☑ Pravila foruma i savjeti

Namjenska industrija BiH

Logan
Član

Re: Oružane snage BiH i Namjenska industrija BiH

Post Postao/la Logan » 01 maj 2013 21:14

sarajlija je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?feature=en ... a8R4Q&NR=1

Srbi proizvode avione..

bahahah napravili maketu propelerasa, slikali se prije godinu dana i ni mukajeta nakon toga.

Manite se vlaskog sanjarenja i pizdarija.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 03 maj 2013 07:15

Dobro. Imaju znatno veci izvoz tako da ih ne mozes potcjenjivati
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 maj 2013 12:32

U Bosni imas danas

188 tenkova.Parkirani u Sarajevu i Tuzli
250 topova.Sarajevo/Tuzla
19 aviona.Banja Luka
2 helikoptera

I Turci su nam obecali 1 Kanader za gasenje pozara, ali jos ga nismo dobili.

http://www.info-ks.net/clanak.php?id=30 ... pod_nav=11

Slovenija ima 24 aviona i 54 tenka
Hrvatska ima 32 aviona i 86 tenkova
Bosna ima 19 aviona i 188 tenkova
Crna Gora ima 4 aviona i 0 tenkova
Makedonija ima 0 aviona i 31 tenk
Srbistan ima 80 aviona i 272 tenka

Malo ces teze pregaziti Bosnu i Bosnjake danas.Prvi put imas 188 tenkova.Svi tenkovi Os Bih su parkirani u Butilama i Tuzli.Nisu ti tenkovi razbacani

Ovdje su zaboravili 2 nasa helikoptera.Kao i topova cirka 250 tak.

Mi bi Crnogorce pregazili kao plitak potok.Kao plitak potok.

U slucaju rata imamo namjenske industrije u

Sarajevu
Bugojnu
Novom Travniku
Travniku
Gorazdu
Konjicu

Jedino nismo ovladali bivsom fabrikom eksploziva Sps(Slobodan Princip Seljo).Vitez

Ocigledno je da nama treba jos jedna manja posiljka aviona.Mi treba da se militaruzujemo, da pregazimo Hrvatsku i Srbiju kao politak potok.Da budemo Izrael na Balkanu.Kad nam se cefne.Parkiramo 200 tenkova u Beogradu i pride ostavimo 300

Nato je nama dozvolio vise ''tenkova'' radi vise nacija, ali na kraju svi ti tenkovi su kod nas.Nema ih u Sirokom Brijegu
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 maj 2013 18:34

Ovo su optimisticne i veoma dobre informacije koje si postirao. No, jesi li siguran u sve ovo ? Nervira me sto su svi avioni u Banjoj Luci ( ma da su svi tenkovi - i topovi ? ) opet kod nas.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 maj 2013 18:51

Abdurrahman je napisao/la:Ovo su optimisticne i veoma dobre informacije koje si postirao. No, jesi li siguran u sve ovo ? Nervira me sto su svi avioni u Banjoj Luci ( ma da su svi tenkovi - i topovi ? ) opet kod nas.
188 tenkova=Sarajevo, Tuzla
250 topova, minobaca=Tuzla, jedan mali dio u cetnitetu
19 aviona=Banja Luka

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 maj 2013 19:32

Birajuci izmedju tenkova i aviona.Ja cu izabrati tenkove

U Turskoj imas 40-50 aviona ''parkiranih'' i to veoma dobri.U Roku 24 sata mogu biti poslani u Bosnu.Mnogi jos tenkovi su ''parkirani'' u Turskoj

Proizvodnja granata, do 155 mm, pa i vise.To je nesto sto mi mozemo sad da ostvarimo.Imamo kapacitet za cirka 1 000 000 metaka.Jedna jaka ofanziva treba ti 6 000 000 metaka.A, to mi mozemo za 6 dana ostvariti

Sva namjenska industrija u Bosni se nalazi locirana kod Bosnjaka, sem tvornice eksploziva u Vitezu

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 maj 2013 21:16

Ma onako me nervira sto su svi avioni smjesteni u Banjoj Luci, ali naravno u ovakvim uslovima i uslovi kakvi su avioni i tenkovi kod nas, svako pametan ce izabrati tenkove.

Covjece, pa mi u ratu nismo imali vise od 49 tenka, a onako smo se na kraju rata borili, da bi nam Amerikanci dostavili oko 100 tenkova koji su kupljeni od novca islamskih zemalja u cilju defanzive ( sjecamo li se reakcije EU i Rusije...koji su bili zestoki protiv ovoga, dok su Amerikanci nam stajali iza ledja i ipak isporucili ove tenkove da bi napravili balans )...

