Alejkumu Selam brate,Sandzo el Bazari je napisao/la: ↑22 jun 2020 19:21 Selam alejkumu braćo.
Odavno nisam pisao na ovom forumu ali sam toliko razočaran političkom situacijom u Sandžaku, da se pitam da li moze gore?! Juce su završeni izbori na kojima ništa nismo dobili..
Mi bukvalno nemamo našu Bošnjački partiju za koju možeš da glasas. Sve se svodi na dobijanje podrške u Beogradu kako bi glumili vlast u ovo malo naših gradova. Kroz SDA Sandžaka odavno duva proalbanski lobi, Suljo je dementan, a ovaj lik sto ga spominjete u linku iznad je glavni proalbanski lobista. Muftija Zukorlic je izbacio Sandžak i Bošnjake iz partije, sad se njegova partija zove Stranka Pravde i Pomirenja.. Na jeziku veliki Bosnjak u praksi sve veća Beogradska sluga.. SDP odavno odustala od ideja Sandžaka..
Nakon 30 god Sda nije u Tutinu osvojila apsolutnu većinu, negde su na 45%.
Na lokalu sve tri opcije moraju u koaliciju, ko će s kim dosta zavisi od direktive iz Beograda.
Stanovništvo je dosta iseljeno.. Sve veći je uticaj Turske ovde.. U Pesterskim selima dolaze albanski lobisti da vrbuju Bošnjake da se vrate albanskim korenima.
U glavama naših političara Prijepolje, Nova Varoš i Priboj sve više nisu Sandžak..
Prva stvar što želim da ti kažem jeste - Allah neće promjeniti situaciju niti jednog naroda dok on sam sebe ne promjeni. Zato mjenjaj sebe i ljude oko sebe. Jedno po jedno.
Prvo, pristupi organizacijama koje nisu stranačke ali jesu patriotske i Bošnjačke. Jedna od njih je i Kongres Bošnjaka Svijeta (što ne treba miksati sa Svjetskim Bošnjačkim Kongresom kojeg je Zukorlić otvorio godinu dana nakon KBSa samo da stvori pometnju među narodom). Drugo, raditi da takvom organizacijom na jačanju Bošnjaka - odvojeno od stranačke politike.
Istina je da smo mi Bošnjaci iz BiH krivi za vašu situaciju više od vas ali ne treba čekat nikoga. St ar u svoje ruke.
I treće, dođi češće. Piši češće. I zovi još Sandžaklija ovamo češće.
Selam.