☑ Pravila foruma i savjeti

Mostar

Jack
Administrator

Re: Mostar

Post Postao/la Jack » 13 feb 2013 14:12

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mostar-b ... /130213140

Samo u Travniku su Bosnjaci premlacivani kao volovi u njihovim dijelovima grada, posebno Kalibunaru gdje su se ustaske pjesme pjevale, i pricalo o konacnom pitanju Balija.Ziva istina.Nekih pola godine nisu smio u po Kalibunara da odes, posebno ponoci i da kazes da je to Bosna.Pojela bi te noc.Najgora greska i to najgora katolika iz Travnika je da su Bosnjaci bili iz Krajine u Travniku.Ljuti, isfrustirani i prezivili genocid od Sane, Kljuca do Prijedora

Sta je bilo poslije.Pojeo vuk magarca i noc ''Hrvatski Kalibunar''.Sad ne moze se covjek ni svinjetine najesti u seher Travniku.Nema do Nove Bile, ko zeli prasca :)

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mostar-b ... /130213140

Inace.Bravo.Samo takve vijesti trebaju
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 feb 2013 17:47

Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 13 feb 2013 18:24

Sarajevo se nece u dogledno vrijeme skloniti sa tog mjesta a ne bi trebalo.Zasto?Pa zato sto je u Sarajevu vise i Roma i Albanaca od druga dva "konstitutivna" naroda,zato sto se u Sarajevu nista ne pitaju niti imaju naselje ili selo koje je njihovo.Zato sto homogen glavni grad znaci kad tad i homogenu drzavu.Kada je pao Madrid pala je i Spanija,Sarajevo nije palo nece ni Bosna(naravno zato sto nisu pali ni Sapna,ni Buzim,ni Gradacac,ni Mostar,ni Travnik,ni Gorazde,ni Bihac da ne nabrajam dalje) valjda shvatate na sta mislim.Najveci grad,najbogatiji grad da tako kazem radi investiciji a oni ne drze ni 1%.U Mostaru vjerujem da bi nasli nacina da se okoriste situacijom ali Mostar uz svo duzno postovanje nema ni tradiciju glavnog grada niti ima historijsku ulogu da bude,Travnik je seher,Banja Luka je isto seher ali i Sarajevo.Volio bih vidjeti glavni grad u Jajcu ili jos bolje Travniku,tada bi SB bila mozda i preko 80% bosnjacka.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 feb 2013 18:29

Ma zv keli, kakav glavni grad, Sarajevo je glavni grad i to je gotovo.

A preporucujem ti da vikendom odes malo do Blagaja, Starog Mosta i ostavis nesto novca Bošnjacima , to je najbolja podrška Bošnjacima Mostara. A jos bolje kad bi ostavio nekoliko stotina KM. Ja aBd planiram jedan vikend da to uradim i da pomognem Bošnjake u Mostaru. Da je takvih 1000 primjera, pa gdje bi nam kraj bio. :zastava:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 14 feb 2013 01:44

Jack je napisao/la: http://www.klix.ba/vijesti/bih/mostar-b ... /130213140

@Jack kopiraj tekst ili barem dio teksta. Zasto moramo ici svi na taj komunisticki poratal i praviti njima promet klikanjem.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Logan
Član

Post Postao/la Logan » 14 feb 2013 02:04

ABen je napisao/la:
Jack je napisao/la: http://www.klix.ba/vijesti/bih/mostar-b ... /130213140

@Jack kopiraj tekst ili barem dio teksta. Zasto moramo ici svi na taj komunisticki poratal i praviti njima promet klikanjem.

I ja mislim da je pametno tekst ili dio kopirati radi arhive jer cesto sajtovi propadnu ili se vijest izbrise i izgubis smisao.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 14 feb 2013 14:22

Mostaru,pod hitno trebaju nove investicije i nova radna mjesta i to medju Bosnjacima da zadrze mlade ljude tu.Meni je drago vidjeti Mostarce u ZE ili SJJ ali brate ne toliko.Opet ih razumijem mladi su valja ici za poslom, ali mi nije jasno kako se i zasto se od 95god pa naovamo nije otvorila ni jedna znacajnija ind. investicija makar u naseljima Mostara i okoline dje su Bosnjaci vecina,

drago mi je cuti da hercegovinalijek d.o.o je u vlasnistvu Bosnjaka , cuo sam i lose price o njemu ali hajd eto barem zaposljava nase ljude. Ali treba vise takvih firmi .SDA u Mostaru mora da shvati da bez jake ekonomske podloge nema jakog oruzja u borbi za ocuvanje Mostar.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 18 feb 2013 09:48

Nemaju ni ustase neke investicije vise i tamo je raspad sistema. Cim nebude para i oni ce polahko otpuhati za Hr.
Hnk je pred kolapsom, Kanton 10 u tezim mukama. Sve se to polahko raspada.
HNK: Kasne plate - novca nema, uzimaju se pozajmice!
http://www.starmo.ba/hrecegovinas/item/ ... jmice.html

Mostar -- Vlada i Ministarstvo financija HNK, u više su navrata, zatražili od Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, da obračun plaća uposlenih u prosvjeti vrši u skladu s trenutno važećim propisima. Unatoč tome, nastavljena je praksa obračuna plaća "s dodacima", koji su obračunavani na temelju akata koji nisu prošli potrebnu proceduru, te nikada nisu usvojeni na Vladi HNK - javio je press ured kantonalne Vlade.

Vlada i Ministarstvo financija žele jasno istaknuti "kako će biti isplaćene samo plaće obračunate prema važećim propisima". U onim prosvjetnim ustanovama, koje ne izvrše obračun sukladno važećim propisima, neće biti moguća isplata plaća, odnosno one će kasniti, dok se obračun ne izvrši na zakonom utemeljen način - kaže se u saopštenju za javnost.

Inače, na danas održanoj 41. sjednici Vlade još je jedanput "razmatrano složeno stanje u Proračunu HNK".

Na temelju izvješća Ministarstva financija o neplaćenim obvezama iz 2012. godine koje iznose 8.917.828,00 KM, Vlada je, u traženju rješenja za prevazilaženje složene financijske situacije, donijela odluku o "uzimanju pozajmice od neutrošenih sredstava s posebnih namjenskih računa".

Danas donesenom Odlukom o odobravanju prijenosa sredstava s posebnih namjenskih transakcijskih računa, stvorene su pretpostavke za isplatu obveza iz protekle godine, odnosno izmirenje obveza za visoko obrazovanje, socijalne kategorije, te drugih dospjelih obveza.

Vlada je, u sklopu ove Odluke, usvojila i Plan povrata pozajmice koja će se vratiti u roku od deset mjeseci u jednakim obrocima.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 18 feb 2013 14:04

ma,plate kasne drzavnik i kantonalnim sluzbenicima zbog nesporazuma i politickih previranja ali su eonomski tu pravo jaki imaju telekom, elektrodistribuciju,aluminijum Mostar,rudnike boksita i kamenolome po hercegovini a da ne pricam kako se 80% svog uvoza svakojake robe u BH uvozi preko Gruda a tu su i lanci privatnih fakulteta za prodaju diploma od kojih sav kes zavrsava u rukama HDZ bagre

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 19 feb 2013 03:34

Dezidijat je napisao/la:ma,plate kasne drzavnik i kantonalnim sluzbenicima zbog nesporazuma i politickih previranja ali su eonomski tu pravo jaki imaju telekom, elektrodistribuciju,aluminijum Mostar,rudnike boksita i kamenolome po hercegovini a da ne pricam kako se 80% svog uvoza svakojake robe u BH uvozi preko Gruda a tu su i lanci privatnih fakulteta za prodaju diploma od kojih sav kes zavrsava u rukama HDZ bagre
Najveca i najaca firma dole je HNK, imaju najvise zaposlenih i najbilje su plate. A ove firme sto si ti nabrojao svi vise i ovise od HN kantona.

Druga stvar u Mostaru, ko drzi Stari Grad, drzi i najvecu ekonomiju. Tu se pare obrcu i pare stizu. Stari grad je vrijedni od 100 onih shoping centara i drugih gluposti. Ja sam toliko puta bio u Mostaru i nikad nisam otisao u shoping centar, a Stari Grad uvijek pun, hoteli puni, restorani puni, kafici puni, ulice pune turista. Euro i Dolari se ostavljaju u Starom Gradu.

Mi nesmijemo samo da izgubimo Stari Grad, ako to izgubimo onda nas nema.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

EdinTZ
Član

Post Postao/la EdinTZ » 19 feb 2013 06:49

upravo to ako izgubimo jezgro i sa jedne i sa druge strane mi smo katastrofa treba jos one rusevine uzet oko gradskog jezgra

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 feb 2013 07:41

Nemojte kukati nego za vikend u Mostar i uložite i ostavite koju marku Bošnjacima Mostara. Najlakše je kukati. :beret:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 19 feb 2013 08:09

amkos je napisao/la:Nemojte kukati nego za vikend u Mostar i uložite i ostavite koju marku Bošnjacima Mostara. Najlakše je kukati. :beret:
O cemu ti @amkos? Ko to kuka?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 19 feb 2013 08:22

Učinilo mi se da edin tz kuka , pa zato ..

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 19 feb 2013 08:27

amkos je napisao/la:Učinilo mi se da edin tz kuka , pa zato ..
Da ti @amkos nisi mozda ovdje spamer?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

marli
Član

Post Postao/la marli » 19 feb 2013 16:59

Ma bravo amko, ide raja masovno iz sarajeva u blagaj i mostar, jedva čekam proljeće :fes:

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 19 feb 2013 17:10

ABen je napisao/la:
Dezidijat je napisao/la:ma,plate kasne drzavnik i kantonalnim sluzbenicima zbog nesporazuma i politickih previranja ali su eonomski tu pravo jaki imaju telekom, elektrodistribuciju,aluminijum Mostar,rudnike boksita i kamenolome po hercegovini a da ne pricam kako se 80% svog uvoza svakojake robe u BH uvozi preko Gruda a tu su i lanci privatnih fakulteta za prodaju diploma od kojih sav kes zavrsava u rukama HDZ bagre
Najveca i najaca firma dole je HNK, imaju najvise zaposlenih i najbilje su plate. A ove firme sto si ti nabrojao svi vise i ovise od HN kantona.

Druga stvar u Mostaru, ko drzi Stari Grad, drzi i najvecu ekonomiju. Tu se pare obrcu i pare stizu. Stari grad je vrijedni od 100 onih shoping centara i drugih gluposti. Ja sam toliko puta bio u Mostaru i nikad nisam otisao u shoping centar, a Stari Grad uvijek pun, hoteli puni, restorani puni, kafici puni, ulice pune turista. Euro i Dolari se ostavljaju u Starom Gradu.

Mi nesmijemo samo da izgubimo Stari Grad, ako to izgubimo onda nas nema.

Volio bih da je tako al fakat sve dok oni imaju svoj telekom u BH i svoju elektroprivredu imat ce i prihode da investiraju u sebe i svoj rast. Ostaje nada da ce se jendog dana u sto skorijoj buducnosti osnovati neki jaci Bosnjacki holding koji bi imali recimo registrovanu firmu u nekoj zemlji zapadne evrope te unajmiti strane lobiste bas iz te zemlje koji bi se prodali sokcima kao originalni vlasnici i ponudili im pristojnu cijenu za recimo vecinski udio u eronetu ili HT telekomu ili hzhb elektroprivredi ili aluminijumu ..mislim da je to jedini nacin na koji bi Bosnjaci mogli steci vecinski udio ut im strateskim firmama za ekonomski opstanak sokaca u BH jer oni nikad nece pristat iz inata da prodaju vecinski udio neke od ove tri firme Bosnjacima..tu ih treba odigrat pametno .

Takodjer ove privatne skole i prodaja diploma to je odlicna strategija za klepanje para od Bosnjaka ali mi tu nemamo kontratezu trebaju nam makar jednostavniji zakoni u obrazovanju da ljudima omogucimo da lakse stjecu i obrazuju se po jeftinijim cijenama na nasim univerzitetima i skolama jer u pitanju su milioni KM koji odlaze u privatne dzepove sokaca jer hiljade ljudi kupuju diplome srednjih skola radi posla kako u stranim firmama tako i u domacim opet..nazalost

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 19 feb 2013 17:14

http://www.ekapija.com/website/bih/page ... oelektrane

O ovome govorim tu je kicma ekonomskog skeleta hrvata u BH ...ekonomija koja parazitira od BH resursa i gl razlog njihove pohlepe za hrvatiziranjem i unistenjem Bosnjaka i BH

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 feb 2013 12:06

Bez cjelovitog grada, oni ce lagano nestajati, eno ti popis Srbistana.Od 58 000 Hrvata, njih 33 000 ih je preko 50 godina, a ne znam da li imaju 1 naselje preko 1000 stanovnika u tom dijelu.To je tako.

Dzaba im sapiranja para, kroz nazovi telekom i sve.Njihovo je sve manje.Bez Mostara, sta im ostaje kao najveci grad?Livno?Sa oko 10 000 stanovnika, velicine Tutina?Jel ti mislis da ce biti ulaganja u njihov dio.Eno ti onkologija.Placeno Arapskim parama dole bolnica u West Mostaru.Pola tih nazovi firmi.To je kraj.

Sve pare oni dobiju kroz nase gradove najvece, odatle im dotice pare.Jel ti mislis da oni dobiju u nekom selu Duvna, gdje mladic gleda kako ce za Zagreb da zapali.Neke velike pare?Ne, sve te pare idu kroz Hrvatske firme, a Bosnjak ih kroz kladionice i kupovanjem njihovih projekata hrani i odrzava, kao sto odrzava i cetnika po Istocnom Sarajevu

Stari grad u Mostaru ima jos bolji potencijal od Medjugorja.To i oni znaju.Pokusat ce da umjesaju svoje prste kroz Ruzu ili te hotele, tako ce polahko ekonomski da preuzimaju.Realno, ako ne uzmu Mostar

Oni ce nestati.Stari Grad je vazan, ali nasa politika je nacionalno nesvjesna.Hrvati su muhe, mozemo ih poklopiti.Samo ih drmnemo tamo gdje treba oni su svoje otpjevali. U Centralnoj Bosni od neke ''Hrvatske'' centralne Bosne osta im Kiseljak i Kresevo.Eto, pa sad vidi.Oni su bijesni, istrustrirani i radit ce sve i jos gore.Miniranje spomenika Armiji Bih nije nista, sta ce ti teroristi da rade.Kad su bjezali iz Bugojna, zapalili su cijeli grad haman.Travnik isto

Ovog puta oni drze veci dio grada Mostara, imaju ustaske ulice, njihovu vlast, imaju najbolje zaledje, jer sta ima katolik u Bugojnu ili Travniku, a sta ima onaj u Mostaru.Ima ih vise, ekonomski imaju vise, zato ce pokusati da urade nesto.

Oni znaju da ako mi ojacamo u Mostaru, da su oni donji.Helem, nema ih vise, gotovo.Finish, kaput, finito
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 21 feb 2013 14:40

O tome i ja brujim manje kupovati njihove proizvode sve sto oni prave imamo i mozemo i mi , kupovat Turske,Njemacke bilo cije druge proizvode ako nemas alternativu ali cinjenica ona strasna cinjenica jeste da oni svoje pare izvlace iz Bosnjackih dzepova kroz kladionice, privatne fakultete,eronet je pravo jak kao i Mtel i Telemach zato sto oni glupani iz BHTelecoma ne zele da spuste cijene i poboljsaju usluge dok to ostali rade pa im uzese svu klijentelu dodatna zarada im se akumulira i preko uvoza roba a tu je problem,ima i Bosanskih kladionica ali slabo je to..

Odgovorite