☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

BH-HZ
Član

Re: Lokalni izbori 2020

Post Postao/la BH-HZ » 22 nov 2020 13:53

Drina je napisao/la: 22 nov 2020 13:42
Jack je napisao/la: 20 nov 2020 20:36
Drina je napisao/la: 20 nov 2020 12:16 Mislim da su srbokatolici najvise pukli u Vitezu. Mislim da je to novo Jajce u najavi. Na sljedecim izborima cemo ih povaliti tu i tok dogadaja ce biti isti kao u Jajcu

Nasa prednost ce rasti od izbora do izbora
Za nas su oni doktori i inzinjeri jer po Visegradu i Srebrenici imas par stotina glasova postom.U Visegradu od 860 glasova postom.Bosnjaci ne cine ni 20% ovog broja.U opstinin Jajce imas 3000 glasova postom,cirka 2400 tinjak Hrvata,50 tak Srba i ostalo su Bosnjaci.Kako god da saberes oni nas siju postom na +1800.Sva sreca kazem da nisu registrovali jos 200 glasova postom extra u Gornjem Vakufu.Jer bi imali veliku sansu da uzmu izbore.Realno ako gledas registrovanje postom.Razbise nas na dijelove.A Bosnjaci jedino sto su registrovali nesto postom jace u Prijedoru i Mostaru.Ostale opstine nemaju Bosnjake.Rogatica 352 od tog Bosnjaci mala manjina.Podrinje njihovi glasovi dolaze postom.To je vec raspad sistema,

Jedino postom gdje imamo vecinu je Bugojno.Tu su se oni raspali i nece dobiti neke vece cifre
Ovo sam rekao na osnovu redovnih biraca. Vidis da smo vecina u Vitezu

https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/112/0/0

Oni ce naravno navaliti masu glasova preko poste ali ovo je isti scenario kao u Jajcu. Na pocetku smo bili na 50-50 nekoliko godina, onda preuzeli prednost i ona se samo uvecavala iz godine u godinu. U Jajcu im ne pomazu vise ni ti glasovi preko poste.

Tako ce biti i u Vitezu. Inace vidis da je 600-700 nasih glasova baceno jer su zavrsili ispod cenzusa
Puno su mi draži kad glasaju poštom pa nek pošalju i 5000 glasova nego da su fizički tu. :mrgreen:
Bosna Bosnjacima!

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 22 nov 2020 13:55

Drina je napisao/la: 22 nov 2020 13:44

Ako ne budu novi izbori, vijece moze da izvrsi opoziv nacelnika i da se raspisu novi izbori. Dodik je tako rusio ili pokusavao srusiti sve i jednog nacelnika gdje je mogao. Koliko se sjecam samo mu Rudom nije uspjelo
Ja mislim da se ide prvo na opciju da im se dadne sansa da sami pristanu na nove izbore znajuci da to oni nece htjeti jer onda se ima super izgovor: " dali smo im sansu da ispostuju volju vecine glasaca u Travniku, nismo htjeli da ide ovako ali moramo zbog demokratije " :D
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 22 nov 2020 14:03

BH-HZ je napisao/la: 22 nov 2020 11:41
Lilium Bosniacum je napisao/la: 22 nov 2020 11:33
BH-HZ je napisao/la: 22 nov 2020 11:02

Ti si vjerovatno iz plejade Dininih botova sa facebooka i Klixa Ramiza Turulje i sličnih muflona. Sad ste se i ovdje ubacili da širite bratstvo-jedinstvo sa Našom Strankom i SDP-om. Ja sam na ovom forumu aktivan 11 godina, a politički aktivan nikad nisam bio.
A nije ti niposto cudno sto smo svi ovdje koje nazivas botovima registrovani na forumu od daleko prije nego sto NiP uopste postoji?
Naravno da nije. Bili ste u SDA kao između ostalog i čitav NiP. I vi poslije 20 godina kao i oni shvatili da je vrijeme korupciji stati u kraj i da je bratimljenje se sa SDP-om i NS-om ključno za opstanak BiH i Bošnjaka.
To vazi samo u Sarajevu :joojj: Za opstanak Bosnjaka u N.Travniku, Jajcu ili borbi protiv ratnog zlocinca u V.Kladusi nisu dobri, tu vaze drugi kriteriji :vomit:

npr :
Jasmin Hušić je nezavisni kandidat za načelnika Općine Velika Kladuša kojeg je podržalo sedam stranaka.SDA, DNZ – Krajiška stranka, SDP, A-SDA, KSPP, Naša stranka, DF zauzele stav da podrže jednog kandidata za općinskog načelnika i na taj način ponude adekvatan odgovor na sve te velikokladuške nedaće.
Konakovic je podrzao ovog Adema, bas dovoljno da pomogne ratnom zlocincu da pobijedi :vomit:

ABDIĆ FIKRET - LABURISTIČKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE LABURISTI BIH 6.729 44,27 %
HUŠIĆ JASMIN - NEZAVISNI KANDIDAT 6.391 42,05 %
PAJAZETOVIĆ ADEM - NEZAVISNI KANDIDAT 943 6,20 %
Zadnja izmjena: Mehmed beg Catic, dana/u 22 nov 2020 14:08, ukupno mijenjano 2 puta.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 22 nov 2020 14:04

Drina je napisao/la: 22 nov 2020 13:42
Jack je napisao/la: 20 nov 2020 20:36
Drina je napisao/la: 20 nov 2020 12:16 Mislim da su srbokatolici najvise pukli u Vitezu. Mislim da je to novo Jajce u najavi. Na sljedecim izborima cemo ih povaliti tu i tok dogadaja ce biti isti kao u Jajcu

Nasa prednost ce rasti od izbora do izbora
Za nas su oni doktori i inzinjeri jer po Visegradu i Srebrenici imas par stotina glasova postom.U Visegradu od 860 glasova postom.Bosnjaci ne cine ni 20% ovog broja.U opstinin Jajce imas 3000 glasova postom,cirka 2400 tinjak Hrvata,50 tak Srba i ostalo su Bosnjaci.Kako god da saberes oni nas siju postom na +1800.Sva sreca kazem da nisu registrovali jos 200 glasova postom extra u Gornjem Vakufu.Jer bi imali veliku sansu da uzmu izbore.Realno ako gledas registrovanje postom.Razbise nas na dijelove.A Bosnjaci jedino sto su registrovali nesto postom jace u Prijedoru i Mostaru.Ostale opstine nemaju Bosnjake.Rogatica 352 od tog Bosnjaci mala manjina.Podrinje njihovi glasovi dolaze postom.To je vec raspad sistema,

Jedino postom gdje imamo vecinu je Bugojno.Tu su se oni raspali i nece dobiti neke vece cifre
Ovo sam rekao na osnovu redovnih biraca. Vidis da smo vecina u Vitezu

https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/112/0/0

Oni ce naravno navaliti masu glasova preko poste ali ovo je isti scenario kao u Jajcu. Na pocetku smo bili na 50-50 nekoliko godina, onda preuzeli prednost i ona se samo uvecavala iz godine u godinu. U Jajcu im ne pomazu vise ni ti glasovi preko poste.

Tako ce biti i u Vitezu. Inace vidis da je 600-700 nasih glasova baceno jer su zavrsili ispod cenzusa
Slazem se uglavnom s tobom.
Ali te opet pitam otkud onda razlika 300 glasova za nacelnika u korist HDZ-a.
Zato ti opet ponavljam da NS ostavis po strani. S njima se nikad ne zna. 7 od 10 njihovih kandidata u Vitezu nisu Bosnjaci a i ova 3 ne znam kako se izjasnjavaju.

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 22 nov 2020 14:08

Uzmimo da je poneki Hrvat glasao za NS i SDP, ali generalno balije koje glasaju za te dvije stranke će prije prekrižiti listić nego ga dati SDA kandidatu pa i pod cijenu da HDZ pobijedi. Tako je i bilo.
Bosna Bosnjacima!

BosniaFirst
Član

Post Postao/la BosniaFirst » 22 nov 2020 14:10

sema je napisao/la: 22 nov 2020 11:53
Prolaznik je napisao/la: 22 nov 2020 10:52 Haris Kaniža za Centralnu: Izbore u Travniku treba ponoviti, a vijeće treba da radi u interesu građana

Kandidat za nacelnika Travnika NiP

https://centralna.ba/haris-kaniza-za-ce ... su-gradana

Prema informacijama i mišljenjima koje dolaze iz Centralne izborne komisije izbori za načelnika u Travniku vjerovatno neće biti ponovljeni.
Rezultati i mandati za Općinsko vijeće Travnik su poznati.
Shodno tome, pozivam sve probosanske političke stranke i kandidate da se zajedno okupimo i formiramo većinu u općinskom vijeću koja će raditi na dobrobiti i razvoju naše općine i svih naroda i građana koji u njoj žive.
Vrijeme je da se prestane sa nacionalnim retorikama i podjelama i da se fokusiramo na život čovjeka i njegove svakodnevne potrebe.

Nakon ove objave Kaniža je za naš portal izjavio:

“Moj fejsbuk status je nastao kao rezultat praćenja izjava članova Centralne izborne komisije u medijima, ali i kao rezultat nedorečenosti Izbornog zakona.
Ipak, smatram, bez obzira na navedeno, da bi se izbori za načelnika trebali ponoviti i da bi to bilo politički mudro i moralno.
Da sam drugoplasirani ne bi prihvatio mandat jer to nije bila izborna volja građana.
Od novog saziva općinskog vijeća očekujem da bude mnogo bolji od ranijeg, kao i da rade u interesu i za dobrobit svih građana i naroda, sa fokusom na čovjeka i njegove svakodnevne potrebe.
Mislim da je došlo vrijeme da se prestane sa nacionalnim retorikama i podjelama”  izjavio je gdin Kaniža za portal Centralna.ba
Pa to je kriminalno ako ne budu ponovo izbori 😬
Ako ne budu novi izbori, vijece moze da izvrsi opoziv nacelnika i da se raspisu novi izbori. Dodik je tako rusio ili pokusavao srusiti sve i jednog nacelnika gdje je mogao. Koliko se sjecam samo mu Rudom nije uspjelo
To HDZ i želi, čak je i njihov ministar u SBK Bojan Domić to predložio, kao u smislu, nije smak svijeta, ako vam se ne bude sviđao nelegalni HDZ načelnik može se referendum o novim izborima održati.(gdje mora biti min. 50 posto izlaznost da bi se zatražili novi izbori)

Međutim, ako vam to malo čudno zvuči od HDZ-ovaca, samo bih vas podsjetio da oko 30 posto ljudi koji imaju pravo glasa na tom referendumu u općini Travnik(na papiru) su Hrvati. Hipotetički, može se desiti da HDZ centrala naredi njima da bojkotuju taj referendum, tako da u principu 80 posto preostalih glasača, tj. Bošnjaka treba izaći na taj referendum da bi izlaznost bila preko 50 posto i referendum bio važeći, što vjerovatno i namjeravaju.
Inače naša izlaznost na izborima u Travniku je bila oko 55-65 posto i nisam baš siguran da bi mogli izvući preko 50 posto izlaznosti na referendumu.

Nije to toliko jednostavno koliko izgleda, inače se ni HDZ ne bi toliko ni borio da svog kandidata postave za načelnika ako se jednostavno većinom u vijeću da smijeniti.

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 22 nov 2020 14:12

BH-HZ je napisao/la: 22 nov 2020 14:08 Uzmimo da je poneki Hrvat glasao za NS i SDP, ali generalno balije koje glasaju za te dvije stranke će prije prekrižiti listić nego ga dati SDA kandidatu pa i pod cijenu da HDZ pobijedi. Tako je i bilo.
Upravo tako. Npr u Jajcu je sdp poslije proslih lokalnih izbora sdp stao na stranu uzp-ovaca kada su ovi ucjenjivali OV i trazili izmedju ostalog da vode sektor turizma, koji je sve znacajniji u toj opstini. Uz pomoc sdp-a uzp-ovci su to i dobili i preko toga forsiraju projekte koji idu njima na ruku, ekonomski i politicki.

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 22 nov 2020 14:26

BosniaFirst je napisao/la: 22 nov 2020 13:35 Preporučujem da @Jack banuje ovakvo botovanje NiP munafika koji su i započeli sa skretanjem sa teme i napadom na ostale forumaše različitog mišljenja da smo SDA botovi, neprijatelji Islama, da smo previše glupi da shvatimo Adžijin veliki plan u saradnji s Abdićevcima, HDZ-om i razjedinjavanjem pro-bosanskih koalicija u ključnim općinama poput Novog Travnika, Jajca, Mostara...

U suprotnom ove ide u nedogled i ovaj forum počinje ličiti na Klix komentare u vezi političkih dešavanja.
Kao prvo, ružno je zvati forumaše munaficima jer to nisu i kao drugo, nisu neprijatelji pa da se traži ban za njih. Jednu stvar trebaš imati na umu, kao i svi ostali ovdje na forumu, mi smo svi jedan džemat pa stoga pazite na svoj riječnik. Ne moramo se slagati u svemu ali poštujte sagovornika, ako se ne slažete sa njim onda argumentovano ukazujte da griješi ili makar poštujte njegov stav.

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 22 nov 2020 14:31

bilbo je napisao/la: 22 nov 2020 14:26
BosniaFirst je napisao/la: 22 nov 2020 13:35 Preporučujem da @Jack banuje ovakvo botovanje NiP munafika koji su i započeli sa skretanjem sa teme i napadom na ostale forumaše različitog mišljenja da smo SDA botovi, neprijatelji Islama, da smo previše glupi da shvatimo Adžijin veliki plan u saradnji s Abdićevcima, HDZ-om i razjedinjavanjem pro-bosanskih koalicija u ključnim općinama poput Novog Travnika, Jajca, Mostara...

U suprotnom ove ide u nedogled i ovaj forum počinje ličiti na Klix komentare u vezi političkih dešavanja.
Kao prvo, ružno je zvati forumaše munaficima jer to nisu i kao drugo, nisu neprijatelji pa da se traži ban za njih. Jednu stvar trebaš imati na umu, kao i svi ostali ovdje na forumu, mi smo svi jedan džemat pa stoga pazite na svoj riječnik. Ne moramo se slagati u svemu ali poštujte sagovornika, ako se ne slažete sa njim onda argumentovano ukazujte da griješi ili makar poštujte njegov stav.
Jedna stvar, ne ponašaju se oni ništa kulturnije i bahatije od predsjednika stranke im. To je njegova kultura dijaloga inkorporirana u samo članstvo. Tako ih se dresira. Fakat sam sve resurse i u javnom životu iscrpio kada je u pitanju komunikacija s njima tako da mi ne pada na pamet glumiti njihovog džematliju. Ponavljanje laži, odvođenje ljudi u zabludu, selektivno napadanje, zamajavanje, spinovanje, vrijeđanje je dio njihove kulture i političkog programa pa ćemo oko za oko, zub za zub.
Bosna Bosnjacima!

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 22 nov 2020 14:32

BosniaFirst je napisao/la: 22 nov 2020 14:10
sema je napisao/la: 22 nov 2020 11:53

Pa to je kriminalno ako ne budu ponovo izbori 😬
To HDZ i želi, čak je i njihov ministar u SBK Bojan Domić to predložio, kao u smislu, nije smak svijeta, ako vam se ne bude sviđao nelegalni HDZ načelnik može se referendum o novim izborima održati.(gdje mora biti min. 50 posto izlaznost da bi se zatražili novi izbori)

Međutim, ako vam to malo čudno zvuči od HDZ-ovaca, samo bih vas podsjetio da oko 30 posto ljudi koji imaju pravo glasa na tom referendumu u općini Travnik(na papiru) su Hrvati. Hipotetički, može se desiti da HDZ centrala naredi njima da bojkotuju taj referendum, tako da u principu 80 posto preostalih glasača, tj. Bošnjaka treba izaći na taj referendum da bi izlaznost bila preko 50 posto i referendum bio važeći, što vjerovatno i namjeravaju.
Inače naša izlaznost na izborima u Travniku je bila oko 55-65 posto i nisam baš siguran da bi mogli izvući preko 50 posto izlaznosti na referendumu.

Nije to toliko jednostavno koliko izgleda, inače se ni HDZ ne bi toliko ni borio da svog kandidata postave za načelnika ako se jednostavno većinom u vijeću da smijeniti.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... vr89PeCQF-

50% od IZASLIH biraca. Ja nigdje nisam vidio da treba izlaznost biti 50%

BosniaFirst
Član

Post Postao/la BosniaFirst » 22 nov 2020 14:44

Prolaznik je napisao/la: 22 nov 2020 14:32

Ja sam onda dobio pogrešnu informaciju, ali u svakom slučaju, ova procedura oko opoziva načelnika i organizovanja prijevremenih izbora izgleda dugo. HDZ će opet u tom slučaju imati svog načelnika bar 10tak dana, ako ne i mjesec.

Još jedna stvar što mi je zapala za oko je "valjani razlog" za smjenu načelnika i šta se pod tim podrazumijeva i ko odlučuje šta je dovoljno dobro obrazloženje za smjenu načelnika? Ministarstvo pravde u SBK je u rukama HDZ-a, samo da podsjetim.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 nov 2020 03:16

Vijece se ne pita tako,nego se izbori ponavljaju.Sad ako neke stranke tipa Sda pristanu na ustaske zelje i snove.Onda nek se ne cude sto su izabrani u Sarajevskom Pasaluku ili tamo negdje.Oni su im i dali fakticki vlast u Srednjoj Bosni sto je dokazana cinjenica

Drzite se teme bez optuzivanja,samo vijesti,poneki komentar za opstinu je ok.Samo dok se pocne s optuzivanjem.Onda realno da sam htio.Uclanio bih se na forum Kliksa.I poceo tamo da pisem,kao sto i ne radim za razliku od nekih

Iduci put cu trajno zakljucati ovu temu ako nastavite s podmetavanjem,optuzivanjem..itd
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 23 nov 2020 03:22

Jack je napisao/la: 23 nov 2020 03:16 Vijece se ne pita tako,nego se izbori ponavljaju.Sad ako neke stranke tipa Sda pristanu na ustaske zelje i snove.Onda nek se ne cude sto su izabrani u Sarajevskom Pasaluku ili tamo negdje.Oni su im i dali fakticki vlast u Srednjoj Bosni sto je dokazana cinjenica

Drzite se teme bez optuzivanja,samo vijesti,poneki komentar za opstinu je ok.Samo dok se pocne s optuzivanjem.Onda realno da sam htio.Uclanio bih se na forum Kliksa.I poceo tamo da pisem,kao sto i ne radim za razliku od nekih

Iduci put cu trajno zakljucati ovu temu ako nastavite s podmetavanjem,optuzivanjem..itd
Ispuni im želju pa trajno zaključaj, to im je i cilj. Šalju ih po zadatku na forume da determinišu bilo kakvo negativno spominjanje NiP-a. Ne bi me čudilo da su ovo isti oni likovi sa Klix foruma, a ti kako hoćeš.
Bosna Bosnjacima!

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 23 nov 2020 04:04

BosniaFirst je napisao/la: 22 nov 2020 14:44

Ja sam onda dobio pogrešnu informaciju, ali u svakom slučaju, ova procedura oko opoziva načelnika i organizovanja prijevremenih izbora izgleda dugo. HDZ će opet u tom slučaju imati svog načelnika bar 10tak dana, ako ne i mjesec.

Još jedna stvar što mi je zapala za oko je "valjani razlog" za smjenu načelnika i šta se pod tim podrazumijeva i ko odlučuje šta je dovoljno dobro obrazloženje za smjenu načelnika? Ministarstvo pravde u SBK je u rukama HDZ-a, samo da podsjetim.
Ma i dva mjeseca da traje nema veze , samo da ga skinu. I ako nista onda zbog psiholoskog uticaja, da se pokaze uzp-ovcima ciji je Travnik i srednja Bosna, kako je jednom jedan rekao " the days of ustasas is over " :D

a za razlog , neka samo kopiraju kako je to dodik radio , sigurno je i on imao kreativne izgovore :lol:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 23 nov 2020 04:14

Ako cemo iskreno jedini novitet je ova stranka PZP od ovog Hadzikadica. Ima drugaciji koncept i pristup stvarima. Ovo ostalo su samo abortusi koji traze svoj nacin da uzmu dio kolaca.

Tipa ovaj

https://faktor.ba/vijest/mirsad-pindzo- ... ent/105193

Opet kazem. Najbolje sto bi se moglo uraditi je to da stranka bude i vlasnik mandata. Ako je neko postao vijecnik , poslanik s liste odredene stranke onda ne moze istupati ili se prelijevati u neku drugu stranku ili biti "nezavisan" tokom tog mandata. To bi ubilo ove preletace i cinila vlade stabilnijim.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Dexter
Član

Post Postao/la Dexter » 23 nov 2020 05:27

BH-HZ je napisao/la: 23 nov 2020 03:22
Jack je napisao/la: 23 nov 2020 03:16 Vijece se ne pita tako,nego se izbori ponavljaju.Sad ako neke stranke tipa Sda pristanu na ustaske zelje i snove.Onda nek se ne cude sto su izabrani u Sarajevskom Pasaluku ili tamo negdje.Oni su im i dali fakticki vlast u Srednjoj Bosni sto je dokazana cinjenica

Ispuni im želju pa trajno zaključaj, to im je i cilj. Šalju ih po zadatku na forume da determinišu bilo kakvo negativno spominjanje NiP-a. Ne bi me čudilo da su ovo isti oni likovi sa Klix foruma, a ti kako hoćeš.
Opet skreces s teme. Jel mozes prestat s prozivkama i optuzivanjem? Meni je licno NiP isto sto i SDA, isti kvazi muslimani koji koriste vjeru da stignu do vlasti. Nikakvog programa, nista. Sve se svodi na zastrasivanje naroda.
Ako te vec zanima jedina politicka stranka za koju cu mozda glasat na sljedecim izborima je Platforma za Progres. Tako da nemoj mene vise trpat medju te vase hu ha stranke.
A zasto sam ikad reagovao na tvoj post je sto napadas na bosnjaka i govoris da ti nije brat samo zato sto ima drugacije misljenje. Po meni je to doktrina Abdicevaca i toga se moramo paziti, razmisli malo sta pises. Ovo ti je prijateljski savjet, i nadam se moj zadnji post na ovoj temi.
Ima Bosne, beglerbeže i Bošnjaka u njoj! Bili su prije vas i ako Bog da, biti će i poslije vas!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 nov 2020 06:23

Licno prije bih sebi odsjekao ruku nego glasao za Sda.Ta smijesna polukriminalna grupacija koji su nazovi Bosnjaci nema nijedan jaci nacionalni element.Ali nazalost birajuci izmedju Sda i Sdp.Nemas izbora nekog.To je smijesno koliko me optuzuju da sam Sda jurisnik.Pa ja za sav TOPS Velike Kladuse ne bih glasao za tu stranku.Ili ova narod i pravda.Lik mlati sestru koja je 90% invalid i onda se neki bucaju u grudi.A neki u nesto drugo.Kako je to stranka Naroda i Pravde ili sta li vec.Kakve koristi imas od medjusobnog optuzivanja,kad tebi prva i glavna recenica je Sda/Narod i Pravda ili sta drugo.I ne zanimaju te cinjenice,ne zanima te realnost,ne zanima te katastrofa u Srebrenici.Fakat

I svaki post koji bude imao prepiranje obrisat cu.Ako zelite takvu raspravu.Ima na kiksu jaca i bolja rasprava politicka oko tog.Ne vjerujem da ce vam zabraniti da kazete sta hocete jer njih samo pare zanimaju tako.Necete imati problem da vam poruka ne ostane tamo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 nov 2020 06:28

Ma i dva mjeseca da traje nema veze , samo da ga skinu. I ako nista onda zbog psiholoskog uticaja, da se pokaze uzp-ovcima ciji je Travnik i srednja Bosna, kako je jednom jedan rekao " the days of ustasas is over " :D
To je glupost.Pa u Djelilovcu imas 3 puta vise biraca nego sto ih ima dole.Pa broj katolika vjernika po crkvi je 7500 tinjak.Glasalo je redovnih 7000+.Nemoguce u pravom zivotu da imas ovoliko ''redovnih'' biraca.Nemoguce.Ali,gledaj.Sve je to aminovala Babo zna stranka.Likovi su namjestili ovakve ustashe prije 2 godine.Imao si fakat cinjenicu da mozes izabrati vlast bez ustasha.I oni su ih ubacili tamo.Nije da nisi imao sansu.

To ti realno govori koliko je njima jos uvijek itekako stalo za Travnik.Bugojno su otpisali,tamo smo i vecina biraca postom.A u Travniku oni vecina.A da ne pricam redovni biraci koji su fakat nesto cudno.Jer njih toliko u Travniku nema

2 mjeseca je totalni poraz i sramota da imas takvo sta.Niti 24 sata ne bi trebalo.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 nov 2020 06:42

U Srebrenici opet lazu ove polupismene do nepismene seljacine kako kad dodju glasovi postom.Onda ima Tabakovic sansu.Nema nikakvu jer imas fin broj Srba koji ce glasati postom.Tako sve je poznato u Srebrenici da ce cetnik biti nacelnik opstine.S tim da ces se ti cesati iz Sarajeva i dovlaciti raznorazne budale na televiziji.I tako svake 4 godine ces spomenuti Srebrenicu.Realno nisam ni mislio da cemo uzeti Srebrenicu jer sam imao biracki spisak redovni i ovo je nemoguce bilo spasiti.

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 23 nov 2020 08:18

BosniaFirst je napisao/la: 22 nov 2020 14:44

Nema tu neke velike filozofije.
Gore je kopiran zakon, clan 6 govori o smjeni nacelnika i to je to. Jedino ako sta nije promjenjeno u medjuvremenu.
Ovde je jedini problem obezbjediti vecinu u OV. Pored SDA zahtjev bi morali podrzati i neke druge stranke.
Oba HDZ imaju oko 30%
SDA oko 40%
NiP 10%
SDP 7%
NBL-LDS 3%
Ostali su ispod izbornog praga.

Odgovorite