Pa koliko ja vidjeh kandidat NiP je ubjedljivo vodio od svih bosnjaka u N.Travniku,sto to SDA nije podrzala tog kandidata onda? jel to zajednistvo samo ako je njihov kandidat izabran? pri tome Abdulazizu svaka cast u svakom smislu..niej dzaba dobio toliku podrskuDestiny je napisao/la: ↑20 nov 2020 21:05Nije problem u većem broju stranaka u bošnjačkim mjestima. To je čak i dobro je je manji prostor za razne lopovluke. Osim ovih jugobalijskih stranaka, pogotovo u Sarajevu koje je centar u svakom smislu i odakle se te bolesne ideje i šire.Lilium Bosniacum je napisao/la: ↑20 nov 2020 13:55 Dobro raja, prestajem. Pobijedili ste, u pravu ste, treba nam nesto poput Srbije ili Kine ili S. Koreje, jedinstvena stranka sa 96+% glasova i jednog glavnog baju koji i vedri i oblaci. Svako ko pokusa radit mimo te stranke je izdajica i razjedinjava Bosnjake. SDA do kraja!
Molim Allaha da vama a i meni podari zdravlja, srece, oprosta a i uputu!
PS: "Ugrozenost" hrvata se odnosi na njihovu trenutnu poziciju kao faktor kome TEORETSKI "pripada" clan predsjednistva, tri ministra BiH, predsjednik FBiH, pola vlasti u FBiH i tri cijela i dvije polovice kantona. Oni nestaju iz Bosne, hvala Bogu, gube uticaj, ekonomsku moc, a i politicku. HVALA BOGU. Ugrozenost Hrvata nije nista negativno - dapace. Ne znam sta su ocekivali nakon dretelja, ahmica i heliodroma. I trebaju bit ugrozeni i treba ih ugrozavati dok se ne svedu na statisticku gresku.
Možeš ti misliti i da je u Novom Travniku "potrebna demokratija" i da je u redu da NiP, pored zajedničkog kandidata 5 stranaka, kandiduje svog. Samo što Hrvati za razliku od Bošnjaka nisu politički nepismeni.
Za nas nije dobro ni da HDZ UZP umišlja da može pobijediti, a kamoli da pobjeđuje.
Onda dobiješ ovakva ustaška divljanja koja im oživljavaju nadu za "treći", za Izborni zakon i ostale diskriminirajuće i antidržavne ciljeve![]()
02961 DUJO STJEPAN - HDZ BIH, HDZ 1990 4.510 41,12
02317 RIZVIĆ ABDULAZIZ - NAROD I PRAVDA 3.708 33,81
02649 PALIĆ SAMIR - NEZAVISNI KANDIDAT 2.611 23,81
02600 AGOVIĆ AJLA - NEZAVISNI KANDIDAT 139 1,27