Izbori statistika
Re: Izbori 2022
Ovo dvoje sto su izabrani ispred koalicije Drzava sutra lahko mogu otici sa Dodikom pod ruku isto kao sto su prije uradili jedna gospodica iz HSP a i drugi gospodin iz HDZa ili HDZ 1990.Mislim da smo jako lose prosli u manjem bh entitetu.
Sta je strankom Sefera Halilovica?
- Pita sirnica
- Član
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... ka_je.html
I dalje tvrdim da su ovi izbori u zadnjih 12-14 godina bili najtransparentniji!!!!!
CIK je odradio, gledajući opstrukcije, fenomenalan projekat. Pokazao i dokazao sve načine laziranja izbora.
Kra-de-ze I milokrad-snsd nikada neće pristati na digitalne izbore. Nikada neće pristati da se ukinu stranački odbori koji vode proces izbora una biralistima.
Svako je vidio uz pomoć CIK a da su stranke 100% krive za lažne izbore. Ponavljam, ovi izbori su lazirani, ali opet najtransparentniji. Zato što sada svi znaju kako kra-de-ze I milokrad-snsd kradu na izborima. Izborni zakon je vic....
S druge strane, izaslanost je loša bila. Ja se bemogu pomirit s izgovorom "svi lopovi, neće se ništa promijeniti, ko ih jebe.., ...."
To samo ukazuje meni da su veliki broj građana pod uticajem kra-de-ze I milokrad-snsd medijske kampanja.
I dalje tvrdim da su ovi izbori u zadnjih 12-14 godina bili najtransparentniji!!!!!
CIK je odradio, gledajući opstrukcije, fenomenalan projekat. Pokazao i dokazao sve načine laziranja izbora.
Kra-de-ze I milokrad-snsd nikada neće pristati na digitalne izbore. Nikada neće pristati da se ukinu stranački odbori koji vode proces izbora una biralistima.
Svako je vidio uz pomoć CIK a da su stranke 100% krive za lažne izbore. Ponavljam, ovi izbori su lazirani, ali opet najtransparentniji. Zato što sada svi znaju kako kra-de-ze I milokrad-snsd kradu na izborima. Izborni zakon je vic....
S druge strane, izaslanost je loša bila. Ja se bemogu pomirit s izgovorom "svi lopovi, neće se ništa promijeniti, ko ih jebe.., ...."
To samo ukazuje meni da su veliki broj građana pod uticajem kra-de-ze I milokrad-snsd medijske kampanja.
B -> B -> B
Vidis,ja se ne bih slozio da je izlaznost losa.
Losa izlaznost je mantra koja se mantra godinama i veze s realnoscu nema.
Nema iz prostog razloga sto su biracki spiskovi napumpani do pucanja. U svojoj blizoj okolini znam 5 slucajeva gdje CIK nije obrisao mrtve sa spiskova. Ima ih u spiskovima a nema u bazi izbori.ba.
3.5 miliona biraca je nebuloza. Federacija ima izlaznost oko 50% a izaslo je preko milion ljudi.
FBiH danas moze imati max. 1.9 miliona stanovnika, od cega je nekih 350k maloljetnih. Da zaokruzimo, nemamo vise od milion i po birača. Ispada da je izlaznost blizu 70% sto je u stvarnosti puno blize istini.
Losa izlaznost je mantra koja se mantra godinama i veze s realnoscu nema.
Nema iz prostog razloga sto su biracki spiskovi napumpani do pucanja. U svojoj blizoj okolini znam 5 slucajeva gdje CIK nije obrisao mrtve sa spiskova. Ima ih u spiskovima a nema u bazi izbori.ba.
3.5 miliona biraca je nebuloza. Federacija ima izlaznost oko 50% a izaslo je preko milion ljudi.
FBiH danas moze imati max. 1.9 miliona stanovnika, od cega je nekih 350k maloljetnih. Da zaokruzimo, nemamo vise od milion i po birača. Ispada da je izlaznost blizu 70% sto je u stvarnosti puno blize istini.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
- Pita sirnica
- Član
Slažem se 100% s tvojom izjavom (sada uvidio da sam birački spisak zaboravio navest).
