Sandžak i Jugoistočna Bosna
Re: Novi Pazar
Od ovih nabrojanih ulica.Mozes li mi reci koje su nase ulice.Mislim na naselja Sestovo i Varos Mala
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

-
Sandzo el Bazari
- Član
Varos mahala :Jack je napisao/la:Od ovih nabrojanih ulica.Mozes li mi reci koje su nase ulice.Mislim na naselja Sestovo i Varos Mala
Bosnacke ulice su :Sabana Koce ,Gojka Bacanina,dok je ulica Relje krilatice ,inace glavna ulica ovog naselja izmesana..ostale ulice su vise sokaci pa i nemaju neki znacaj.. daljem naseljavanju otezavaju polozaj crkve i srpskog groblja jer pored njih niko od bosnjaka ne zeli da zivi...
Sestovo : Ulica mese selimovic koja vodi sandzaktransa je bosnjacka..mada i tu ima srba..na sestovu se nalazi veliko srpsko groblje slabo ce bosnjaci tu kupovati kuce,dok praavac prema sandzatransu se masovno kupuje jer je lepo mesto i tu ima bosnjackih kuca...vecinim se kupuje oko kruznog toka i njegova okoilina. uglavnom se kupuju lokali...
Da, bas sad vidim.Izmedju ulica Miroslava Milanovica i Emina Hadzovica nalazi se neko mezarje.Jel to nase ili njihovo?
Miodrag Jovanovic
Stefana Nemanje
Kolubarska
I ostale nabrojane ulice.Koliko nas od oka dole ima
Jel Postijenje pocinje od Petrove crkve, jel to grad Novi Pazar ili selo Postijenje
Miodrag Jovanovic
Stefana Nemanje
Kolubarska
Jel Postijenje pocinje od Petrove crkve, jel to grad Novi Pazar ili selo Postijenje
Never had i imagined living without your smile Angelene

-
Sandzo el Bazari
- Član
Hteo sam da napisem detaljan odgovor sa relevantnim podacima,ali sam zaboravio
Inace imam jos par ispita do diplomskog pa sam zauzet,ali detaljno cu da se pozabavim demografijom N.Pazara i okoline ,pa kad se to savlada idem na demografiju celog Sandzaka! 
-
Sandzo el Bazari
- Član
Hteo sam da napisem detaljan odgovor sa relevantnim podacima,ali sam zaboravioJack je napisao/la:Da, bas sad vidim.Izmedju ulica Miroslava Milanovica i Emina Hadzovica nalazi se neko mezarje.Jel to nase ili njihovo?
Miodrag Jovanovic
Stefana Nemanje
Kolubarska
Mezarje je pravoslavno i poprilicno je veliko ... ul. Stefan nemanja nije ulica na Sestovu vec glavna gradsa ulica i vecinom je Bosnjacka !
Postijenje se tu zavrsava kod Petrove crkve, a pocinje naselje Sestovo inace gradsko naselje .
Tacne podakte nemam ali cu imati,ne mogu da pisem od oka jer volim relevantne podatke .Cinjenica je da Pazarci sve vise kupuju po sestovu lokale, kuce... a takodje sve vise se kupuju i vikendice u Postijenju.. u Dezevi nas nema !
Sandzo el Bazari je napisao/la:Hteo sam da napisem detaljan odgovor sa relevantnim podacima,ali sam zaboravioInace imam jos par ispita do diplomskog pa sam zauzet,ali detaljno cu da se pozabavim demografijom N.Pazara i okoline ,pa kad se to savlada idem na demografiju celog Sandzaka!
Mezarje je pravoslavno i poprilicno je veliko ... ul. Stefan nemanja nije ulica na Sestovu vec glavna gradsa ulica i vecinom je Bosnjacka !
Postijenje se tu zavrsava kod Petrove crkve, a pocinje naselje Sestovo inace gradsko naselje .
Tacne podakte nemam ali cu imati,ne mogu da pisem od oka jer volim relevantne podatke .Cinjenica je da Pazarci sve vise kupuju po sestovu lokale, kuce... a takodje sve vise se kupuju i vikendice u Postijenju.. u Dezevi nas nema !
Vidim ekavica je vec pustila korijenje u Sandzaku iako se nikad u historiji nije tamo govorila...
Sve dok se ne uvede bosanski jezik u skole u Sandzaku ta ekavizacija ce se nastaviti.
Rekao si da si student u Novom Pazaru... mozes li mi reci kako je stanje kod ovih novih generacija... da li se vise ljudi odlucuje da studira u Beogradu, Novom Sadu ili Sarajevu i generalno Bosni?
Da li se osjeca trend povecanja broja studenata koji idu u Bosnu da studiraju ili ne?
-
Sandzo el Bazari
- Član
Pored Beograda,Novi Pazar je jedini grad u srbiji koji ima dva univerzitata..tako da poslednjih decenija mali broj ljudi ide da studira van Pazara osim onoga ko zeli da promeni sredinu.. Uglavnom se van N.Pazara strudira medicina. Broj studenata se u Bosni smanjuje jer se tamo tretiraju kao strani drzavljani i placaju skolarine, sto nije slucaj Srba iz Bih koji odu da studiraju u Srbiji...Cak sam se uverio da su se mnogi Sandzacki studneti jako lose prolazili na strudijama u Bih,gde im se direktno prebacivala ekavica i ispoljavala otvorena mrznja :nazalost takva smo nacija ... Trend se smanjuje,jedina veza sa Bih je Islamska zajednica!Superb713 je napisao/la:Sandzo el Bazari je napisao/la:Hteo sam da napisem detaljan odgovor sa relevantnim podacima,ali sam zaboravioInace imam jos par ispita do diplomskog pa sam zauzet,ali detaljno cu da se pozabavim demografijom N.Pazara i okoline ,pa kad se to savlada idem na demografiju celog Sandzaka!
Vidim ekavica je vec pustila korijenje u Sandzaku iako se nikad u historiji nije tamo govorila...
Sve dok se ne uvede bosanski jezik u skole u Sandzaku ta ekavizacija ce se nastaviti.
Rekao si da si student u Novom Pazaru... mozes li mi reci kako je stanje kod ovih novih generacija... da li se vise ljudi odlucuje da studira u Beogradu, Novom Sadu ili Sarajevu i generalno Bosni?
Da li se osjeca trend povecanja broja studenata koji idu u Bosnu da studiraju ili ne?
Ekavica nije merilo Bosnajstva
Sandzo el Bazari ja kad sam priv put doso' u Sarajevo pricao sam iikavsko-ijekavskim dijaletkom pa su me neki frustrirani pederi mrzili zbog toga.Moja zena je studirala u Sarajevu pa se morala iselit iz studentskog doma na Bjelavama jer je bilo apr tipova koji su joj zbog ikavskog govora psovali majku ustasku cak su jednu vecer joj kamenovali prozor soe u kojoj je bila smjestena..U Tesnju mi je lik otvoreno reko na jednom sijelu da njemu svi Zenicani zvuce ko zagrepani
(odkud budali to -ne znam ja mu se u facu ismijo i mrs ga u p.m. ) kasnije mi lik dobacivo' kako smo svi mi zenicani pickice koji samo pokusavaju da budu rodjeni hrvati,i da za njega nema muslimana u Zenici ??
mos' mislit budale...
Sta,hocu da kazem jeste da isftrustriranih i polusminenih idiota imas na sve strane,njima ce uvijek nesto da smeta jer ne vide dalje od svog nosa. Sandzaklije su dobro prihvaceni u nasem drustvu tako da ako se fokusiramo samo na negativne stvari koje su se desile pojedinim studentima iz Sandzaka onda zanemarujemo veliku vecinu dobrih stvari.
Sta,hocu da kazem jeste da isftrustriranih i polusminenih idiota imas na sve strane,njima ce uvijek nesto da smeta jer ne vide dalje od svog nosa. Sandzaklije su dobro prihvaceni u nasem drustvu tako da ako se fokusiramo samo na negativne stvari koje su se desile pojedinim studentima iz Sandzaka onda zanemarujemo veliku vecinu dobrih stvari.
-
Sandzo el Bazari
- Član
Bilo bo dobro kada bi se Bosnjacima Sandzaka omogiucil uslovi studiranja kakvi imaju ovi iz RS u Srbiji ,a budala ce uvek imati.. njima se treba samo pomaci s puta,sve drugo je suvisno!
ma ,treba ja da poradim na ijekavici da ne iritirama vise, mada mi to nije namera! ima jedna anegdota kada se pocetkm 2001.poceli nasi celnici SDA poceli da govore bosanskim pa su slovo ( J ) ubacilvali tamo gde i ne treba..tako je nasa gradonacelnica slovo ( j) ubacivala i u reci sebi
pa je postala predmet ismijavanja po gradu.
Poceo je bosanski po skolma,dace rezultate ubrzo...aBd
ma ,treba ja da poradim na ijekavici da ne iritirama vise, mada mi to nije namera! ima jedna anegdota kada se pocetkm 2001.poceli nasi celnici SDA poceli da govore bosanskim pa su slovo ( J ) ubacilvali tamo gde i ne treba..tako je nasa gradonacelnica slovo ( j) ubacivala i u reci sebi
Sandzo el Bazari je napisao/la: Broj studenata se u Bosni smanjuje jer se tamo tretiraju kao strani drzavljani i placaju skolarine, sto nije slucaj Srba iz Bih koji odu da studiraju u Srbiji...
Ovo i nije tako lose kao sto se cini na prvi pogled. Nama nije cilj da se svi iz Sandzaka presele u Sarajevo dok nam je cilj da se sve vise srba iseli iz Bosne u Beograd ili Novi Sad.
Otvaranje univerziteta u NP je odlicna stvar.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Drina je napisao/la:Sandzo el Bazari je napisao/la: Broj studenata se u Bosni smanjuje jer se tamo tretiraju kao strani drzavljani i placaju skolarine, sto nije slucaj Srba iz Bih koji odu da studiraju u Srbiji...
Ovo i nije tako lose kao sto se cini na prvi pogled. Nama nije cilj da se svi iz Sandzaka presele u Sarajevo dok nam je cilj da se sve vise srba iseli iz Bosne u Beograd ili Novi Sad.
Otvaranje univerziteta u NP je odlicna stvar.
Sandzak nema autonomiju kakvu je cetnitet dobio tako da se ne mogu pravit nikakvi posebni ugovori da bi se bosnjacima sandzaka omogucilo besplatno skolovanje.Posebno ne sada kad je opsta korupcija i jagma za svaku paru,mada kanton Sarajevo moze da napravi poseban ugovor sa N Pazarom kao gradom pobratimom, te omoguci putem tog ugovora besplatno skolovanje ili stipendiranje studenata iz sandzaka na univerzitetu u SJJ.Mada je to izvodljivo nije lahko ostvarljivo jer je vlast na UNSA kao i na ostalim fakultetima strasno nazadna i tkz strucni kadrovi profesori ,profesorice i sl u velikoj vecini su zadrte polupismene komunjare koji gledaju samo da iscjede svaki moguci fening iz svakog studenta ..dakle moguce je ali je to do gradske vlasti u NP i vlasti u KSSandzo el Bazari je napisao/la:Bilo bo dobro kada bi se Bosnjacima Sandzaka omogiucil uslovi studiranja kakvi imaju ovi iz RS u Srbiji ,a budala ce uvek imati.. njima se treba samo pomaci s puta,sve drugo je suvisno!
ma ,treba ja da poradim na ijekavici da ne iritirama vise, mada mi to nije namera! ima jedna anegdota kada se pocetkm 2001.poceli nasi celnici SDA poceli da govore bosanskim pa su slovo ( J ) ubacilvali tamo gde i ne treba..tako je nasa gradonacelnica slovo ( j) ubacivala i u reci sebipa je postala predmet ismijavanja po gradu.
Cetnitet nije autonoman on je obicni entitet u drzavi i nista vise,Vojvodina je primjer autonimije cak i je Istra vise autonomna nego genocidni entitet
Ja nesto ne znam da Istra ima bilo kakvu autonomiju, mozda ima? Cetnitet treba ukinuti i zdravoZV Keli je napisao/la:Cetnitet nije autonoman on je obicni entitet u drzavi i nista vise,Vojvodina je primjer autonimije cak i je Istra vise autonomna nego genocidni entitet
imaju svoju vladu, zaseban budjet, svoju policiju,drzavljanstvo na LK,svoj ekonomski I fiskalni prostor Itd..cetnitet je autonoman kao I federacija kao I svaki kanton u federaciji,u sutini cetnitet je kkanton sa najvecim budjetom u BHZV Keli je napisao/la:Cetnitet nije autonoman on je obicni entitet u drzavi i nista vise,Vojvodina je primjer autonimije cak i je Istra vise autonomna nego genocidni entitet
To sto kazes ima i svaki kanton u Svicarskoj pa opet nisu autonomni,da su autonomni mogli bi se odcijepiti kada im je volja.Dezidijat je napisao/la:imaju svoju vladu, zaseban budjet, svoju policiju,drzavljanstvo na LK,svoj ekonomski I fiskalni prostor Itd..cetnitet je autonoman kao I federacija kao I svaki kanton u federaciji,u sutini cetnitet je kkanton sa najvecim budjetom u BHZV Keli je napisao/la:Cetnitet nije autonoman on je obicni entitet u drzavi i nista vise,Vojvodina je primjer autonimije cak i je Istra vise autonomna nego genocidni entitet
Fk Novi Pazar i drugu sezonu ostao u Super ligi Srbistana. Ove godine su baš imali sreće jer da je BSK Borča dobila vani Fk Novi Pazar bi ispao. Ovako Bsk Borča je vodila 1-0, na kraju završilo 1-1. Novi Pazar ostao u ligi zahvaljujući boljem međusobnom omjeru sa BSK Borč-om.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
-
Sandzo el Bazari
- Član
Ocekujemo i rukometase ove godine da se izbore za Prvu ligu Srbije,a dogodine i odbojkasi 
Ma ne smeta meni ekavica kod vas... to je prirodan proces. Kad djeca u Sandzaku prolaze kroz sistem obrazovanja koji je u potpunosti na ekavici i kad su okruzeni srpskim medijima koji koriste samo ekavicu samo je bilo pitanje vremena kad ce se i mladje generacije Bosnjaka u Sandzaku asimilirati.Sandzo el Bazari je napisao/la:Bilo bo dobro kada bi se Bosnjacima Sandzaka omogiucil uslovi studiranja kakvi imaju ovi iz RS u Srbiji ,a budala ce uvek imati.. njima se treba samo pomaci s puta,sve drugo je suvisno!
ma ,treba ja da poradim na ijekavici da ne iritirama vise, mada mi to nije namera! ima jedna anegdota kada se pocetkm 2001.poceli nasi celnici SDA poceli da govore bosanskim pa su slovo ( J ) ubacilvali tamo gde i ne treba..tako je nasa gradonacelnica slovo ( j) ubacivala i u reci sebipa je postala predmet ismijavanja po gradu.
Ali ono sto treba da znate je da se ta ekavica nikad nije koristila u Sandzaku do prije nekoliko decenija... znaci borite se za uvodjenje bosanskog jezika na svim nivoima... nemoj da se cudite i da se sprdate sa onima u Sandzaku koji govore bosanski i sl.... u Sandzaku se uvijek govorila jedna kombinacija bosanskog i crnogorskog dijalekta.
- Abdurrahman
- Član
Iako je malo off od ove teme, no, ipak da pitam Jack-a...
Kakve su ti procjene za broj stanovnika gradova a onda i opcina: Tuzle, Zenice, Zivinica, Zvornika i Bijeljine ?!
Kakve su ti procjene za broj stanovnika gradova a onda i opcina: Tuzle, Zenice, Zivinica, Zvornika i Bijeljine ?!
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?