Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
Nije potrebno.Receno mi je da ce u ovoj sedmici biti zavrsena mapa.Pa se nadam da hoce
A to za mapu.Pa nije bila dosad ovakva vrsta mape,ali eto i to je gotovo
A to za mapu.Pa nije bila dosad ovakva vrsta mape,ali eto i to je gotovo
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Prazna podloga ako nekom treba:

A kolika je razlika u Jajcu?Jack je napisao/la: ↑08 apr 2019 06:26 Jedino je u Stocu malo losije.Prosjecna starost Hrvata je tek 0,47 godina manja od Bosnjaka u Mostaru.Egipat nabije milion i po novih stanovnika za to vrijeme
Pa,realno mnogi Bosnjaci su se popisali u Podrinju ali ne zive tamo kao i tzv Hrvati u Srednjoj Bosni posebno opstini Jajce.Ali Srebrenica je sigurno nasa.Milici imaju fin natalitet nas.Osmaci stanje je jos bolje jer dosta nase djece se radja po Kalesiji.Vukosavlje je takodjer tu.Mozda jedino Bratunac u nekom realnijem smislu ima prosjecnu starost Srba malo bolju,ali Milice sigurno nece moci.
Znaci mapa je manje-vise tacna ovo je po popisu
Godinu i po za Hrvate

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Udio 15 godisnjaka na popisu 2013 je manja i za Srbe i za Hrvate na podrucju Brcko distrikta.Dok nas procent je haman veci za 4%.To je masovno jer fakticki imas haman apsolutnu vecinu Bosnjaka u Bosni tamo do 15 godina.Iako svega 46% to je daleko bolje od 42% koliko je bilo Bosnjaka na popisu 2013 godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zupa Jajce ima 2000 katolika manje od kraja 2013 godine.Iako ja ne vjerujem da su Hrvati mladji narod od Bosnjaka na podrucju opstine Jajce.Posebno jer znam da su se maksimalno lazno popisali.U to sam uvjeren

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zmaj je rekao ovih dana zavrsiti demografsku mapu Bosnjaka 2019 godine.Ma,kakvi ne smeta mi cekati samo do kraja ove sedmice nek bude gotovo
Mape nisu potrebne jer imam sve podatke.Mozda jedino da vidim kasnije mapu prvacica i osnovaca iduce skolske godine ali to tek na jesen ove godine.Ima do tog.Mape su zavrsene,sve sam zavrsio sto sam trazio sem te demografske mape Bosnjaka 2019 koje cu nadam se dobiti uskoro
Mape nisu potrebne jer imam sve podatke.Mozda jedino da vidim kasnije mapu prvacica i osnovaca iduce skolske godine ali to tek na jesen ove godine.Ima do tog.Mape su zavrsene,sve sam zavrsio sto sam trazio sem te demografske mape Bosnjaka 2019 koje cu nadam se dobiti uskoro

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Sto se tice Krajine makar ovaj dio sto je u Federaciji
Gornja Sanica 8 maloljetnih stanovnika:8 Bosnjaka.Srpsko selo na popisu 2013.Prosjecna starost Srba znaci u Federaciji,tj Usk kantonu je takav da tu i tamo imas ponekog mladog a u naprimjer opstini Kljuc imas svega 8 maloljetnih Srba u cijeloj opstini
Opstina Bihac 8851 ispod 15 godina
Srba 33
Hrvati 292
Srbi 0,4%
Hrvati 3,5%
Srbi+Hrvati 3,9% udio do 15 godina
Bosanska Krupa 4530 do 15 godina
Hrvati 7 ili 0,18%
Srbi 107 ili cirka 2,3%
Srba je 4,9% na popisu 2013 u opstini Bos Krupa ali svega cine 2,3% u udijelu do 15 godina
Ako je fertilitet veci i procjecna starost mladja.Srbi bi trebali da cine vise+ procentualno ispod 15 godina od procenta stanovnistva koliko ih je na popisu bilo,a vidimo da je taj broj,daleko,daleko manji.Tacnije duplo manje
Na podrucju opstine Buzim nema nijednog Srbina ili Hrvata ispod 15 godina.Ukupno 4129 ispod 15 godina
Cazin ima 50 Hrvata i nijednog Srbina mladjeg od 15 godina.Ukupno 12 488 ispod 15 godina.Tacnije Hrvati cine 0,4% procentualno ovdje a Srba nema
Kljuc 2494 ispod 15 godina
Srba 8 ili cirka 0,35%
Sto se tice opstine Bos Petrovac ona je najzanimljivija jer je tamo Srpska vecina na zadnjem popisu ali
961 osobe do 15 godina
Bosnjaci 524 ili 54,6%
Srbi 419 ili 43,6%
Srba je na popisu procentualno bilo 54,5%
Fakticki imas cirka 11% manje njih u udijelu ispod 15 godina.
Inace i biracki spisak mi kaze takvo sta
Bosnjaka 2010 44% redovnih biraca
Bosnjaka 2018 49% redovnih biraca
2020 cemo sigurno ciniti vecinu redovnih biraca.Bit ce tijesno ali vjerujem da cemo preci 50%
Gornja Sanica 8 maloljetnih stanovnika:8 Bosnjaka.Srpsko selo na popisu 2013.Prosjecna starost Srba znaci u Federaciji,tj Usk kantonu je takav da tu i tamo imas ponekog mladog a u naprimjer opstini Kljuc imas svega 8 maloljetnih Srba u cijeloj opstini
Opstina Bihac 8851 ispod 15 godina
Srba 33
Hrvati 292
Srbi 0,4%
Hrvati 3,5%
Srbi+Hrvati 3,9% udio do 15 godina
Bosanska Krupa 4530 do 15 godina
Hrvati 7 ili 0,18%
Srbi 107 ili cirka 2,3%
Srba je 4,9% na popisu 2013 u opstini Bos Krupa ali svega cine 2,3% u udijelu do 15 godina
Ako je fertilitet veci i procjecna starost mladja.Srbi bi trebali da cine vise+ procentualno ispod 15 godina od procenta stanovnistva koliko ih je na popisu bilo,a vidimo da je taj broj,daleko,daleko manji.Tacnije duplo manje
Na podrucju opstine Buzim nema nijednog Srbina ili Hrvata ispod 15 godina.Ukupno 4129 ispod 15 godina
Cazin ima 50 Hrvata i nijednog Srbina mladjeg od 15 godina.Ukupno 12 488 ispod 15 godina.Tacnije Hrvati cine 0,4% procentualno ovdje a Srba nema
Kljuc 2494 ispod 15 godina
Srba 8 ili cirka 0,35%
Sto se tice opstine Bos Petrovac ona je najzanimljivija jer je tamo Srpska vecina na zadnjem popisu ali
961 osobe do 15 godina
Bosnjaci 524 ili 54,6%
Srbi 419 ili 43,6%
Srba je na popisu procentualno bilo 54,5%
Fakticki imas cirka 11% manje njih u udijelu ispod 15 godina.
Inace i biracki spisak mi kaze takvo sta
Bosnjaka 2010 44% redovnih biraca
Bosnjaka 2018 49% redovnih biraca
2020 cemo sigurno ciniti vecinu redovnih biraca.Bit ce tijesno ali vjerujem da cemo preci 50%

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
http://www.popis.gov.ba/popis2013/knjige.php?id=1
Tu ti je dobar indikator starost i ko je najmladji u Podrinju.U nekim opstinama mi ne zaostajemo puno za Srbima naprimjer Teslic i Doboj.Srbi nisu puno mladji od nas,znaci daleko od tog da su Bosnjaci samo dosli da umru kad je razlika nebitna tamo.Jedino je malo veca razlika u Prijedoru i Banja Luci i dobrim dijelom Krajine tipa Bos Novi i Bos Dubica.Ali Podrinje posebno Milici,Srebrenica tu dobro stojimo.Isto kao i u Vukosavlju
Saberes procent Bosnjaka u Milicima
Evo kako ti to ispadne.Pazi sad ovako,da i drugi znate kako se to radi.Necu ponavljati ovo vise puta
Milici 11 441 stanovnik:4199 Bosnjaka
Manje vise radi se o 36,7% Bosnjaka na popisu 2013.Ako je udio Srba i Bosnjaka ovdje priblizan.Mozda su Srbi mladji.No,ako je procent veci Bosnjaka u udijelu ispod 15 godina.Onda su oni mladji.Naprimjer
Milici imaju 1649 osoba do 15 godina
E,sad da su Bosnjaci mladji trebali bi da puknu na 37,5 ili 38% sigurnih ispod 15 godina
Bosnjaka je ovdje 683 od 1649
Procentualno to je 41,4% ili + 4,7% Vise u odnosu na ukupan broj Bosnjaka
Naravno da su Bosnjaci mladji u Milicima.Da su stariji procent bi im iznosio 29 ili 32% a ne haman 42%
Tako mozes da saberes i udio Bosnjaka za druge opstine
Pogledaj popis zadnji.Broj Bosnjaka.Onda odes do 11.1.Udio osoba ispod 15 godina po nacionalnosti.Ako u Milicima imas procent Bosnjaka toliki,i ako je udio ispod 15 godina veci od ukupnog procenta Bosnjaka.I ako je razlika izmedju nas i njih drasticna.Onda je tu sve jasno.Ali mene zanima Podrinje. Izgleda da su Bošnjaci najmlađi u Bratuncu, Milićima, Vlasenici i Osmacima (Srebrenica je očekivano zelena). Posebno su mi zanimljivi Bratunac i Vlasenica. Kolika je tačno razlika i šta to znači za odnos Bošnjaka i Srba u tim općinama u budućnosti?
Tu ti je dobar indikator starost i ko je najmladji u Podrinju.U nekim opstinama mi ne zaostajemo puno za Srbima naprimjer Teslic i Doboj.Srbi nisu puno mladji od nas,znaci daleko od tog da su Bosnjaci samo dosli da umru kad je razlika nebitna tamo.Jedino je malo veca razlika u Prijedoru i Banja Luci i dobrim dijelom Krajine tipa Bos Novi i Bos Dubica.Ali Podrinje posebno Milici,Srebrenica tu dobro stojimo.Isto kao i u Vukosavlju
Saberes procent Bosnjaka u Milicima
Evo kako ti to ispadne.Pazi sad ovako,da i drugi znate kako se to radi.Necu ponavljati ovo vise puta
Milici 11 441 stanovnik:4199 Bosnjaka
Manje vise radi se o 36,7% Bosnjaka na popisu 2013.Ako je udio Srba i Bosnjaka ovdje priblizan.Mozda su Srbi mladji.No,ako je procent veci Bosnjaka u udijelu ispod 15 godina.Onda su oni mladji.Naprimjer
Milici imaju 1649 osoba do 15 godina
E,sad da su Bosnjaci mladji trebali bi da puknu na 37,5 ili 38% sigurnih ispod 15 godina
Bosnjaka je ovdje 683 od 1649
Procentualno to je 41,4% ili + 4,7% Vise u odnosu na ukupan broj Bosnjaka
Naravno da su Bosnjaci mladji u Milicima.Da su stariji procent bi im iznosio 29 ili 32% a ne haman 42%
Tako mozes da saberes i udio Bosnjaka za druge opstine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- bosnaponosna
- Član
Hvala puno, sve sam shvatio.

Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo! 
- BosnjackaHercegovina
- Član
Čitajući ovo sve se apsolutno osjećam kao da sam na pobjedničkoj strani. Bosna kao nacionalna država Bošnjaka je sve bliže. 
Hvala @Jack i ekipi na svim podacima do sada.
Hvala @Jack i ekipi na svim podacima do sada.
Katolici uz silne manipulacije zadnjeg popisa opstine Livno,Duvno.Ravno,Jajce pa i cijela Srednja Bosna nemaju sta dobro da pokazu sem dijela Hercegovine
Nadam se da ce ove sedmice biti gotova jos jedna mapa
Nadam se da ce ove sedmice biti gotova jos jedna mapa

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
To vam dodje ovako nekako kad ja izbacim podatke.Ma,ja sve smo rijesili,jos ova demografska mapa Bosnjaka i do kraja godine je to to
Sto se tice podataka,pa pogledaj face Covica i Dodika.Starije stanovnistvo koje fakticki izumire,ne mogu vise da serviraju zamisljenu Uzp Herceg Bosnu u Novom Travniku.Jajcu,uskoro Kiseljaku,uskoro Vitezu.Po Konjicu ih fakticki nema
Pricaju o poklapanju Mostara 10+ godina nisu cm Mostara uzeli.Mislim ne smeta mi prica,ali uradite nesto.Pa ja.Kao sto sam i mislio
Sto se tice podataka,pa pogledaj face Covica i Dodika.Starije stanovnistvo koje fakticki izumire,ne mogu vise da serviraju zamisljenu Uzp Herceg Bosnu u Novom Travniku.Jajcu,uskoro Kiseljaku,uskoro Vitezu.Po Konjicu ih fakticki nema
Pricaju o poklapanju Mostara 10+ godina nisu cm Mostara uzeli.Mislim ne smeta mi prica,ali uradite nesto.Pa ja.Kao sto sam i mislio

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Drago mi je da si shvatio.Nema problema sad i vi znate kako se to racuna

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Opstina Konjic 3673 osobe do 15 godina starosti
Hrvati 66 ili 1,8%.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ali na slici Doribabe, Bulici i Kupresani nisu obojani. Jeli sad greska u crtezu? Moze li se popraviti?Jack je napisao/la: ↑06 apr 2019 23:02 Radi se o dogovoru Hrvatskog telecoma i Bh telecoma gdje je Hrvatskom telekomu placeno 50 000 km.I uveden je Bh telecom izmedju 2011-2013 godine u naseljima:Sibenica,Kruscica,Bulici,Doribaba,Lendici i Bucici.Toliko o drugu Covi ustashe.Prodaje vas za kikiriki.Hrvati su nudili jos i Biokovinu+Serice ali je Bh telecom odbio kaze slabo naseljena sela,ne isplati im se.Uzp Herceg Bosna na baterijama
Doribaba i Bulici nemaju Bosnjacku vecinu inace.Iako ja bih rekao da Bulici imaju vecinu Bosnjaka po meni
Uvodi se Bh telecom u Kupresanima
Zato sto ta naselja imaju Hrvatsku vecinu
I U Kupresanima se uvodi.Jedino Doribaba ima Bh telecom
I U Kupresanima se uvodi.Jedino Doribaba ima Bh telecom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nije Doribabe nego Doribaba.Naselje je mjesovito i nije Bosnjacko poput Sibenice ili Kruscice gdje imas samo 2 katolicke porodice u tom selu
Sda misevi su rekli ustashama da Serici i Biokovina su mala naselja nece oni da uvezu to u sistem ne isplati im se.To je ''babo zna' narod zna stranka.Toliko o tim izdajicama.No,jos vece su izdajice Hdz misevi koji su jaki borci za Hrvate ali na baterije.Za 50 000 km isplacenih oni se pokupise i predase tih par naselja Bh telecomu.
Sda misevi su rekli ustashama da Serici i Biokovina su mala naselja nece oni da uvezu to u sistem ne isplati im se.To je ''babo zna' narod zna stranka.Toliko o tim izdajicama.No,jos vece su izdajice Hdz misevi koji su jaki borci za Hrvate ali na baterije.Za 50 000 km isplacenih oni se pokupise i predase tih par naselja Bh telecomu.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom