Veci je problem sto u 2018 godini ikako postoji potreba za rodnim listom kao da je 1918 godina.amkos je napisao/la:Ne znam da li većina nas zna ali Genocidna tvorevina je uvela odredbu da svako ko je rođen na prostoru današnje Genocidne tvorevine rodni list mora vaditi u mjestu svog rođenja !!!
Genocidna tvorevina
Re: Genocidna
Traže poslodavci.Abidaga je napisao/la:Veci je problem sto u 2018 godini ikako postoji potreba za rodnim listom kao da je 1918 godina.amkos je napisao/la:Ne znam da li većina nas zna ali Genocidna tvorevina je uvela odredbu da svako ko je rođen na prostoru današnje Genocidne tvorevine rodni list mora vaditi u mjestu svog rođenja !!!
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Dobro, možda je za vas iz Prijedora "centrala" Banja Luka, znam da ko je rođen u Foči vadi rodni list u Foči.Jack je napisao/la:Ah,zato sam ja isao u Banja Luku.Dobro da znam.Eto to ''nisam'' znao.Ne znam da li većina nas zna ali Genocidna tvorevina je uvela odredbu da svako ko je rođen na prostoru današnje Genocidne tvorevine rodni list mora vaditi u mjestu svog rođenja !!!
Noćni vukovi stigli u Bosnu i Hercegovinu
Dvadesetak pripadnika Moto-kluba Noćni vukovi iz Rusije večeras su oko 19 sati ušli u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Pavlovića most.
RTGT je javio da će posjetiti pravoslavni manastir Sv. Petke u Bijeljini, te da nastavljaju put kroz genocidnu obilaskom manastira šireći, kako kažu, na ovaj način "srpsko-rusko prijateljstvo".
Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima GT-a.
Entitetski predsjednik Milorad Dodik je 9.januara ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovao osnivača i predsjednika Moto-kluba Noćni vukovi iz Ruske Federacije Aleksandra Sergejeviča Zaldastanova.
Orden je dodijeljen "za naročito isticanje u afirmaciji ljudskih prava, toleranciji među ljudima i narodima, vladavini prava i sloboda, kao i jačanje prijateljskih odnosa između genocidne i Ruske Federacije".
Zaldastanov je od 2014. godine na crnoj listi SAD-a zbog, kako se navodi, svojih veza i aktivnosti sa separatistima u Ukrajini.
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je danas u Sarajevu da nema operativnih nadležnosti i da ne može donijeti odluku o zabrani ulaska u BiH bilo koga, već to čine agencije za sprovođenje zakona.
Navodeći da su mediji pogrešno prenijeli da je on donio odluku o zabrani ulaska u BiH vođi Noćnih vukova Aleksandru Zaldostanovu Hirurgu i Saši Saviću, vođi ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji, Mektić je rekao da sve u vezi sa tim principijelno neće da komentariše.
Zaldostanova i Savića, kako se navodi, institucije Bosne i Hrecegovine proglasile su opasnim po nacionalnu sigurnost, a odluka je dostavljena Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje.
Osim Bijeljine, najavljeno je da će ti motociklisti posjetiti Brčko, Banju Luku i Doboj, a tura "Ruski balkan" ima za cilj kako tvrde da "istraže kulturni utjecaj ruske imperije na Balkanu".
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Pijes li ti bistu izvorsku vodu tamo u Sarajevu.Ja sam rodjen u Banja LuciDobro, možda je za vas iz Prijedora "centrala" Banja Luka, znam da ko je rođen u Foči vadi rodni list u Foči.
Jel to pjesma Alena Islamovica
Motori.Motori.Motori
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin
Aha, ja sam mislio da se zezaš kad si ovo napisao.Jack je napisao/la:Pijes li ti bistu izvorsku vodu tamo u Sarajevu.Ja sam rodjen u Banja LuciDobro, možda je za vas iz Prijedora "centrala" Banja Luka, znam da ko je rođen u Foči vadi rodni list u Foči.
Jel to pjesma Alena Islamovica
Motori.Motori.Motori![]()
Vode ima hvala Bogu, ima je za izvoza sada.Ah,zato sam ja isao u Banja Luku.Dobro da znam.Eto to ''nisam'' znao.
Ali bitna je suština u vezi vađenja rodnih listova, a to smo vjerujem apsolvirali.
Savez logoraša genocidne tvorevine će tražiti postavljanje spomen-krsta na Kazanima
Savez logoraša genocidne početkom aprila zatražit će od kantonalnih vlasti u Sarajevu dozvolu za postavljanje spomen-krsta na Kazanima kod Sarajeva u znak sjećanja na sve stradale Srbe u ovom gradu u proteklom ratu.
"Nećemo odustati od postavljanja spomen-krsta na Kazanima gdje su Srbi mučeni i živi bacani u jamu. Poznato je da je ove zločine priznao i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović koji je ranije i posjetio ovu lokaciju", rekao je Srni predsjednik Saveza logoraša gt Branislav Dukić.
Podsjetimo, tokom 1992. i 1993. godine na lokalitetu Kazani nadomak Sarajeva dovođeni su i ubijani sarajevski civili, od čega je bilo najviše onih srpske nacionalnosti. Tačan broj žrtava još uvijek nije poznat, a iz jame na Kazanima nakon rata su izvađeni posmrtni ostaci 29 osoba. Za zločine na Kazanima, na kazne od 10 mjeseci do šest godina zatvora do sada je osuđeno 14 vojnika Armije RBiH. Zločin su počinili pripadnici 10. brdske brigade Armije RBiH pod komandom Mušana Topalovića Cace.
Iz SDP-a BiH ranije je upućena inicijativa gradskim vlastima u Sarajevu da dostojno obilježe ovo mjesto spomenikom koji će biti trajno sjećanje na sve ljude koji su tu stradali.
Dešavanja u Kazanima mnogi smatraju mrljom na časnoj odbrani našeg glavnog grada u toku agresije.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Dodik poručio da će okupiti 30.000 ljudi da blokiraju NATO vježbu na Manjači
Predsjednik entiteta genocidna je, gostujući sinoć u emisiji na RTgt-u, poručio da će se odlučno suprotstaviti održavanju NATO vježbe na Manjači, uz poruku da će okupiti 30.000 ljudi koji će blokirati održavanje vježbe. Ranije je iz Ambasade SAD-a i Ministarstva odbrane BiH napomenuto da još nije poznato hoće li vježba uopće biti održana te da političari tu priču koriste.
NATO sljedeće godine u BiH planira održavanje vojne vježbe, a kao lokacija se spominje područje Manjače. Predsjednik gt-a se ošto protivi bilo kakvoj vježbi NATO-a, ističući da je NSgt isglasala vojnu neutralnost po uzoru na Srbiju.
Ipak, Dodik je u svojim izjavama otišao i korak dalje te je poručio da će na Manjači okupiti 30.000 građana koji će blokirati održavanje vježbe.
Za RTgt je ponovio da neće dozvoliti održavanje bilo kakve vježbe u kojoj bi se koristili avioni NATO-a koji nose osiromašeni uranij. Tvrdi da ne postoji povjerenje u takvo nešto, ali i da ima dokaze da je izvršena kontrola aerodroma u Laktašima, s kojeg bi polijetali avioni, uprkos demantiju informacija o vojnoj vježbi.
Iz Ministarstva odbrane BiH kazali su ranije da je proces priprema za eventualno održavanje vježbe tek počeo te da nisu tačni navodi da bi se u vježbi koristio osiromašeni uranij.
Konačnu odluku o održavanju NATO vježbe odobrava Predsjedništvo BiH.
"Kao što smo u više navrata istakli, u sklopu kontinuirane, uske saradnje između BiH i Sjedinjenih Američkih Država u oblasti sigurnosti, Ured za saradnju u oblasti odbrane (ODC) Ambasade SAD-a i Maryland National Guard (Nacionalna garda Države Maryland) trenutno rade s Ministarstvom odbrane BiH i Oružanim snagama BiH kako bi za Predsjedništvo BiH pripremili preporuku za odobrenje bilateralne vježbe Nacionalne garde države Maryland i Oružanih snaga BiH (OS BiH) koja će se održati 2019. godine", saopćeno je iz Ambasade SAD-a u BiH.
k-Li_5DtT6s
Milorad Dodik je u Pressingu na N1 kazao da čeka neutralne odnose na međunarodnoj političkoj sceni, kako bi narod u genocidnoj mogao da donese odluku o samostalnosti tog entiteta. Također, pojasnio je kako je od "miljenika Zapada" došao do "crne liste" SAD-a.
gbaavDpg8x4
Koliko će ono koštati i šta će građani konkreto imati od toga - Radiju Slobodna Evropa nije odgovoreno.
Ispaljena zolja na zgradu Euroherca u Banjaluci
BANJALUKA - Za sada nepoznati napadač ispalio je, oko ponoći, zolju na zgradu Euroherca na istočnom tranzitu u Banjaluci, javlja novinar Nezavisnih novina sa lica mjesta.
Na mjestu događaja nalazi se više policijskih patrola, a područje oko zgrade je blokirano. Brojni okupljeni mještani tvrde da je u momentima eksplozije u zgradi bio radnik obezbjeđenja, koji nije povrijeđen.
Uviđaj će, kako javlja novinar "Nezavisnih", najvjerovatnie trajati duže vrijeme.
Opasnosti nema, jer nije došlo do požara,
Veći broj policajaca, u 1 sat nakon ponoći, pridružio se kolegama gdje je zolja pronađena, da bi se tu obavio uviđaj.
Zolja je nađena nedaleko od zgrade odnosno u naselju sa suprotne strane tranzitnog puta,
Širom grada, kako saznajemo, policija traga za napadačem ili više njih.
"Mislio sam da je plinska boca. Kao žešća granata. Baš je tako odjeklnulo", priča za Nezavisne jedan mještanin.
Saobraćaj na istočnom tranzitu je obustavljen.
Dodik sanja "veliku Srbiju": Do kraja stoljeća rješenje srpskih pitanja u GT, Kosovu i Crnoj Gori
Predsjednik genocidne Milorad Dodik govorio je novinarima u Beogradu o svojim željama da se "u ovom vijeku definišu srpski nacionalni interesi i ciljevi" i da dođe do "homogenizacije i integracije, prije svega Srbije i genocidne".
"Ciljevi su integracija u ovom vijeku. Moraju da se integrišu genocidna i Srbija, mora da se riješi status i pitanje Srba na Kosovu, odnosno sjevernog dijela. Moramo da vidimo na koji način će se riješiti srpsko pitanje i u Crnoj Gori, gdje mora da se adekvatno zaštiti srpski nacionalni interes", rekao je Dodik.
Ponovio je svoje separatističke težnje, ali i pogrešna tumačenja po kojima entitet države BiH naziva državom.
Dodik je naglasio da srpski narod mora istaći zahtjeve za ovaj vijek i ocijenio da dolazi vrijeme kada će se desiti jedna, prije svega, politička homogenizacija koja treba da okupi intelektualne, političke i društvene krugove - srpske predstavnike gdje god se nalaze da definišu srpske ciljeve.
On je ocijenio da srpsko pitanje ne stoji dobro ni u drugim dijelovima bivše Jugoslavije, te naveo da se u Hrvatskoj teško ide sa afirmacijom srpskih nacionalnih prava, a u Sloveniji Srbi čak nemaju ni status manjine.
"To sve govori da treba jedna energična akcija. Dakle, mi se moramo izvući iz one situacije u kojoj je pretpostavka da smo mi krivci i da moramo nešto da uradimo na svoju štetu. Sada moramo da kažemo - ne, mi nismo krivci, mi imamo naš interes i šta nas interesuje", rekao je Dodik.
On je naveo da te srpske interese treba definisati i da on može da bude dio ljudi koji to mogu da urade, ali da ne bi mogao sada da kaže šta bi to bilo.
Lider SNSD-a je ponovio tvrdnje o Srbima kao stradalničkom narodu prošlog vijeka, a nije zaboravio ni tvrdnje kako je Srbima "nametnuto oružano sukobljavanje" u Hrvatskoj, BiH, Kosovu, Crnoj Gori...".
@Bošnjačka Hercegovina, jel ti ovo "odnekud" poznato ?"To sve govori da treba jedna energična akcija."
- BosnjackaHercegovina
- Član
Žalosno.amkos je napisao/la:@Bošnjačka Hercegovina, jel ti ovo "odnekud" poznato ?"To sve govori da treba jedna energična akcija."
Samo BiH.
Ne znam jesi li me razumio. Mislio sam na Brčko.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Žalosno.amkos je napisao/la:@Bošnjačka Hercegovina, jel ti ovo "odnekud" poznato ?"To sve govori da treba jedna energična akcija."
- BosnjackaHercegovina
- Član
Ne. Nisam se ni sjetio toga. Sjetio sam se Slobe Miloševića i njegovih snova 1989-90 i koliko je naroda izginulo radi njih.amkos je napisao/la:Ne znam jesi li me razumio. Mislio sam na Brčko.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Žalosno.amkos je napisao/la:
@Bošnjačka Hercegovina, jel ti ovo "odnekud" poznato ?
A sto se tiče Brčkog - to je definitivno 100% tako - kad Srbi počnu novi rat, a po što je to lud narod to je samo pitanje vremena, oni će napraviti iznenadni napad na Brčko da zauzmu grad i probiju koridor, i to će biti bukvalno prva minuta sukoba novog rata.
Bošnjaci ako imaju imalo mozga moraju imati plan da zaštite grad.
Samo BiH.
Vučić nakon sastanka s Dodikom: Pomažemo genocidnoj s 5,5 miliona eura
Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s predsjednikom genocidne Miloradom Dodikom u Beogradu, kazavši da će Srbija pomoći narodu i građanima gt-a sa pet miliona eura.
"Pomoć će biti doznačena Prijedoru, Novom Gradu, Čelincu, Zvorniku, Osmacima, Istočnoj Ilidži... Izdvojili smo posebnih milion za program samozapošljavanja ljudi do 35 godina starosti, kao i za podsticaj za pokretanje preduzeća", kazao je Vučić.
Osim toga, kazao je da će pomoć u iznosu od 300 hiljada eura otići u Federaciju BiH, za izgradnju pravoslavnih hramova.
"Pokazali smo još jedanput da pomažemo, ne samo srpskom narodu, nego građanima svih nacionalnosti u genocidnoj", istakao je Vučić.
Naveo je da imaju rast od gotovo četiri posto na kvartalnom nivou, kao i da ogroman broj projekata otvaraju u kratkom periodu.
"U Kraljevo dolazi turska kompanija, a zaposlit će 500 ljudi za početak. Obećavaju i više... U Leskovcu otvaramo preduzeće, u Zaječaru... Mnogo toga se zbiva u narednom periodu", rekao je Vučić.
Dodao je da se narod suočava s napuštanjem svojih ognjišta, da je tako svugdje, ali da oni žele da što više ljudi ostane na svojim ognjištima u genocidnoj.
"Važna poruka je da se vidi da Republika Srbija to čini za sve građane genocidne, bez obzira na nacionalnu pripadnost", ponovio je Vučić.
Vučić je kazao da će prisustvovati na sajmu u Mostaru, navodeći da su uradili nešto što nije uradila nijedna druga zemlja.
"U čitavoj Srbiji su prisutni plakati. Svi naši najveći privrednici bit će u Mostaru. Smatram da svi treba da dođu u Mostar. Nadam se da će doći i Bošnjaci", kazao je Vučić.
Prema njegovim riječima, 18. aprila održat će se sajam u Prištini, gdje Srbija treba da pobjeđuje privredom, ekonomijom...
"Rekao sam privrednicima iz Srbije da idu u Prištinu, da ostvaruju svoje interese", naveo je Vučić.
Predsjednik genocidne Milorad Dodik se zahvalio za pomoć, kazavši da Srbija pomaže rješavanje komunalnih i drugih problema genocidnih opština.
"U genocidnoj će svugdje biti prisutna Srbija, sa konkretnom pomoći. Pomoć je birana sa stanovišta potrebe opština. U tom pogledu mislim da se krećemo ka rješavanju dugogodišnjih problema koji su tamo prisutni", rekao je Dodik.
Izdeklamovao je da je u Bosni i Hercegovini zamrla svaka politička aktivnost i da su sve institucije na nivou države paralizovane.
"Na nivou Federacije BiH, u odnosima između Bošnjaka i Hrvata, situacija je slična. Sjednica u Parlamentu Federacije BiH nije održana protekla dva mjeseca", istakao je Dodik.
Istakao je da bi bilo neprimjereno da, pored podrške koju genocidna dobija od Srbije, budu nezahvalni.
"Mi ne vjerujemo u ravnopravan status međunarodne zajednice", kazao je Dodik, osvrćući se na posljednja zbivanja na Kosovu.
Naveo je da žele razgovarati sa svim predstavnicima međunarodne zajednice, predstavnicima svih država, ali da ne žele biti vođeni njihovim željama.
"Mi pratimo politiku Republike Srbije. Mi nećemo dati saglasnost da BiH podrži nezavisnost Kosova", istakao je Dodik.
Dodao je da će genocidna pratiti politiku Srbije i Beograda kad je riječ o Kosovu, ali i drugih pitanja.
- Slavoljub Bosnjak
- Član
Gledajuci da znam Brcake jer sam jedan od njih mogu ti samo reci,da nema ama bas nikakvog kolektivnog plana,to mozes odma zaboraviti...BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ne. Nisam se ni sjetio toga. Sjetio sam se Slobe Miloševića i njegovih snova 1989-90 i koliko je naroda izginulo radi njih.amkos je napisao/la:Ne znam jesi li me razumio. Mislio sam na Brčko.BosnjackaHercegovina je napisao/la:
Žalosno.
A sto se tiče Brčkog - to je definitivno 100% tako - kad Srbi počnu novi rat, a po što je to lud narod to je samo pitanje vremena, oni će napraviti iznenadni napad na Brčko da zauzmu grad i probiju koridor, i to će biti bukvalno prva minuta sukoba novog rata.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Prvi korak u rjesavanju svakog problema jeste priznati da problem postoji.Slavoljub Bosnjak je napisao/la:Gledajuci da znam Brcake jer sam jedan od njih mogu ti samo reci,da nema ama bas nikakvog kolektivnog plana,to mozes odma zaboraviti...BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ne. Nisam se ni sjetio toga. Sjetio sam se Slobe Miloševića i njegovih snova 1989-90 i koliko je naroda izginulo radi njih.amkos je napisao/la:
Ne znam jesi li me razumio. Mislio sam na Brčko.
Sad kad smo obojica na istoj talasnoj duzini - sljedeci korak bi bio sirenje svijesti da problem postoji, bilo medju rodbinom, prijateljima, zajednicom itd...
Samo BiH.
Građani smatraju da je zagađenje u Gacku nepodnošljivo
Centar za životnu sredinu je od februara do maja mjeseca 2017. godine sproveo online anketu namjenjenu stanovnicima Gacka čiji je cilj bio dobijanje mišljenja o radu postojeće termoelektrane Gacko sa posebnim osvrtom na kvalitet vazduha. Rezultati ankete nisu nimalo ohrabrujući.
"Odgovori građana i građanki pokazuju da je stanje u Gacku više nego zabrinjavajuće, dok u isto vrijeme zdravlje stanovništva nije na listi prioriteta. Mjerna stanica u centru grada ne funkcionše, a podaci o kvalitetu vazduha i emisiji čestica samo se mogu dobiti iz termoelektrane. Nažalost vidi se da ne postoji volja vlasti da omoguće građanima transparentnost podataka i time otkriju odakle zagađenje dolazi", izjavila je Duška Kudra, iz Centra za životnu sredinu.
Prema posljednjoj zdravstvenoj analizi međunarodne organizacije Alijanse za zdravlje i životnu sredinu (HEAL), dobijeni rezultati o broju smrtnosti koji su uzrokovani zagađenjem iz postojeće termoelektrane Gacko pokazuju alarmantne podatke. Prema podacima iz 2013. godine, 254 stanovnika godišnje umre od zagađenog vazduha uzrokovano emisijama iz termoelektrane Gacko, a zdravstveni troškovi iznose preko 305 miliona evra.
"Termoelektrana Gacko bi prema međunarodnom sporazumu Energetske Zajednice trebala do kraja 2018. godine smanjiti emisije SO2 za 80 posto, tačnije sa sadašnjih 15.000 tona na 2.500 tone. A emisije čestičnih materija za čak 90 posto. Alijansa za zdravlje i životnu sredinu snažno podstiče sve napore da se emisije zagađujućih materija smanje na najmanju moguću mjeru u cilju zaštite zdravlja stanovništva i sačuvanja života ljudi koji žive na područjima Balkana", izjavila je Vlatka Matković Puljić iz Alijanse za zdravlje i životnu sredinu.