Vlasi su vazda cinili vecinu raje i ne treba zaboraviti da su bas ti veliki bosnjaci Zulfikarpasic i Filipovic zajedno sa Milosevicem bili ugovorili stvaranje VELIKE Srbije dok je veliki musliman Alija taj njihov plan odbio i stvorio nezavisnu drzavu BiH.Elko je napisao/la:da smo umjesto VELIKOG muslimana Alije, imali VELIKOG Bošnjaka, koji je propagirao bošnjaštvo a ne muslimnstvo, mi ne bi danas ni raspravljali ni jadikovali da li će se većina raje izjasniti kao muslimani, kao Bošnjaci, kao bosanci ili šta već ne
Bosna popis 2013
Re: Popis stanovništva 2013
Elko urazumi se, mozes kritikovati Aliju, ali ne smijes vrijedjati. I islam ili kako ga ti nazivas muslimanstvo, ce uvijek biti ispred Bosnjastva. Samo shvati da je Bosnjastvo veoma ograniceno, kad se gleda utjecaj i sirenje, dok islam nema granica.
http://www.klix.ba/forum/testni-i-stvar ... 73490.html
Komedija jos traje tamo.Ko ce cekati jos par mjeseci do popisa

Komedija jos traje tamo.Ko ce cekati jos par mjeseci do popisa
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot
Ne postoji burek s sirom
Re: Probni popis u Bosni 2012
22.10.2012
Dane Čanković: "Bošnjaci, Islamska zajednica BiH i bošnjačka elita, oni pozivaju građane BiH da se na probnom popisu izjasne isključivo kao Bošnjaci, a ne slobodnom voljom i kao Bosanci, Muslimani ili čak Srbi-muhamedanci. Na ovaj način povećao bi se broj Bošnjaka, afirmirao bi se bošnjački narod, a paralelno se to radi u Srbiji i Crnoj Gori. Tako bi se došlo do krajnjeg cilja - stvaranja države Bošnjakije!"
http://poskok.info/wp/?p=22143
Dane i bosanski jezik:
Giroz2mWUkk
Dane Čanković: "Bošnjaci, Islamska zajednica BiH i bošnjačka elita, oni pozivaju građane BiH da se na probnom popisu izjasne isključivo kao Bošnjaci, a ne slobodnom voljom i kao Bosanci, Muslimani ili čak Srbi-muhamedanci. Na ovaj način povećao bi se broj Bošnjaka, afirmirao bi se bošnjački narod, a paralelno se to radi u Srbiji i Crnoj Gori. Tako bi se došlo do krajnjeg cilja - stvaranja države Bošnjakije!"
http://poskok.info/wp/?p=22143
Dane i bosanski jezik:
Giroz2mWUkk
Koji je to retard u pm.... stvarno zabludjen u vlasko-cobanskoj mitomanijiAbidaga je napisao/la:22.10.2012
Idiot ali nije bitan on vec to sto je ipak ogromna vecina naseg naroda koliko toliko nacionalno svjesna a Bosanci su nus produkt kvazi gradjanskih i multi-kulti PARTIJA
-
BosniaUser
- Član
Ma treba voditi aktivnu kampanju unutar Bosnjackom nacionalnog korpusa svakako...al ce se narod masovno izjasniti kao Bosnjak u to ne sumnjam,a najveci problem u omjeru biti Bosnjak il Bosanac ce praviti Sarajevo i Tuzla,zbog velikog broja mjesanih brakova..a mimo njih sigurno da ce se narod izjasnjavati kao Bosnjak,zbog same pomisli da bi sbri mogli vecina,a kamo li da se to ne daj Boze ostvari...
Uglavno broj muslimana(u vjerskom smislu)i onih kojima je Bosanski maternji jezik ce biti puno vise od Bosnjaka,iako ja se nadam Inshallah da ce Bosnjaci prebaciti 50%stanovnistva..

Uglavno broj muslimana(u vjerskom smislu)i onih kojima je Bosanski maternji jezik ce biti puno vise od Bosnjaka,iako ja se nadam Inshallah da ce Bosnjaci prebaciti 50%stanovnistva..
Tako je vatandzija,Sarajevo pravi najveci problem tu ali mislim da ne postoji nikakva mogucnost da Srbi budu vecina jer bi to znacilo da se preko 700 hiljada Bosanaca prijavi sto je ravno nemogucem...
nek do aprila pomre jos dosta tih bosanaca i mirna Bosna...
dosta su zla nanijeli...pocevsi od sratka pa nadalje..
dosta su zla nanijeli...pocevsi od sratka pa nadalje..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
-
eduardo
Džemat Gornji Čaklovići, naselje Vasići
Prvi Bajram u svojoj džamiji
Mjesna zajednica Simin Han prije rata je bila nacionalno izmješana. Šaroliku sliku sačinjavali su Srbi, Bošnjaci i manji broj Hrvata. Živjelo se dobro, sve do izbijanja agresije na BiH. Većina mještana srpske nacionalosti samovoljno je napustila ovaj prostor, a nakon etničkog čišćenja Podrinja u Simin Hanu su naseljeni prognanici sa područja opština Bijeljina, Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica...
Danas u novoformiranom džematu Gornji Čaklovići, naselje Vasići, živi nešto više od stotinu porodica, većinom prognanih Podrinjaca te nekoliko porodica povratnika srpske nacionalnosti. Kako nam je kazao Dževad Hasanović, predsjednik Džematskog odbora, prije četiri godine u džematu je bilo 60 djece koja su izrazila želju da pohađaju mektebsku nastavu, ali se najbliži vjerski objekat, džamija u Simin Hanu, nalazi predaleko, tačnije 5,5 kilometara od ovoga mjesta.
- Nakon što sam se obratio Medžlisu Islamske zajednice Tuzla i objasnio sa kakvim se problemima susrećemo u Vasićima, odlučio sam da uvakufim svoju kuću i dadnem na korištenje djeci za mektebsku nastavu. Prije svega, želim da se zahvalim Amir ef.Kariću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, koji nam je izašao u susret, dosta nam pomogao i odredio efendiju, koji subotom i nedjeljom dolazi u Vasiće i podučava djecu, ispričao je za Tuzlarije Hasanović.
Obzirom na vjerske potrebe stanovništva, 2009. godine rodila se ideja za izgradnju džamije u Vasićima. Kupljen je plac od 2000 m2, a za samo dva mjeseca mještani su uspjeli da izgrade džamiju. Nadolazeći Kurban-bajram planiraju da klanjaju u novoj džamiji i to ih čini jako sretnima, rekli su nam.
- Prošle godine smo kupili plac za izgradnju džamije, a novac je dao dobar čovjek, vakif, čije ime ne želi da se spominje. Na inicijativu Izudina Rizvića, Mirzeta Mehmedovića, Mirsada Ajdanovića i mene, prvog dana Ramazana ove godine uslijedilo je početak izgradnje džamije u Vasićima. Džamija je izgrađena za svega dva mjeseca, unutrašnjost je kompletirana, završena je munara, a u završnoj fazi je i fasada na džamiji. Ako Bog da, do Kurban-bajrama, mi se nadamo da će svi radovi biti završeni, kaže Dževad Hasanović.
Sredstva za izgradnju džamije dobrovoljnim prilozima osigurali su mještani Vasića. Ukupna vrijednost radova je 175.000KM. Mještani Vasića kažu da na ovome neće stati, jer slijedi uređenje harema džamije. U tu svrhu pozivaju sve ljude dobre volje da dobrovoljnim prilozima pomognu da privedu svoj nijet do kraja.
http://imageshack.us/a/img268/6731/vasici2.jpg
http://imageshack.us/a/img600/9896/vasici4.jpg
http://imageshack.us/a/img267/6383/vasici5.jpg
http://imageshack.us/a/img443/7056/vasici1.jpg
http://imageshack.us/a/img96/1648/vasici3.jpg
Prvi Bajram u svojoj džamiji
Mjesna zajednica Simin Han prije rata je bila nacionalno izmješana. Šaroliku sliku sačinjavali su Srbi, Bošnjaci i manji broj Hrvata. Živjelo se dobro, sve do izbijanja agresije na BiH. Većina mještana srpske nacionalosti samovoljno je napustila ovaj prostor, a nakon etničkog čišćenja Podrinja u Simin Hanu su naseljeni prognanici sa područja opština Bijeljina, Zvornik, Bratunac, Srebrenica, Vlasenica...
Danas u novoformiranom džematu Gornji Čaklovići, naselje Vasići, živi nešto više od stotinu porodica, većinom prognanih Podrinjaca te nekoliko porodica povratnika srpske nacionalnosti. Kako nam je kazao Dževad Hasanović, predsjednik Džematskog odbora, prije četiri godine u džematu je bilo 60 djece koja su izrazila želju da pohađaju mektebsku nastavu, ali se najbliži vjerski objekat, džamija u Simin Hanu, nalazi predaleko, tačnije 5,5 kilometara od ovoga mjesta.
- Nakon što sam se obratio Medžlisu Islamske zajednice Tuzla i objasnio sa kakvim se problemima susrećemo u Vasićima, odlučio sam da uvakufim svoju kuću i dadnem na korištenje djeci za mektebsku nastavu. Prije svega, želim da se zahvalim Amir ef.Kariću, glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, koji nam je izašao u susret, dosta nam pomogao i odredio efendiju, koji subotom i nedjeljom dolazi u Vasiće i podučava djecu, ispričao je za Tuzlarije Hasanović.
Obzirom na vjerske potrebe stanovništva, 2009. godine rodila se ideja za izgradnju džamije u Vasićima. Kupljen je plac od 2000 m2, a za samo dva mjeseca mještani su uspjeli da izgrade džamiju. Nadolazeći Kurban-bajram planiraju da klanjaju u novoj džamiji i to ih čini jako sretnima, rekli su nam.
- Prošle godine smo kupili plac za izgradnju džamije, a novac je dao dobar čovjek, vakif, čije ime ne želi da se spominje. Na inicijativu Izudina Rizvića, Mirzeta Mehmedovića, Mirsada Ajdanovića i mene, prvog dana Ramazana ove godine uslijedilo je početak izgradnje džamije u Vasićima. Džamija je izgrađena za svega dva mjeseca, unutrašnjost je kompletirana, završena je munara, a u završnoj fazi je i fasada na džamiji. Ako Bog da, do Kurban-bajrama, mi se nadamo da će svi radovi biti završeni, kaže Dževad Hasanović.
Sredstva za izgradnju džamije dobrovoljnim prilozima osigurali su mještani Vasića. Ukupna vrijednost radova je 175.000KM. Mještani Vasića kažu da na ovome neće stati, jer slijedi uređenje harema džamije. U tu svrhu pozivaju sve ljude dobre volje da dobrovoljnim prilozima pomognu da privedu svoj nijet do kraja.
http://imageshack.us/a/img268/6731/vasici2.jpg
http://imageshack.us/a/img600/9896/vasici4.jpg
http://imageshack.us/a/img267/6383/vasici5.jpg
http://imageshack.us/a/img443/7056/vasici1.jpg
http://imageshack.us/a/img96/1648/vasici3.jpg
ok, ti se furaj na muslimanstvo, Aliju, vehabije, muhadžedine, talibane, arape....edin je napisao/la:Elko urazumi se, mozes kritikovati Aliju, ali ne smijes vrijedjati. I islam ili kako ga ti nazivas muslimanstvo, ce uvijek biti ispred Bosnjastva. Samo shvati da je Bosnjastvo veoma ograniceno, kad se gleda utjecaj i sirenje, dok islam nema granica.
ja ću na bošnjaštvo
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!
O cemu ti pricas, kakve vehabije, talibane, arape?
Smiri dozivljaje, i ne valjaj gluposti. I posebno ne prisivaj drugima ono sto nisu kazali. Pokusaj razumjeti smisao poruke, pa onda daj smislen odgovor ubuduce.
Ponavljam, vrijedjanje prvog predsjednika je zabranjeno. Ako nastavis ovako, istaknuti si favorit za ban. Kvota 1.05... Siguran sam da ce se velika vecina clanova foruma sloziti.
Smiri dozivljaje, i ne valjaj gluposti. I posebno ne prisivaj drugima ono sto nisu kazali. Pokusaj razumjeti smisao poruke, pa onda daj smislen odgovor ubuduce.
Do cega smo mi dosli da svaki ker na ulici, moze reci ovakvo smece, i proci nekaznjeno.jednostavno domino efekat rušenja republika je učinio svoje, kakav Alija i k....
Ponavljam, vrijedjanje prvog predsjednika je zabranjeno. Ako nastavis ovako, istaknuti si favorit za ban. Kvota 1.05... Siguran sam da ce se velika vecina clanova foruma sloziti.
o SDA efendija, izvini nisam te odma' prepozno,
da te boli vrijeđanje tvog idola
jebiga, žao mi je , meni ne znači ništa tvoj alija,
odnosno znači, jedan je od sukrivaca rata zato što nije pripremio Bošnjake za rat i zato što je odbio kantonizaciju po lisabonskom sporazumu, gdje su bošnjački kantoni trebali biti 44 %
htio valjda goluba na grani, a dobio vrapca
fildžan državu
upravo ti i takvi će biti prvi koji će se izjasniti kao MUSLIMANI, jer je vama bitnije da ste VELIKI muslimani, a bošnjaštvo je sporedna stvar,
s ovakvim tvojim reakcijama pitanje je da li si uopšte Bošnjak, da nisi kakav arap, koje je tvoj idol doveo
da te boli vrijeđanje tvog idola
jebiga, žao mi je , meni ne znači ništa tvoj alija,
odnosno znači, jedan je od sukrivaca rata zato što nije pripremio Bošnjake za rat i zato što je odbio kantonizaciju po lisabonskom sporazumu, gdje su bošnjački kantoni trebali biti 44 %
htio valjda goluba na grani, a dobio vrapca
upravo ti i takvi će biti prvi koji će se izjasniti kao MUSLIMANI, jer je vama bitnije da ste VELIKI muslimani, a bošnjaštvo je sporedna stvar,
s ovakvim tvojim reakcijama pitanje je da li si uopšte Bošnjak, da nisi kakav arap, koje je tvoj idol doveo
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!
Ti si tek dosao na forum. Ja sam tu malo duze. Da si bio ranije znao bi koliko je moje "postovanje" za SDA. Moze ti Noel Malcom reci:D.
Kritikovati mozes, ali pisati recenice tipa "kakv Alija i kurac" krajnje je bezobrazno i pokazuje nivo tvoje kucne kulture.
Psovanje i vrijedjanje je bilo strogo zabranjeno po pravilima starog foruma, a sluzeci se analogijom , tako je i na ovom. A posebno vrijedjanje istaknutih licnosti kao sto je prvi predsjednik ili institucije kao sto je Islamska zajednica u BiH.
Ja nisam moderator, niti admin tako da te ne mogu banovati. Ali ako nastavis sa vrijedjanjima i psovanjem, bit cu srdacan da te predlozim za ban;)
Uostalom takve kvalifikacije kao "efendija SDA" su totalno nepotrebne, smijesne i neosnovane. Tvoj mahalski stil razmisljanja, tipa "sta carsija kaze",i agresivnost koja te puca, su totalno nepotrebni, i ne da mi se dalje diskutovati sa tobom.
Kritikovati mozes, ali pisati recenice tipa "kakv Alija i kurac" krajnje je bezobrazno i pokazuje nivo tvoje kucne kulture.
Psovanje i vrijedjanje je bilo strogo zabranjeno po pravilima starog foruma, a sluzeci se analogijom , tako je i na ovom. A posebno vrijedjanje istaknutih licnosti kao sto je prvi predsjednik ili institucije kao sto je Islamska zajednica u BiH.
Ja nisam moderator, niti admin tako da te ne mogu banovati. Ali ako nastavis sa vrijedjanjima i psovanjem, bit cu srdacan da te predlozim za ban;)
Uostalom takve kvalifikacije kao "efendija SDA" su totalno nepotrebne, smijesne i neosnovane. Tvoj mahalski stil razmisljanja, tipa "sta carsija kaze",i agresivnost koja te puca, su totalno nepotrebni, i ne da mi se dalje diskutovati sa tobom.
ze tebe je očigledno bio idol, meni apsolutno ništa ne znači, kao što sam gore naveo, da ne ponavljam, jedan od sukrivaca za rat koji je sa plitkom pameću mislio do podne da neće biti rata, a od podne da za rat treba dvojeedin je napisao/la:A posebno vrijedjanje istaknutih licnosti kao sto je prvi predsjednik ili institucije kao sto je Islamska zajednica u BiH.
takvi po meni nisu zaslužili ni da se pomenu, ali eto svak ima svoje, ne nameći meni svoje mišljenje, nego zadrži za sebe jarane
naravno, ni si mi ni dorastaoedin je napisao/la: i ne da mi se dalje diskutovati sa tobom.
Sta sam docekao da Edin brani SDA
Smirite strasti,molim vas,ubrzo je nas veliki praznik pa se mirite a ne svadjajte,nije u duhu Islama...
Smirite strasti,molim vas,ubrzo je nas veliki praznik pa se mirite a ne svadjajte,nije u duhu Islama...
bolesnjastvo.ccccElko je napisao/la:jedan je od sukrivaca rata zato što nije pripremio Bošnjake za rat i zato što je odbio kantonizaciju
Slazem se, nisam ti dorastao, a posebno ne tvom izrazitom smislu za gramatiku;)naravno, ni si mi ni dorastao
Benja prijatelju, branim Aliju,a ne danasnju SDA:D Postoji razlika
edine mani se ovog Telke, Zlaja je njegov mentor i on je bio slucajni prolaznik.
Gospodine Telko na ovoj stranici nema niko pravo da vrijedja naseg rahmetli prijedsednika ni ove nase forumase. Svi su ovdje dobrodosli sa dobrom namjerom ali vrijedjati nase licnosti i omalozavati nas muslimane kao neke sektase ko sto su vehabije nema smisla.
Ako nastavis dalje sa takvim ponasanjem bit ces pocascen sa banom i to drugi po redu odmah posle bosnje.
Ako ti neodgovara ova stranica bujrum eno ti ona tvoja komunjarska stranica klix.ba jer znam da si doso sa te stranice ovdje.
Ako si doso sa tom namjerom da nas posvadjas i da uneses svadju medju nama,i vjeruj mi tu nemas ni trunku sanse jer smo tu jednog misljenja.
Mi se mozemo u nekim drugim temama se neslagati zato i raspravljamo ali kad je upitanju vjera, nase vodje kao npr. rahmetli Alija, nasa nacija i Bosna tu smo jedno isto ko kad se klanja u Dzematu farz.
I jos jednom molimte smiri se nije nama do svadje i baniranja.
Selam
Gospodine Telko na ovoj stranici nema niko pravo da vrijedja naseg rahmetli prijedsednika ni ove nase forumase. Svi su ovdje dobrodosli sa dobrom namjerom ali vrijedjati nase licnosti i omalozavati nas muslimane kao neke sektase ko sto su vehabije nema smisla.
Ako nastavis dalje sa takvim ponasanjem bit ces pocascen sa banom i to drugi po redu odmah posle bosnje.
Ako ti neodgovara ova stranica bujrum eno ti ona tvoja komunjarska stranica klix.ba jer znam da si doso sa te stranice ovdje.
Ako si doso sa tom namjerom da nas posvadjas i da uneses svadju medju nama,i vjeruj mi tu nemas ni trunku sanse jer smo tu jednog misljenja.
Mi se mozemo u nekim drugim temama se neslagati zato i raspravljamo ali kad je upitanju vjera, nase vodje kao npr. rahmetli Alija, nasa nacija i Bosna tu smo jedno isto ko kad se klanja u Dzematu farz.
I jos jednom molimte smiri se nije nama do svadje i baniranja.
Selam
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

A ja sa temperaturom u krevetu,nazalostedin je napisao/la:Slazem se, nisam ti dorastao, a posebno ne tvom izrazitom smislu za gramatiku;)naravno, ni si mi ni dorastao
Benja prijatelju, branim Aliju,a ne danasnju SDA:D Postoji razlikabtw Kako to da nisi na utakmici? Evo gledam i slusam sa balkona tvoje Horde dok navijaju:D