FR (teoretski moguce) posto bi protiv njih bilo vrlo tesko, vidjeti nemoguce. Imaju mnogo bolju klupu i uzeli bi nas na trku. Fali im cijela prva postava ali su jos uvjek medu favoritima.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 04 sep 2025 10:21

Ova repka ima mooda ko što rekoh već.
Ko god od ove tri repke - Poljska, Slovenija, genocidaši, bude protivnik, more se s ovakvim pristupom to izgurat.
Hajmo, Bosno :rat:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 04 sep 2025 10:30

Gorcin je napisao/la: 04 sep 2025 10:21 Ova repka ima mooda ko što rekoh već.
Ko god od ove tri repke - Poljska, Slovenija, genocidaši, bude protivnik, more se s ovakvim pristupom to izgurat.
Da. Zaboravio sam i SLO. Ipak bih volio da ih izbjegnemo. Imaju oni dobrih sutera + Doncic koji moze imati lud dan i zabije nam 35-40pts. PL bi nam najvise odgovarala. Bar ovako na papiru. Ali posto je turnir svako moze imati dan bez i pad koncetracije.

Uglavnom ovo je veliki uspjeh a postoje realne sanse (rekao bih 45-55%) da prodemo jos jedan krug sto bi bila senzacija.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 04 sep 2025 13:01

Da su tu još musa i garza, ova bi se ekipa mogla sa svakim pobit'. Bećir je u njih usadio fajterski duh i ne boje se nikiga, a on to dosta dobro vodi.
I ovako uz malo sreće možemo do QF što bi bilo top. Sve preko toga, ludnica.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 sep 2025 16:42

Poljska.Imamo sanse.Imam idealnog protivnika

Francuska ili Njemacka su prejake ekipe.Grcka je opet igrala bez Ianisa.Ovo se moze uzeti :aplauz: :gut: :gut:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 sep 2025 16:44

Gorcin je napisao/la: 04 sep 2025 10:21 Ova repka ima mooda ko što rekoh već.
Srbija je prejaka za nas razbila bi nas kao vo u kupusu.Ne bi nas sastavili od sramote
Slovenija opet ima Doncica koji zna da poludi.I ima bolje nesto

Poljska.Imamo sanse protiv njih.Mozemo ih uzeti :gut: :gut:

Pasha
Član

Post Postao/la Pasha » 05 sep 2025 07:37

Nevjerovatan uspjeh naše reprezentacije.
Čvrsto, stabilno, bez imalo straha, iako se primjetila nervoza , što je i razumljivo s obzirom na važnost utakmice.

Emocije koje sam imao od jučer nisam imao od 2014 i nastupa fudbalera i rukometaša na svjetskim prvenstvima. Hvala im na tome.

Protiv Poljske, kao i protiv Gruzije imamo 40% šanse. Nisu fizički jaki kao Gruzijci, ali su dosta brži i pokretljiviji, pokušati će igrati na tranziciju, trčati nam u leđa.

Ako uspijemo izdržati fizički 3/4 u egalu, mislim da ćemo onda biti mentalno spremni za pobjedu :zastava:
Zadnja izmjena: Pasha, dana/u 05 sep 2025 19:48, ukupno mijenjano 1 put.
“Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti.”
Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH <3

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 sep 2025 10:21

Poljska najbolja ekipa koja nas je mogla potrefiti. FRA prebrza, fizicki jaca. SLO ima Doncica i sigurno nije zaboravio utakmicu koju su izgubili protiv BIH. Zelio bi se osvetiti. IL bilo bi tu tenzija i ne znas u kom smjeru bi otislo.

PL ekipa po mjeri i koja se moze dobiti.

Samo sada pocinje novi turnir. Zaboraviti ovo sto je bilo prije. Dobro je da ima 3 dana razmaka. Mislim da je to dovoljno da se ponovo emocionalno vrate. Sada se ide dosta na naboj. Pobjeduje ko bude mentalno jaci. Sigurno su se emocionalno istrosili poslije ove pobjede ali tri dana je dovoljno da se ponovo dignu.

Sada ide sve brzo. Tri pobjede i u finalu si. Mi smo u laksem kosturu do finala. TR je favorit na nasoj strani dok na drugoj ima srbistan, njemacka, grcka i francuska i tu se teze probiti do finala.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 06 sep 2025 14:23

Igra se u 11h00. Kao da je cas fizickog u skoli.
I ovo moze imati ulogu. Treba se podesiti na taj termin.

Odgovorite