☑ Pravila foruma i savjeti

Reportaže

Gorcin
Član

Re: Reportaže

Post Postao/la Gorcin » 23 maj 2024 07:33

Od Ere do bolnice BB je 2 km.
Od bivseg HIT-a, tj. s Bulevara do Rondoa 300-400 metara.
Od tristametarskog zvonika Franjevacke crkve do Novog mosta oko 2 km, mozda par stotina metara vise.
Od Vukodola, tj. ispod Huma s onih serpentina prema Čitluku, preko Balinovca, do rubova Rudnika, prema Vihovicima, eto nek i Bakiinu Luku racunamo, ima oko 3 km, tu je Mostar najširi sa zapadne strane paralelno s Neretvom.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 maj 2024 08:49

Jos nisam bio u Prijedoru i Kozarcu. To ce biti iduca tura
Super
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 maj 2024 11:38

Gorcin je napisao/la: 23 maj 2024 07:33 Od Ere do bolnice BB je 2 km.
Od tristametarskog zvonika Franjevacke crkve do Novog mosta oko 2 km, mozda par stotina metara vise.
Od Vukodola, tj. ispod Huma s onih serpentina prema Čitluku, preko Balinovca, do rubova Rudnika, prema Vihovicima, eto nek i Bakiinu Luku racunamo, ima oko 3 km, tu je Mostar najširi sa zapadne strane paralelno s Neretvom.

Molim lijepo.Zvonik je samo 109 metara visok.Kakvih 300 metara :respekt:
No,hvala na objasnjenju.Nekako sam i ja tako mislio cirka 2-3 km u najsirem obliku

Zaprava mislim da je veca razdaljina Juzni Logor-Sjeverni Logor gdje ima sigurno 4-5 km udaljenosti.
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 23 maj 2024 12:20

Jack je napisao/la: 23 maj 2024 11:38
Gorcin je napisao/la: 23 maj 2024 07:33 Od Ere do bolnice BB je 2 km.

Molim lijepo.Zvonik je samo 109 metara visok.Kakvih 300 metara :respekt:
No,hvala na objasnjenju.Nekako sam i ja tako mislio cirka 2-3 km u najsirem obliku

Zaprava mislim da je veca razdaljina Juzni Logor-Sjeverni Logor gdje ima sigurno 4-5 km udaljenosti.
S novog kružnog toka na Bišću, otprilike kod Energoptrolovih pumpi, pa do raskrsnice kod Ine (kod Jevrejskog groblja), ima sigurno 6 kilometara. Samo s Tekije do Novog mosta je četiri i po kilometra.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Odgovorite