Demografske mape Bosne
- BosnjackaHercegovina
- Član
-
autonomasch
- Član
Re: Demografske mape Bosne
mashallah
za 10 godina rjesavamo ovih preostalih 8
odzak 46%
brcko 46%
zepce 45%
mostar 44%
vitez 44%
kiseljak 42%
osmaci 41%
stolac 41%
odzak 46%
brcko 46%
zepce 45%
mostar 44%
vitez 44%
kiseljak 42%
osmaci 41%
stolac 41%
Neke opstine tipa Osmaci teze je jer dosta nase djece ide u skolu Federacija dati procente.Opstine kao Osmaci,Novo Gorazde,dijelom Zvornik ne bih se obazirao na to.
Sto se tice Stoca nema sanse da mi uzmemo to.Prvo stariji smo od tzv Hrvata,a drugo mi nikad nismo cinili vecinu prvacica.Zepce je druga stvar
Krajem 2010 katolici su sigurno bili na +4500 Vise od nas
Krajem 2018 mislim da su katolici na +2200
Do kraja 2020 godine vjerujem da ce prednost katolika u Zepcu pasti na ispod 2000.I onda je svasta moguce
Kad Misljen uradi verziju stavit cu sve na portal.Nadam se preko ovog vikenda
Sto se tice Stoca nema sanse da mi uzmemo to.Prvo stariji smo od tzv Hrvata,a drugo mi nikad nismo cinili vecinu prvacica.Zepce je druga stvar
Krajem 2010 katolici su sigurno bili na +4500 Vise od nas
Krajem 2018 mislim da su katolici na +2200
Do kraja 2020 godine vjerujem da ce prednost katolika u Zepcu pasti na ispod 2000.I onda je svasta moguce
Kad Misljen uradi verziju stavit cu sve na portal.Nadam se preko ovog vikenda
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Da uporedimo mapu koju je Jack uradio 2006 (stranica 54 ove teme) sa mapom koju je Zmaj sa Jackom uradio ovdje za 2019. Necu porediti mjesta gdje su Bosnjaci iznad 70%, samo ono ispod.
OPSTINA............... 2006 / 2019 / +/-%
Bosanski Petrovac 45/50 / +5
Kostajnica 11.7 / 12 / 0
Bosanski Novi 14 / 19 / +5
Prijedor 15.2 / 18 / +3
Bosanska Dubica 8 / 8 / 0
Bosanska Gradiska 8.5 / 10 / +1.5
Banja Luka 3.1 / 2 / -1
Bosanski Svinjar 0 / 2 / +2
Derventa 2.9/5 / +2
Bosanski Brod 5.5/5 / -0.5
Modrica 10.3/10 / 0
Orasje 11/16/+5
Brcko 42.6/46/+3
Doboj 14.7 / 19 / +4
Vukosavlje 53/53/0
Odzak 27.5/46/+19
Teslic 12/14/+2
Kotor Varos 12.5/15/+2.5
Skender Vakuf 2/4/+2
Glamoc 20/29/+9
Hlivno 18.7/18/-1%
Duvno 8/8/0
Kupres 5/6/+1
Prozor 26/27/+1
Capljina 18/18/0
Neum 1.9/4/+2
Stolac 40/41/+1
Mostar X /44/X
Kresevo 20/21/+1
Kiseljak 33.1/42+9
Busovaca 45.2/56/+11
Vitez 42/44/+2
Novi Travnik 49/57/+8
Zepce 36.6/45/+8
Jajce 52.1/55/+3
Jezero 17/20/+3
Istocni Mostar 0/11/+11
Berkovici 0/2/+2
Gacko 0/2/+2
Foca 2.4/5/+2.5
Novo Gorazde (Ustipraca) 30.7/34/+3
Cajnice 0/5/+5
Rudo 0/8/+8
Visegrad 2.8/7/+4
Rogatica 2.2/8/+6
Sokolac 1/2/+1
Srebrenica 27/60/+33
Bratunac 13.5/22/+9
Milici 9/21/+12
Vlasenica 7.8/16/+8
Zvornik 15/18/+3
Osmaci 20/42/+22
Lopare 1/6/+5
Ugljevik 5/8/+3
Bijeljina 8/9/+1
-----
Eto zasto Srbi traze novi rat.
Procenat Bosnjaka u skoro svim opstinama raste. Iznimke su Drvar, Bosansko Grahovo, Banja Luka i jos par opstina.
Oni ovo vide kao povratak Bosnjaka tamo odakle su ih Srbi protjerali genocidom i radi ovoga postaju nervozni.
OPSTINA............... 2006 / 2019 / +/-%
Bosanski Petrovac 45/50 / +5
Kostajnica 11.7 / 12 / 0
Bosanski Novi 14 / 19 / +5
Prijedor 15.2 / 18 / +3
Bosanska Dubica 8 / 8 / 0
Bosanska Gradiska 8.5 / 10 / +1.5
Banja Luka 3.1 / 2 / -1
Bosanski Svinjar 0 / 2 / +2
Derventa 2.9/5 / +2
Bosanski Brod 5.5/5 / -0.5
Modrica 10.3/10 / 0
Orasje 11/16/+5
Brcko 42.6/46/+3
Doboj 14.7 / 19 / +4
Vukosavlje 53/53/0
Odzak 27.5/46/+19
Teslic 12/14/+2
Kotor Varos 12.5/15/+2.5
Skender Vakuf 2/4/+2
Glamoc 20/29/+9
Hlivno 18.7/18/-1%
Duvno 8/8/0
Kupres 5/6/+1
Prozor 26/27/+1
Capljina 18/18/0
Neum 1.9/4/+2
Stolac 40/41/+1
Mostar X /44/X
Kresevo 20/21/+1
Kiseljak 33.1/42+9
Busovaca 45.2/56/+11
Vitez 42/44/+2
Novi Travnik 49/57/+8
Zepce 36.6/45/+8
Jajce 52.1/55/+3
Jezero 17/20/+3
Istocni Mostar 0/11/+11
Berkovici 0/2/+2
Gacko 0/2/+2
Foca 2.4/5/+2.5
Novo Gorazde (Ustipraca) 30.7/34/+3
Cajnice 0/5/+5
Rudo 0/8/+8
Visegrad 2.8/7/+4
Rogatica 2.2/8/+6
Sokolac 1/2/+1
Srebrenica 27/60/+33
Bratunac 13.5/22/+9
Milici 9/21/+12
Vlasenica 7.8/16/+8
Zvornik 15/18/+3
Osmaci 20/42/+22
Lopare 1/6/+5
Ugljevik 5/8/+3
Bijeljina 8/9/+1
-----
Eto zasto Srbi traze novi rat.
Procenat Bosnjaka u skoro svim opstinama raste. Iznimke su Drvar, Bosansko Grahovo, Banja Luka i jos par opstina.
Oni ovo vide kao povratak Bosnjaka tamo odakle su ih Srbi protjerali genocidom i radi ovoga postaju nervozni.
Samo BiH.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Neka radije cu sve ubaciti odjednom.Mogu ja cekati do vikenda

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjakizDoboja299+
- Član
Preuzimanje Srednje - Bosne je jedna velika pobjeda za Bosnjake, to znaci da Hrvatima nece padati na pamet da dizu kojekakve uzbune i prave enklave ako dodje do kakvih sukoba, to se moze reci i za Zepce.
Sekularna Bosnjacka Bosna 
"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic
"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic
Krajem 2017 godine ovdje je bilo 10 144 katolika na podrucju sto obuhvaca danasnju opstinu Kiseljak znaci zupe:Brestovsko,Gromiljak,Kiseljak i Ban Brdo.Sad zupa Kiseljak ima minimalne padove svega -45 mislim.No,postoje veoma velike sanse da ostale zupe podbace i da broj katolika prvi put padne na ispod 10 000 u opstini Kiseljak.Po meni taj broj je jos masovan i oni moraju da padnu na ispod 9000 da mi imamo sansekiseljak 42%
Pitajte se sto katolicka crkva ne objavljuje podatke.Pa prednost Hrvata u Zepcu je 2010 godina iznosila velikih +4600.Ogromna prednost.A ta prednost je danas +2300 maksimalno.Znaci sladoled se topi ovdje kod njih
Kiseljak i Vitez vjerujem da je to kraj Hrvatske bajke.Zepce nije neka velika prednost sad njihova u to budi siguran.Prije 2 godine bilo je 10 000 katolika u opstini Travnik.Danas tog vise nema
Tesko oni mogu da zadrze Brcko.Brcko ima homogenu Bosnjacku teritoriju nije to Bijeljina gdje su Bosnjaci izolovani.I ne samo da je tako nego Bosnjaci imaju vecinu Bosanskog jezika i haman vecinu Bosnjaka u selu Cerik+ Poceli su da dolaze u Dubrave kod katolika i to masovnije.Oni fakticki ne mogu da naprave neke velike akcije mislim na Srbe demografske ovdjebrcko 46%

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
- BosnjackaHercegovina
- Član
Kao i prošle godine moram se ne složiti sa procjenom za Mostar. Bošnjaci u Mostaru su prešli i 46% a ne 44%.Jack je napisao/la: ↑17 apr 2019 18:18Krajem 2017 godine ovdje je bilo 10 144 katolika na podrucju sto obuhvaca danasnju opstinu Kiseljak znaci zupe:Brestovsko,Gromiljak,Kiseljak i Ban Brdo.Sad zupa Kiseljak ima minimalne padove svega -45 mislim.No,postoje veoma velike sanse da ostale zupe podbace i da broj katolika prvi put padne na ispod 10 000 u opstini Kiseljak.Po meni taj broj je jos masovan i oni moraju da padnu na ispod 9000 da mi imamo sansekiseljak 42%
Pitajte se sto katolicka crkva ne objavljuje podatke.Pa prednost Hrvata u Zepcu je 2010 godina iznosila velikih +4600.Ogromna prednost.A ta prednost je danas +2300 maksimalno.Znaci sladoled se topi ovdje kod njih
Kiseljak i Vitez vjerujem da je to kraj Hrvatske bajke.Zepce nije neka velika prednost sad njihova u to budi siguran.Prije 2 godine bilo je 10 000 katolika u opstini Travnik.Danas tog vise nema
Tesko oni mogu da zadrze Brcko.Brcko ima homogenu Bosnjacku teritoriju nije to Bijeljina gdje su Bosnjaci izolovani.I ne samo da je tako nego Bosnjaci imaju vecinu Bosanskog jezika i haman vecinu Bosnjaka u selu Cerik+ Poceli su da dolaze u Dubrave kod katolika i to masovnije.Oni fakticki ne mogu da naprave neke velike akcije mislim na Srbe demografske ovdjebrcko 46%
Ti znaš da ja tvoje metode demografije cijenim ali neke se stvari u Mostaru ne slažu.
1) Srba u Mostaru nema više od 3-4%. Eto nek je 4%. To znači da Hrvata u Mostaru po tebi mora biti oko 52%.
2) Na izborima prošle godine kandidati iz oba HDZa su dobili 46.08% a sa Falatarom iz NSa su ujedno imali 48.5%. Nemoguće je da je u Mostaru iko od Hrvata glasao za Komšića ili Bošnjačke kandidate - pogotovo ne u onako usijanoj atmosferi. Također je nemoguće da barem 30-40% Falatarovih glasova nisu Bošnjaci. Ali neka ostane računica da je 48.5% glasalo za Hrvata - onda, gdje je ostatak?
3) Također na istim izborima je 53.5% Mostaraca glasalo za pro-BiH kandidate. Nemoguće je da je tu i jedan Hrvat. Pogotovo jer su ovo najgore ustaše u državi. Znači to su naši.
4) informacije sa terena govore o lažiranju podataka i iseljavanju Hrvata što oni kriju ko zmija noge.
5) s obzirom da su procurile informacije da je najviše glasača iz dijaspore bilo Hrvata, nemoguće je da su Bošnjaci više izašli na izbore od Hrvata.
6) Poznajući ustaše - a doktorirao sam škutorologiju - oni ne lažiraju popis Katolika već godinama niti kriju informacije bez nekog jakog razloga. Oni bi se hvalili na sav glas da ih na popisima ima puno. Mislim da njima smeta to što Bošnjaci žive u svim krajevima Mostara i da među njima ima onih koji idu i iz Mostara.
Iz svih tih razloga - nemoguće je da je Bošnjaka u Mostaru ispod 44. Odakle 53% pro-BH glasača? U stvari ne vjerujem da je brojka Bošnjaka ispod 46%.
Samo BiH.
Mislim da je na karti iz 2017 godine bilo u pojedinim opcinama bolje.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Izbori su nevazni jer u Srebrenici Srbi cine 69,3% birackog tijela.Izbori 2018 godine
Sto znaci jedini i glavni pokazatelj demografskog pada ili rasta su prvacici i osnovci.Oni ti ukazuju na 3 cinjenice:
1)Natalitet
2)Migracije
3)Biracki spisak mozes namjestiti ali djecu u skoli ne mozes.I ne vidim jos neki pokazatelj da je stanje u Mostaru makar sto se tice prvacica za nas bolje.
Sto znaci jedini i glavni pokazatelj demografskog pada ili rasta su prvacici i osnovci.Oni ti ukazuju na 3 cinjenice:
1)Natalitet
2)Migracije
3)Biracki spisak mozes namjestiti ali djecu u skoli ne mozes.I ne vidim jos neki pokazatelj da je stanje u Mostaru makar sto se tice prvacica za nas bolje.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da li ja vjerujem da su Bosnjaci 30% u opstini Srebrenica onda?Ne
Cinimo vecinu zivorodjenih,vecinu osnovaca+Prvacica.Sto znaci da nesto nije u redu ovdje
Cinimo vecinu zivorodjenih,vecinu osnovaca+Prvacica.Sto znaci da nesto nije u redu ovdje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ima smisla to što govoriš. Vjerovatno si u pravu.Jack je napisao/la: ↑17 apr 2019 20:58 Izbori su nevazni jer u Srebrenici Srbi cine 69,3% birackog tijela.Izbori 2018 godine
1)Natalitet
2)Migracije
Ali ako je tako, i ako je Bošnjaka 44%, onda to znači da je ili u Mostaru Bošnjačka dijaspora organizovanija i angažovanija od ustaške po pitanju izbora (što je teško za povjerovati) ili su svi Srbi i ostali u Mostaru pro-BiH (što je lakše za povjerovati) ali opet fali par procenata Hrvata koji su onda morali glasati za pro-BH stranke (što mi opet zvuči teško za povjerovati).
Samo BiH.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Selam alejkum svima. Ja sam se tek prijavio na ovaj forum (iako ga pratim godinama) i ovo mi je prvi post. Mapa je super. Imam jedno pitanje i jedan komentar?! Za V. Kladusu mislim da svi znamo da je ona 100% Bosnjacka samo sto se dosta ljudi izjasnilo kao Bosanci ili nesto drugo vjerovatno zbog povijesti (ratnog sukoba). Pitanje je vezano za Glamoc. Na popisu je ostvaren veci procenat i otkud sad ovaj pad ovoliki?
Veoma dobro pitanje
Ako si pratio forum.Onda je svima jasno da sam vec stavljao neke podatke poput broj osnovaca i prvacica Bosnjaka zadnjih par godina u opstinI Glamoc.Tako da sam ovdje malo bolje upoznat.Po meni sustinska razlika je izmedju gustine naseljenosti.Dok Velika Kladusa ima 40-50 000 stanovnika.Opstina Glamoc ima 1100 km2 povrsine i svega 4000 stanovnika od tog pola zivi u gradicu/selu Glamocu.Ekvivalent tome bi bio da u samom centru Velike Kladuse zivi 25 000 ljudi danas a ne 5000 jer manje vise gradic je velicine Kljuca
Popis je rekao sam NAMJESTEN.On je dobar INDIKATOR demografije.Ali da je tacan.Nije.On ima daleko vise falinki nego bilo sta.Po meni i taj procent od 29% je solidan.Moguce je da je nas procent veci.Vidit cemo sad broj ucenika Bosnjaka u Glamocu i prvacica i ako bude broj veci iduce skolske godine.Mozda cu dodati malo vise Bosnjacima
Ako si pratio forum.Onda je svima jasno da sam vec stavljao neke podatke poput broj osnovaca i prvacica Bosnjaka zadnjih par godina u opstinI Glamoc.Tako da sam ovdje malo bolje upoznat.Po meni sustinska razlika je izmedju gustine naseljenosti.Dok Velika Kladusa ima 40-50 000 stanovnika.Opstina Glamoc ima 1100 km2 povrsine i svega 4000 stanovnika od tog pola zivi u gradicu/selu Glamocu.Ekvivalent tome bi bio da u samom centru Velike Kladuse zivi 25 000 ljudi danas a ne 5000 jer manje vise gradic je velicine Kljuca
Popis je rekao sam NAMJESTEN.On je dobar INDIKATOR demografije.Ali da je tacan.Nije.On ima daleko vise falinki nego bilo sta.Po meni i taj procent od 29% je solidan.Moguce je da je nas procent veci.Vidit cemo sad broj ucenika Bosnjaka u Glamocu i prvacica i ako bude broj veci iduce skolske godine.Mozda cu dodati malo vise Bosnjacima

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Vecina Bosnjaka u Velikoj Kladusoj je reklo da im je maternji jezik Bosanski.Oko 99% svih ostalih su rekli da im je maternji jezik Bosanski

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom