☑ Pravila foruma i savjeti

Ekološka "slobodarska" partija

Abidaga
Član

Ekološka "slobodarska" partija

Post Postao/la Abidaga » 06 jun 2019 15:03

Zašto Ekološka Slobodarska Partija?
U prvom redu zato što zdrav okoliš ne spada samo u potrošačka već i u osnovna ljudska prava. Ustav BiH je baziran na međunarodnoj povelji i evropskoj deklaraciji o ljudskim pravima, dok su liberalizacija tržišta, energetska efikasnost, održivi razvoj i zelene politike preduslovi za članstvo u EU. U to spada borba protiv nepravednog državnog monopola na cijenu plina, kao i monopola lokalne oligarhije na prirodne resurse ove zemlje. Mi moramo zaustaviti njihovo forsiranje fosilnih goriva i nemar po pitanju emisije karbona i štetnih tvari.

Mi moramo uživati jednaka prava i slobode, jednake uslove života kao i drugi građani slobodnog svijeta, a u to spada i pravo da živimo u zdravom okruženju. Mi isto tako imamo ljudsku i građansku dužnost boriti se protiv zagađivača i porobljivača, a za oslobođenje od njihovog sistema vrijednosti koji profit stavlja na prvo, a zdravlje i blagostanje građana na zadnje mjesto.

- Damir Nikšić
slika

od 34 minute o pravu na drogiranje Bosnjacke omladine kroz legalizaciju narkotike

Abidaga
Član

Re: Ekološka "slobodarska" partija

Post Postao/la Abidaga » 14 jun 2019 13:37

Damir Nikšić komandanta odbrane Dobrinje nazvao bošnjačkim fašistom
http://saff.ba/novi-skandal-damira-niks ... -fasistom/
Na zasjedanju Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Damir Nikšić i predsjednik ove Komisije nazvao je bošnjačkim fašistom vanjskog člana Komisije Ismeta Hadžića-Muteveliju, penzionisanog generala Armije RBiH, nosioca najvišeg ratnog priznanja Armije RBiH “Zlatni ljiljan” i ratnog komandanta Dobrinjske brigade.

– Kada smo glasali za dnevni red, mi smo tražili da se skine treća tačka u kojoj on zastupa stav da se ulica Nusreta Šišića Dede treba skinuti sa popisa i vratiti joj se stari naziv – Vojislava Kecmanovića Đede. Mi smo tražili da se ta tačka skine sa dnevnog reda jer se ne slažemo sa prijedlogom jer je rahmetli Nusret Šišić Dedo u plejadi branilaca, patriota Sarajeva i branio je Bosnu i Hercegovinu od agresije. Predsjednik Komisije se sa tim nije složio te je počeo da vrijeđa – kaže Hadžić.
Ističe da se tom prilikom “pale teške riječi”.
– Kazao je da smo mi bošnjački fašisti. Mi nismo agresivno djelovali kao on. Prekinuli smo sjednicu i nismo htjeli prisustvovati sjednici. Najvjerovatnije da ćemo podnijeti prijavu Etičkoj komisiji zbog ponašanja i zbog svega što se dešavalo. Nisam se razočarao jer od takvih ljudi to je normalno ponašanje – pojašnjava Hadžić.

Odgovorite