☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Sahbaz
Član

Re: Lokalni izbori 2024.

Post Postao/la Sahbaz » 05 nov 2024 08:54

Odbijeni svi zahtjevi SNSD u Bosanskom Petrovcu.

Gotovo je.

Ove izbore četiri slatke: Odžak, Bosanski Petrovac, Velika Kladuša i Vukosavlje. :D

Ostaje žal za Žepčom, ali neka to bude lekcija tamošnjoj organizaciji SDA da se moraju bolje pripremati u budućnosti.
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 05 nov 2024 10:35

Zaliti treba Žepče a i Novi Travnik i Vareš zbog naše gluposti.

Novi Travnik i Vareš smo dobrovoljno poklonili Hrvatima.

Srebrenica je zbog zakona o prebivalištu koji je SDP potpisao trenutno izgubljen iako su Bošnjaci većina u Srebrenici za oko 70% prvacica. Mi nemamo trenutno ni šanse da preko izbori bila sta dobijemo tamo, jer cete na dan izbora u masama dolaze iz Srbije da glasaju i tome se možemo i mi i oni SDP-u zahvaliti.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Kulin Ban
Član

Post Postao/la Kulin Ban » 05 nov 2024 16:48

Sahbaz je napisao/la: 05 nov 2024 08:54 Odbijeni svi zahtjevi SNSD u Bosanskom Petrovcu.

Gotovo je.

Ove izbore četiri slatke: Odžak, Bosanski Petrovac, Velika Kladuša i Vukosavlje. :D

Ostaje žal za Žepčom, ali neka to bude lekcija tamošnjoj organizaciji SDA da se moraju bolje pripremati u budućnosti.
Ne bih ja još pio slatku za Kladušu. Horvat je nekadašnji (a možda i sadašnji?) Abdićev čovjek i jedan Kladuščanin mi priča da se već čuju disonantni tonovi u OV i tihi rat između Horvata i nekih probosanskih stranaka koje su ga podržavale. Dok ne bude ovdje ozvaničena većina u OV i raspoređene općinske službe i direktorske funkcije među probosanskim strankama, ne bih isključivao opciju da Boro okrene ćurak. Može čak napraviti većinu u OV sa LS, DNZ i još par "papaka" iz probosanskih stranaka.

Po meni je sama kandidatura čovjeka koji je toliko blizak svim tim Agrokomercovim strukturama bila jako rizična od samog početka ali evo. Valjda ne budem u pravu

Kulin Ban
Član

Post Postao/la Kulin Ban » 05 nov 2024 16:56

Zenicaninn je napisao/la: 05 nov 2024 10:35 Zaliti treba Žepče a i Novi Travnik i Vareš zbog naše gluposti.

Srebrenica je zbog zakona o prebivalištu koji je SDP potpisao trenutno izgubljen iako su Bošnjaci većina u Srebrenici za oko 70% prvacica. Mi nemamo trenutno ni šanse da preko izbori bila sta dobijemo tamo, jer cete na dan izbora u masama dolaze iz Srbije da glasaju i tome se možemo i mi i oni SDP-u zahvaliti.
Nije glavni faktor zakon o prebivalištu, inače bi i Vukosavlje po tome bilo izgubljeno. Moraju da se očiste birački spiskovi tamo i izbace svi srbijanski glasači, a to je nemoguće jer općina Srebrenica na konkursu imenuje članove općinske izborne komisije koji utvrđuju biračke spiskove i to je začarani krug. Ovdje jedino bošnjačka politika iz Sarajeva ili eventualno VP i OHR mogu da izvrše pritisak ili trgovinu ili u slučaju VP nametanje, sami Srebreničani ne mogu po ovom pitanju nažalost praktično ništa.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 nov 2024 01:24

Zenicaninn je napisao/la: 05 nov 2024 10:35 Zaliti treba Žepče a i Novi Travnik i Vareš zbog naše gluposti.

Ne treba zaliti idiote i kretene ili budale.To je jasno.Ako se uzdas u neku bozju volju a nemas nikakve podatke o broju ljudi koji ce glasati za Zepce.onda je bolje da se uclanis u cirkus ili da budes kao ona vidovita Dzazira sto gleda u kasike.To je kretenizam

U opstini Odzak svaki glas se znao koji ce doci sa strane
U opstini Zepce ovaj nas kandidat se uzda u ''bozju volju''

I kako si prosao ono.Organizacija koja nije mogla da plati ljude da izbroje glasove postom,osobe koje nisu znali sta da ocekuju.I onda imas to sto imas

Vares nije glupost jer je kandidat ustasha rekao da je ''nezavistan kandida.Furao je pricu o bratstvu i jedinstvu nepismenih kretena u toj opstini/I onda je brze bolje obukao ''nezavisni'' dres pod imenom HDS citaj stranku je primio mjesec prije izbora.Dok se nasi kandidati glupi,smuseni nisu znali postaviti kako treba

