☑ Pravila foruma i savjeti

Čajdžinica

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Apartheid nad Bošnjacima Sarajeva

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 20 jan 2019 11:34

Sociolog,

Vrati se 2 stranice unazad. Pročitaj sve tekstove polako. Razmisli. I vjerujem da ćeš shvatiti gdje si pogriješio. Ovo sad je već besmisleno nadmudrivanje.

Na kraju krajeva, da iko ovdje mrzi Sarajevo, mrzio bi BiH. Ja prvi imam rodbine tamo. Vjerujem da imaju i ostali. Svima nama je drago da Sarajevo napreduje a nije drago da nazaduje. Svima nama je jasno da je Sarajevo bitan dio države. Tako da nema razloga za pretjeranu osjetljivost.

A ismijavat Istočnu Bosnu može samo neko ko ne zna ništa o njoj. Da znaš ljude od tamo koje ja znam, vjerujem da bi imao visoko mišljenje o tim ljudima i mentalitetu uopšte.
Samo BiH.

Sociolog123
Član

Post Postao/la Sociolog123 » 20 jan 2019 13:44

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 20 jan 2019 11:34 Sociolog,

Vrati se 2 stranice unazad. Pročitaj sve tekstove polako. Razmisli. I vjerujem da ćeš shvatiti gdje si pogriješio. Ovo sad je već besmisleno nadmudrivanje.

Na kraju krajeva, da iko ovdje mrzi Sarajevo, mrzio bi BiH. Ja prvi imam rodbine tamo. Vjerujem da imaju i ostali. Svima nama je drago da Sarajevo napreduje a nije drago da nazaduje. Svima nama je jasno da je Sarajevo bitan dio države. Tako da nema razloga za pretjeranu osjetljivost.

A ismijavat Istočnu Bosnu može samo neko ko ne zna ništa o njoj. Da znaš ljude od tamo koje ja znam, vjerujem da bi imao visoko mišljenje o tim ljudima i mentalitetu uopšte.
Hvala ti dobronamjerno na sugestiji,nema vise svadji,nekih negativnih iskri i slicno.Jednim dijelom sam potomak,,kuferasa,,..ljudi koji su dolazili iz raznih krajeva A.U.Monarhije, da prave pruge,zeljeznice,i ko zna sta jos..pa sigurno neke stvari gledam kroz drugaciju prizmu,a i otac mi je jedan od pokretaca otpora,i dosta dosta blize rodbine,cak ni u ratu nismo htjeli uzeti slovenacko drzavljanstvo,iako smo po.,,defaultu,sto bi se.danas.reklo,trebali..Hvala.jos jednom na sugestiji,iskrenoj,ali ljudi iz Istocne Bosne sam upoznao i previse...Budi mi u zdravlju i pozdravljen

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 20 jan 2019 14:18

Znaci potomak ilegalnih migranata koji sebi daje za pravo da laje protiv Bosnjaka u korist vlaski vukova i njihove "kulture". Cestitam! Od sada ti vise nemas pravo na off topic poruke.

Zmaj
Član

Re: Kahvana (tema za off topicarenje)

Post Postao/la Zmaj » 20 jan 2019 19:59

Sve sto je off topic na forum Politika ce se prebacivat na ovoj temi. /Zmaj
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jan 2019 20:18

Sjajno.Napredak je veoma vidljiv.Dok na forumu klixa se ismijavaju Krajisnici imaju cak i temu o Krajiskom izgovoru.Ovaj momak nam otvara oci oko opere,i geografije pa Sarajevo prebacuje u centar nekog paralelnog svijeta a ne u Istocnoj Bosni sto historijski i geografski Sarajevo pripada.Rece mi jedan lik.Sto ti mrzis Sarajlije i to preko facebooka

Jarane ne mrzim ja nikog.Ako Sarajlija ismijava Bosnjake Krajine i ako ne radi nista na tome.Bosnjaci Krajine su jos od Otomana naucili da budu sami i da ne gledaju u Sarajevo.Ali da gledas cetnicka orgijanja po Srebrenici,dok se Fatina Avlija pretvara u skup cetnickih organizatora i dobrovoljaca.To je sasvim glupa stvar.Sto realno nijedan Sarajlija ne ukljuci se aktivnije u to.Ma,ne vidis ovaj lik vrijedja ljude iz Istocne Bosne sto je prosipanje fasizma.Sarajlija ne pomaze ljude iz Istocne Bosne odakle je Sarajevo,pa sta da ocekujes dalje
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jan 2019 08:32

Abidaga je napisao/la: 20 jan 2019 14:18 Znaci potomak ilegalnih migranata koji sebi daje za pravo da laje protiv Bosnjaka u korist vlaski vukova i njihove "kulture". Cestitam! Od sada ti vise nemas pravo na off topic poruke.
Prijatelju,

Iz istog razloga zašto Sociolog123 griješi u svom stavu prema ljudima iz Istočne Bosne (a griješi vjerujem debelo) i ti isto tako griješiš u komentaru o njemu kao potomku “ilegalnih imigranata.” Nema smisla kakvo nešto govoriti. Iz hiljadu razloga. Hiljade je neBošnjaka, ali i Bošnjaka van BiH, svojom borbom za ovu zemlju platilo svoja prava da u njoj govore ono šta misle i ta im prava niko ne treba i ne može oduzeti, niti im korijene treba omalovažavati.

Omalovažavanjem porijekla bilo koga od nas koji VOLIMO ovu zemlju se i stvara pomutnja a i čini ista ona greška koju Sociolog123 čini - potpuno ista. Ja nisam protiv njega ili tebe Bože sačuvaj i nemoj ovo shvatiti kao neku ličnu kritiku - ja sam protiv činjenja takve greške jer je kobna za BiH.

Mi svi moramo postati mnogo tolerantniji jedni prema drugima i tražiti zajednički jezik. Nije isto kad na primjer Željko Komšić, Zlatni Ljiljan, nešto lane protiv Bošnjaka i kad to učini ustaško smeće Čović. Neki ljudi su platili (skupo) svoje pravo na ovu zemlju i to im se pravo mora poštovati, kao i porijeklo, a među njima ima potomaka onih iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, i mnogih drugih dijelova.

Nemojmo ponižavati ikoga ali hajmo svi kritikovati one koji to čine da bi izbjegli vrijeđanja ali i saslušati svakoga, ma koliko se sviđalo ili nesviđalo mišljenje, da bi stvorili zrelu sredinu za progres. Od mržnje i podjela nema ništa - pogotovo među ljudima koji vole BiH.
Samo BiH.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jan 2019 08:44

Jack je napisao/la: 20 jan 2019 20:18 Sjajno.Napredak je veoma vidljiv.Dok na forumu klixa se ismijavaju Krajisnici imaju cak i temu o Krajiskom izgovoru.Ovaj momak nam otvara oci oko opere,i geografije pa Sarajevo prebacuje u centar nekog paralelnog svijeta a ne u Istocnoj Bosni sto historijski i geografski Sarajevo pripada.Rece mi jedan lik.Sto ti mrzis Sarajlije i to preko facebooka

Jarane ne mrzim ja nikog.Ako Sarajlija ismijava Bosnjake Krajine i ako ne radi nista na tome.Bosnjaci Krajine su jos od Otomana naucili da budu sami i da ne gledaju u Sarajevo.Ali da gledas cetnicka orgijanja po Srebrenici,dok se Fatina Avlija pretvara u skup cetnickih organizatora i dobrovoljaca.To je sasvim glupa stvar.Sto realno nijedan Sarajlija ne ukljuci se aktivnije u to.Ma,ne vidis ovaj lik vrijedja ljude iz Istocne Bosne sto je prosipanje fasizma.Sarajlija ne pomaze ljude iz Istocne Bosne odakle je Sarajevo,pa sta da ocekujes dalje
Klix forum je primjer šta se dešava kada par Škutora vladaju hiljadama Balija i ne treba ga uzimati za primjer jer smo barem ovdje svi svjesni toga. Također, Sociolog123 iznosi svoje stavove i znam da njegove stavove ne dijeli dosta Sarajlija ali je bitno takve stavove saslušati i onda ljudima objasniti logikom zašto griješe ako griješe. Najgore je otjerati ljude jer to ne koristi nikome. Stvaranje konsenzusa je cilj, a ne naturanje jednoumlja cenzurom. To su naizgled slične ali jako različite stvari.

Što se tiče Klixa, čini mi se da komentari ispod Klix tekstova se kontrolišu drugačije nego forum jer je na komentarima ima dosta onih koji su glasniji sa svojim anti-ustaškim stavom nego na forumu. Ko želi komentarisati na klixu, to treba raditi na komentarima ispod vijesti a ne na forumu gdje će mu postovi biti brisani od strane ustaša.

Ali ništa od ovog nije toliko bitno koliko je bitno stvoriti medijsku alternativu Klixu i sličnim ustaškim medijima - a ovaj forum to može uraditi širenjem ovog alternativnog prostora za diskusiju što većem broju naših ljudi. Samo tim putem (podizanjem svijesti i pružanjem alternative velikom broju Bošnjaka) ustaškim govnima možeš pomrsiti račune po pitanju propagande na Klixu i sličnim portalima. A da bi se to uradilo potreban je veći promet što uslovljava dopustiti ljudima i sa drugačijim razmišljanjima da kažu ono što imaju. A onda se možeš ne složiti s njima i tražiti neki način da približiš razmišljanja.
Samo BiH.

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 21 jan 2019 09:40

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 jan 2019 08:44
Jack je napisao/la: 20 jan 2019 20:18 Sjajno.Napredak je veoma vidljiv.Dok na forumu klixa se ismijavaju Krajisnici imaju cak i temu o Krajiskom izgovoru.Ovaj momak nam otvara oci oko opere,i geografije pa Sarajevo prebacuje u centar nekog paralelnog svijeta a ne u Istocnoj Bosni sto historijski i geografski Sarajevo pripada.Rece mi jedan lik.Sto ti mrzis Sarajlije i to preko facebooka

Klix forum je primjer šta se dešava kada par Škutora vladaju hiljadama Balija i ne treba ga uzimati za primjer jer smo barem ovdje svi svjesni toga. Također, Sociolog123 iznosi svoje stavove i znam da njegove stavove ne dijeli dosta Sarajlija ali je bitno takve stavove saslušati i onda ljudima objasniti logikom zašto griješe ako griješe. Najgore je otjerati ljude jer to ne koristi nikome. Stvaranje konsenzusa je cilj, a ne naturanje jednoumlja cenzurom. To su naizgled slične ali jako različite stvari.

Što se tiče Klixa, čini mi se da komentari ispod Klix tekstova se kontrolišu drugačije nego forum jer je na komentarima ima dosta onih koji su glasniji sa svojim anti-ustaškim stavom nego na forumu. Ko želi komentarisati na klixu, to treba raditi na komentarima ispod vijesti a ne na forumu gdje će mu postovi biti brisani od strane ustaša.

Ali ništa od ovog nije toliko bitno koliko je bitno stvoriti medijsku alternativu Klixu i sličnim ustaškim medijima - a ovaj forum to može uraditi širenjem ovog alternativnog prostora za diskusiju što većem broju naših ljudi. Samo tim putem (podizanjem svijesti i pružanjem alternative velikom broju Bošnjaka) ustaškim govnima možeš pomrsiti račune po pitanju propagande na Klixu i sličnim portalima. A da bi se to uradilo potreban je veći promet što uslovljava dopustiti ljudima i sa drugačijim razmišljanjima da kažu ono što imaju. A onda se možeš ne složiti s njima i tražiti neki način da približiš razmišljanja.
@BosnjackaHercegovina

:zastava: aferim
....................
slika :Studyy:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 21 jan 2019 12:23

Sve je to jedan veliki debilizam.

Francuzi to nazivaju “Fait de nature” ili stvar prirode na bosanskom. Sta to znaci? To znaci da niko nije izabrao kako i gdje ce se roditi. Niko nije izabrao hoce li biti musko ili zensko. To je vec prva osnova po kojoj se vrsi diskriminacija. Iza toga dolaze boja koze, jezik, vjera, mjesto rodenja itd…. Dakle ponositi se samo sto si ispao iz picke tamo a ne ovamo, sto izgledas ovako a ne onako, sto pricas ovako a ne onako itd…. je debilizam prve vrste.

Zasto? Zato sto je tvoja zasluga u svemu tome ravna nuli. Dakle fait de nature. Puka slucajnost. No intelektualni kapacitet treba biti malo iznad prosjeka da bi to shvatio.

Pazi. Potpuno sam siguran da je tesko naci nekoga ko je vise svjetski covjek od mene. Svaki dan pricam najmanje na 4 jezika. Evo sada da pogledam listu mojih prijatelja. Iz Belgije, Francuske, Italije, Njemacke, Obale Slonovace, Kameruna, Maroka, Alzira, Israela, Gibraltara (da cak i ovdje), Amerike, Portorika, Rusije, Japana, Koreje, Ruande, Spanije, Poljeske, Madarske, Angole, Slovcke, Tunisa, Albanije, Holandije, Rumunije i Brazila.

I moj najbolji prijatelj je iz Afrike.

Dakle svakodevno sam u tom miksu i to nije problem. Naprotiv. Cak je i zanimljivije. To sto je neko ispao iz picke u mjestu Y a ne u mjestu X mi je totalno nebitno.

Sada. Jesam li nacionalista. Jesam I zasto jesam. Jedini razlog su jebeni srbi. Dakle nemam apsolutno nikakvih problema sa bilo kim ali mislim da su oni lud narod. Ludi kao kolektiv. Toliko mrznje I ludila koje se prenosi iz generacije u generaciju nema apsolutno nigdje. Mislim da je to mitomanskoludacki narod koji se nikad nece popraviti. Ostat ce zatvoreni u svom ludilu dok je svijeta I vijeka. Problem lezi u tome sto oni to svoje bolesno ludilo iskazuju nad nama i sto smo dovedeni na sami rub nestanka. I tu se mora zauzeti stav. Cvrst stav I ukrtotiti tu bolest jednom za uvjek.

Ono sto je pisao “Sociolog”je malogranstina koja je sveprisutna u Bosni. Tip ljudi koji ima stancic negdje I onda misli da je to njegov grad I ono bi da odreduje drugima sta I kako. Vise puta sam objasnjavao ljudima da je tvoje samo ono sto je upisano na tvoje ime na kadastru a sve drugo je tude. No nemam vremena da duljim oko toga. Uglavnom smatram losu mobilnost kao osnovni razlog toga
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 21 jan 2019 12:52

Da. Jos samo bih mogao dodati i onu moronsku pricu kako je prije bilo bolje. Bas nedavno mi prica jedna “sarajka” kako je prije rata bilo bolje. Inace rodena 1986 pa ti vidi cega se ona sjeca prije 1991. Otac joj porijeklom van BIH a majka drugo koljeno u nekakvom socijalnom stanu.

Inace prije je bilo bolje kada su na sarajevskom univerzitetu predavali Karadzic, Seselj, Koljevic, Maksimovic, kada su u stanu pored tvog zivile psihopate kao Veselin Vlahovic Batko koji je pobio « po’ Grbavice », kada se setao u at mejd… pardon Dusanovom parku, ulicama kobilica i slicnih pljackasa, sjecikesa i mitomana. Ili kada je neka «raja » bio moralna nakaza kusturica ili retard nele. Nes ti standarda i osoba za ugled.

Tamo gdje je sada SCC bila ni manje ni vise nego ciganska cega (ukucaj na google da vidis). U sred grada. I tako dalje.

No tu imamo dvije vrste ljudi. Malogradane i jugoslovensku-nedovrseno srpsku ekipu koja ima zal za starim vremenima.

Dobro doduse ima I nostalgicara za mladim danima. To je manje vise ok I prirodno.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 21 jan 2019 15:31

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 jan 2019 08:32
Abidaga je napisao/la: 20 jan 2019 14:18 Znaci potomak ilegalnih migranata koji sebi daje za pravo da laje protiv Bosnjaka u korist vlaski vukova i njihove "kulture". Cestitam! Od sada ti vise nemas pravo na off topic poruke.
Prijatelju,

Iz istog razloga zašto Sociolog123 griješi u svom stavu prema ljudima iz Istočne Bosne (a griješi vjerujem debelo) i ti isto tako griješiš u komentaru o njemu kao potomku “ilegalnih imigranata.” Nema smisla kakvo nešto govoriti. Iz hiljadu razloga. Hiljade je neBošnjaka, ali i Bošnjaka van BiH, svojom borbom za ovu zemlju platilo svoja prava da u njoj govore ono šta misle i ta im prava niko ne treba i ne može oduzeti, niti im korijene treba omalovažavati.
Moja patriotska duznost je da se poserem na svakog izroda koji sebi da za pravo da vrijedja Bosnjake nezavisno bili ti Bosnjaci iz Istocne Bosne, Hercegovine, Krajine, Sandzaka, Tuzle, Zenice ili Sarajeva. Taj patriotski princip nema veze sa cinjencom da je ovaj izrod potomak ilegalnih imigranata (koji su ga vjerovatno filovali tim fasistickim idejama da se Bosnjaci mogu vrijedjati nekaznjeno).
BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 jan 2019 08:32 Omalovažavanjem porijekla bilo koga od nas koji VOLIMO ovu zemlju se i stvara pomutnja a i čini ista ona greška koju Sociolog123 čini - potpuno ista. Ja nisam protiv njega ili tebe Bože sačuvaj i nemoj ovo shvatiti kao neku ličnu kritiku - ja sam protiv činjenja takve greške jer je kobna za BiH.

Mi svi moramo postati mnogo tolerantniji jedni prema drugima i tražiti zajednički jezik. Nije isto kad na primjer Željko Komšić, Zlatni Ljiljan, nešto lane protiv Bošnjaka i kad to učini ustaško smeće Čović. Neki ljudi su platili (skupo) svoje pravo na ovu zemlju i to im se pravo mora poštovati, kao i porijeklo, a među njima ima potomaka onih iz Slovenije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, i mnogih drugih dijelova.

Nemojmo ponižavati ikoga ali hajmo svi kritikovati one koji to čine da bi izbjegli vrijeđanja ali i saslušati svakoga, ma koliko se sviđalo ili nesviđalo mišljenje, da bi stvorili zrelu sredinu za progres. Od mržnje i podjela nema ništa - pogotovo među ljudima koji vole BiH.
Okej. Postujem tvoje misljenje i dobre namjere. Moje misljenje je da Bosnjacki merhametluk hrani fasisticki nacina na koji Sociolog123, Vuk i Covic razmisljaju o Bosnjacima i da je jedini lijek bezkompromisna borba protiv njihovog fasizma.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jan 2019 19:07

Abidaga je napisao/la: 21 jan 2019 15:31
BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 jan 2019 08:32
Prijatelju,