Nije mala sala imati 188 tenka, a cijela Srbija sa Srbima iz BiH imati samo 272. :rat:
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 09 maj 2013 22:37

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 10 maj 2013 05:58

To su stari avioni od kojih nemas fajde. A da bi ih oni u slucaju (ne daj Boze) novog rata mogli koristit prvo ih trebaju osposobit za let a da ne spominjem gdje bi nasli kerozin??
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 10 maj 2013 19:24

Ma ne ide mi nikako u glavu da Srbija ima samo 272 a Hrvatska 86 tenkova. Prije ce biti da imaju toliki broj samo odredjenog tenka koji je savremeniji i bolji dok kod nas 188 je ukupno svih.

Mislim, zelio bih da ovo rascistim i da me neko ubijedi u suprotno.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 11 maj 2013 09:15

Abdurrahman je napisao/la:Ma ne ide mi nikako u glavu da Srbija ima samo 272 a Hrvatska 86 tenkova. Prije ce biti da imaju toliki broj samo odredjenog tenka koji je savremeniji i bolji dok kod nas 188 je ukupno svih.

Mislim, zelio bih da ovo rascistim i da me neko ubijedi u suprotno.
Sta ce Hrvatima vise??? U roku 3 dana mogu imati par hiljada tenkova i aviona i cega vec ne u slucaju nekog rata (Nato).
Imamo svi tako malo jer to kosta. Ako imas tenk "moras" imati i minimum 3 do 5 ljudi u posadi + svi moguci dijelovi koji kostaju pa vjezbe itd.. Jednostavno nemamo para za kifle a kamoli za neku super armiju

Hrvatska zapravo ima i manje tenkova, tacnije 75

"Hrvatska kopnena vojska raspolaže s ukupno 222 oklopna vozila, od čega 75 tenkova i 147 borbenih oklopnih vozila."
http://www.osrh.hr/prikaz_hr.asp?g]o@=776&Uvf]=4

Srbija ima isto manje tenkova 212..
"U naoružanju VS nalazi se 212 tenkova M-84 i M-84A svrstanih u četiri tenkovska bataljona – po jedan za svaku od četiri brigade KoV."

http://www.vs.rs/index.php?content=01ad ... 80d5acdc4a
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 11 maj 2013 09:42

Nedavno se digla buka oko intoniranja Mars na Drini u UN-u a pazi ovo sad na stranici oruzanih snaga BIH ima ista svirka
http://www.mod.gov.ba/multimedia/video/Archive.aspx ko ne vjeruje neka ide na video arhivu a evo i linka na yt
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yH-EQ7SijY :bad:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 maj 2013 14:44

Hrvatska je apsolutno irelevantna drzava koja ce ulaskom u Nato pakt i Europsku uniju svoju vanjsku politiku, predusretiti politici Europske unije.A, u Nato Paktu.Turska je drzava s preko 75 miliona stanovnika, aktivnim mladjim stanovnistvom i natalitetom, s jakim privrednim rastom.Kao i druga vojna sila Nato pakta(Poslije Amerike).Hrvatska ne bi rizikovala avanturu radi 5000 km2 Krsa Zapadne Hercegovine da ima 56 000 km2 Hrvatske drzave u miru i zdravlju kako sad ima.Jer to bi znacilo i avanturu koje bi glasio 3 svjetski rat, a Eu im nikad nece dozvoliti takvo sta.To nije zdrava logika

Bosnjaci danas imaju

Khk Lukavac.Aktivnu fabriku koja moze da napravi vise stete nego koristi.Bosnjaci u skrivenim magazinima imaju 1200 tona klora, azota, sulfora i nitrata. Takva kolicina je dovoljna da u narednih 1000+ godina citaj cijelo jedno ledeno doba.Napravi od Jadrana baru radioaktivnu ili gore.Bosnjaci su u ratu imali 20 tenkova maks.Danas imaju 200!.Kad kazem danas.Kazem to jer svi ti tenkovi su parkirani u Tuzli i Sarajevu a ne u Sirokom Brijegu ili Banja Luci.Iako Os Bih ima posebne korpuse koje su naslijedili bivsi Hvo i sumsku vojsku.Oni nemaju takav manevarski kadar kao na pocetku rata.,Ako pogledas naprimjer jedinu pobjedu Hvo nad Bosnjacima.Sa 4 prazna tenka su usli u Prozor u Oktobru 1992,kada su Bosnjaci bili izvan grada i okupirali gradic.Poslije toga se redaju kao domine porazi:Bugojno, Travnik, Kakanj, Vares.U Mostaru su krenuli jak pjesadijsko-tenkovski napad na branitelje Mostara koji nisu imali fakat nista, pa nisu uspjeli ni da ovladaju cijelim gradom.Veoma je i vazna cinjenica da namjenska industrija je pod kontrolom Bosnjaka:Konjic, Vogosca,Bugojno,Gorazde,Novi Travnik.Zapamti.Jna je ulagala u vojnu industriju i sva njihova postrojenja.Sem Viteza su zavrsila kod Bosnjaka.U ovakvom rasporedu situacija

Bosnjaci imaju

1)Cestovne komunikacije.Dok prije 20 godina nisi imao 1 km autoputa.Danas do kraja ove ili naredne godine imat ces autoput Sarajevo-Zenica+ se pravi Sarajevska zaobilaznica+ se pravi autoput od Sarajeva do Tarcina+ u realizaciji je i autoput do Konjica da se i Konjic poveze s Sarajevom

2)Namjenska industrija i pun potencijal namjenske industrije(Gorazde, Bugojno, Travnik, Novi Travnik,Konjic,Vogosca, Sarajevo)

3)Jako zaledje Bosnjacke teritorije s malo ili nimalo Srpskih sela.Naprimjer Srbi su to imali u Istocnoj Hercegovini pa tamo i rata nije bilo,kao i u Banja Luci, a Hrvati u Zapadnoj Hercegovini.Ratovalo se je uglavnom po gradovima koji su bili izmjesani u ratu tipa Sarajevo, Brcko, Mostar, a ta homogenost nije na kraju donijela neku premoc Hrvatima.Vidi pod Mostar.Danas, to zaledje ili strateska dubina je sve veca i veca.I time manje manevra prema nekim Cekrekcijama ili Hadzicima

4)Vojni kadar.Danas kadeti Os Bih i Bosnjaci se skoluju u West Pointu(Amerika)+ najbolji ucenici u najvecoj vojnoj akademiji kraj Ankare i to besplatno.Turska je ambiciozna super sila, koja raste i jaca, i njihova vojna akademija je za njih stvar prestiza, i taj ko zavrsi dole u Turskoj akademiju ima organizacione sposobnosti u navodjenju artiljerije, postavljanju raznih takticko operativnih zahtjeva i zahvata.Jna je vec pocetkom 70 tih godina bila vojska u raspadu i nisi imao jake generale kao nekad.Danas je to drugacije.Kao i cinjenicu da mi imamo znatno vise oruzja i orudja kao nekad

Bez aktivne pomoci Hrvatske i Srbije, znaci ukljucivanje u ratu.Bilo kakav sukob s Hrvatima ne bi trajao vise od 72 sata, jer smo ih pregazili natenane u centralnoj Bosni kad nismo imali nista i kada 1/3 grada Sarajeva je bilo okupirano(Grbavica, Kovacici, Vrace, Aerodromsko naselje, Butila, Brijesce, dio Stupa, Otes, Azici, Rajlovac,Ilidza, Luzani, Vrelo Bosne, Vreoca, Ilijas, Hadzici, Vogosca, dio Dobrinje,Pionirska dolina, Faletici

Da dodam jos i Planinu Vlasic s relejom na Vlasicu
Planinu Komar
Donji Vakuf
Kljuc
Jajce
Bosanski Petrovac
Kljuc
Sanski Most

Bilo kakav referendum i bilo kakav napad na Bosnjake.Ovog put bi znacio da nema vise brigada, dizivija ili bilo ceg Hrvatsko sjeverno od Mostara.Da ne postoji vise koncept ''Bihackog ratista''.Kao i cinjenice da mi drzimo jos i 2/3 Ozrena, Vozucu,Osjecenicu, Pljesevicu, Martin Brod.Ovog puta bi na radio Sarajevu prica bila.Danasnji dan na Prijedorsko-Sanskom ratistu usao je u zadnji dan, jer toliko je trebalo pripadnicim Armije Bih da relaciju na cirka 20 km.Uzmu.Ko drzi Biscanski Plato.Drzi sve do Kozare.Armiji Bih treba da dodje do Biscana jos manje.Ko to drzi.Drzi cijelo Potkozarje i Kozaru.Stratesko brdo zvano glavica kupusa.

Pun potencijal ovog puta napada na Doboj bi ovog puta bio drugaciji jer imas povratnicka sela u i oko Doboja.Ti ako mislis da Srbi ove linije mogu uvezati prilikom nazovi kvazi referenduma.Nema sanse.Oni su citavih godinu dana prije napada na Bosnjake kopali rovove, i planirali napad Rama.Na nas.Danas ti je sta

Sarajevo vise nije okruzeno.Od Darive do Dobrinje mozes ici i nemas nijednog Srpskog naselja.Istina ima tu i nesto sto se zove ''Istocno'' Sarajevo.Ali, Sarajevo je cjelovit grad, koji nije vise u okruzenju.Srbi drze Vojkovice, Miljevice, Toplik, Hresu, dio Dobrinje,Lukavicu i najveci dio Trnova.A, Bosnjaci drze najveci dio Trebevica, + planinu Igman.Kako bi imali zabavu oni cetlji kad znaju da im mi disemo za vratom na Igmanu, a cijeli grad nas.

Prvo sto su cetnici uradili u ratu je da su okupirali releje i planine.Vlasic i Kozara s relejima su vec 1991 bili okupirani! Velez i Ozren.Pljesevica

Sta si imao 1992-1993 ako si Bosnjak?

Relej na Bjelasnicu+ Hum.Glas Tv Sarajeva se nije mogao pratiti dalje od Visokog, a kamoli u nekom Travniku.Travnik je bio medijski blokiran grad, kao da nije ni postojao.Sve dok se nije Armija uspela na relej Vlasicki i uzela planinu.Onda vidis signal Bh tv u ''Srbobranu''.Pa, medijski pocinjes da mlatis cetalje, a on prvi put slusa kako njegovi gube i vide onu zastavu s ljiljanima, i on sam vidi da nesto ne stima.Onda ti je moral gori

U Krajini je bilo manje tog, jer Bosnjaci nisu uzeli relej na Kozari, ali u centralnoj Bosni.Ostatak sto su drzali cetalji je puklo sve nakon uzimanja Vlasica

Znaci mi danas imamo i releje na Velezu, kao i najveci dio planine.Komar, Vlasic, Osjecenicu, najveci dio Ozrena, najveci dio Trebevica, Treskavice.Saberi-oduzmi.Svugdje smo usli, pa cak i u Crvanj.Jedino gdje nismo usli je Zelengora i Maglic, i to je to

Nas polozaj je zato mnogo bolji.Sta mislis onaj cetalj u Mrkonjicu.Sretna ti krsna slava Kumasine.I tebi Ratko.Ojjjj, Turci.Slobodna nam je Srpska zemlja

A, sutra taj Ratko.Ej, Djuro.Ubise nas Turci s Kljuca.Ubise iz Jajca.Ciji je Vlasic?"E, jebi ga?Pakujem se ja za Srbiju.Tako je to.
To se mora siriti, jer ustashe bi pregazili kao plitak potok.Kao plitak potok.We wouldnt even work a sweat.Ne bi se cak ni oznojili posteno s njima

Kao mali igrao sam Cepe.Stanes na neciju nogu.Zacepi ih kod Brckog.I onda samo

Downhill ili niz brdo.A, nasa su ipak brda ovog puta

:D

Jooojjjj

Ko vo u kupusu, dobija novi znacaj, sta bi im uradili

:thankyou:

Duks
Član

Post Postao/la Duks » 14 maj 2013 17:55

Jack, nećeš vjerovati oraspoložim se čitajući tvoje objave.
Sjedi Aga uz mangalu, dvije sablje kraj njeg' stoje, zaklinje se on Allahu, nikad neda Bosne svoje.

Abdurrahman
Član

Post Postao/la Abdurrahman » 14 maj 2013 22:59

Ali mu je ova zadnja najsmijesnija "ko vo u kupusu". Hahaha. Ja kad god cujem ovu izreku "zavalim" se od smijeha. Zasto ? Jer mi na oci dodje bas vo i to u kupusu. :D

:rat:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 maj 2013 16:04

6 dana rat tamo neke 1967.Bio bi spor, sta bi im uradili?.Pa, bolan mi smo ''Hrvate'' isamarali kad smo imali skupa 20 tenkova i 10 tak granata u cijeloj Bosni.Kada su u Bugojanskoj operaciji bila angazovana 2 tenka! 2.A, ustashe imale 2500 vojnika, 10 tak tenkova, koliko minobacaca.Satrali smo ih u pojam u tih 10 tak dana.

Pa, pogledaj Gornji Vakuf.Tamo je pola Hrvatske islo ukopavati se protiv nas.Nije tajna da smo mi 2 put dolazili da uzmemo cijeli grad Mostar.Uzeli smo brdo Hum 2 puta, kao i Rondo, a ko je bio u Mostaru zna da je to haman kraj grada.Ima jos ono do Bijelog Brijega km, ali to je to.Poslije su Splice kupili da ratuju protiv nas.Nismo mi ratovali s nekim Hvo(Hrvatskim volovima) nego s profesionalnom vojskom iz druge drzave, istreniranim Hrvatskim volovima koji su 16 divizija slali na nas, i jos smo ih satrali.Mogli su cijelu Hrvatsku poslati na nas.To je totalno u vidu onog sto se je desavalo

Tudjman je nakon gubitka Bugojna lupao sakom u sto i rekao.Sve cu dati za Hrvatski Mostar.Pa, su oni stradali u Mostaru, krisom sahranjeni po Vinkovcima I Osijeku

Hv kao i Tudjman su radili na tome.Jednom je Tudjman nama rekao.Ponavljam

Vi Muslimani niste nista od vojske.Ako presjecete koridor.Slat cemo vam sta god zazelite.Bez nase pomoci

Mi smo 2 put presjekli cetnicki koridor u ratu.Jednom smo cak i 36 sati drzali koridor totalno presjecen, ali kad imas skupa 20 tenkova, 2 Vbr, okruzen grad Sarajevo, kidisanje ustaske vojske iz Hrvatske

Da bude veca blamaza za krivoustog misa Tudjmana.Nasi su snimali presjecanje koridora i poslali mu na kraju snimak, kako je sve to izgledalo, da ne bude nasa rijec protiv njihove.Naravno, ustasha je kipio.Pola Hrvatske su slali na Mostar, i sta su uradili?Nista

Htjeli su Banovinu.Prodali su Posavinu.Na kraju pricali.Balije ovo i ono, ne mogu uzeti kasabu tipa Gornji Vakuf.Uzeli smo Vlasic i Kupreska Vrata bez njihova ispaljena metka.Ne znam sto smo im predali Kupres.Travniku 1000 bojovnika pobjeze pred nasom vojskom.To je 1000 vojnika.Druga bojna s cirka 1300 vojnika je stabilizovala linije dole Novi Travnik, prema Puticevu, gdje bila linija.U Bugojnu su imali 2400 vojnika pod punom ratnom spremom

Na kraju presjekli smo i koridor, da dokazemo Tudjmanu da mozemo.Prije Washingtona bio je i plan da zavrsimo s njima do kraja.Znaci vec se je bilo izvuklo oko 40 000 vojnika iz Sa i Konjica na Vitez, pomeli bi ih kao u Varesu

Sta su oni uzeli od nas?

Spominju neku operaciju Tvigi, uzimanje Hera.Spominju neku Zavrtaljku?

Bugojno
Konjic
Kakanj
Travnik
Vares

Odbijemo Konjic koji je bio skroz pod kontrolom Armije Bih.Nisi smio da u Kalibunaru kazes da je to Bosna jedno vrijeme prije ustaskog sloma

Ako smo im uzeli vecinu gradova, ostalih ih sprcene na 100 km2 Gornjeg Vakufa, uzeli im Bugojno bez znoja, satrali ih u one 2 enklave.Kako bi sad bilo samaranje, kad imamo logistiku, lobiranje, pare ali i tehnicko-materijalna sredstva

Dodik je divlji vepar, ali taj divlji vepar ima supe u glavi.Zna kad bi krenuo u avanturu, da bi Srbi nestali iz Bosne.Vec danas bez uplitanja Srbije i Hrvatske, mi mozemo pobjediti Srbe i Hrvate zajedno

A,skutori su misevi.Ovog puta kad granata padne na Siroki Brijeg, a ne da on manipulise tamo neke Kandijce na komsije Bosnjake.Oni bi se sami spakovali za Zagreb, to i oni znaju

Pokazali su se u Mostaru.Uvijek pukne linija.Sta da radimo, gospe mu?Zovimo Dalmatince!

Uvijek tako.Da smo mi ratovali s tim nekim Hrvatima u Bosni bez silnih divizija protiv nas.Mi bi davnih dana dosli do Neuma, ali mi nismo ratovali s njima, nego s Hrvatskom vojskom, a u situaciji kad nismo imali prakticki nista.To je bila nasa najveca pobjeda

Ipak pobjediti svjezeg, naoruzanog protivnika, koji je slao jedinicama Hvo moderno naoruzanje, tenkove, topove, municiju, zivu silu i komandni kadar.Da na kraju ne predju Bulevara.To je velika pobjeda
Sad bi bio spust do Sirokog, i igra bi bila.Uvati Skutora

Kako bi trcali do Metkovica, trebao bi rakete da ugradis u patike, da ih stignes

:)

Duks
Član

Post Postao/la Duks » 16 maj 2013 18:12

Sjedi Aga uz mangalu, dvije sablje kraj njeg' stoje, zaklinje se on Allahu, nikad neda Bosne svoje.

Duks
Član

Post Postao/la Duks » 16 maj 2013 18:26

Razum
Član

Post Postao/la Razum » 16 maj 2013 19:26

Rahmetli babo mi je pričao da ih je i u Vitezu i u Kiseljaku zaustavljala BH vlada, Šiber i Alija da od dosade ne zauzmu obje enklave. Vojska nam dolazila na odmor od borbi s četnicima na linije sa Pohrvaticama.

"Gdje ćemo sa tolikim civilima?" "Oslabit će logistika preko Dalmacije", i slični izgovori...
Ali tad smo više sa servima trgovali nego sa Tuđmanom.

Kaže kad cigare ne dođu na vrijeme samo vojska zaprijeti da ce zauzet Kiseljak, i kombi sa makedonskim Partnerom je vec tu. Bosanski vrh se bojao da im vojska U REVOLTU, SLUČAJNO ne zauzme Lašvansku dolinu. Zajebani su Bošnjaci kad hoće.

Jemenac Fahro vidio dvogledom finog džipa Mitsubišija u Kiseljaku, i kaže "inšallah noćas Mitsubiši dizel" i dovezao ga kroz barikadu sa dva-tri rafala. Hrabriji su se slobodno šetali sa oružjem među njima, a oni se pravili da ne vide. Kao "došli su u trgovinu".

Neka zahvale Aliji i Šiberu. Da se je Sefera pitalo završili bi u Jadranskom moru.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 maj 2013 19:43

Mislim da nije tacno.Oni su imali mnogo vise vojnika na tom podrucju.Jedno vrijeme omjer vojnika dole bio je 1:1.Jer Armija je imala 16 000 vojnika u poluokruzenju na podrucju grada Sarajeva.Kao i jos 10 000 vojnika okolo .5 korpus je imao 17 000-18 000 vojnika.2 Tuzlanski korpus je jedino frontalno napao na Vares, i nikad ga nisu slali na podrucje Viteza, da su ga slali.Kao sto nisu.Vitez bi zavrsio davnih dana kao Vares.Mostar je bio izolovan, cetnici su drzali dio Prenja(Boracko jezero).Hadzice su drzali cetalji, kao I Ilidzu.Pozicija Armije Bih na Mostarskom ratistu bila je veoma losa

Tu je bilo i do 10 000 dobro naoruzanih vojnika Hvo na tom potezu povrsine od 170-180 km2.Mi smo mogli frontalno na taj mali prostor da udarimo, ali ovdje se radilo jos i o vecini brigada iz Kaknja i Varesa, Fojnice, dio Travnicke brigade+Vitez, Busovaca, Novi Travnik, dio Bugojna

Tu je morao neko drzati linije prema cetnicima na Komaru i Vlasicu, neko je morao drzati linije prema Gornjem Vakufu i Borackom jezeru, kao i u oko Gorazda.+ oni su imali jak faktor

Izbezumljeni od straha i u totalnoj panici.Posebno nakon nestanka katolika Fojnice, Varesa i Kaknja.Oni bi se sigurno borili do zadnjeg a nije taj komad bio vrijedan+ imali su i tvornicu eksploziva

Sto se tice Kiseljaka.Taj kraj je bio uvezan s cetnickim linijama na Kobiljaci, tako bilo je Srpska vojska Kiseljaka.Nisi mogao tad nista na tom podrucju.Da su oni bili u enklavi, onako 100% kao sto nisu.Vjerujem da bi to palo kao i Vares za 2-3 dana

Odgovorite