☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

Elma
Član

Re: Lokalni izbori 2020

Post Postao/la Elma » 21 nov 2020 07:43

Destiny je napisao/la: 20 nov 2020 21:05
Lilium Bosniacum je napisao/la: 20 nov 2020 13:55 Dobro raja, prestajem. Pobijedili ste, u pravu ste, treba nam nesto poput Srbije ili Kine ili S. Koreje, jedinstvena stranka sa 96+% glasova i jednog glavnog baju koji i vedri i oblaci. Svako ko pokusa radit mimo te stranke je izdajica i razjedinjava Bosnjake. SDA do kraja!

Molim Allaha da vama a i meni podari zdravlja, srece, oprosta a i uputu!

PS: "Ugrozenost" hrvata se odnosi na njihovu trenutnu poziciju kao faktor kome TEORETSKI "pripada" clan predsjednistva, tri ministra BiH, predsjednik FBiH, pola vlasti u FBiH i tri cijela i dvije polovice kantona. Oni nestaju iz Bosne, hvala Bogu, gube uticaj, ekonomsku moc, a i politicku. HVALA BOGU. Ugrozenost Hrvata nije nista negativno - dapace. Ne znam sta su ocekivali nakon dretelja, ahmica i heliodroma. I trebaju bit ugrozeni i treba ih ugrozavati dok se ne svedu na statisticku gresku.
Nije problem u većem broju stranaka u bošnjačkim mjestima. To je čak i dobro je je manji prostor za razne lopovluke. Osim ovih jugobalijskih stranaka, pogotovo u Sarajevu koje je centar u svakom smislu i odakle se te bolesne ideje i šire.
Možeš ti misliti i da je u Novom Travniku "potrebna demokratija" i da je u redu da NiP, pored zajedničkog kandidata 5 stranaka, kandiduje svog. Samo što Hrvati za razliku od Bošnjaka nisu politički nepismeni.

Za nas nije dobro ni da HDZ UZP umišlja da može pobijediti, a kamoli da pobjeđuje.
Onda dobiješ ovakva ustaška divljanja koja im oživljavaju nadu za "treći", za Izborni zakon i ostale diskriminirajuće i antidržavne ciljeve slika
Pa koliko ja vidjeh kandidat NiP je ubjedljivo vodio od svih bosnjaka u N.Travniku,sto to SDA nije podrzala tog kandidata onda? jel to zajednistvo samo ako je njihov kandidat izabran? pri tome Abdulazizu svaka cast u svakom smislu..niej dzaba dobio toliku podrsku :gut:

02961 DUJO STJEPAN - HDZ BIH, HDZ 1990 4.510 41,12
02317 RIZVIĆ ABDULAZIZ - NAROD I PRAVDA 3.708 33,81
02649 PALIĆ SAMIR - NEZAVISNI KANDIDAT 2.611 23,81
02600 AGOVIĆ AJLA - NEZAVISNI KANDIDAT 139 1,27

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 21 nov 2020 07:51

Elma je napisao/la: 21 nov 2020 07:43
Destiny je napisao/la: 20 nov 2020 21:05
Lilium Bosniacum je napisao/la: 20 nov 2020 13:55 Dobro raja, prestajem. Pobijedili ste, u pravu ste, treba nam nesto poput Srbije ili Kine ili S. Koreje, jedinstvena stranka sa 96+% glasova i jednog glavnog baju koji i vedri i oblaci. Svako ko pokusa radit mimo te stranke je izdajica i razjedinjava Bosnjake. SDA do kraja!

Molim Allaha da vama a i meni podari zdravlja, srece, oprosta a i uputu!

PS: "Ugrozenost" hrvata se odnosi na njihovu trenutnu poziciju kao faktor kome TEORETSKI "pripada" clan predsjednistva, tri ministra BiH, predsjednik FBiH, pola vlasti u FBiH i tri cijela i dvije polovice kantona. Oni nestaju iz Bosne, hvala Bogu, gube uticaj, ekonomsku moc, a i politicku. HVALA BOGU. Ugrozenost Hrvata nije nista negativno - dapace. Ne znam sta su ocekivali nakon dretelja, ahmica i heliodroma. I trebaju bit ugrozeni i treba ih ugrozavati dok se ne svedu na statisticku gresku.
Nije problem u većem broju stranaka u bošnjačkim mjestima. To je čak i dobro je je manji prostor za razne lopovluke. Osim ovih jugobalijskih stranaka, pogotovo u Sarajevu koje je centar u svakom smislu i odakle se te bolesne ideje i šire.
Možeš ti misliti i da je u Novom Travniku "potrebna demokratija" i da je u redu da NiP, pored zajedničkog kandidata 5 stranaka, kandiduje svog. Samo što Hrvati za razliku od Bošnjaka nisu politički nepismeni.

Za nas nije dobro ni da HDZ UZP umišlja da može pobijediti, a kamoli da pobjeđuje.
Onda dobiješ ovakva ustaška divljanja koja im oživljavaju nadu za "treći", za Izborni zakon i ostale diskriminirajuće i antidržavne ciljeve slika
Pa koliko ja vidjeh kandidat NiP je ubjedljivo vodio od svih bosnjaka u N.Travniku,sto to SDA nije podrzala tog kandidata onda? jel to zajednistvo samo ako je njihov kandidat izabran? pri tome Abdulazizu svaka cast u svakom smislu..niej dzaba dobio toliku podrsku :gut:

02961 DUJO STJEPAN - HDZ BIH, HDZ 1990 4.510 41,12
02317 RIZVIĆ ABDULAZIZ - NAROD I PRAVDA 3.708 33,81
02649 PALIĆ SAMIR - NEZAVISNI KANDIDAT 2.611 23,81
02600 AGOVIĆ AJLA - NEZAVISNI KANDIDAT 139 1,27
Da nisi upala kao padobranac vidjela bi da su za Samira Palica dale podrsku 5 razlicitih stranaka: SDP, SBB, SDA, SBIH i DF a da je poslije toga NiP odlucio da podrzi potpuno drugog. Tako da nije istina da je to bio kandidat SDA vec vecine stranaka u NT i nije istina da su oni razbili jedinistvo vec je to uradio Konakovic. I to nije jednom dokazano na ovom forumu i opet pokusavas da nametnes ociglednu laz :vomit:

I da je to bilo samo u NT pa covjek bi rekao "omaklo im se " ali to su isto uradili i u V.Kladusi gdje su ocigledno pomogli da ratni zlocinas pobijedi i to su isto pokusali ali im hvala Bogu nije uspjelo u Jajcu.

I evo na primjeru NT koliko je Konakovic govno , smeta mu da idu u koaliciju sa SDP i SBB i da podrze kandidata kojeg i ove stranke podrzavaju a te iste stranke su mu dobre u Sarajevu :joojj:
Zadnja izmjena: Mehmed beg Catic, dana/u 21 nov 2020 08:01, ukupno mijenjano 1 put.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 21 nov 2020 08:26

Ja ne znam sto se uopste raspravljate sa ovim NiP-HDZ-Abdicevi Laburisti-NS botovima. Nista konkretno ne pisu osim sto trolaju forum, spinuju cinjenice i lazu. Pozivaju se na islam, bratstvo i jedinstvo muslimana, dijele ajete i hadise a samo zapocinju nepotrebne rasprave i svadje.
Vas par momaka koji njima nesto pokusavate objasniti shvatite da oni to vec znaju, njih ne interesuje istina i cinjenice, samo provode postizbornu kampanju.
Ko su opste ovi likovi. Odjednom su se pojavili na forumu, nista konkretno nisu napisali, nijednu analizu, nijednu statistiku nisu postavili osim sto vrijedjaju,lazu i potvaraju.
100 puta ste im objasnili te cinjenice oko N. Travnika, Kladuse, Jajca, Visegrada sta im imare vise objasnjavat.
Jack je rekao da ce brisati komentare i nece dopustiti stranackim botovima da trolaju forum pa ga pozivam da to i uradi.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2020 10:36

Hvala lijepo ✌️✌️👌👻.S Tim u vidu bih vas zamolio Jos jednom a ne znam sto sam tako kulturan mozda sto su mi oba roditelja bili prosvjedni radnici da ne trolate temu don't trollen sie bitte da ne bude auf wiedersehen za neke ovdje a stvarno postujem mnoge vase postove I stavove ovdje
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 nov 2020 15:35

Mene zanima kako NiP nije ponudio svoje kandidate za načelnike u Stocu i Srebrenici ?
Tu su mogli dodatno oslabiti probosanske opcije. Ali ne bi me čudilo da se to desi sljedeće Lokalne izbore. :? :cekicglava:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 21 nov 2020 17:30

Čitam intervju sa bivšim predsjednikom OO SDP-a u Stocu Timurom Haračićem, izbačenog iz stranke od strane vrha SDP-a pred same izbore zato što je podržao koaliciju sa ostalim probosanskim strankama u Stocu. SDP u Stocu nije prešao cenzus i fali im samo 0.02 % glasova, glasovima dijaspore bi to mogli lako ostvariti, ali je problem što je prvi na listi neki Luka Raguž. Timur upozorava na njega i kaže da je ubačen od strane HDZ-a, a forsiran od strane vrha SDP-a. Bit će interesantno vidjeti kome će se prikloniti ako uđe u vijeće.
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2020 20:27

Svasta je moguce uraditi u naredne 4 godine.Po podatcima katolicke crkve u opstini Travnik zivi nesto vise od 7000 katolika.Imaju 58 prvacica sk 2020/2021 godine.Na izborima stranke Hrvatskog predznaka i to ''redovne'; su imale preko 7000 glasova.Ako nije stari Ivo i Jozo od 95 godina isao na biracko mjesto,ne racunajuci maloljetne.Ovo je susti apsurd birackog spiska.U nekim birackim mjestima Doboja vise je glasalo ljudi nego sto je na birackom spisku.Znaci imas 100% a glasalo 101%.Rekao sam prije da u 20 godina,citaj od 2000-2020 godine.Cik je rezervisao na stotine hiljada tzv Srba i Hrvata koji su na tom spisku ''redovni'' a ne zive tamo.U zadnjih 6 mjeseci.Nekih 3000-4000 je izbrisano s redovnog spiska,mnogi umrli,mnogi ne zive.A i ti izbrisani su nista.Najbolji primjer je Srebrenica koja i dalje ima 70% tzv Srba redovnih biraca.Nema nikakve veze s realnoscu u toj opstini

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2020 06:29

Prolaznik je napisao/la: 21 nov 2020 08:26 Ja ne znam sto se uopste raspravljate sa ovim NiP-HDZ-Abdicevi Laburisti-NS botovima. Nista konkretno ne pisu osim sto trolaju forum, spinuju cinjenice i lazu. Pozivaju se na islam, bratstvo i jedinstvo muslimana, dijele ajete i hadise a samo zapocinju nepotrebne rasprave i svadje.
Vas par momaka koji njima nesto pokusavate objasniti shvatite da oni to vec znaju, njih ne interesuje istina i cinjenice, samo provode postizbornu kampanju.
Ko su opste ovi likovi. Odjednom su se pojavili na forumu, nista konkretno nisu napisali, nijednu analizu, nijednu statistiku nisu postavili osim sto vrijedjaju,lazu i potvaraju.
100 puta ste im objasnili te cinjenice oko N. Travnika, Kladuse, Jajca, Visegrada sta im imare vise objasnjavat.
Jack je rekao da ce brisati komentare i nece dopustiti stranackim botovima da trolaju forum pa ga pozivam da to i uradi.
To sam i uradio.Hvala lijepo.Znate koji ste duze na forumu,da vam nisam brisao 99% postova.Ovo sam bas morao,jer jednostavno,previse,previse trolanja i svega ostalog.Ipak podsjeca me na onaj forum Kiksa,a ne bih rekao da je to.Iako mene toliko politika i ne zanima,kao neke druge.Ali dolazak nekih padobarana odjednom na ovaj forum,iako nisu tu bili godinama,ostavlja samo sumnju s moje strane.Sta se moze

Mozda je moglo i bolje.Mozda da je bilo pameti,ali dzaba.Odlucio sam da necu pisati na politici,jer optuzit ce me za svasta,da je ovaj forum,ovakav ili onakav.Samo cu citati,a vi pisite kako hoce,samo bez trolanja i spama

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 nov 2020 06:50

Jack mislis li da ovaj "naš" CIK ista bolje radi na tome da ocisti spisak?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2020 06:57

Mozda 5% su ocistili spisak.Ako i toliko

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 22 nov 2020 07:14

Znaci 5% vise od proslog CIKa, napreduju haha.

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 22 nov 2020 07:21

Šta bi na kraju u Brčkom? Kakvo je tamo stanje?

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 22 nov 2020 09:18

abu seid je napisao/la: 22 nov 2020 07:21 Šta bi na kraju u Brčkom? Kakvo je tamo stanje?
SDA, Stranka za BiH, SDP i nezavisni zastupnik Alija Denjagić su potpisali Sporazum u Brčko distriktu kojim potvrđuju zajedničko učešće i djelovanje u formiranju skupštinske većine.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-sdp ... /201122040

Po dosad prebrojanim glasovima:
SDA u Brčkom je dobila najviše glasova i ostvarila najbolji rezultat u 30 godina - 5.032 glasa, odnosno 15,68 posto. Nakon njih je SNSD-Demos sa 4.047 glasova i Socijalistička partija sa 3.758 glasova. SDA-ovi koalicioni partneri su osvojili po 1.415 glasova (Stranka za BiH) i 1.284 (SDP i NS).
Zadnja izmjena: Prolaznik, dana/u 22 nov 2020 09:34, ukupno mijenjano 1 put.

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 22 nov 2020 10:29

SDA i SDP potpisali koalicioni sporazum u Brčkom. Vrh SDP-a kaže da je to urađeno bez njihovog odobrenja, dakle, uskoro slijede izbacivanja dotičnih iz stranke.
Bosna Bosnjacima!

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 22 nov 2020 10:52

Haris Kaniža za Centralnu: Izbore u Travniku treba ponoviti, a vijeće treba da radi u interesu građana

Kandidat za nacelnika Travnika NiP

https://centralna.ba/haris-kaniza-za-ce ... su-gradana

Prema informacijama i mišljenjima koje dolaze iz Centralne izborne komisije izbori za načelnika u Travniku vjerovatno neće biti ponovljeni.
Rezultati i mandati za Općinsko vijeće Travnik su poznati.
Shodno tome, pozivam sve probosanske političke stranke i kandidate da se zajedno okupimo i formiramo većinu u općinskom vijeću koja će raditi na dobrobiti i razvoju naše općine i svih naroda i građana koji u njoj žive.
Vrijeme je da se prestane sa nacionalnim retorikama i podjelama i da se fokusiramo na život čovjeka i njegove svakodnevne potrebe.

Nakon ove objave Kaniža je za naš portal izjavio:

“Moj fejsbuk status je nastao kao rezultat praćenja izjava članova Centralne izborne komisije u medijima, ali i kao rezultat nedorečenosti Izbornog zakona.
Ipak, smatram, bez obzira na navedeno, da bi se izbori za načelnika trebali ponoviti i da bi to bilo politički mudro i moralno.
Da sam drugoplasirani ne bi prihvatio mandat jer to nije bila izborna volja građana.
Od novog saziva općinskog vijeća očekujem da bude mnogo bolji od ranijeg, kao i da rade u interesu i za dobrobit svih građana i naroda, sa fokusom na čovjeka i njegove svakodnevne potrebe.
Mislim da je došlo vrijeme da se prestane sa nacionalnim retorikama i podjelama”  izjavio je gdin Kaniža za portal Centralna.ba

sema
Član

Post Postao/la sema » 22 nov 2020 11:50

BH-HZ je napisao/la: 22 nov 2020 10:29 SDA i SDP potpisali koalicioni sporazum u Brčkom. Vrh SDP-a kaže da je to urađeno bez njihovog odobrenja, dakle, uskoro slijede izbacivanja dotičnih iz stranke.
Tamam predju u Socijaldemokrate kod Bijedica 🙂

sema
Član

Post Postao/la sema » 22 nov 2020 11:53

Prolaznik je napisao/la: 22 nov 2020 10:52 Haris Kaniža za Centralnu: Izbore u Travniku treba ponoviti, a vijeće treba da radi u interesu građana

Prema informacijama i mišljenjima koje dolaze iz Centralne izborne komisije izbori za načelnika u Travniku vjerovatno neće biti ponovljeni.
Shodno tome, pozivam sve probosanske političke stranke i kandidate da se zajedno okupimo i formiramo većinu u općinskom vijeću koja će raditi na dobrobiti i razvoju naše općine i svih naroda i građana koji u njoj žive.
Vrijeme je da se prestane sa nacionalnim retorikama i podjelama i da se fokusiramo na život čovjeka i njegove svakodnevne potrebe.

“Moj fejsbuk status je nastao kao rezultat praćenja izjava članova Centralne izborne komisije u medijima, ali i kao rezultat nedorečenosti Izbornog zakona.
Ipak, smatram, bez obzira na navedeno, da bi se izbori za načelnika trebali ponoviti i da bi to bilo politički mudro i moralno.
Da sam drugoplasirani ne bi prihvatio mandat jer to nije bila izborna volja građana.
Od novog saziva općinskog vijeća očekujem da bude mnogo bolji od ranijeg, kao i da rade u interesu i za dobrobit svih građana i naroda, sa fokusom na čovjeka i njegove svakodnevne potrebe.
Mislim da je došlo vrijeme da se prestane sa nacionalnim retorikama i podjelama”  izjavio je gdin Kaniža za portal Centralna.ba
Pa to je kriminalno ako ne budu ponovo izbori 😬

Prolaznik
Član

Post Postao/la Prolaznik » 22 nov 2020 12:49

sema je napisao/la: 22 nov 2020 11:50
BH-HZ je napisao/la: 22 nov 2020 10:29 SDA i SDP potpisali koalicioni sporazum u Brčkom. Vrh SDP-a kaže da je to urađeno bez njihovog odobrenja, dakle, uskoro slijede izbacivanja dotičnih iz stranke.
Tamam predju u Socijaldemokrate kod Bijedica 🙂
Taman. Vise glasova za Zeljka Komsica za opste izbore 2022 g.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 nov 2020 13:42

Jack je napisao/la: 20 nov 2020 20:36
Drina je napisao/la: 20 nov 2020 12:16 Mislim da su srbokatolici najvise pukli u Vitezu. Mislim da je to novo Jajce u najavi. Na sljedecim izborima cemo ih povaliti tu i tok dogadaja ce biti isti kao u Jajcu

Nasa prednost ce rasti od izbora do izbora
Za nas su oni doktori i inzinjeri jer po Visegradu i Srebrenici imas par stotina glasova postom.U Visegradu od 860 glasova postom.Bosnjaci ne cine ni 20% ovog broja.U opstinin Jajce imas 3000 glasova postom,cirka 2400 tinjak Hrvata,50 tak Srba i ostalo su Bosnjaci.Kako god da saberes oni nas siju postom na +1800.Sva sreca kazem da nisu registrovali jos 200 glasova postom extra u Gornjem Vakufu.Jer bi imali veliku sansu da uzmu izbore.Realno ako gledas registrovanje postom.Razbise nas na dijelove.A Bosnjaci jedino sto su registrovali nesto postom jace u Prijedoru i Mostaru.Ostale opstine nemaju Bosnjake.Rogatica 352 od tog Bosnjaci mala manjina.Podrinje njihovi glasovi dolaze postom.To je vec raspad sistema,

Jedino postom gdje imamo vecinu je Bugojno.Tu su se oni raspali i nece dobiti neke vece cifre
Ovo sam rekao na osnovu redovnih biraca. Vidis da smo vecina u Vitezu

https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... /9/112/0/0

Oni ce naravno navaliti masu glasova preko poste ali ovo je isti scenario kao u Jajcu. Na pocetku smo bili na 50-50 nekoliko godina, onda preuzeli prednost i ona se samo uvecavala iz godine u godinu. U Jajcu im ne pomazu vise ni ti glasovi preko poste.

Tako ce biti i u Vitezu. Inace vidis da je 600-700 nasih glasova baceno jer su zavrsili ispod cenzusa
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 nov 2020 13:44

sema je napisao/la: 22 nov 2020 11:53
Prolaznik je napisao/la: 22 nov 2020 10:52 Haris Kaniža za Centralnu: Izbore u Travniku treba ponoviti, a vijeće treba da radi u interesu građana

Pa to je kriminalno ako ne budu ponovo izbori 😬
Ako ne budu novi izbori, vijece moze da izvrsi opoziv nacelnika i da se raspisu novi izbori. Dodik je tako rusio ili pokusavao srusiti sve i jednog nacelnika gdje je mogao. Koliko se sjecam samo mu Rudom nije uspjelo
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite