Poziv na linč?

Share

Upravo ono što se i očekivalo.

Najtiražnije novine u Srbiji” pišu (prepisuju i dodatno preuveličavaju) u svome online izdanju…

http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srpska/180826/Osvajac-pozivao-na-etnicko-ciscenje-Srba

Na dnu…

“Povezane teme: Bahrija Smajić, Abedin Smajić, Etničko čišćenje, Verska mržnja.”
(Ja sam čuo da su srpsku nejač bacali lavovima – nema veze što nema zološkog vrta u Brčkom. Ko te pita kad te lav zaganja?!?)

Zamislite (ako ćemo iskreno ne moramo zamišljati – većina nas je to doživjela), oni koji ovih dana moraju po naredbi međunarodnog suda da se službeno očituju o genocidu krajem 20 vijeka kad počnu da pišu ovakve stvari za ljude koji su žrtve istoga?


Unutar članka je objavljena i kućna adresa (“Osvajača” – prevod sa turskog – wow kako su samo načitani) na kojoj ne živi ali koga briga, tu mu je babo hodža (stvarna meta napada). Zašto ne bi to uradili. Pa oni su iz Srbije. Oni sve smiju i mogu. Njih ne smije niko BRE da bije, to im je rek'o Slobo. Radili su i puno gore, pa? Pojeo vuk magarca – a mnoge nažalost i bezdani jama, dubine rijeka. Još se te hipoteke nisu riješili. Ovo je jedini način. Jesu, jesu – svi su to radili – pogotovo kad mi to kažemo. Jesu, eno piše na forumu (nema veze što su na adresi koju ubacuju u članak reklame – to je bolan ispod tamo. Balije su to dobro sakrile).

Da li advokat osumnjičenog kada odbaci sve ove insinuacije uopšte može stići tužiti sada sve one koji su dosad prekršili sva ljudska i građanska prava osobe koju zastupa? Ko je ovdje žrtva a ko kriminalac?

Jesu li i ova gospoda u “najtiražnijim novinama u Srbiji” isto tako nepismeni ili su samo zlonamjerni?

Vjerovatno 95 posto vas nije ni primjetilo da je “Brčko u  Republici Srpskoj”? Po Blicu jeste. I po mnogim drugima da se ne lažemo! Zar nije upravo to ono za šta medijski sude Osvajača – jer je on “kriv” što nije! Dokle ćemo trpiti ovo licemjerstvo?

Dok se među nama ne pojave neki novi Zmajevi ili dok nas ne nestane. Trećeg nema. Ko misli drugačije, očigledno je u grdnoj zabludi!

Pušten na slobodu? Možda bi mu sigurnije bilo u pritvoru ma kako maloumno zvučalo?

Naša podrška porodici. Mi smo svoji na svome i gora samo poniženja pretrpili, pa smo opet tu – jer za razliku od drugih mi nemamo rezervne domovine!

Bravo gospodine Lujiću. Jeste li sada ponosniji?

Obzirom na okolnosti, treba li i mi da zamolimo sve one koji raspolažu adresama, mailovima, telefonima, informacijama o ljubavnicama i drugim pikanterijama iz privatnog života ljudi koji rade ovakve stvari normalnim i uglednim ljudima da nam ih dostave, pa da se i mi počnemo pomalo baviti drugima ili da izigravamo uvijek dežurne finjake? Očigledno samo takvo nešto može da zaustavi te zlonamjernike.

Čitaj više

Možda vas zanima...