Poraz je gubitak Busovace,Jajca ili Travnika.Njihov bojovnik Nakic je rekao da ce biti nacelnik Travnika.Nisu uzeli nijednu opstinu.Da nije onaj umro sumnjam da bi imali i mjesto nacelnika opstine Fojnica

I nekako nas je sreca pogledala u Bos Petrovcu kroz iglene usi moze se reci ne moze biti tijesnije

Tako ove izbore nismo izgubili nista sto smo imali na izborima 2020 godine.A jedino smo dobili Odzak

E da smo zijanili Bos Petrovac ili Jajce,ili Busovacu ili bilo sta drugo.Tek tad bi bilo nemoguce da zivis s povampirenim ustashama

A sta ce jadni oni reci

Imamo nacelnika grada Mostara gdje se ne gleda apsolutna vecina glasova i koji ne moze nista da promjeni u Mostaru ili donese nesto protiv Bosnjaka

Pih ovi izbori su znak da smo mi budale,imamo 1001 stranku kao 1001 noc i pola tih lokalnih kvazi serifa padne u blatu i vode i nas obican narod u blato jer nemaju viziju kako dalje.I imas to sto imas.Pola njih ne prodje census dok slozno sve ustashe idu zajedno jedino u Odzaku su se podjelili i Zepcu.I onda imas to sto imas
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 nov 2024 01:27

Ne postoji koncept Hrvatskog sela u opstini Velika Kladusa dok si tamo imao 1 Srpsko selo prije 10 tak godina.Sumnjam da je to selo i dalje Srpsko.Tako to je homogena sredina bez Srpskih i Hrvatskih sela pa sta me briga nek vlada krokodil tamo

A danas imas daleko vise stranaka u V.Kladusoj nego prije 10 ili 15 godina a laburisti sumnjam da mogu napraviti vecinu.Sem ako ne nadju nekog komunjaru koji su spremni da se naguze bez vazelina za malo vlasti vidi one trojkase po Sarajevu.Tako ne bi me cudilo da se i takvo sta desi

:lol: :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 nov 2024 01:32

Snaga naroda.Koji debil mora da budes da glasas za nepismenog klosara iz Zenice pardon Prozora koji ne zna osnove sabiranja i oduzimanja, kupljenom diplomom nekog faksa za kog niko nije cuo

Cuj snaga naroda.I onda imas Naprijed.

Lol.Malo nam je ovako jada i stranaka.Mozda da jos nekih 50 tak novih stranaka formiramo

Snaga naroda :lol:
Narod i pravda :lol:
Stranka za bolju buducnost :lol:

Mozda pederi i pedofili trebaju da formiraju jos tamo jednu stranku kao onaj iz zbunjen,ludog i nenormalnog

:lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 nov 2024 02:00

Jack je napisao/la: 06 nov 2024 01:24

Ne treba zaliti idiote i kretene ili budale.To je jasno.Ako se uzdas u neku bozju volju a nemas nikakve podatke o broju ljudi koji ce glasati za Zepce.onda je bolje da se uclanis u cirkus ili da budes kao ona vidovita Dzazira sto gleda u kasike.To je kretenizam

U opstini Odzak svaki glas se znao koji ce doci sa strane
U opstini Zepce ovaj nas kandidat se uzda u ''bozju volju''

I kako si prosao ono.Organizacija koja nije mogla da plati ljude da izbroje glasove postom,osobe koje nisu znali sta da ocekuju.I onda imas to sto imas

Vares nije glupost jer je kandidat ustasha rekao da je ''nezavistan kandida.Furao je pricu o bratstvu i jedinstvu nepismenih kretena u toj opstini/I onda je brze bolje obukao ''nezavisni'' dres pod imenom HDS citaj stranku je primio mjesec prije izbora.Dok se nasi kandidati glupi,smuseni nisu znali postaviti kako treba

Poraz je gubitak Busovace,Jajca ili Travnika.Njihov bojovnik Nakic je rekao da ce biti nacelnik Travnika.Nisu uzeli nijednu opstinu.Da nije onaj umro sumnjam da bi imali i mjesto nacelnika opstine Fojnica

I nekako nas je sreca pogledala u Bos Petrovcu kroz iglene usi moze se reci ne moze biti tijesnije

Tako ove izbore nismo izgubili nista sto smo imali na izborima 2020 godine.A jedino smo dobili Odzak

E da smo zijanili Bos Petrovac ili Jajce,ili Busovacu ili bilo sta drugo.Tek tad bi bilo nemoguce da zivis s povampirenim ustashama

A sta ce jadni oni reci

Imamo nacelnika grada Mostara gdje se ne gleda apsolutna vecina glasova i koji ne moze nista da promjeni u Mostaru ili donese nesto protiv Bosnjaka

Pih ovi izbori su znak da smo mi budale,imamo 1001 stranku kao 1001 noc i pola tih lokalnih kvazi serifa padne u blatu i vode i nas obican narod u blato jer nemaju viziju kako dalje.I imas to sto imas.Pola njih ne prodje census dok slozno sve ustashe idu zajedno jedino u Odzaku su se podjelili i Zepcu.I onda imas to sto imas

Pa da ponovim ovo

Jack
Administrator

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Jack » 06 nov 2024 10:27

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 06 nov 2024 12:37

Kulin Ban je napisao/la: 05 nov 2024 16:48
Sahbaz je napisao/la: 05 nov 2024 08:54 Odbijeni svi zahtjevi SNSD u Bosanskom Petrovcu.

Gotovo je.

Ne bih ja još pio slatku za Kladušu. Horvat je nekadašnji (a možda i sadašnji?) Abdićev čovjek i jedan Kladuščanin mi priča da se već čuju disonantni tonovi u OV i tihi rat između Horvata i nekih probosanskih stranaka koje su ga podržavale. Dok ne bude ovdje ozvaničena većina u OV i raspoređene općinske službe i direktorske funkcije među probosanskim strankama, ne bih isključivao opciju da Boro okrene ćurak. Može čak napraviti većinu u OV sa LS, DNZ i još par "papaka" iz probosanskih stranaka.

Po meni je sama kandidatura čovjeka koji je toliko blizak svim tim Agrokomercovim strukturama bila jako rizična od samog početka ali evo. Valjda ne budem u pravu

Naravno da ce izdat. Ocito da su zadrti u VK i zato su bacili nekog Borisa da vlada u opcini gdje nominalno muslimani cine 99% stanovnika

Tako su na pretproslim izborima u genocidnoj tvorevini nasi napravili neku koaliciju s katolicima i jedan je postao poslanik pomocu nasih glasova

Mjesec dana kasnije je izasao iz koalicije i udruzio se s cetnicima
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 06 nov 2024 14:10

Ovo je mala država, a općine su još manja mikrookruženja. Kada bi smo išli tom metodologijom svaki čovjek u jednoj općini je bio povezan sa skoro svakim drugim ili poslovno, ili rodbinski, ili politički ili interesno, u jednom momentu u životu.

U Novembru i Decembru će se završiti procesi formiranja većina u vjerovatno svim općinama, pa tako i u Velikoj Kladuši. Horvat je lijepo objasnio da će raditi samo ako bude imao podršku vijeća, u protivnom će dati ostavku.

To nas dovodi do zaključka da čovjek ima želju da pokrene procese koji su decenijama zaustavljeni u Velikoj Kladuši i da grad napokon otvori prema ostatku države i svijeta.

Da li je moguće da tamošnje lokalne organizacije SDA, SDP, NiP, NS i DF i osam hiljada ljudi nisu znali kome daju povjerenje, a da smo mi ovdje toliko prosvijetljeni i znamo?

Njihov problem ako Horvat ne donese promjene i ne odmrzne procese i ako, u najgorem scenariju, bude pod palicom Fikreta Abdića (koji ima 85 godina).

Na kraju, složio bi se s Jackom, tamo živi 99% Bošnjaka, pa neka vlada i Mongol ako tako narod odluči.

Strateški su bitni Bosanski Petrovac, Odžak, Žepče, Vukosavlje, cijeli SBK.
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 nov 2024 06:21

Pa na kraju dana najbolje je kao u Americi
Napraviti jedne predizbore.Kandidat Bosnjaka koji bude imao najvise glasova.Da se on kandiduje za nacelnika opstine.Bez obzira na stranku.Tako se nece desiti da dobijes kandidate s 100 glasova koji jedino mogu da odmognu a ne pomognu

Pogledajte Bosanski Petrovac od 17 mandata Srbi imaju svega 6.A izgubili izbore za 2-3 glasa.To je realnost da sanse su statisticke jos manje ako mi izadjemo s 2 ili vise kandidata.Vidjelo se u Novom Travniku,i jos nekim opstinama da to nije recept za pobjedu

Sve u svemu izbori su mogli da budu daleko gori za nas ovog puta

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 07 nov 2024 08:20

Sahbaz je napisao/la: 06 nov 2024 14:10
Da li je moguće da tamošnje lokalne organizacije SDA, SDP, NiP, NS i DF i osam hiljada ljudi nisu znali kome daju povjerenje, a da smo mi ovdje toliko prosvijetljeni i znamo?
Naravno da je moguce I da ne znaju. Upravo sam ti naveo primjere.
Evo ovaj Perkunic Mijo je tako usao u skupstinu GT preko tzv nase liste. Cim je sjeo u fotelju i izasao iz koalicije i surovao s cetnicima.

https://www.izbori.ba/rezultati_izbora? ... 6/0/0/7511

To jeste kao da razmisljas hoce li te cetnik zaklati ili ne. Hoce prvom prilikom. Tako ce te I ovi zavaliti prvom prilikom. Izigrati kao u vec spominjanom i na ovoj temi relevantnom zakonu o prebivalistu.
Zasto sebe uopste dovoditi u tu situaciju?
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Ciljuge1
Član

Post Postao/la Ciljuge1 » 07 nov 2024 21:02

Drina je napisao/la: 07 nov 2024 08:20
Sahbaz je napisao/la: 06 nov 2024 14:10
Naravno da je moguce I da ne znaju. Upravo sam ti naveo primjere.
Evo ovaj Perkunic Mijo je tako usao u skupstinu GT preko tzv nase liste. Cim je sjeo u fotelju i izasao iz koalicije i surovao s cetnicima.

https://www.izbori.ba/rezultati_izbora? ... 6/0/0/7511
Tacno je da su ljudi koji su usli u parlament manjeg BH entiteta preko koalcija Domovina,Pokret za Bih i Pokret za Drzavu izdali bosnjake i otisli sa Dodikom ali Boris je druga prica.U Borisa je mati bosnjakinja(muslimanka),odrasto je medu bosnjacima i mjestu gdje su haman sve bosnjaci.Ne stidi se nazvat selam za razliku od mnogih bosnjaka koji nose muslimanska imena.Reko je da ce dati dozvolu za gradnju Islamskog Centra u Velikoj Kladusi a ljudi koji su bili prije njega a imali su muslimanska imena to nisu dozvoljavali.Nekad ime bas nista ne znaci.

Ciljuge1
Član

Post Postao/la Ciljuge1 » 07 nov 2024 22:05

A danas imas daleko vise stranaka u V.Kladusoj nego prije 10 ili 15 godina a laburisti sumnjam da mogu napraviti vecinu.Sem ako ne nadju nekog komunjaru koji su spremni da se naguze bez vazelina za malo vlasti vidi one trojkase po Sarajevu.Tako ne bi me cudilo da se i takvo sta desi
:lol: :lol:
[/quote]

Laburisti nisu mogli napravit vecinu kad su imali 12 odbornika kako sad da je naprave kad imaju 10.Ovih 6 stranaka koje su podrzale Borisa imaju 14 odbornika a znam da su govorili da imaju vecinu u opstinskom vjecu,uskoro bi trebali vidjet ko ce im se pridruzit.Ako ovako nastave ovi laburisti do 2032 ima ce samo 2 odborinika.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 nov 2024 15:26

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 13 nov 2024 10:31

Potpisan sporazum o širokoj koaliciji u OV Velika Kladuša.

Horvat će imati veliku podršku.

Fikret Abdić u potpunosti gubi vlast!

atif
Član

Post Postao/la atif » 13 nov 2024 16:27

Njihova pederska stranka u bjeljini razbila Bošnjake!
Oni odrade sto im je zadatak. U Bijeljini uzeli 180 glasova, tamam koliko je trebalo zajednickoj listi Bosnjaka da dobiju jos jednog delegata u skupstini grada. Nepun mjesec nakon izbora zatvorili kancelariju i ukinuli finansiranje bijeljinskog opstinskog odbora NS, kojeg je vodio neki lik Ibrisimovic, koji je zenu zaposlio na mjesto sekretara odbora. Uradili sto je trebalo i cao...

Kulin Ban
Član

Post Postao/la Kulin Ban » 13 nov 2024 17:54

atif je napisao/la: 13 nov 2024 16:27 Njihova pederska stranka u bjeljini razbila Bošnjake!
Oni odrade sto im je zadatak. U Bijeljini uzeli 180 glasova, tamam koliko je trebalo zajednickoj listi Bosnjaka da dobiju jos jednog delegata u skupstini grada. Nepun mjesec nakon izbora zatvorili kancelariju i ukinuli finansiranje bijeljinskog opstinskog odbora NS, kojeg je vodio neki lik Ibrisimovic, koji je zenu zaposlio na mjesto sekretara odbora. Uradili sto je trebalo i cao...
Netačno, cijelih 400 glasova nedostajalo a ne 180. Najlakše kriviti druge stranke a ne svoju lošu mobilizaciju glasača i kontakt sa dijasporom

https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... #/9/29/0/0

Jack
Administrator

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Jack » 14 nov 2024 05:39

https://www.mediafire.com/file/0azwt4s0 ... r.xls/file

Zivorodjeni i umrli po opstinama i kantonima Federacije Bih Septembar 2024

Odgovorite