Stolac
- BosnjackaHercegovina
- Član
Stolac
Stolac. Stara Bošnjačka čaršija. Okupirana od ustaša 1993će i etnički očišćena od Bošnjaka. Ali Bošnjaci se vraćaju i to se vidi. Prošli izbori 2016te su prvi pokušaj vraćanja Stoca od Ustaša političkim putem.
Izbori 2018 godine
Ukupan broj registrovanih birača u Stocu - 9,702
Ukupan broj važećih glasova - 5464
Dragan Čović - 48,61%
Diana Zelenika - 3,62%
Lijanović - 0.31%
Falatar - 0.29%
Sve ukupno HR stranke u Stocu - 52,83% (ili 2887 glasova)
Okorjelih ustaša - 48,61%
Ostatak poslije 52,83% čine Komšić, Džaferović, Bećirović i ostali, što je 2577 glasova.
Znači Bošnjaci su jako blizu da dobiju na izborima i vrate Stolac. Treba negdje oko 350-400 dodatnih glasača (sa ovom izlaznošću) da imamo šanse da uzmemo Stolac. Sa dodatnih 700-800, skoro sigurno uzimamo Stolac.
http://www.izbori.ba/rezultati_izbora?r ... /1/176/0/0
Izbori 2018 godine
Ukupan broj registrovanih birača u Stocu - 9,702
Ukupan broj važećih glasova - 5464
Dragan Čović - 48,61%
Diana Zelenika - 3,62%
Lijanović - 0.31%
Falatar - 0.29%
Sve ukupno HR stranke u Stocu - 52,83% (ili 2887 glasova)
Okorjelih ustaša - 48,61%
Ostatak poslije 52,83% čine Komšić, Džaferović, Bećirović i ostali, što je 2577 glasova.
Znači Bošnjaci su jako blizu da dobiju na izborima i vrate Stolac. Treba negdje oko 350-400 dodatnih glasača (sa ovom izlaznošću) da imamo šanse da uzmemo Stolac. Sa dodatnih 700-800, skoro sigurno uzimamo Stolac.
Samo BiH.
Re: Stolac
Manje-vise ustaska izborna mjesta,tako da ce broj ustasha rasti
Interesantno u samom centru Jajca vidio sam 2 sahare ako i toliko.u 20 metara Stoca vidio sam 40 ustaskih zastava.Nevjerovatno.Pa toliko ni ustaski dio Viteza nema
Interesantno u samom centru Jajca vidio sam 2 sahare ako i toliko.u 20 metara Stoca vidio sam 40 ustaskih zastava.Nevjerovatno.Pa toliko ni ustaski dio Viteza nema
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Opet vracam se na Srebrenicu gdje je ponovo i ovog puta izbor pokazao da su Srpske stranke uzele preko 70% glasova.Izbori 2016-2018 procent Srba ostao isti na oko 72-73%.Ako skopcas naprimjer da vecina zivorodjenih u Srebrenici su Bosnjaci a matematika da od 67 prvacica ove skolske godine upisanih.Imamo 46 Bosnjaka i 21 Srba.Ne znam malo sam slab matematicki,ali po meni to ispadne nekih 70% prvacica ovdje Bosnjaka u Srebrenici
Naravno ugrozeni Srbi Srebrenice salju djecu preko Drine splavom u Srbiji da pohadjaju skolu.Naravno sve je to laz,daleko je Srba vise,sve je to provala.Pa biracki spisak je ''cist kao suza''
Budimo realni.Mi ne mozemo da se pokrenemo s mrtve tacke u tom istom Stocu gdje imas par stotina mrtvih koji redovno glasaju za Hdz,gdje se godinama nije osvjezio biracki spisak,gdje se dovlace novi dopisni biraci iz Hrvatske koji ne zive na tojn adresi.Stolac je nazalost tim pristupom izgubljen.Vec 15 godina leglo fasizma Cik ne radi nista da uradi nesto konkretno.I sad ce neko reci da je Jacku krivo jer Jack nema podatke
Nazalost Jack ima podatke s birackog spiska i nije se nista haman promjenilo.Biracki spiskovi u pravim drzavama se azuriraju svaka 3 mjeseca,posalje se kontrola nad tom adresom.Pogledaj fasisticku drzavu Hrvatsku koja je skinula 20 000+ Srba s birackog spiska u zadnje 2-3 godine.No,kod nas se opet nista ne radi pa se dobije neka lazna premoc Hrvata ili naprimjer Srba vidi pod Srebrenicu kroz biracke spiskove
Ista je prica.Stolac,Srebrenica.Mi nema sanse da mozemo uzeti nista vise jer dolaze vecinom ustaska biracka mjesta i tu ce procent ustasha naglo da skoci.Znaci pisi propalo
Naravno ugrozeni Srbi Srebrenice salju djecu preko Drine splavom u Srbiji da pohadjaju skolu.Naravno sve je to laz,daleko je Srba vise,sve je to provala.Pa biracki spisak je ''cist kao suza''
Budimo realni.Mi ne mozemo da se pokrenemo s mrtve tacke u tom istom Stocu gdje imas par stotina mrtvih koji redovno glasaju za Hdz,gdje se godinama nije osvjezio biracki spisak,gdje se dovlace novi dopisni biraci iz Hrvatske koji ne zive na tojn adresi.Stolac je nazalost tim pristupom izgubljen.Vec 15 godina leglo fasizma Cik ne radi nista da uradi nesto konkretno.I sad ce neko reci da je Jacku krivo jer Jack nema podatke
Nazalost Jack ima podatke s birackog spiska i nije se nista haman promjenilo.Biracki spiskovi u pravim drzavama se azuriraju svaka 3 mjeseca,posalje se kontrola nad tom adresom.Pogledaj fasisticku drzavu Hrvatsku koja je skinula 20 000+ Srba s birackog spiska u zadnje 2-3 godine.No,kod nas se opet nista ne radi pa se dobije neka lazna premoc Hrvata ili naprimjer Srba vidi pod Srebrenicu kroz biracke spiskove
Ista je prica.Stolac,Srebrenica.Mi nema sanse da mozemo uzeti nista vise jer dolaze vecinom ustaska biracka mjesta i tu ce procent ustasha naglo da skoci.Znaci pisi propalo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ustasa dobio 505 glasova u Vidovo Polje sto znaci da sad ukupno Cova ima 52,69%. Jos fale podaci za Hodovo i Gorica.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Drage Bosnje.
Mi se moramo nauciti lopovluka.
Mi sto u 40 godina napravimo natalitetom,ova banda pobije u godini-dve.
Ako ne lopovluka,onda jasan stav.Da se istrazi spiskovi glasaca.Ljudi koji ce prebrojavati,i slicno.
A ne samo savijanje glave!
Nisam vjernik.
Ali preko svoje vjere NEdam!Preko svoje djedovine i svoje nacije NE,iako nisam akademik,imam spremit odgovor.
Mi se moramo nauciti lopovluka.
Mi sto u 40 godina napravimo natalitetom,ova banda pobije u godini-dve.
Ako ne lopovluka,onda jasan stav.Da se istrazi spiskovi glasaca.Ljudi koji ce prebrojavati,i slicno.
A ne samo savijanje glave!
Nisam vjernik.
Ali preko svoje vjere NEdam!Preko svoje djedovine i svoje nacije NE,iako nisam akademik,imam spremit odgovor.
- Lilium Bosniacum
- Član
Moze li mi neko reci ko imenuje clanove CIK-a?
Ako je to predsjednistvo moze im Komsic uvaliti probosanske "hrvate" i tako da normaliziramo Biracki spisak, ako vec ne u GT, onda bar u FBiH. Jack bolje zna ali sam uvjeren da ima mrtvih skutora u ZDK i SBK masu, ne manje nego u HNK. Tako bi se mogle ustase dotuc u Bosni i zadat im momacki udarac u Hercegovini.
Ako je to predsjednistvo moze im Komsic uvaliti probosanske "hrvate" i tako da normaliziramo Biracki spisak, ako vec ne u GT, onda bar u FBiH. Jack bolje zna ali sam uvjeren da ima mrtvih skutora u ZDK i SBK masu, ne manje nego u HNK. Tako bi se mogle ustase dotuc u Bosni i zadat im momacki udarac u Hercegovini.
- Lilium Bosniacum
- Član
Moze li mi neko reci ko imenuje clanove CIK-a?
- BosnjackaHercegovina
- Član
Zavrseno sabiranje glasova u Stocu.
HR Hrvatske stranke (HDZ, HDZ1990, Falatar iz NS, Lijanovic) = 3868 57.63%
Extremni HR - HDZ+HDZ1990 = 3831 57.08%
Sve Pro-BiH stranke (SDA, SDP, DF, SBB, Hadzikadic, Sepic, Jerlagic) = 2844 42.37%
Glavne Pro-BiH - SDA/SDP/DF/SBB = 2653 39.53%
U Stocu Bosnjacima fali 1024 dodatna glasa da bi odnijeli sljedece izbore za 2 godine ako izlaznost Skutora bude na ovom nivou.
HR Hrvatske stranke (HDZ, HDZ1990, Falatar iz NS, Lijanovic) = 3868 57.63%
Extremni HR - HDZ+HDZ1990 = 3831 57.08%
Sve Pro-BiH stranke (SDA, SDP, DF, SBB, Hadzikadic, Sepic, Jerlagic) = 2844 42.37%
Glavne Pro-BiH - SDA/SDP/DF/SBB = 2653 39.53%
U Stocu Bosnjacima fali 1024 dodatna glasa da bi odnijeli sljedece izbore za 2 godine ako izlaznost Skutora bude na ovom nivou.
Samo BiH.
Salmir Kaplan osuđen na dvije godine zatvora zbog prekida izbora u Stocu
Općinski sud u Čapljini izrekao je danas prvostepenu presudu Salmiru Kaplanu i drugima zbog prekida izbornog procesa u Stocu 2016. Kaplanu je izrečena kazna zatvora od dvije godine, Demiru Mahmutćehajiću godina i četiri mjeseca, a Ahmetu Ljuboviću deset mjeseci.
Osuđenom trojcu izrečene su i novčane kazne i to Kaplanu 1.500 KM, koliko i Mahmutćehajiću, a Ljuboviću 1.000 KM. Na izrečene kazne bit će uložena i žalba.
Na glavnom pretresu predmeta 17. decembra 2019. godine na Općinskom sudu u Čapljini je kazano kako su oni nanijeli štetu državi, poremetili odnose u lokalnoj zajednici, udruženo rušili izborni proces i uzimali pravdu u svoje ruke te je za njih tražena zatvorska kazna.
Neredi u Stocu su se dogodili u oktobru 2016., kada je, kako se navodi, spomenuta trojka prekinula izborni proces revoltirana navodnim izbornim manipulacijama.
On su tada, kako se dalje navodi, pokupili i pobacali izborne kutije te fizički napali Marija Raguža, Ivicu i Nikolu Perića. Salmiru Kaplanu, koji je u to vrijeme bio kandidat za načelnika na ponovljenim izborima, nije bila dozvoljena kandidatura.
Mahmutćehajić je ranije za Klix.ba kazao kako je ogorčen svime te da ne očekuje da će biti zadovoljni pravno, ni pravdu u ovome slučaju.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
-
Ukinimo kantone
- Član
Mi moramo sve učiniti da se pročisti birački spisak u Stocu.I treba jasno da se zna spisak glasača u odsustvu.Više je Bošnjaka van Stoca nego ustaša.Danas u općini Stolac Ustaša nema više od Bošnjaka od nekih 200 do 300 punoljetnih.
Dobro to je sasvim jasno.Stolac je za Hrvatsku drzavu najvazniji grad Bosne.Ako je u Varesu 1000 katolika ostalo.Ko ih jebe sve za 10 tak godina.Nek presele sv za Stolac.To je tako,kako je.Stolac je zila kucavica tzv Herceg Bosne i najvazniji grad.Cak i vazniji grad nego Mostar.U Stpcu se unistava Herceg Bosna a ne u Vitezu ili Kiseljaku.
Pa u zupi Stolac imamo paradoks da je katolicka crkva rekla da imamo 15% manje osnovaca u odnosu na 2018 godinu..Duplo vise umrlih od krstenih.I ta zupa ima + 3 u odnosu na 2018 godinu.Imalo bi smisla sve to,da je u Stocu duplo vise krstenih od umrlih a ne obratno,Katolicka crkva je u sastavu Hdz stranke posebno Stolac i Mostar ekipa
E,sad se javlja jedno pitanje a to je?
.Iako u centru Stoca nema razlike s bracom im po Visegradu.Ustaske parade su dozvoljene.Ustashe iz Capljine i Ljubuskog stalno dolaze u Stolac.Prave parade.I rade na tome da zastrashe povratnicku populaciju Bosnjaka.Takvo sta su pokusali prosle godine da urade u Blagaju.Takozvani Bajkeri s ustaskim simbolima.Vitezovi Herceg Stjepana jel.Pa,sta bi?
Sto Hdz ne moze da pravi ustaske parade po Mostaru iako su tamo vecina.Jer nemaju vlasti onoliko koliko imaju vlasti u Stocu.U Stocu oni sve drze.U Mostaru oni drze 1/3 Mostarske opstine i pola grada i zato ne smiju da prave ustaske parade,kako prave u centru Stoca i dovlace raznorazne bajkere ili drugo.Velika je to razlika.Sad ovo je taktika da zastrase Bosnjake .Da ne glasaju ili da mobilizuju ustashe u Stocu.U tome je stos
Pa u zupi Stolac imamo paradoks da je katolicka crkva rekla da imamo 15% manje osnovaca u odnosu na 2018 godinu..Duplo vise umrlih od krstenih.I ta zupa ima + 3 u odnosu na 2018 godinu.Imalo bi smisla sve to,da je u Stocu duplo vise krstenih od umrlih a ne obratno,Katolicka crkva je u sastavu Hdz stranke posebno Stolac i Mostar ekipa
E,sad se javlja jedno pitanje a to je?
.Iako u centru Stoca nema razlike s bracom im po Visegradu.Ustaske parade su dozvoljene.Ustashe iz Capljine i Ljubuskog stalno dolaze u Stolac.Prave parade.I rade na tome da zastrashe povratnicku populaciju Bosnjaka.Takvo sta su pokusali prosle godine da urade u Blagaju.Takozvani Bajkeri s ustaskim simbolima.Vitezovi Herceg Stjepana jel.Pa,sta bi?
Sto Hdz ne moze da pravi ustaske parade po Mostaru iako su tamo vecina.Jer nemaju vlasti onoliko koliko imaju vlasti u Stocu.U Stocu oni sve drze.U Mostaru oni drze 1/3 Mostarske opstine i pola grada i zato ne smiju da prave ustaske parade,kako prave u centru Stoca i dovlace raznorazne bajkere ili drugo.Velika je to razlika.Sad ovo je taktika da zastrase Bosnjake .Da ne glasaju ili da mobilizuju ustashe u Stocu.U tome je stos

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Upravo tako.Sad ovo je taktika da zastrase Bosnjake .Da ne glasaju ili da mobilizuju ustashe u Stocu.U tome je stos
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
http://detektor.ba/preminuo-optuzeni-za ... ip-kresic/Preminuo optuženi za zločine u Stocu Josip Krešić
Autor: Emina DizdarevićDatum: 15.01.2020
Josip Krešić, optužen za ratni zločin počinjen na području Stoca, preminuo je prije nekoliko dana, potvrdio je njegov branilac za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).
Advokat Nenad Gvozdić je potvrdio da je njegov branjenik Krešić preminuo te da je prošle sedmice sahranjen u Stocu. Kako je rekao, kada dobije potvrdu o smrti, obavijestit će Sud kako bi se obustavio postupak.
U oktobru prošle godine Sud BiH je donio rješenje da se postupak protiv Krešića, zbog njegove bolesti, razdvoji u odnosu na optužene Mileta Pažina i Vida Krešića.
Josipu i Vidu Krešiću, bivšim pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO), na teret je stavljeno da su psihički i fizički maltretirali civile koji su bili zatvoreni u “Koštanoj bolnici” u Stocu.
S njima se optužnicom tereti i Pažin, nekadašnji pripadnik HVO-a, za hapšenje, fizičko i psihičko maltretiranje žena, djece i nekoliko muškaraca koji su bili zatvoreni u Osnovnoj školi “Branko Šotra” u Crnićima i koji su premješteni u zatvoreničke objekte u Đulićima i Kaplan Mahali.
U ovom predmetu je ranije, zbog smrti optuženih, odvojen odnosno obustavljen postupak protiv Mirka Raguža i Ivice Markovića.
Suđenje u ovom predmetu počelo je u junu 2016. godine.
BIRN BiH je ranije pisao da je oko 20 osoba protiv kojih je Državni sud potvrdio optužnice za ratni zločin preminulo u proteklih pet godina prije izricanja konačne presude, zbog čega su krivični postupci protiv njih obustavljeni, dok je desetak predmeta u fazi “mirovanja” zbog bolesti optuženih.
Krepo Josip
Stočani pokrenuli peticiju protiv izgradnje križnog puta na Starom gradu
Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... adu/299627Stočani peticijom zahtijevaju od Župe sv. Ilije Proroka da odustane od daljnje devastacije i skrnavljenja Starog grada Stolac planiranom izgradnjom križnog puta.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
borba za slobodu i dostojanstvo u stocu. Akšam-namaz na temeljima Veli-dedine džamije na Starom gradu u Stocu

- Mehmed beg Catic
- Član
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... stocu.html
Gledaj biracki spisak se moze manipularat.Ali najbolji pokazatelj svega su prvacici.Koga ima vise ili cega.Sto se tice Stoca.Mislim da je ovaj portal stavio demografsku mapu Stoca:Stolac 1,2 i 3.I jos 2-3 lokacije u gradu
Koji samar
Gledaj biracki spisak se moze manipularat.Ali najbolji pokazatelj svega su prvacici.Koga ima vise ili cega.Sto se tice Stoca.Mislim da je ovaj portal stavio demografsku mapu Stoca:Stolac 1,2 i 3.I jos 2-3 lokacije u gradu
Koji samar

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
STOLAČKI APARTHEJD: HDZ-ov načelnik Stjepan Bošković ponovo bi rušio džamije kao 1993. godine
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/144 ... odine.html
Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca objavilo je saopćenje za javnost povodom opstrukcija načelnika Stoca Stjepana Boškovića (HDZ BiH) i pokušaju devastacije i uzurpacije historijskog područja Starog grada Stolac, a koje prenosimo u cijelosti:
U izjavi za medije načelnik Stoca Stjepan Bošković navodi kako Općina Stolac nije nadležna za nacionalne spomenike Bosne i Hercegovine, dok isti za 320 maraka prodaje dijelove nacionalnog spomenika Župi Sv.Ilije Stolac, kako bi krenuo sa gradnjom križnog puta i zauvijek obilježio prostor Herceg-Bosne.
Poseban trn u oku mu je Islamska zajednica, bolje reći džamije koje su se našle na meti 1993., a izgleda i 2020. godine. Nakon što su zločinci u ratu uništili sve objekte koji su pripadali muslimanima Stoca, poslijeratna vlast (HDZ) Stoca nikada nije izdala dozvole za obnovu džamija.
Lokalna vlast Stoca je opstruirala izdavanje dozvola za obnovu svih islamskih sakralnih objekata, pa su isti obnavljani sa dozvolom federalnog nivoa vlasti, kao objekti od kulturnog i historijskog značaja, ili su bili na listi čekanja za kulturno historijsko naslijeđe. Lokalna vlast Stoca opstruira sve, a za ono što je sa hrvatskim predznakom dozvole nisu problem, a što bi i bile kada ih sami izdaju.
Izgradnjom križnog puta u izbornoj godini načelnik Stoca tenzije dovodi do usijanja krenuvši putem Dodika i bratije kojima je jedina želja raspad Bosne i Hercegovine. Ovo nije predizborna kampanja Bošnjaka, kako navodi Bošković, ovo je kampanja koja traje skoro 30 godina za uspostavu paradržave Herceg-Bosne u njenom punom kapacitetu.
Zbog toga država BiH kao neprikosnoveni vlasnik svog nacionalnog blaga mora biti odlučna u zaštiti svojih nacionalnih spomenika. Boškovićevi medijski istupi su poklič na sukube u Stocu i isti su takvi doveli 1993. godine do potpunog etničkog čišćenja Bošnjaka Stoca i urbicida u kojem su sa zemljom sravnjene sve stolačke džamije i objekte koji su značili višestoljetno prisustvo islama i muslimana u ovom gradu.
Međunarodni sud za ratne zločine u Hagu presudio je Boškovićevim čelnicima i inspiratorima na 111 godina robije okarakteriziravši rušilačke porive i progone, ubistva i zatočeništvo u koncentracionim logorima udruženim zločinačkim poduhvatom. Jasno dajemo do znanja Boškoviću i ostalim "boškovićima" da ovo više nije 1993. godina i da je bošnjački narod Stoca odlučan u svojoj namjeri da ostane i opstane na ovim prostorima.
Neka zaborave i Bošković i njegovi mentori da će im podmukla prevara proći i da će se stvoriti haos kojeg očito prizivaju kao što su to uradili prevarama i krađom na lokalnim izborima 2016. godine.
Ne može biti legalno nešto što je nastavak zločinačke politike presuđenog UZP-a Herceg-Bosne kroz gradnju križnog puta, niti se ilegalnim može smatrati obnova i zaštita muslimanskih vjerskih objekata koji su minirani i sravnjeni do temelja u zločinačkom projektu Herceg-Bosne. Kako su ponovo izgrađeni i ostavljeni na zaštitu i čuvanje Bošnjacima muslimanima tako će biti štićeni jer se u Stocu nikada više neće ponoviti 1993. godina.
Znaju to dobro i Bošković i njegovi mentori koji se u 21. stoljeću služe križarsko-inkvizitorskim metodama nepojmljivim za modernu civilizaciju.