Moja patriotska duznost je da se poserem na svakog izroda koji sebi da za pravo da vrijedja Bosnjake nezavisno bili ti Bosnjaci iz Istocne Bosne, Hercegovine, Krajine, Sandzaka, Tuzle, Zenice ili Sarajeva. Taj patriotski princip nema veze sa cinjencom da je ovaj izrod potomak ilegalnih imigranata (koji su ga vjerovatno filovali tim fasistickim idejama da se Bosnjaci mogu vrijedjati nekaznjeno).
BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 jan 2019 08:32 Omalovažavanjem porijekla bilo koga od nas koji VOLIMO ovu zemlju se i stvara pomutnja a i čini ista ona greška koju Sociolog123 čini - potpuno ista. Ja nisam protiv njega ili tebe Bože sačuvaj i nemoj ovo shvatiti kao neku ličnu kritiku - ja sam protiv činjenja takve greške jer je kobna za BiH.

Okej. Postujem tvoje misljenje i dobre namjere. Moje misljenje je da Bosnjacki merhametluk hrani fasisticki nacina na koji Sociolog123, Vuk i Covic razmisljaju o Bosnjacima i da je jedini lijek bezkompromisna borba protiv njihovog fasizma.
Ima jedna izreka kod Amerikanaca - you get more flies with honey than with vinegar. U prevodu, dobiješ više muha sa medom nego sa sirćetom.

Ne radi se uopšte o tome da li ti trebaš braniti Bošnjački narod ili njegovu čast. Radi se o tome - kako to uraditi. Može se to uraditi i da se otjera 50% ljudi od sebe a može se to uraditi da se privuče još 50%. Najlakše je odsikterisat sve od sebe. Fora je privući.

Ja ne govorim da mi trebamo dopustiti da neko vrijeđa ali trebamo imati strpljenja da stvari sa našim ljudima malo omekšamo. A to ne radimo često.

I u toku rata je ispočetka bilo u TOu samo mali broj onih koji su imali veću nacionalnu svijest. Ali tek kad su se i oni manje svjesni pridružili stvorila se ARBiH.
Samo BiH.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 10 feb 2019 17:17

Gdje ste na politickom polju. Evo sta je meni ispalo

https://www.politicalcompass.org/test

Your Political Compass
Economic Left/Right: -1.75
Social Libertarian/Authoritarian: 3.28

slika

Tu sam negdje izmedu Staljina i Hitlera :D Tu negdje prelaim iz komunizma u Neo liberalizam. Jako drustveno uredenje i slobodno trziste. Bar prema ovima.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 10 feb 2019 17:39

Your Political Compass
Economic Left/Right: -4.38
Social Libertarian/Authoritarian: 0.77

slika
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 11 feb 2019 00:18

slika

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 11 feb 2019 11:40

Drina i ja isti u bobu :rofll:
Neznam sa mobilnog da prebacim sliku.

A zmaj vise rotira da bude poput Damira Niksica :rofll: :mrgreen: :respekt:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 11 feb 2019 12:30

krhan je napisao/la: 11 feb 2019 11:40 Drina i ja isti u bobu :rofll:
Neznam sa mobilnog da prebacim sliku.

A zmaj vise rotira da bude poput Damira Niksica :rofll: :mrgreen: :respekt:
Hehe mogo bih komotno biti komadant nekog gulaga. ;)

Bosman
Administrator

Post Postao/la Bosman » 11 feb 2019 14:02

sad znam sto je SDP toliko jak u Bosni. Svi neki socijalisti na forumu :mrgreen: :lool:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 11 feb 2019 14:41

Misljen je napisao/la: 11 feb 2019 14:02 sad znam sto je SDP toliko jak u Bosni. Svi neki socijalisti na forumu :mrgreen: :lool:
A ti kreno brate uz covu i dodu :rofll:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 11 feb 2019 14:44

I to bacamo na Staljina,

Odgovorite