Moglo I moralo je puno više Bošnjaka izaći na izbore. Znam iz svog kraja I familijarnog okruženja drugu realnost. Ali moja prva kritika ide upravo na dijasporu od 1992 - 2022
S otim osobama imam jako loša iskustva. Tu smo izgubili 70-100.00 glasača. Samo u manjem entitetu do bi predstavilo potpuno drugu sliku da je 10 umijestl 5 predstavnika. Ti "dijasporci 1992-2022" su najveći fundamentalisti. Nikada nisam očekivao da bih upoznao takve vijernike u novac/lovu/money/euro. Ima među njima veliki broj dobrih ljudi.
Upoznao i "akademske krugove" koje šire cak neku vrstu jugoslovenstva...došli iz Rep BiH i počeli i ovdje širiti titoizam, fuj!!! nekada se čak uplašio kakvih glupi obrazovanih Bošnjaka ima...
Ponavljam opet, bolje smo prošli nego što znamo. Plan je bio drugi (npr već se vidi da je lažni sda, nip, trebao preuzet funkciju prvog sda)
...
Dobro smo prošli...
Moglo I moralo je puno više Bošnjaka izaći na izbore. Znam iz svog kraja I familijarnog okruženja drugu realnost. Ali moja prva kritika ide upravo na dijasporu od 1992 - 2022
S otim osobama imam jako loša iskustva. Tu smo izgubili 70-100.00 glasača. Samo u manjem entitetu do bi predstavilo potpuno drugu sliku da je 10 umijestl 5 predstavnika. Ti "dijasporci 1992-2022" su najveći fundamentalisti. Nikada nisam očekivao da bih upoznao takve vijernike u novac/lovu/money/euro. Ima među njima veliki broj dobrih ljudi.
Upoznao i "akademske krugove" koje šire cak neku vrstu jugoslovenstva...došli iz Rep BiH i počeli i ovdje širiti titoizam, fuj!!! nekada se čak uplašio kakvih glupi obrazovanih Bošnjaka ima...
Ponavljam opet, bolje smo prošli nego što znamo. Plan je bio drugi (npr već se vidi da je lažni sda, nip, trebao preuzet funkciju prvog sda)
...
Dobro smo prošli...
B -> B -> B
- Zenicaninn
- Član
Vi zaboravljate činjenicu da se na biračkom spisku ne nalaze samo punoljetni državljani BiH koji žive u BiH, nego SVI punoljetni državljani BiH, pa i onih koji su u inostranstvu nastanjeni.
Svi državljani BiH koji zive u inostranstvu imaju prebivalište u BiH i svi oni imaju pravo glasa iako se možda nisu prijavili za glasanje preko pošte ili preko konzulata/ambasada. Takvih je velika broj ako ne i pola ljudi na biračkim spiskovima. I oni se broje kao birači koji nisu glasali.
Niko njih nemoze niti ima pravo da briše sa biračkih spiskova.
Jedno do dvije generacija državljana BiH je se rodilo u inostranstvu. I u naredno vrijeme ce ih biti sve više, zbog iseljavanja ali i zato sto su naši ljudi u inostranstvu poprilično vitalni.
Možda neki od tih generacija nema nikakve veze sa BiH ali imaju državljanstva BiH koje su nasljedili od svojih roditelja, i oni imaju pravo glasa i nalaze se na birackim spiskovima.
Svi državljani BiH koji zive u inostranstvu imaju prebivalište u BiH i svi oni imaju pravo glasa iako se možda nisu prijavili za glasanje preko pošte ili preko konzulata/ambasada. Takvih je velika broj ako ne i pola ljudi na biračkim spiskovima. I oni se broje kao birači koji nisu glasali.
Niko njih nemoze niti ima pravo da briše sa biračkih spiskova.
Jedno do dvije generacija državljana BiH je se rodilo u inostranstvu. I u naredno vrijeme ce ih biti sve više, zbog iseljavanja ali i zato sto su naši ljudi u inostranstvu poprilično vitalni.
Možda neki od tih generacija nema nikakve veze sa BiH ali imaju državljanstva BiH koje su nasljedili od svojih roditelja, i oni imaju pravo glasa i nalaze se na birackim spiskovima.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
- Steve_Rogers
- Član
Imaš li dokaze za ovo u G. Vakufu? Vjerujem da su cinili malverzacije i tamo 100%.Batonac je napisao/la: ↑27 okt 2022 17:59 Evo recimo Gornji Vakuf 200 glasova za koje postoje dokazi da su lažni su prošli i to znaju i ovi u SDA I SDP I NIP, ali se ne bune to su HDZ glasovi.Čak je bila situacija da baba i deda se kletu u sve da su glasali mobilnom timu, kad im ovaj iz HDZ-a kaže nešto šapne onda se kletu da nisu.Naravno du glasaju za nekog drugog ko je vani,a onda kad dođe mobilni tim glasaju za sebe i takvih je oko 200 sto posto za koji se zna,a ima ih sigurno još. Sad kontaj šta rade po Vitezu,Kiseljaku,Žepču ,a pogotovo kanton 10 i ZHK garnatujem životom da su lažarilali i glasali za ljude koji su vani u desetine hiljada, mi smo računali otprilike prema nekim informacijama i s terena iz kantona 10 na nivou federacije oko 25 hiljada glasova su lažni glasovi za HDZ. Da imamo pameti da ih stegenmo i da im zavrnemo pipe za godinu dana bi isparili kao para.Šaka jada nas zajebava.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
- Steve_Rogers
- Član
Katolibani nikako ali nikako nisu mogli osvojiti više od 9 mjesta u Skupstini SBK. Da neuhranjena 90-ka osvoji 2 mandata… Očigledno je da su krali. Za Hercegovinu imamo dokaze.
I to laziranje glasova utjecalo je i na više nivoe. Osvojili su više mandata na federalnom nivou.
I to laziranje glasova utjecalo je i na više nivoe. Osvojili su više mandata na federalnom nivou.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
Pa da jesam, taj projekat oko zona je zamrznut ništa se još ne zna jer je trenutno blokada oko izbora prvobranioca općine, i tu se zateglo pa je sve blokirano oko toga, načelnik je protiv toga,ali ne pita se on sam tako da još je neizvjesno. U Gornjem Vakufu se vodi tihi rat. Recimo za HNK Sloga naši su tražili da se ukine prefiks Hrvatski i grb šahovnica da bude klub bez nacionalnog prefiksa,ako to ne urade općina više neće finansirat klub i ostat će i bez stadiona koji pripada općini,još nisu na to pristali napeto je do bola. Kad se radi o zonama recimo mjesne zajednice u općini su pravljene po principu multietičnosti katolici su predlagali mjesne zajednice po selima to jest svako selo mjesna zajednica,a naši po mješanim sredinama tako da imamo masu sela koja se vode pod mjesnu zajednicu drugog sela koje ima 20 stanovnika katolika i za sve se mora ići po pečat kod tog predsjednika katolika.I tako je dosta otežano našim ali to je bio jedini način da se spriječi kroz mjesne zajednice stvaranje neke katoličke teritorije, ovo sa gradom je sad novi pokušaj. U ovoj općini je broj katolika mizeran bukvalno svaka pordica ima člana koji radi u državnoj instituciji malo ih je a imaju 42 posto funkcija. Općinski službenici u organima uprave,policija komunalno vik i td platu dobijaju od poreza radnika privatnog sektora,sad ako je 90 posto privatnog sektora kod Bošnjaka ako Bošnjaka u općini trenutno ima 80 posto znači da se na štetu Bošnjaka finansira 20 posto katolika u navedenim institucijama. Da ne govorim šta se radi i kako mute recimo stipendije ne navode da primaju iz hrvatske pa im djeca dobijaju i stipendiju iz Bosne, obrti poduzeča da bi natjerali ljude da plačaju naknade opčini uz zahtjev za popunu dokumentacije se navodi i uvjerenje da si izmirio obaveze,i to recimo katolici svim Bošnajcima navedu kao uslov,a katolicima ne i tako budzet pune Bošnjaci,a oni ga troše. Ili penzije daju izjavu da nemaju hrvatsku mirovinu i primaju i našu ili za ove egzistencijalne nakande prima iz hr penziju on dođe tu da izjavu da nema iz inostranstva nikakvu iz pia uzme potvrdu da nema našu i dobije to i milion milion stvari.Koliko nas ljudi uzimaju to nije normalno. Ovi izbori su ih ohrabrili jer pogledaj krišto imala par desetina glasova više od bakira i sad kontaju da će sličan omjer bit i za načelnika jer ćemo se mi podjelit i prošli lokalni su bili u sto glasova ovi će bit u 10, ako se naši ne saberu. Teško je gledat nepravdu gledat kako našeg čovjeka žele sjebat nabiju mu sto stvari a njihovim ništa daju im pod nekim jeftinim šiframa itd, ali Bože zdravlja još malo pa će onda bit revizija svih rješenja dozvola samo još dok se poklopi par stvari. Tek prije par godina općina je dobila sve gruntovne knjige kad se zaratilo sve knjige su oni uzeli uzimali imanaj našim ljudima brisali ih iz grunta kad se općina spojila izvršila se legalizacija svih ti stvari općina platila odštetu pazi općina tim što su im kuće uzete i stanovi i zemlja a ti ostali an tom živjet pa to je za poludjet i niko nije odgovarao pa to je da čovjek krene da psuje ne mogu više pisat samo se nanerviram ko je god potpisao sporazum 93-4 kad je Vakuf bio u našim rukama da se pola vrati HVO-u taj nam je je.. majku i to dobro,ali eto sad ćemo se ovako borit samo smo tanki tek sad se sabiremo što je žalosno ali eto štabi nije kasno valjda. Sad za rudnik nedaju da se otkupi zemlja i produži rok rudniku da još može radit 15 godina i tako da stekne uslove da se prebaci na obnovljivi izvor energije tu se trebala otvorit kantonalan deponija i solarni paneli i zapošljavalo bi oko 200 radnika sve te što sad rade u rudniku a plus mogu i vjetrenjače i sve su blokirali sad računaj za 2 godine 200 ljudi će osta bez posla to je puta 4 800 Bošnjačka bez primanja koji će ići vani. To je strašno šta rade i kolike imaju ovlast a nema ih u općini ni 3 hiljade oko 2 i 800 prema zadnjim procjenama.I niko ništa ne poduzima nemamo nikakav plan ta bošnjačka elita akademici ja sam pisao i pisma ma ništa. Nek nam je Bog na pomoćiamkos je napisao/la: ↑27 okt 2022 18:33Batonac je napisao/la: ↑27 okt 2022 17:59 Evo recimo Gornji Vakuf 200 glasova za koje postoje dokazi da su lažni su prošli i to znaju i ovi u SDA I SDP I NIP, ali se ne bune to su HDZ glasovi.Čak je bila situacija da baba i deda se kletu u sve da su glasali mobilnom timu, kad im ovaj iz HDZ-a kaže nešto šapne onda se kletu da nisu.Naravno du glasaju za nekog drugog ko je vani,a onda kad dođe mobilni tim glasaju za sebe i takvih je oko 200 sto posto za koji se zna,a ima ih sigurno još. Sad kontaj šta rade po Vitezu,Kiseljaku,Žepču ,a pogotovo kanton 10 i ZHK garnatujem životom da su lažarilali i glasali za ljude koji su vani u desetine hiljada, mi smo računali otprilike prema nekim informacijama i s terena iz kantona 10 na nivou federacije oko 25 hiljada glasova su lažni glasovi za HDZ. Da imamo pameti da ih stegenmo i da im zavrnemo pipe za godinu dana bi isparili kao para.Šaka jada nas zajebava.![]()
![]()
Druže, jesi li ono ti pisao o prekrajanju zona u Gornjem Vakufu, da Hrvati hoće svoja većinska naselja da ubace u centralnu zonu ?
Dokle je ovo došlo ?
Možeš li nam odgovoriti ?
Zadnja izmjena: Batonac, dana/u 28 okt 2022 17:26, ukupno mijenjano 5 puta.
Naravno da imam za oko 200 glasova to nije tajna se zna, recimo selo Dobrošin 80 posto ovi što su bili prijavljeni za mobilni tim išli glasat na biračka mjesta nema ih na spisku pošto je član komisije koji vodi evidenciju njihov da im da dođu s ličnom nekog drugog ili svojom a upiše je pod ime nekog ko je vani jer nje nema na tom spisku jer je na spisku mobilnog i tako glasa i onda ode kući dođe mobilni ona glasa za sebe. Taktika im je što više da prijave za mobilni tim znači prijave iz jednog sela 30 ih da ne mogu glasat a njih 25 ode glasat plus za mobilni i tako računaj sva mjesta koliko se nabere.Par žalbi je otišlo CIKU ali su odbijene jer je kao žalba neispravna nije procedura ispoštovana dakle traži se bilo kakva sitnica da odbiju ne možeš ti tu ništa postići ako se žališ to može samo za vrijeme izbora jaki posmatraći dobri članovi komisije da sve prate.Steve_Rogers je napisao/la: ↑28 okt 2022 14:05Imaš li dokaze za ovo u G. Vakufu? Vjerujem da su cinili malverzacije i tamo 100%.Batonac je napisao/la: ↑27 okt 2022 17:59 Evo recimo Gornji Vakuf 200 glasova za koje postoje dokazi da su lažni su prošli i to znaju i ovi u SDA I SDP I NIP, ali se ne bune to su HDZ glasovi.Čak je bila situacija da baba i deda se kletu u sve da su glasali mobilnom timu, kad im ovaj iz HDZ-a kaže nešto šapne onda se kletu da nisu.Naravno du glasaju za nekog drugog ko je vani,a onda kad dođe mobilni tim glasaju za sebe i takvih je oko 200 sto posto za koji se zna,a ima ih sigurno još. Sad kontaj šta rade po Vitezu,Kiseljaku,Žepču ,a pogotovo kanton 10 i ZHK garnatujem životom da su lažarilali i glasali za ljude koji su vani u desetine hiljada, mi smo računali otprilike prema nekim informacijama i s terena iz kantona 10 na nivou federacije oko 25 hiljada glasova su lažni glasovi za HDZ. Da imamo pameti da ih stegenmo i da im zavrnemo pipe za godinu dana bi isparili kao para.Šaka jada nas zajebava.
- Steve_Rogers
- Član
Brate moj, pa da li je moguće? Ta šaka jada nam se toliko natovarila na vrat u toj opcini a naši samo savijaju kičmu. Tebi svaka cast na informacijama. Oni su nama dušmani i tu nema dileme ali mi smo krivi sto im ne stajemo u kraj, očigledno.Batonac je napisao/la: ↑28 okt 2022 17:03Pa da jesam, taj projekat oko zona je zamrznut ništa se još ne zna jer je trenutno blokada oko izbora prvobranioca općine, i tu se zateglo pa je sve blokirano oko toga, načelnik je protiv toga,ali ne pita se on sam tako da još je neizvjesno. U Gornjem Vakufu se vodi tihi rat. Recimo za HNK Sloga naši su tražili da se ukine prefiks Hrvatski i grb šahovnica da bude klub bez nacionalnog prefiksa,ako to ne urade općina više neće finansirat klub i ostat će i bez stadiona koji pripada općini,još nisu na to pristali napeto je do bola. Kad se radi o zonama recimo mjesne zajednice u općini su pravljene po principu multietičnosti katolici su predlagali mjesne zajednice po selima to jest svako selo mjesna zajednica,a naši po mješanim sredinama tako da imamo masu sela koja se vode pod mjesnu zajednicu drugog sela koje ima 20 stanovnika katolika i za sve se mora ići po pečat kod tog predsjednika katolika.I tako je dosta otežano našim ali to je bio jedini način da se spriječi kroz mjesne zajednice stvaranje neke katoličke teritorije, ovo sa gradom je sad novi pokušaj. U ovoj općini je broj katolika mizeran bukvalno svaka pordica ima člana koji radi u državnoj instituciji malo ih je a imaju 42 posto funkcija. Općinski službenici u organima uprave,policija komunalno vik i td platu dobijaju od poreza radnika privatnog sektora,sad ako je 90 posto privatnog sektora kod Bošnjaka ako Bošnjaka u općini trenutno ima 80 posto znači da se na štetu Bošnjaka finansira 20 posto katolika u navedenim institucijama. Da ne govorim šta se radi i kako mute recimo stipendije ne navode da primaju iz hrvatske pa im djeca dobijaju i stipendiju iz Bosne, obrti poduzeča da bi natjerali ljude da plačaju naknade opčini uz zahtjev za popunu dokumentacije se navodi i uvjerenje da si izmirio obaveze,i to recimo katolici svim Bošnajcima navedu kao uslov,a katolicima ne i tako budzet pune Bošnjaci,a oni ga troše. Ili penzije daju izjavu da nemaju hrvatsku mirovinu i primaju i našu ili za ove egzistencijalne nakande prima iz hr penziju on dođe tu da izjavu da nema iz inostranstva nikakvu iz pia uzme potvrdu da nema našu i dobije to i milion milion stvari.Koliko nas ljudi uzimaju to nije normalno. Ovi izbori su ih ohrabrili jer pogledaj krišto imala par desetina glasova više od bakira i sad kontaju da će sličan omjer bit i za načelnika jer ćemo se mi podjelit i prošli lokalni su bili u sto glasova ovi će bit u 10, ako se naši ne saberu. Teško je gledat nepravdu gledat kako našeg čovjeka žele sjebat nabiju mu sto stvari a njihovim ništa daju im pod nekim jeftinim šiframa itd, ali Bože zdravlja još malo pa će onda bit revizija svih rješenja dozvola samo još dok se poklopi par stvari. Tek prije par godina općina je dobila sve gruntovne knjige kad se zaratilo sve knjige su oni uzeli uzimali imanaj našim ljudima brisali ih iz grunta kad se općina spojila izvršila se legalizacija svih ti stvari općina platila odštetu pazi općina tim što su im kuće uzete i stanovi i zemlja a ti ostali an tom živjet pa to je za poludjet i niko nije odgovarao pa to je da čovjek krene da psuje ne mogu više pisat samo se nanerviram ko je god potpisao sporazum 93-4 kad je Vakuf bio u našim rukama da se pola vrati HVO-u taj nam je je.. majku i to dobro,ali eto sad ćemo se ovako borit samo smo tanki tek sad se sabiremo što je žalosno ali eto štabi nije kasno valjda. Sad za rudnik nedaju da se otkupi zemlja i produži rok rudniku da još može radit 15 godina i tako da stekne uslove da se prebaci na obnovljivi izvor energije tu se trebala otvorit kantonalan deponija i solarni paneli i zapošljavalo bi oko 200 radnika sve te što sad rade u rudniku a plus mogu i vjetrenjače i sve su blokirali sad računaj za 2 godine 200 ljudi će osta bez posla to je puta 4 800 Bošnjačka bez primanja koji će ići vani. To je strašno šta rade i kolike imaju ovlast a nema ih u općini ni 3 hiljade oko 2 i 800 prema zadnjim procjenama.I niko ništa ne poduzima nemamo nikakav plan ta bošnjačka elita akademici ja sam pisao i pisma ma ništa. Nek nam je Bog na pomoćiamkos je napisao/la: ↑27 okt 2022 18:33Batonac je napisao/la: ↑27 okt 2022 17:59 Evo recimo Gornji Vakuf 200 glasova za koje postoje dokazi da su lažni su prošli i to znaju i ovi u SDA I SDP I NIP, ali se ne bune to su HDZ glasovi.Čak je bila situacija da baba i deda se kletu u sve da su glasali mobilnom timu, kad im ovaj iz HDZ-a kaže nešto šapne onda se kletu da nisu.Naravno du glasaju za nekog drugog ko je vani,a onda kad dođe mobilni tim glasaju za sebe i takvih je oko 200 sto posto za koji se zna,a ima ih sigurno još. Sad kontaj šta rade po Vitezu,Kiseljaku,Žepču ,a pogotovo kanton 10 i ZHK garnatujem životom da su lažarilali i glasali za ljude koji su vani u desetine hiljada, mi smo računali otprilike prema nekim informacijama i s terena iz kantona 10 na nivou federacije oko 25 hiljada glasova su lažni glasovi za HDZ. Da imamo pameti da ih stegenmo i da im zavrnemo pipe za godinu dana bi isparili kao para.Šaka jada nas zajebava.![]()
![]()
Druže, jesi li ono ti pisao o prekrajanju zona u Gornjem Vakufu, da Hrvati hoće svoja većinska naselja da ubace u centralnu zonu ?
Dokle je ovo došlo ?
Možeš li nam odgovoriti ?
NE HRANI ZMIJU!
- Steve_Rogers
- Član
U Dobrosinu bilo samo njihovi posmatraci? UZP-ovka je imala samo 17 više glasova od Izetbegovica. Naši kandidati 70% glasova. Samo da ne budemo imali opet tri kandidata kao ranije.Batonac je napisao/la: ↑28 okt 2022 17:10Naravno da imam za oko 200 glasova to nije tajna se zna, recimo selo Dobrošin 80 posto ovi što su bili prijavljeni za mobilni tim išli glasat na biračka mjesta nema ih na spisku pošto je član komisije koji vodi evidenciju njihov da im da dođu s ličnom nekog drugog ili svojom a upiše je pod ime nekog ko je vani jer nje nema na tom spisku jer je na spisku mobilnog i tako glasa i onda ode kući dođe mobilni ona glasa za sebe. Taktika im je što više da prijave za mobilni tim znači prijave iz jednog sela 30 ih da ne mogu glasat a njih 25 ode glasat plus za mobilni i tako računaj sva mjesta koliko se nabere.Par žalbi je otišlo CIKU ali su odbijene jer je kao žalba neispravna nije procedura ispoštovana dakle traži se bilo kakva sitnica da odbiju ne možeš ti tu ništa postići ako se žališ to može samo za vrijeme izbora jaki posmatraći dobri članovi komisije da sve prate.Steve_Rogers je napisao/la: ↑28 okt 2022 14:05Imaš li dokaze za ovo u G. Vakufu? Vjerujem da su cinili malverzacije i tamo 100%.Batonac je napisao/la: ↑27 okt 2022 17:59 Evo recimo Gornji Vakuf 200 glasova za koje postoje dokazi da su lažni su prošli i to znaju i ovi u SDA I SDP I NIP, ali se ne bune to su HDZ glasovi.Čak je bila situacija da baba i deda se kletu u sve da su glasali mobilnom timu, kad im ovaj iz HDZ-a kaže nešto šapne onda se kletu da nisu.Naravno du glasaju za nekog drugog ko je vani,a onda kad dođe mobilni tim glasaju za sebe i takvih je oko 200 sto posto za koji se zna,a ima ih sigurno još. Sad kontaj šta rade po Vitezu,Kiseljaku,Žepču ,a pogotovo kanton 10 i ZHK garnatujem životom da su lažarilali i glasali za ljude koji su vani u desetine hiljada, mi smo računali otprilike prema nekim informacijama i s terena iz kantona 10 na nivou federacije oko 25 hiljada glasova su lažni glasovi za HDZ. Da imamo pameti da ih stegenmo i da im zavrnemo pipe za godinu dana bi isparili kao para.Šaka jada nas zajebava.
NE HRANI ZMIJU!
Zalosno Vakuf je herojski grad, a ovaj Camil pobjedio Bratica jos je samo i taj cirkus nedostajao
- Steve_Rogers
- Član
@batonac Ko je najviše kriv za naše poginjanje kičme tu?
NE HRANI ZMIJU!
- BosnjackaHercegovina
- Član
To help pogrešno pitanje. Jer možeš imat jednu osobu, stranku, grupu koja je “najviše” kriva i još 20% koji su kao malo manje krivi ali zajedno su više krivi od ovog najvišeg krivca.Steve_Rogers je napisao/la: ↑29 okt 2022 08:48 @batonac Ko je najviše kriv za naše poginjanje kičme tu?
Ispravno pitanje je: ko je SVE kriv za poginjanje kičme?
Krivi su:
1) zajednica koja tu živi jer se osoba koja je to vidjela morala suprotstaviti. Kaplan iz Stoca je Šakom napucao lika koji je to radio, stvorio belaj ali je zato ukazao na problem kojeg mediji više nisu mogli ignorisati.
2) stranke: SDA jer su pičke i hoće da zadrže vlast pod svaku cijenu, NiP jer su izdajnici, SDP, SBB i ostali jer se samo bore za stolice a ne bore se za narod. Znači niko se ne bori za narod - svi samo pokušavaju doći na vrh i ostat tu.
3) mi. Jer šta smo to mi uradili? Jeli neko pokušao kontaktirati te ljude? Objaviti intervju negdje? Početi pričati o tome?
Samo BiH.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ukratko, domovina se ne brani samo birajući stranku koja će uraditi šta treba. Nego se brani aktivnim sudjelovanjem u svakom dijelu procesa, ako treba medijski, ako treba stranački, ako treba i fizički kao Kaplan.
Samo BiH.
- Steve_Rogers
- Član
Odličan komentar, buraz! Ubo si u sridu. I poseban akcenat na ovo pod 3!BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑29 okt 2022 09:29To help pogrešno pitanje. Jer možeš imat jednu osobu, stranku, grupu koja je “najviše” kriva i još 20% koji su kao malo manje krivi ali zajedno su više krivi od ovog najvišeg krivca.Steve_Rogers je napisao/la: ↑29 okt 2022 08:48 @batonac Ko je najviše kriv za naše poginjanje kičme tu?
Ispravno pitanje je: ko je SVE kriv za poginjanje kičme?
Krivi su:
1) zajednica koja tu živi jer se osoba koja je to vidjela morala suprotstaviti. Kaplan iz Stoca je Šakom napucao lika koji je to radio, stvorio belaj ali je zato ukazao na problem kojeg mediji više nisu mogli ignorisati.
2) stranke: SDA jer su pičke i hoće da zadrže vlast pod svaku cijenu, NiP jer su izdajnici, SDP, SBB i ostali jer se samo bore za stolice a ne bore se za narod. Znači niko se ne bori za narod - svi samo pokušavaju doći na vrh i ostat tu.
3) mi. Jer šta smo to mi uradili? Jeli neko pokušao kontaktirati te ljude? Objaviti intervju negdje? Početi pričati o tome?
NE HRANI ZMIJU!
Ziv je
Becirovic na sastanku sa Ursulom Von Der Leyen pozvao da se okrenemo rjesavanju osnovnih zivotnih problema
Izborni zakon nije spominjao
https://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-b ... /221028104
Bećirović je rekao je da se Bosna i Hercegovina i njeni zvaničnici, umjesto populizmu i nacionalističkoj retorici, moraju okrenuti rješavanju osnovnih životnih problema ljudi, te poboljšanju uslova života u cjelini.
Becirovic na sastanku sa Ursulom Von Der Leyen pozvao da se okrenemo rjesavanju osnovnih zivotnih problema
Izborni zakon nije spominjao
Bećirović je rekao je da se Bosna i Hercegovina i njeni zvaničnici, umjesto populizmu i nacionalističkoj retorici, moraju okrenuti rješavanju osnovnih životnih problema ljudi, te poboljšanju uslova života u cjelini.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ma ja.Prolaznik je napisao/la: ↑30 okt 2022 11:51 Ziv je![]()
Becirovic na sastanku sa Ursulom Von Der Leyen pozvao da se okrenemo rjesavanju osnovnih zivotnih problema![]()
![]()
Izborni zakon nije spominjao![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Podjeli BiH i nahrani kerove da ne laju. To je Bećirović.
Samo BiH.
- Pita sirnica
- Član
O kakvim se izbornim krađama od strane kra-de-ze I milokrad-snsd radi i u prošlosti radi vidi se na primjeru Brazila.
Dobro, glasalo se samo za prijedsjednika. Ali pričamo o zemlji s 215 mil stanovnika. Jučer glasalo 124 mil, od 156 mil. Rezultat bio u noći poznat. Isti dan...
Uspiješno blokiranje promijene izbornog zakona od strane memo2 ukazuje kako se laziraju rezultati. Digitalizacija, koju kra-de-ze I milokrad-snsd uspješno blokiraju, bi mogla napravit veliki iskorak. Ali schmidt takođe Uspiješno ovu mogućnost blokira.
Dobro, glasalo se samo za prijedsjednika. Ali pričamo o zemlji s 215 mil stanovnika. Jučer glasalo 124 mil, od 156 mil. Rezultat bio u noći poznat. Isti dan...
Uspiješno blokiranje promijene izbornog zakona od strane memo2 ukazuje kako se laziraju rezultati. Digitalizacija, koju kra-de-ze I milokrad-snsd uspješno blokiraju, bi mogla napravit veliki iskorak. Ali schmidt takođe Uspiješno ovu mogućnost blokira.
B -> B -> B