Ustav Srbije 28.09.1990 clan 72 i 83

Share

Kopiram samo dio intervjua scenariste Abdulaha Sidrana za srpske novine NIN koji je objavljen u Avazu 16.05.2013god. pod naslovom Hercegovina je Bosni “veranda prema moru”

Jednom ste me uputili na Ustav Srbije koji vam je otkrio skrivanu istinu?

Mene je šokirala, a kako ne bi običnog građanina Srbije, recimo, činjenica da se, prema svome Ustavu od 28. septembra 1990. godine – dakle, prije ikakvog rata! – Srbija otcijepila od Jugoslavije! (Pogledajte njegove članove 72 i 83.)

Buduće generacije će biti zaprepaštene kad počnu spoznavati kako je visok bio stepen dogovorenosti ovdašnjih naših ratova i dogovorenosti na liniji Beograd-Zagreb, rasturanja Jugoslavije. Pa za to ne treba mnogo pameti: da bi realizirao svoje ciljeve, hrvatski separatizam je morao imati saveznika u Beogradu! Drukčije ne bi imao šansi! Taj bi hipotetički mesija morao kazati i nešto poput onog što sam čuo od jednog bosanskog branioca, na liniji, znate ono kad se iz rovova dovikuju i prepiru vojnici suprotstavljenih vojski. Lišeno psovki, bilo je to nešto ovako: Mi nemamo ništa protiv vaše velike Srbije, ali gradite je, brate, u visinu!

Eh sad je meni u glavi mali milion pitanja od nase tuzbe za genocid i ratnja stradanja/razaranja pa do pitanja kako Srbija moze biti nasljednica ex-Yu a prva se iz nje odvojila itd..???
Kazu nije rat planiran, cisto sumnjam.

Čitaj više

Možda vas zanima...