☑ Pravila foruma i savjeti

Živorođeni svijeta

Jack
Administrator

Re: Živorođeni svijeta

Post Postao/la Jack » 15 feb 2020 15:05

Bugarska realno danas nema 7 miliona.Obicno zavodi za statistiku ubace malo bolju sliku ali nemaju sliku oko vanjskih migracija.Po meni danas Bugarska ima 6,7 miliona stanovnika.Iako zvanicno je da je ta cifra nesto malo manja od 7 miliona
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 feb 2020 13:54

Niko ne zna koliko ima stanovnika u Bugarskoj. Pogledaj samo koliko su zgurali u ostale i nepoznate. Velike su manipulacije tamo. Siguram sam da su na stotine hiljada muslimana zgurali u ostale. I puno je tamo cigana koje pisu kao Bugari, neizjasnjeno ili ostali.

I pored ulaska u EU i svog novca koji im je bacen oni nikako ne mogu da se iscupaju iz blata. I dalje su najsiromasnija regija u Europi

Inace ne znam gdje se se sele ti Bugari? Mozda u Njemacku ili UK jer ih ne vidam po zemljama Beneluxa i Francuskoj. A mislim da ih pogada isto ono kao i Rumune. Oni se asimiliraju vec u prvoj generaciji. Sve rumunke koje vidim su udate za Franucuza ili slicno. Isto je i sa Poljacima. Poljaci su najbolji migranti za Njemacku, Francusku itd. Vole raditi a bijeli svijetlog tena i asimiliraju se vec u prvoj generaciji.

Ne vidim kako se Bugari mogu iscupati iz te situacije.

Jednom prilikom sam malo istrazivao ovako preko neta o tim muslimanima u Bugarskoj. Ubjeden sam da su neki porijeklom iz Bosne. Potrazite profile na FB i imas ih koji se prezivaju Bosnjak ili slicna derivacija. Vidio sam da neki maju rodbinu na Kosovu ili Makedoniji. Ubjeden sam da je to nas narod koji se povlacio ka istoku kada je padalo OC. I gledao sam slike sela i kako su obuceni itd. Makadam i prilicno siromasno sve to izgleda. Kao Bosna u 60-im proslog stoljeca
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 feb 2020 15:43

Najvjerovatnije Njemacka jer sad Engleska je van Eu.To sto pise ne mora da znaci.Bugarski zavod za statistiku nije Njemacki ili cak Izraelski ili Americki.Jedna mala siromasna drzava koja se rasipa.Hoce li oni prikazati vise stanovnika ili manje?Pa,naravno vise

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 feb 2020 16:36

Mozda idu i u Italiju kao Rumuni i Albanci.

A na popisu 2011 su upisali preko 700.000 ili 10% kao neizjasnjene. Bugari su k'o vlasi i slabo ko od njih bi se tako izjasnio. Tu su ugurali muslimane i cigane i one koji su se izjasnili kao Turci.

Evo njihovih projekcija. Oni racunaju da ce gubiti oko 200.000 svako 5 godina. To je samo kada bi uzimali pp. Sa migracijama ce to biti i duplo

https://www.nsi.bg/en/content/6727/popu ... ex-and-age

Vidim da su 2018 izdali samo 11000 dozvola za boravak strancima. Od toga samo oko 1200 studenata. Oko 5000 spajanja prodica i par hiljada zbog posla. Proslih godina jos manje. Ocito da ne postoji nikakav interes za doseljavanje u tu drzavu.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 feb 2020 16:40

Top 20 most populous countries (17-02-2020)

slika

Indija ce ubrzo izbiti na prvo mjessto.
Rusija ce ubrzo da ispadne iz top 10

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 19 feb 2020 18:44

"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 feb 2020 14:47

Bugarska : 62.197 / 108.526 / -46 329 (2018)
Rumunija : 188.189 / 259.936 / -71 747 (2019)
Grcka : 86.440 / 120.297 / -33 857 (2018)

Ukupni minus od 150.000 godisnje. Dodati bar jos 100.000 onih koji se isel u EU/SAD. Poseban kolaps dozivljava Grcka koja je izgubila na stotine hiljada stanovnika od kako imaju ovu krizu

Alarming low birth rates shut down schools in Greece

The growing decline of Greece’s population, due to low birth rates and emigration, has resulted in closures of schools and kindergartens across the country, Greek media reported.

According to Greek newspaper Ethnos, because of low birth rates, the Greek government has decided for the 2019-2020 period to close 14 kindergartens and 9 primary schools in 19 municipalities in the region of Attica, whose capital is Athens.

In the 2009-2014 period, 1,705 school units closed in the entire country: 796 primary schools, 509 kindergartens and 400 secondary schools.

It estimated that by 2035, the total number of pupils in schools will have decreased by as much as 29.2% to 1,050,000, compared to 1,480,000 in 2008.

Analysts suggest that the almost 10-year economic crisis has forced more than 400,000 young people abroad, dealing a severe blow to the country’s productivity.

https://www.euractiv.com/section/econom ... in-greece/

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 feb 2020 02:40

Bugarska prilicno realan broj stanovnika.Iako po meni njih je jos 200 000 manje od gore napisanog.Rumunija ima po meni sigurno ispod 20 miliona stanovnika.Ovaj broj rodjenih mi ukazuje na takvo sta.Grcka je jedna interesantna drzava jer ima ispod 90 000 rodjenih a trebala je da ima 11 miliona koliko stalno Grci kazu da imaju.Tu mozda i najvise manipulisu s podatcima

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 23 feb 2020 06:29

Živorođeni Svedska
Godina rodjenja ---------------------- 1950 1960 1970 1980 2018
Oba roditelja rodjeni u Svedskoj (%) - 93 88 86 84 59
Jedan u Svedskoj, jedan u inostranstvu (%) - 5 9 9 10 16
Oba roditelja rodjeni u inostranstvu (%) - 2 3 5 6 25
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 mar 2020 04:03

Sta to znaci sad?

To znaci da jedna solidna osrednja drzava tipa Svedska cirka 10 miliona stanovnika.Ima stanje da cirka 40% rodjenih djece.Oba roditelja nisu rodjena u Svedskoj.E sad,sigurno ima tu Svedjanki koje su s crncem.Ali fakticki danas imas stanje da 40% zivorodjene djece nisu Svedjani

Sad ne mora znaciti da su sve to Muslimani jer sigurno nisu.Zamisli sad samo.Kakvo je stanje u drzavama koje mene licno zanimaju.Francuska.Belgija,Engleska i Njemacka.Medju zivorodjenom djecom?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 mar 2020 04:06

Naravno ovdje me zanima takodjer i Nizozemska,kakvo je tamo stanje medju rodjenom djecom

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 mar 2020 05:46

2020 popis:

Indonezija
Malezija
Kirgistan nakon duzeg vremena
Kazakhstan

2022 je popis Uzbekistana nakon 1989 godine.Iduce godine popis u Indiji.Savezna drzava Assam mene najvise zanima :popkorn:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 01 apr 2020 03:41

Luksemburg 1 januara 2020 ima 626.108 stanovnika. Povecanje za 12.214 za godinu dana

47,4% stanovnika Luksemburga su strani drzavljani. U biti i medu ovima koji su luks drzavljani ima masa onih koji vode porijeklo iz drugih drzava. Pogotovo Portugalaca. Tako da cisti etnicki lukso su oko 25%.

U 2019 su se 26 668 doselile a 15 593 iselile.

6230 rodenih i 4238 umrlih

http://www.lessentiel.lu/fr/luxembourg/ ... s-27858039

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 apr 2020 22:13

https://www.sandzaklive.com/muslimani-o ... -na-zemlji

Muslimana nema 2.2 milijarde u svijetu,.,Neke drzave su totalno pogresne

JuzniDoboj
Član

Post Postao/la JuzniDoboj » 08 apr 2020 16:32

Vidio sam nedavno da je natalitet u Uzbekistanu u stalnom rastu, prosle godine preko 800 hiljada zivorodjenih u toj drzavi, sto je za 300 hiljada vise nego 1999 godine! Primjer za nas :gut:
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 13 apr 2020 13:50

Bugarska 2019

61.548/108.083
Stanovnika : 6.975.761

Oko 650 manje zivorodenih u poredenju sa 2018.

Prixnali da su pali ispod 7 miliona.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 apr 2020 10:57

Na ovaj broj.Cirka 6.65 miliona stanovnika.Mislim da su uzeli nekih 250 000-300 000 pretjerano stanovnika.Cetalji imaju 7 milja s Albancima i nama.Zapravo ima ih i manje.A imaju manje rodjenih.Tako sumnjam da postoje neke vece razlike izmedju nataliteta Bugara i Pomaka vs Bosnjaka ili Albanaca

Moja konacna cifra za Bugarsku 6.65 miliona

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jul 2020 20:25

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... je_od.html

Bugarska ima ispod 7 miliona.Po meni Turska ce za pocetak iduce godine imati oko 85 miliona.Bugarska po meni ima 6.7 miliona.Rumunija je najgora jer prikazuje stanje daleko boljim nego sto jeste.Po meni izmedju 500 000-1 milion imaju manje stanovnika.Cijeli taj Balkan gubi stanovnistvo.Nekad velika Rumunija je izgubila 3 miliona stanovnika u zadnjih 30 tak godina.A neki kazu da je ta cifra i do 5 miliona

Izrael ima najbolji zavod za statistiku jer redovno azuriraju migracije dok na Balkanu rijetko koja drzava daje nacionalnost prvacica javno kao Izrael,doseljeni i kad su doselili.I to sve tako.Izrael nece imati 24 miliona stanovnika jer nema sanse da moze da cijeli taj regij naseli 24 milona stanovnika na povrsini velicine jedne Slovenije

Sto se tice ovih manjih drzava.Mislim da je realnije praviti prognoze do 2050 godine jer tu su ratovi.Jemen je trebao da ima vise stanovnika po prognozama ali zadnjih 5 godina+ je rat tamo i stanovnistvo se je prepolovilo.Niger da bude imao toliko stanovnika kad je vecinom pustinja.Mislim da ce se stanovnistvo stabilizovati do tada

Amirg90

Post Postao/la Amirg90 » 17 jul 2020 08:59

Jack je napisao/la: 16 jul 2020 20:25 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/16 ... je_od.html

Bugarska ima ispod 7 miliona.Po meni Turska ce za pocetak iduce godine imati oko 85 miliona.Bugarska po meni ima 6.7 miliona.Rumunija je najgora jer prikazuje stanje daleko boljim nego sto jeste.Po meni izmedju 500 000-1 milion imaju manje stanovnika.Cijeli taj Balkan gubi stanovnistvo.Nekad velika Rumunija je izgubila 3 miliona stanovnika u zadnjih 30 tak godina.A neki kazu da je ta cifra i do 5 miliona

Izrael ima najbolji zavod za statistiku jer redovno azuriraju migracije dok na Balkanu rijetko koja drzava daje nacionalnost prvacica javno kao Izrael,doseljeni i kad su doselili.I to sve tako.Izrael nece imati 24 miliona stanovnika jer nema sanse da moze da cijeli taj regij naseli 24 milona stanovnika na povrsini velicine jedne Slovenije

Sto se tice ovih manjih drzava.Mislim da je realnije praviti prognoze do 2050 godine jer tu su ratovi.Jemen je trebao da ima vise stanovnika po prognozama ali zadnjih 5 godina+ je rat tamo i stanovnistvo se je prepolovilo.Niger da bude imao toliko stanovnika kad je vecinom pustinja.Mislim da ce se stanovnistvo stabilizovati do tada
Evo tog članka Lanceta:
https://www.thelancet.com/action/showPd ... %2930677-2

Prema ovim podacima 2100. godine će na svijetu živjeti 8,8 milijardi ljudi. U Africi i na Bliskom istoku će zajedno živjeti nešto više od 4 milijarde ljudi, što će činiti 45,5% svjetske populacije. :shock: :o U samoj Africi će živjeti 3,5 milijardi il 39,6% svjetske populacije. Danas u Africi živi 1,3 milijarde ili oko 17% svjetske populacije, a rađa se oko 31% djece koja se rode ukupno u svijetu. Dakle u Africi se rađa skoro svako treće dijete. A 2100. će se prema prognozama UN-a u Africi rađati 50% djece, tj. svako drugo dijete će biti iz Afrike,dok će Afrika činiti 40 % svjetskog stanovništva. Inače te prognoze UN-a prognoziraju ukupno 10,9 milijardi ljudi ukupno, dok ove kažu da će biti 8,8 milijardi. To je zato što UN prognozira blagi rast fertiliteta u zemljama koje danas imaju nizak fertilitet, dok u ovom članku iz časopisa Lancet smatraju da će fertilitet nastaviti da pada u zemljama koje već imaju loš fertilitet, pa zato smatraju da će biti manje stanovnika na planeti. I za Subsaharsku Afriku predviđaju da će fertilitet pasti na 1,73 do 2100., ali to će i dalje biti najbolji fertilitet od svih regiona u svijetu. Za očekivati je da će jednog dana svi ti narodi iz Afrike i Bliskog Istoka da krenu ka Evropi koja izumire, a najlakši put do Evrope je preko Balkana, gdje će živjeti dosta manje ljudi nego danas prema ovim prognozama. Dakle, po mom mišljenju, možemo očekivati velika doseljavanja tih naroda u skoroj budućnosti i nove sukobe na ovim prostorima. Ne bih baš rekao da je 21. stoljeće, stoljeće mira, napretka i prosperiteta, već će možda biti i najgore stoljeće u historiji čovječanstva. Živi bili pa vidjeli.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 jul 2020 06:12

Svijet nece moci da podnese 9 ili 10 miljardi stanovnika.98% Libije i 92% Egipta je pustinja.Prije 4000 godina oko 40% danasnjeg Egipta nije bila pustinja.Vrijeme ce se znacajnije promjeniti u narednih 50 ili 80 godina.Pomjeranje ledene ploce u Antarktiku i Grenlandu ce dovesti do povecanja razine okena.Neogenske tektonske ploce se pomjeraju.California ima San Andreas gdje se svake godine pomjeri zemlja za 10 cm..

Posebno sad izgradnjom GERD Ethipija velike brane.Kako ces da nahransis 250 miliona haman stanovnika sto ima Etiopija,Eritreja,Somalija i Egipat.Zamisli 500 miliona u te 4 drzave do kraja ovog stoljeca.Voda ce igrati bitnu ulogu kako u eksploataciji gasa i nafte,tako i za buduce ratove koji ce biti mjereni ko ima vise vode a ne teritorije.Na kraju krajeva kako ce jedna Bocvana gdje pustinja Kalahari.Da podnese toliko stanovnistva

Ili da jedan Niger bude imao preko 80 miliona stanovnika

Kazakhstan svu dijasporu koja dodje Kazake u tu drzavu daje im automatski drzavljanstvo,stan i dio profita od ogromne zalihe nafte i gasa.Daju za svako novorodjene dijete.Preko 5000$ .Onaj s preko 5 djece dobije drzavnu pomoc djeca mu nece biti gladna i zedna.

Po tome Kazaci kao narod.Pogledaj neke gradove tipa Alma Ata.To je bio pravoslavni grad do prije 25 godina.A danas je Muslimanski.Pogledaj rast Muslimana i Kazaha u provincijama Kazahstana izmedju 1989-2009 godine.Vidit ces da Muslimani rastu i da ce biti vecina u svim provincijama sem onom gore na sjeveru

Odgovorite