☑ Pravila foruma i savjeti

Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDBAL)

Rezultati utakmice Bosna-Lihtenstajn/Litvanija-Bosna.Koliko bodova ocekujete i idemo li u Brazil?

Ovaj.Nema opcija za ispod 3 boda, cak ni ja ne vjerujem da mozemo manje uzeti
1
7%
Uzimamo 4 boda.Put u Brazil nesiguran, mozda baraz
2
13%
Pobjeda protiv Lihtenstajna i Litvanije i odlazak u Brazil
12
80%

Ukupno glasova: 15

amkos
Član

Re: Kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 (FUDB

Post Postao/la amkos » 28 mar 2013 17:06

mudhoney je napisao/la:Svaka čast i Misimoviću i Dzeku, stvarno su odlično odigrali, ali zanimljivo je da nigdje niko po medijima ne spominje čovjeka koji je sudjelovao kod sva 3 gola - Ibiševića. Dao je onaj gol nakon što je Misimović falio penal i mozda još i vaznije - oba faula nakon kojih su uslijedili nabačaji i golovi su napravljeni nad njim. Meni je Vedad jako drag igrač. Definitivno nije klasa kao Dzeko, ali igra srcem i to volim.

Slažem se mudhoney. Vedo je dobro odigrao u petak. :huhu: :gut:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 mar 2013 22:34

Najvaznija utakmica je ona protiv Latvije sad.Ako to uzmemo.Onda nam dolaze Slovaci.I realno.Ne vjerujem da ce biti nekog kiksa protiv LL(Lihtenstajn-Litvanije)

Zato tu imamo 2 najvaznije utakmice.Latvija i Slovacka, posebno Slovacka jer igramo x2 s njima.Nije to mala stvar.Ekipa ima vrijednost, kao i mi.Ima i par kvalitetnih igraca, necemo reci da je to ekipa koja zna da se brani tipa Grcka, sto moze biti dobro, ali i lose za nas.Lose, jer Begovic ce morati da brani ko lud.Proslu s Grcima, nije bas nesto pokazao, mislim na Bilinom Polju.A, Slovaci ce uci maksimalno nabrijani da budu 1.Dovoljno je samo imati dobar rezultat protiv nas

No, prije tog.Maksimalno ozbiljno igrati s Latvijom.
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 apr 2013 02:46

Ah, da.Imam ja onu starinsku televiziju u Bosni.Dobro da znam.Nije neka slika, jedva se vidi.Mozda budem gledao tu.A, mozda odem u kakav sportski bar.Pa, da gledam utakmicu?

Ah, da.Najvjerovatnije cu u Bosnu krajem iduceg mjeseca.A, iduca utakmica je koliko ja vidim?8 Juna?
Ne, sad sam vidio.Utakmica je 7 Juna.I onda pocetkom Septembra.Uvijek zaboravim datum

Bude li na otvorenom u Sarajevu da pratim utakmicu ili sta vec ne?

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 13 apr 2013 09:27

Bude inace prenos na nekim trgovima

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 apr 2013 15:40

Obicno bude za vaznije utakmice.Snaci cu se sam.Ima nekih sportskih barova dole tamo cu pogledati

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 apr 2013 20:40

Hvala ''Djuro'' na pitanju

Snaci cu se je sam.Receno mi je da svaka kafana prenosi utakmicu, a kazu bit ce kod BBI Centra veliki ekran za utakmicu.Pa cu tamo

Lahko cete me prepoznati.Krupan, mrzovoljan,procelav.Podsjecam na Mini Rasputina.Haha

:respekt: :vojnik2: :ljulja:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 apr 2013 23:04

Kako vrijeme leti

Ko bi rekao da je ostalo samo jos 1 mjesec i 20 dana do utakmice, veoma vazne s Latvijom.Ja cu najverovatnije tad biti u Bosni, ne mogu obecati, ali imam neke stvari da uradim

Pa cemo skupa, a ja se nadam.Da ce to biti u Septembru.Kljucne utakmice s Slovacima pratiti, i gubiti zivce.A, prije tog nadam se da nece biti razocarenja sto se tice utakmice s Latvijom.To je sve

Ko bi rekao, da je proslo skoro mjesec dana od nase utakmice s Grcima?

Imamo prednost, ali dosta imamo utakmica jos.Sve se ozbiljno moraju utakmice shvatiti

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 23 apr 2013 03:58

Evo juce je proslo mjesec dana od famoznog meca sa grcima. Jos mjesec i po do meca sa latvijom (letonijom). Vrijeme prodje sad pa sad.

Kao prvo evo malo statistike. Naravno tu izgleda sve poprilicno jasno. Svi podatci su na nasoj strani. Vrijedi jos dodati da smo potiv latvije igrali samo jednom u septembru 2012. I tu smo ih tukli 4:1. Oni su cak poveli na bilinom polju, ali su nasi momci odigrali smireno I veoma brzo preokrenuli.

bih (utakmice 2010 - 2013)
ukupno: 31
pobjeda: 15
nerjesno: 7
izgubljenih: 9

latvija (utakmice 2010 - 2013)
ukupno: 31
pobjeda: 6
nerjesno: 8
izgubljenih: 17

golovi:
bih: 53/37
latvija: 26/42

iako su brojke veoma pozitivne, pogotov kad pogledamo kvalifikacije za brazil, mislim da je najvaznije da se ne smijemo opustiti. Treba u utakmicu uci motivisano kao da se igra baraz protiv portugala :) latvija u kvalifikacijama nije do sad ama bas nista pokazali. Izgubili su protiv nas, grka i slovaka a u dvomecu sa lihtenstajnom su izvukli samo 4 poena.

Nadam se da utakmica protiv latvije nece biti previse napeta pa da naprimjer do 80. Minute stoji 0:0. Kad bi igrali nerjeseno to bi bilo ravno katastrofi a nas. Zato se iskreno malo i bojim da momci ne budu dovoljno motivisani. To nam jedina prepreka moze biti. Inace smo i tehnicki i fizicki i psihicki jaci od njih.

Samo ih ne smijemo potcijeniti I sve ce biti u redu aBd!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2013 07:51

Slazem se s tobom.Ne smije da bude opustanja.Nikako, pa ni tada.Utakmica s Latvijom je vazna.Za 10 tak dana ce vec pocetak Maja.I jos taj mjesec, i odmah pocetkom Juna imamo tu vaznu utakmicu

Pobjedom protiv Latvije.Imamo kljucnu utakmicu za BRAZIL.Slovaci dolaze kod nas.Posebno je vazno da u Septembru budemo skroz nabrijani na Slovake.Baraz i da odemo tamo je poraz za nas.Ne smijemo vise ici u Baraz.Dosta je vise Baraza

Uzmemo li Slovake.Mozemo komotno da nas Slovaci stresu tamo u Slovackoj 3'0.I mi smo i dalje prvi.I ako budemo do Oktobra prvi.Ne vjerujem da mozemo izgubiti to 1 mjesto

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 23 apr 2013 10:06

ah kad vec spomenu baraz. matematicki gledano imamo baraz skoro siguran.

u predzadnjem kolu igraju grcka protiv slovacke. to znaci da cak i u slucaju ako obje utakmice protiv slovacke izgubimo (a ostale 3 pobjedimo) mi opet imamo 2. mjesto.
a slovacka i grcka bi bile na 1. i 3. (zavisi ko pobjedi; kod nerijesenog rezultata je grcka prva).

treba Boga moliti da ne dobijemo baraz. opet ce nas portugal strefiti. veoma je izvjesno da ce biti drugi u svojoj grupi :D

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 23 apr 2013 10:35

edine sad i ako odemo u baraz ima dosta sanse da cemo biti nosioci. evo neke pretpostavke kako bi to moglo izgledati u barazu

Pot A: Portugal, Belgium, Greece, France
Pot B: Romania, Sweden, Denmark, Ukraine

stim da zamjenis BiH i Grcku, a i mi bismo cak imali vise bodova nego na ovoj projekciji sto grcka ima. tako da bas u slucaju da katastrofalno odigramo do kraja i da zavrsimo na 2 mjestu bi bili nenosioci u barazu.

pod pretpostavkom da grci sve dobiju mi MORAMO osvojiti 4 boda sa slovacima (takodjer pretpostavka da dobijemo latviju i ostale). takodjer ni 3 boda iz dvomeca sa slovacima ne bi bio los jer imamo ogromnu gol razliku od 15, a grci samo +2 sto bi nas odvelo u brazil, a njih u baraz.

medjutim ja sam ubjedjen da grcka nigdje nece prosuti bodove.. jedino eventualno sa slovackom ali igraju kuci tako da ocekujem sve njihove pobjede do kraja. iako smo u velikom plusu u odnosu na njih ne smijemo se zanositi jer nece biti lako dobiti slovake

mi pored odlaska u brazil moramo da se fokusiramo da sve utakmice dobijemo i to sa sto vecom razlikom jer postoji sansa da budemo u 2 sesiru u brazilu, a cak u 1 sesiru kada se budu izvlacile grupe za kvalifikacije za EP 2016 u francuskoj. sada smo u 2 jakosnoj skupini, a napominjem da se od narednog EP prve 2 ekipe plasiraju direktno, a cini mi se najbolja 3-ca ide takodjer.

tako da se trebamo boriti za 2 jakosnu grupu u brazilu i 1 za kvalifikacije sto ce nam uveliko olaksati kvalifikacije i stvorit ce se podloga za odlicne rezultate u buducnosti. to ce opet znaciti da necemo tek tako gubiti nase dijasporce po drugim reprezentacijama jer ce BiH biti, a i sad vec jeste respektabilna svjetska reprezentacija :zastava:
Bog Bosna i Bošnjaci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2013 10:51

Pobjedom protiv Latvije u Junu.Kao i protiv Slovaka.Mi smo 90% u Brazilu
Nasa gol razllika je superiorna.U to ne treba sumnjati.Takodjer vazno je reci da mi igramo s Lihtenstajnom jos jednom, tako to moze biti bolje, tj samo jos bolje

Ne treba nam 4 boda s Slovacima.Dovoljna su i 3

Prvo skoci pa reci hop.Juni je mjesec kad nema mnogo akcije, sezona odmora.Opustanja.To se ne smije desiti.Latvija je primila gol protiv Lihtenstajna.Ne bi trebali ici, na nista drugo nego samo napad, napad, napad i napad

Vidit cemo u Junu

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 23 apr 2013 13:24

Jack je napisao/la:Pobjedom protiv Latvije u Junu.Kao i protiv Slovaka.Mi smo 90% u Brazilu
Nasa gol razllika je superiorna.U to ne treba sumnjati.Takodjer vazno je reci da mi igramo s Lihtenstajnom jos jednom, tako to moze biti bolje, tj samo jos bolje

Ne treba nam 4 boda s Slovacima.Dovoljna su i 3

Prvo skoci pa reci hop.Juni je mjesec kad nema mnogo akcije, sezona odmora.Opustanja.To se ne smije desiti.Latvija je primila gol protiv Lihtenstajna.Ne bi trebali ici, na nista drugo nego samo napad, napad, napad i napad

Vidit cemo u Junu
pa to je to sto sam i ja rekao. 1 poraz i 1 pobjeda protiv slovaka bi nas izjednacila sa grcima ali bismo imali dosta bolju gol razliku, a 4 boda bi i teoretske sanse grke nestale za direktnim plasmanom
Bog Bosna i Bošnjaci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2013 23:35

Ne zanima me Grcka! Zanima me Latvija
Grke smo obradili i necemo se dzaba preopterecavati, sta ce oni uraditi, kako ce oni odigrati?.Mi smo s njima odigrali oba puta

Ovaj termin u Junu je pomalo nezgodan, jer to je period ljetnog odmora, koji traje najmanje 2 mjeseca, mozda i 3

Susic je napravio dobar potez kad je rekao vec krajem Maja pocinju pripreme.Znaci da ce one duze trajati nego obicno.Utakmica s Latvijom je kljucna u tom periodu.Ostalo nas ne zanima

Poslije dolaze Slovaci u Septembru.I to je to.Ako mi budemo na 1 mjestu kad dodje kraj Septembra.Zavrsit cemo na 1 mjestu, ne vjerujem da moze biti nekih iznenadjenja.Ali ima do tog jos dosta dugo vremena.Sad imamo jedan vazan test.I ne smije da bude opustanja

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 24 apr 2013 05:56

@ljiljan: nisam siguran u to da bi mi bili nosiocu u barazu.

inace tu se kao prvo izbaci najlosiji drugoplasirani i ostalih 8 se podijeli po rang listi u 2 kosa (privih 4 u prvi kos i durgih 4 u drugi kos).

glavni fazon je koju ce rang listu koristiti. kad su izvlacili grupe za sp 2014 u brazilu koristili su fifinu rang listu od jula 2011! zato i jesmo mi upali u 3. kos. tu smo tek na 39. mjestu: http://de.fifa.com/worldranking/rankin ... ndex.html

ponekad koriste cak i uefinu listu i nekad uzimaju aktuelnu a nekad stariju. to zavisi uvijek kako ove "velesile" hoce sebi da namjeste protivnike :).

na aktuelnoj fifinoj listi smo 21. mjesto. u tom slucaju bi bili u 2. kosu vec sada. kad bi sad bilo izvlacenje grupa sada. a bice tek nekad za jedno 3 godine i koristice listu koja bude za 2 godine (2015).

eh to znaci da ako bude baraz mi tesko upadamo u prvi kos. evo potencijanih drzava za 2. mjesto u tabeli i njihov rang:

grupa a: hrvatska (4), belgija (16)
grupa b: bugarska (48), ceska (25), danska (20)
grupa c: austrija (999), svedska (19), irska (33)
grupa d: madjarska (47), rumunija (53), turska (24)
grupa e: island (999), albanija (59), norveska (12)
grupa f: portugal (7), izrael (32)
grupa g: bih (41) aBd nece :)
grupa h: crna gora (17), engleska (6)
grupa i: francuska (16), spanija (1)

EH PA SAD SKONTAJ. moraju biti bugarska, austrija, rumunija ili madjarska, island ili albanija na drugom mjestu i ne smije niko od njih biti najlosiji drugoplasirani da bi mi upali u 1. kos. statisticki gledano "haman nemoguce" :)

fifina (coca cola) lista juli 2011:
1 Spanien
2 Niederlande
3 Deutschland
4 Brasilien
5 Uruguay
6 England
7 Portugal
8 Italien
9 Kroatien
10 Argentinien
11 Chile
12 Norwegen
13 Griechenland
14 Japan
15 Elfenbeinküste
16 Frankreich
17 Montenegro
17 Russland
19 Schweden
20 Mexiko
21 Dänemark
22 Australien
23 Slowenien
24 Türkei
25 Peru
26 Paraguay
27 Serbien
28 Korea Republik
29 Slowakei
30 Schweiz
30 USA
32 Israel
33 Republik Irland
34 Ägypten
35 Kolumbien
36 Ghana
37 Belgien
38 Tschechische Republik
39 Burkina Faso
40 Venezuela

41 Bosnien-Herzegowina

42 Belarus
43 Nigeria
44 Jamaika
45 Ukraine
46 Senegal
47 Ungarn
48 Bulgarien
49 Südafrika
50 Kamerun
51 Honduras
52 Algerien
53 Rumänien
54 Iran
55 Tunesien
56 Costa Rica
57 Georgien
58 Litauen
59 Albanien
60 Gabun
61 Schottland

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 apr 2013 06:38

Mi ako odemo u baraz zavrsili smo avanturu zvan Brazil

Slovaci su bili bolji od Grka, imali su sanse, pa i stativu.Protiv Litvanije cak 2 stative.Napadacki igraju, mislim ako se gledaju Grci.Imaju jaku odbranu, a i napad im nije los.Mnogo imaju bolji napad od jedne Grcke

Na stranu Slovaci.Imamo znaci prije tog

Latviju.Oni igraju onako Engleski stil fudbala.Najbolji igraci su im bas Rudnevs i Gorks, onaj sto nam je zabio gola.Nisu oni losi u prekidima.Nasa odbrana je malo losija, vidjelo se to.Ali, ovog puta.Pjanic bi trebao da igra.Lihtenstajn im je zabio gola

Lihtenstajn.Ovdje nemas sta reci, nego da ocekujem samo jos bolju gol razliku.

Litvanija.To je zadnja utakmica, oni jos uvijek imaju teoretski nade za dalje.Njih mnogi otpisuju.Oni ce se itekako boriti s Grcima.Igraju kod kuce.Cak ih i nerijesen rezultat ostavlja u nekim kalkulacijama.Bit ce tu sveg i svaceg.Naravno, s nama igraju zadnju utakmicu negdje u Oktobru, to je sad nevazno

I imas onda Slovake x2.Prilicna nezgodna ekipa

Odbrana im je slicna nasoj, iako imaju Skrtela veterana u Liverpoolu.Ne treba zanemariti ovu ekipu, jer realno, da su imali malo vise srece.Dosad bi imali najmanje 4 boda vise

Jos je rano da se bilo sta prica.Mi imamo jedan vazan test, a taj test se zove Latvija.Ipak, jel ljepse igrati s Latvijom? Ili sa Francuskom ili Portugalom, ili tamo nekom mozda Svedskom?Mi smo vec igrali baraza 2 puta, i zna se kako je to zavrsilo.Zar ne?

Pozitivno je da smo se Grka rijesili.I da ne trebamo sad gledati, hocemo li zadnju s Grcima morati igrati na sve ili nista.I, jos jedna pozitivna stvar je da smo prvi, i ne samo sto smo prvi, nego i imamo pravo na jedan kiks.Na dva nemamo, ali na jedan imamo

Negativno je da Slovaci igraju s Lihtenstajnom u Junu.Tako da ce doci dosta nabrijani u Zenici.Kao i negativna cinjenica je da Grcka ima laksi raspored od nas.I da igraju s Lihtenstajnom x2.I jos realno imaju jedan tezak mec s Slovacima,ali opet kod kuce,gdje rijetko gube, a sumnjam da ce Slovaci nesto moci

Vazno je da pripreme za utakmicu s Latvijom, krenu negdje oko 26-30 Maja, znaci da bude i do 10 dana priprema.Da se ozbiljno sve shvati.I ne smijemo sad bas gubiti glavu, dici ce a da spustanje bude gore

Baraza i priprema se ostavite.

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 24 apr 2013 08:27

e-din je napisao/la:@ljiljan: nisam siguran u to da bi mi bili nosiocu u barazu.
edine ovo je projekcija do kraja ovih kvalifikacija, naglasak na PROJEKCIJA

1 1 Spain 35507
2 2 Germany 33825
3 3 Netherlands 31781
4 4 Italy 30463
5 5 England 28945
6 6 Russia 28806
7 7 Portugal 27691
8 8 Greece 27520
9 9 Croatia 27381
-------------------------------
10 10 Sweden 25988
11 11 Bosnia-Herzegovina 25195
12 12 Hungary 24681
13 13 Czech Republic 24194
14 14 Denmark 23919
15 15 Switzerland 23871
16 16 Republic of Ireland 23533
17 17 Norway 23421
18 18 Slovakia 22952

----------------------------------------------------------------------------------

mora stvarno biti ogromna devijacija od prosjecnih rezultata da bi bila neka dramaticna promjena (recimo da izgubimo sve utakmice do kraja)... i ovako ce otprilike izgledati zrijeb za kvalifikacije EP 2016, a zrijeb se odrzava sljedece godine 9 Marta. dakle u obzir ce se uzimati stanje od novembra 2013 godine.. tako je uvijek bilo do sada.

a evo sta ce se uzimati u obzir kod izvlacenja grupa za EP 2016
The coefficients for the EURO 2016 qualifying draw will take into account results from:

2010 World Cup (qualifiers and final tournament) - 20% of total weighting
EURO 2012 (qualifiers and final tournament) - 40% of total weighting
2014 World Cup (qualifiers) - 40% of total weighting
dakle mozes odmah izracunati bodove iz 2010 i 2012, a ostalo je 4-5 utakmica iz 2014, a ona tabela iznad je projekcija najvjerovatnijih rezultata tih preostalih 4-5 utakmica
Bog Bosna i Bošnjaci

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 24 apr 2013 09:42

ljiljane pricali smo o barazu! (mada jack kaze da se kanimo baraza, a upravu je sto se mene tice, moram da jos pojasnim jedno)

koju ce listu oni uzimati za baraz ja ne znam. niti sam mogao igdje naci. tu oni uvijek f***, tako da ne igra francuska protiv portugala ili slicno..

evo aktuelnih pozicija aktuelne fifine liste. ogromna je razlika napsram one od jula 2011. i mislim da ako bi aktuelnu listu uzeli imali bi dobre sanse

grupa b: bugarska (51), ceska (25), danska (20)
grupa c: austrija (999), svedska (24), irska (39)
grupa d: madjarska (33), rumunija (31), turska (44)
grupa e: island (999), albanija (48), norveska (30)
grupa f: portugal (5), izrael (58)
grupa g: bih (21) aBd nece :)
grupa h: crna gora (27), engleska (7)
grupa i: francuska (18), spanija (1)

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 24 apr 2013 11:00

e-din je napisao/la:ljiljane pricali smo o barazu! (mada jack kaze da se kanimo baraza, a upravu je sto se mene tice, moram da jos pojasnim jedno)

koju ce listu oni uzimati za baraz ja ne znam. niti sam mogao igdje naci. tu oni uvijek f***, tako da ne igra francuska protiv portugala ili slicno..

evo aktuelnih pozicija aktuelne fifine liste. ogromna je razlika napsram one od jula 2011. i mislim da ako bi aktuelnu listu uzeli imali bi dobre sanse

grupa b: bugarska (51), ceska (25), danska (20)
grupa c: austrija (999), svedska (24), irska (39)
grupa d: madjarska (33), rumunija (31), turska (44)
grupa e: island (999), albanija (48), norveska (30)
grupa f: portugal (5), izrael (58)
grupa g: bih (21) aBd nece :)
grupa h: crna gora (27), engleska (7)
grupa i: francuska (18), spanija (1)
ma najveci problem nama navijacima ce biti veliki trosak za brazil :D
Bog Bosna i Bošnjaci

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 24 apr 2013 13:15

aBd :D

ja sam sa zenom dogovorio dok se budemo kvalifikovali gledam letove i hotele za brazil ;)

Zaključano