Podaci katoličke crkve
Re: Podaci katoličke crkve

Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Doborski dekanat obratite paznju na 2020 godinu kad nije mogla dijaspora da dodje.i pogledati podatke za 2021 i 2022.Tuzlanski i Usorski dekanat su imali daleko manje katolika ali popisali su dijasporu
Ovaj Sutjeski je totalno propao.A nije ni Bugojno bolje.Vidit cemo
Ovaj Sutjeski je totalno propao.A nije ni Bugojno bolje.Vidit cemo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
320353 moja procjena
Crkvena statistika je dobar izvor informacija ali je broj katolika previse prenapuhan kao i broj Hrvata ovdje.Broj Hrvata osnovaca bi mogao da padne na ispod 25 000 sk 2023/2024.Da ima Hrvata ateista,nepopisanih i ostalo trebalo bi da bude najmanje 35 000 Hrvata osnovaca ako ne i 40 000.Pa vise Bosnjaka imas osnovaca u Sandzaku nego Hrvata u cijeloj Bosni
Vidi se na primjeru Doborskog dekanata da popisuju dijasporu pogledajte samo cifre iz 2020 godine i onda poredite to s 2021 ili 2022 godinu.Isto to radi i Tuzlanski i Usorski dekanat nazalost jer im je cilj da bude sto vise katolika na tom prostoru pa makar da ih prikazu
Tamo gdje nema katolika ili ih ima veoma malo primjer opstine Sanski Most 102 katolika krajem 2022 godine.Dijasporu su odavno prestali da popisuju i realniji su
Nevjerovatno je da Derventski Dekanat je pao na ispod 600 katolika a to su 2 opstine:Derventa i Bosanski Brod,vidi se totalni raspad katolika na ovim prostorima
Realno ja ne vjerujem da ima vise od 300 000 Hrvata u Bosni s krajem 2023 godine
Vidi se na primjeru Doborskog dekanata da popisuju dijasporu pogledajte samo cifre iz 2020 godine i onda poredite to s 2021 ili 2022 godinu.Isto to radi i Tuzlanski i Usorski dekanat nazalost jer im je cilj da bude sto vise katolika na tom prostoru pa makar da ih prikazu
Tamo gdje nema katolika ili ih ima veoma malo primjer opstine Sanski Most 102 katolika krajem 2022 godine.Dijasporu su odavno prestali da popisuju i realniji su
Nevjerovatno je da Derventski Dekanat je pao na ispod 600 katolika a to su 2 opstine:Derventa i Bosanski Brod,vidi se totalni raspad katolika na ovim prostorima
Realno ja ne vjerujem da ima vise od 300 000 Hrvata u Bosni s krajem 2023 godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
319.000 će prikazat a realno oko 298 000
279.450 Moja procjena i najblize realnosti
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Tema je procjena a ne trolanje.Hvala svima kao i Drini kojeg znam vise od 20 godina
Amkos ti je poslao privatnu poruku.Tako ako nadjes vremena malo odgovori mu
Amkos ti je poslao privatnu poruku.Tako ako nadjes vremena malo odgovori mu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Moja procjena:318000
-
SultanSaDrine
- Član
Mislim da ce im pad da uspori: 322 250
Tako nekako sam I ja rekao
Gledati Ramski I Tuzlanski dekanat

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Samo u 4 opstine :Kiseljak,Tuzla,Odzak i Fojnica popisali su fantomskih 3000 katolika(Dijaspora).Najbolji primjer se vidi na podrucju Doborskog dekanata mahom najvise teritorije je u opstini Odzak.I vidis + 1000 katolika vise ovdje u opstini koja ima do 10 puta vise umrlih od rodjenih.U opstini koja ima manje prvacica od jednog Neuma danas.
Naravno da KC zna kakvo je stanje kao i zna da uz demografiju tu je i psiholoski pad.Jer kako objasniti Hrvatu naprimjer da su Bosnjaci vecina u Odzaku.A kako je to tesko objasniti.Dodaj + 1000 tamo ili u nekim krajevima jos vise.I lakse je tako ici.Tamo gdje su manjina popisuju realnije
Ja se sjecam da prije 10 tak godina zupa Konjic je imala 1500 katolika.Prosle godine je imala oko 600 tinjak.Da,to je sasvim jasno da su popisivali godinama dijasporu ovdje i ukljucivali u brojku ali su u godinama prestali da daju cifre za dijasporu i otud toliki pad ili ne
Nije u interesu Katolicke crkve da prikaze 305 000 katolika zvanicno.Tako da ce raditi sve sto je moguce vise da nabiju vise broj vjernika.Prosle godine je pop zupe Plehan rekao da trebaju Hrvati iz Slavonije da se popisu u njegovoj zupi pa i oni koji nemaju Bosanski pasos.Sta je to neko demografski oportunizam koji Kc servira svojim vjernicima
Imas broj osnovaca pa vidi gdje su ti tzv Hrvati ateisti.Gdje su osnovci.Ima ih sve manje
Naravno da KC zna kakvo je stanje kao i zna da uz demografiju tu je i psiholoski pad.Jer kako objasniti Hrvatu naprimjer da su Bosnjaci vecina u Odzaku.A kako je to tesko objasniti.Dodaj + 1000 tamo ili u nekim krajevima jos vise.I lakse je tako ici.Tamo gdje su manjina popisuju realnije
Ja se sjecam da prije 10 tak godina zupa Konjic je imala 1500 katolika.Prosle godine je imala oko 600 tinjak.Da,to je sasvim jasno da su popisivali godinama dijasporu ovdje i ukljucivali u brojku ali su u godinama prestali da daju cifre za dijasporu i otud toliki pad ili ne
Nije u interesu Katolicke crkve da prikaze 305 000 katolika zvanicno.Tako da ce raditi sve sto je moguce vise da nabiju vise broj vjernika.Prosle godine je pop zupe Plehan rekao da trebaju Hrvati iz Slavonije da se popisu u njegovoj zupi pa i oni koji nemaju Bosanski pasos.Sta je to neko demografski oportunizam koji Kc servira svojim vjernicima
Imas broj osnovaca pa vidi gdje su ti tzv Hrvati ateisti.Gdje su osnovci.Ima ih sve manje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Sva bolja i ljepsa katolicka sela imaju Bosnjake danas.Posebno famozno Ljubace.Kad je Jack rekao da ce broj Bosnjaka biti duplo veci u Ljubacama tad ste se smijali.Pa na kraju sta bi tamo?
Poljupriveda je mrtva grana.Bez idustrije ces tesko privuci mlade ljude
Najbolji primjer je opstina Domaljevac koja je imala 7000 stanovnika popisa 1991.I ne zelim da kazem koliko popisa 2013 jer je taj popis namjesten u korist Hrvata.Ali danas je to opstina s ispod 2000 stanovnika s brojem osnovaca koji se priblizava cifri od ispod 100.Bilo je 130 osnovaca tamo prosle skolske godine.U Posusju imas vise prvacica nego sto Domaljevac ima osnovaca
Nenormalno
Poljupriveda je mrtva grana.Bez idustrije ces tesko privuci mlade ljude
Najbolji primjer je opstina Domaljevac koja je imala 7000 stanovnika popisa 1991.I ne zelim da kazem koliko popisa 2013 jer je taj popis namjesten u korist Hrvata.Ali danas je to opstina s ispod 2000 stanovnika s brojem osnovaca koji se priblizava cifri od ispod 100.Bilo je 130 osnovaca tamo prosle skolske godine.U Posusju imas vise prvacica nego sto Domaljevac ima osnovaca
Nenormalno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Bez Brcko distrikta bilo je slijedece stanje
Sumska 6201 Katolik.Mozda 100 tinjak gore-dole neke zupe su brutalno podijeljenje tipa Ostra Luka-Bok
Brcko distrikt 3800.Oko 50 gore-dole ne znaju se tacne granice zupe ali to je tu negdje
Znaci krajem 2022 godine na podrucju Sumske+ Brcko distrikta po Kc podatcima je bilo tacno 10 000 katolika
Od 328 000 katolika u Bosni.Iako je Biskupska konferencija rekla da je broj katolika u Bl biskupiji 29 973

24.229 (31.12.2022.)
https://www.biskupija-banjaluka.org/
Dok biskupija Banja Luka na zvanicnoj stranici kaze da je brojka 24 229 ili 5744 katolika manje od naznacenog broja od 333 790
Po K.C
Rekao sam po jer podatke ne smatram vjerodostojnim za Tuzlu i Dobor Dekanat
Da ne pricam o lazima Mostarske biskupije
Zivjelo je 328 046 katolika
Koje bi podijelili na slijedece grupacije
Sumska 6200 ili cirka 1,85% Svih katolika
Brcko distrikt 3800 ili cirka 1,15% svih katolika
Federacija Bih 318 000 ili cirka 97% svih katolika
Sumska 6201 Katolik.Mozda 100 tinjak gore-dole neke zupe su brutalno podijeljenje tipa Ostra Luka-Bok
Brcko distrikt 3800.Oko 50 gore-dole ne znaju se tacne granice zupe ali to je tu negdje
Znaci krajem 2022 godine na podrucju Sumske+ Brcko distrikta po Kc podatcima je bilo tacno 10 000 katolika
Od 328 000 katolika u Bosni.Iako je Biskupska konferencija rekla da je broj katolika u Bl biskupiji 29 973

24.229 (31.12.2022.)
https://www.biskupija-banjaluka.org/
Dok biskupija Banja Luka na zvanicnoj stranici kaze da je brojka 24 229 ili 5744 katolika manje od naznacenog broja od 333 790
Po K.C
Rekao sam po jer podatke ne smatram vjerodostojnim za Tuzlu i Dobor Dekanat
Da ne pricam o lazima Mostarske biskupije
Zivjelo je 328 046 katolika
Koje bi podijelili na slijedece grupacije
Sumska 6200 ili cirka 1,85% Svih katolika
Brcko distrikt 3800 ili cirka 1,15% svih katolika
Federacija Bih 318 000 ili cirka 97% svih katolika

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Od tih 328 000 katolika
Njih 6200 je zivjelo na teritoriji pod Srpskom kontrolom.Genocidna
Njih 3800 je zivjelo u Brcko distriktu
I 318 000 U Federaciji.Od tog broja njih 38 000 je zivjelo na podrucju gdje su Hrvati i katolici manjinsko stanovnistvo koje je cijelo vrijeme drzala Armija Bih i koje je prepuno katolika koji pricaju Bosanskim jezikom nesto sto je apsolutno nezabiljezeno na podrucju Skutorije
Po dekanatima i Biskupijama je to slijedece
17 katolika zupe Drvar(Bosanski Petrovac)
4 Katolika zupe Kljuc(Kljuc i Ribnik) U Opstini Ribnik 1 katolik
102 katolika u opstini Sanski Most zupe Sanski Most i Sasina.Mozda do 110 jer se ne zna entitetska linija u zupi Stara Rijeka.Neki kazu 8 a neki 29 katolika.Negdje su kuce popisane u Sumskoj iako su u Federaciji zadnjeg popisa
Zupa Bihac 1420
Usk kanton:1540 katolika
Sutjeski dekanat 3494 katolika
Tuzlanski dekanat 9190 katolika
Sarajevski dekanat 7220 katolika
Usorski dekanat 800 katolika
Doborski dekanat 220 katolika.Zupa Gradacac,dio zupe Turic i D.G Tramosnica
Zepacki dekanat cirka 5000 katolika
Bugojanski dekanat cirka 3000 katolika
Kresevski dekanat 2000 katolika
Ramski dekanat 100 katolika
I Travnicki dekanat slijedece zupe
Ovcarevo 1060
Turbe 172
Travnik 904
Guca Gora 456
Pecine 68
Rostovo 27
Podkraj 254
Brajkovici 262
Dolac cirka 900
To je nekih 3900 do 4000 katolika
I dodajmo tu jos
Zupu Konjic 600 katolika
Zupu Jablanica 50 katolika
I ono malo zupa Mostara naselja Dreznica,Potoci,Vrapcici,Kutilivac,Kosor,grad Mostar jos 1000
Od 328 000 katolika s krajem 2022 godine
Na datum 1/4/1996 godine zivjelo je
Pod kontrolom Genocidne 6200 katolika
Armije Bih 38 000 katolika
Brcko distrikt 3800
Hvo 280 000 katolika
Na podrucju koje je drzao Hvo ovdje sam uracunao i 3/4 opstine Jajce koje je Hvo drzao uz sam grad Jajce kao i Vitez i svi ti ostali krajevi.Zivjelo je svega 280 000 katolika na tom podrucju
Ovi ostali su u fazi preseljenja kako u drugu naciju.A tako i u drugi

Iako najveci dio katolika u Brcko distriktu je bio pod kontrolom cetnika.Dok su se borci Armije Bih borili za svaku Hrvatsku kucu po nekim zabitima,.Ovi drugi su odmarali u Minhenu zasluzeno naravno
280 000 katolika na tom podrucju takodjer mozemo da podijelimo u jos 2 sub-grupacije
Teritorijalno jos veca manjina vidi zupa Jajce sva u okruzenju Bosnjaka,Bosnjaci debela vecina u gradu
Dodatno ubrojane zupe.Kad popijes rakiju vidis brojke koje i ne vidis da su tu na terenu
Tako da ja ne vjerujem da pod kontrolom Hvo danas zivi vise od 265 000 katolika s kraja 2023 godine
I to im je plafon
Njih 6200 je zivjelo na teritoriji pod Srpskom kontrolom.Genocidna
Njih 3800 je zivjelo u Brcko distriktu
I 318 000 U Federaciji.Od tog broja njih 38 000 je zivjelo na podrucju gdje su Hrvati i katolici manjinsko stanovnistvo koje je cijelo vrijeme drzala Armija Bih i koje je prepuno katolika koji pricaju Bosanskim jezikom nesto sto je apsolutno nezabiljezeno na podrucju Skutorije
Po dekanatima i Biskupijama je to slijedece
17 katolika zupe Drvar(Bosanski Petrovac)
4 Katolika zupe Kljuc(Kljuc i Ribnik) U Opstini Ribnik 1 katolik
102 katolika u opstini Sanski Most zupe Sanski Most i Sasina.Mozda do 110 jer se ne zna entitetska linija u zupi Stara Rijeka.Neki kazu 8 a neki 29 katolika.Negdje su kuce popisane u Sumskoj iako su u Federaciji zadnjeg popisa
Zupa Bihac 1420
Usk kanton:1540 katolika
Sutjeski dekanat 3494 katolika
Tuzlanski dekanat 9190 katolika
Sarajevski dekanat 7220 katolika
Usorski dekanat 800 katolika
Doborski dekanat 220 katolika.Zupa Gradacac,dio zupe Turic i D.G Tramosnica
Zepacki dekanat cirka 5000 katolika
Bugojanski dekanat cirka 3000 katolika
Kresevski dekanat 2000 katolika
Ramski dekanat 100 katolika
I Travnicki dekanat slijedece zupe
Ovcarevo 1060
Turbe 172
Travnik 904
Guca Gora 456
Pecine 68
Rostovo 27
Podkraj 254
Brajkovici 262
Dolac cirka 900
To je nekih 3900 do 4000 katolika
I dodajmo tu jos
Zupu Konjic 600 katolika
Zupu Jablanica 50 katolika
I ono malo zupa Mostara naselja Dreznica,Potoci,Vrapcici,Kutilivac,Kosor,grad Mostar jos 1000
Od 328 000 katolika s krajem 2022 godine
Na datum 1/4/1996 godine zivjelo je
Pod kontrolom Genocidne 6200 katolika
Armije Bih 38 000 katolika
Brcko distrikt 3800
Hvo 280 000 katolika
Na podrucju koje je drzao Hvo ovdje sam uracunao i 3/4 opstine Jajce koje je Hvo drzao uz sam grad Jajce kao i Vitez i svi ti ostali krajevi.Zivjelo je svega 280 000 katolika na tom podrucju
Ovi ostali su u fazi preseljenja kako u drugu naciju.A tako i u drugi
Iako najveci dio katolika u Brcko distriktu je bio pod kontrolom cetnika.Dok su se borci Armije Bih borili za svaku Hrvatsku kucu po nekim zabitima,.Ovi drugi su odmarali u Minhenu zasluzeno naravno
280 000 katolika na tom podrucju takodjer mozemo da podijelimo u jos 2 sub-grupacije
Teritorijalno jos veca manjina vidi zupa Jajce sva u okruzenju Bosnjaka,Bosnjaci debela vecina u gradu
Dodatno ubrojane zupe.Kad popijes rakiju vidis brojke koje i ne vidis da su tu na terenu
Tako da ja ne vjerujem da pod kontrolom Hvo danas zivi vise od 265 000 katolika s kraja 2023 godine
I to im je plafon

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Sematizam Mostarske biskupije gdje ?
Tako sam I Mislio?

Tako sam I Mislio?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zupa Bugojno je sad na 122 umrlih ove godine.Obicno imaju izmedju 135-140.Ovog puta mozda padnu na ispod 130 ove godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jos 16 dana

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica