☑ Pravila foruma i savjeti

Rezultati Popisa u Crnoj Gori 15 Oktobra 2024

Jack
Administrator

Re: Rezultati Popisa u Crnoj Gori 15 Oktobra 2024

Post Postao/la Jack » 03 mar 2025 15:06

BOSNI4K je napisao/la: 25 feb 2025 15:55 hvala sad bolje razumijem, nisam znao da je Podgorica pored ima čak i sebilj u centru Tuzi :goofy:
Da,iako su katolici htjeli da ne bude ali da nije bilo Albanaca Muslimana ovo nikad ne bi proslo.Ovo je u samom centru Tuza gdje je i crkva katolicka
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash
Never had i imagined living without you Angelene :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti možda su baš takvi i najsrećniji.

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 03 mar 2025 15:28

Jack je napisao/la: 02 mar 2025 20:00 Općina Tuzi 2011. | 2023 :shock:

Albanci 7.829 | 8.119 +290
Crnogorci 1.127 | 1964 +837
Bosnjaci 1.050 | 1772 +722
Muslimani 702 | 702
Srbi 244 | 258 +14

85% Crnogoraca ovdje su Muslimani

Pravoslavnih u opstini Tuzi je 542.Kad odbijes Srbe znaci imas nekih 260 Crnogoraca ovdje koji su pravoslavni i cirka 1700 koji su Muslimani
koliko je bilo crnogorskih muslimana 2011. i 2023. godine u drzavi ?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 mar 2025 16:14

Ne znam za popis 2011 mislim oko 16 000 nisam siguran.Dok na popisu 2023 imas 22 292 Muslimana koji su se izjasnili kao Crnogorci
Onako od oka rekao bih cirka 20 000 Bosnjaka i 2000 Roma iako neki moji izvori kazu da se je vise Roma izjasnilo kao Crnogorci posebno u Podgorici

Zapravo najvise ucenika osnovnih skola u Podgorici medju Muslimanima cine Romi
Pun ih je Konik dole

https://www.monstat.org/cg/page.php?id=2288&pageid=1992

Maternji jezik i vjera prema nacionalnoj (etničkoj) pripadnosti

Tu ti sve pise
“Money can’t buy back your youth when you’re old, a friend when you’re lonely, or peace to your soul.” Johnny Cash

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 mar 2025 18:54

Balisti iz Malesije mahom katolicki Albanci su htjeli da pokolju sve pravoslavne. u 2 svjetskom atu Ali hodza iz Miljesa Albanac im nije dao kao i ovi Musliman Slavenski i.Pa su dezurali u 2 naselja gdje ima najvise pravoslavnih u Vranju i Vladnim.A u ostalim naseljima si mogao da prebrojis Pravoslavnih

Rekao sam ti da na imanju hadzi Becira Dedaja je dignuto novo naselje Karabusko Polje.On je bio Albanac odavno rahmetli
1991 imao si 2 Albanske kuce u tom naselju ,a danas je to naselje s haman 2000 stanovnika mislim na Karabusko Polje;I da pravi se od prosle godine skola Osnovna i to velika.Jer mahom ova djeca ili idu u Podgoricu Konik ili u Tuze u skolu,tako da ce ova djeca moci da imaju skole

Imas osnovnu skolu u centru Tuza

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 mar 2025 19:03

Ma u samim Tuzima rekao bih da su ovi Slavenski Muslimani vecina danas

Ondasnje Tuzi se je dijelilo na 3 dijela

Karabusko Polje 1807 stanovnika:995 Bosnjaka,535 Crnogoraca,121 Albanac i 87 Muslimana
Sipcanik 1212 stanovnika:487 Albanaca,349 Bosnjaka,244 Crnogorca i 69 Muslimana
Tuzi 2846 stanovnika:1899 Albanaca,156 Bosnjaka,481 Crnogoraca i 79 Muslimana

U ova 3 naselja imas:

2507 Albanaca
1500 Bosnjaka
235 Muslimana
1260 Crnogoraca

Kako u ovom naselju u sva tri dijela imas 97 Pravoslavnih.Od skoro 5900 stanovnika u ova tri naselja.Ili nesto malo manje od 2%.Onda ti je jasno da najveci dio Crnogoraca ovdje su Muslimani

Iako ne bih rekao da su Albanci danas vecina u Sipcaniku

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 03 mar 2025 19:22

Ako ovi Rusi i Ukrajinci dobiju državljanstva, postaće 3. najveća grupacija u državi... za mene je iznenađenje što viđam sve više ljudi žute i crne rase, što je nekad bilo Egzotika...
Da uglavnom to je realnost.
Prosle godine na velikom Arapskom sajmu Turizma se je reklamirao Porto Montenegro najluksuzniji dio Tivta.

Danas najvise Muslimana u Budvi su Turci.U Tivtu su Romi.U Podgorici dolaskom Arapa dijelom ali vise Turaka.To je sve vise Mix raznih Muslimana.Dosao je prosle godine jedan Turcin i s porodicom preselio u Cvjetni Brijeg.Kaze fino mu vec ima i radnu dozvolu.Tja to nije nista novo.

Prije 20 godina mogao si da prebrojis Turke medju ucenicima osnovnih skola u Podgorici.Danas ih vec imas par po skolama

Iako ne vjerujem da ce dobiti drzavljanstva mozda oni iz Tivta.Ovi iz Bara sumnjam

ex Sarajlija

Post Postao/la ex Sarajlija » 04 mar 2025 16:36

Jack je napisao/la: 03 mar 2025 19:22
Ako ovi Rusi i Ukrajinci dobiju državljanstva, postaće 3. najveća grupacija u državi... za mene je iznenađenje što viđam sve više ljudi žute i crne rase, što je nekad bilo Egzotika...
Da uglavnom to je realnost.
Prosle godine na velikom Arapskom sajmu Turizma se je reklamirao Porto Montenegro najluksuzniji dio Tivta.

Danas najvise Muslimana u Budvi su Turci.U Tivtu su Romi.U Podgorici dolaskom Arapa dijelom ali vise Turaka.To je sve vise Mix raznih Muslimana.Dosao je prosle godine jedan Turcin i s porodicom preselio u Cvjetni Brijeg.Kaze fino mu vec ima i radnu dozvolu.Tja to nije nista novo.

Prije 20 godina mogao si da prebrojis Turke medju ucenicima osnovnih skola u Podgorici.Danas ih vec imas par po skolama

Iako ne vjerujem da ce dobiti drzavljanstva mozda oni iz Tivta.Ovi iz Bara sumnjam
Tačno tako. U Boki imaju popriličan broj Firmi, u poslovnoj zgradi znam za 2 Kancelarije i te dovode svoje neke saradnike koji ostaju neki dan dok obave biznis. Dosta navraćaju u Hotele, imaju prilično noćenja - jeste da su uglavnom u tranzitu ali ima i poslovnih ljudi. Registracije na kolima počeste. Dosta nekih arapskih ili a la arapskih faca na Gradilištima uz naravno sveprisutne Albance.

Ipak, ovih Rusa i Ukra je, po ovom Popisu, već oko 15 %, što mu dođe oko 90 K. Do narednog popisa mnoge će roditi po koje žgebe pa će to biti i preko 100 K, što je zastrašujući skok. U Srbiji već postoji nekakva "Ruska stranka", očekujem i u CG uskoro. I drže razne Rizorte koje su kupili/napravili, u malim sredinama vedre i oblače snagom kapitala i zapošljavanja. Noćas me jedan Rus u marketu skroz raspametio svojim zagrađivanjem prostora (zakrčio prolaz pa kad krenuh okolo i tu mi se ispreči te uzima robu kao da me nema! :x ), redovno se ponašaju k'o da su već Gospodari. Imaju "Kulturne centre", Škole (i Osnovne i Srednje), imaju svoje Igraonice za mališane, redovno drže Koncerte i Svirke, Predstave i Predavanja, Tribine, ... odomaćili se već.

I 2007. su se slično bili razmahali (lično svojim očima spazio Novine na ruskom koje su im izlazile) ali ih onda Milo nogirao na pritisak Zapada. Sad se opet vratili i ovaj put teško da će otići...

Nekih Tajlanđanki ili šta su ima, izgleda su kućne pomoćnice ili kuvarice a hoteli počinju dovoditi Filipince i Afrikance.

Bošnjaci/Muslimani odnos se smanjio (ranije bio 3:1 čini mi se) ali su regionalne razlike slično izražene kao u BiH: Rožajci šetaju sa majicama na kojima je turska zastava, Barani su Milova odana vojska, ovi iz geografske sredine nešto između. Gusinjani su neki čudan mix sa Albancima, ni sami nisu baš načisto...

BOSNI4K
Član

Post Postao/la BOSNI4K » 04 mar 2025 20:32

Jack je napisao/la: 03 mar 2025 16:14 Ne znam za popis 2011 mislim oko 16 000 nisam siguran.Dok na popisu 2023 imas 22 292 Muslimana koji su se izjasnili kao Crnogorci
Onako od oka rekao bih cirka 20 000 Bosnjaka i 2000 Roma iako neki moji izvori kazu da se je vise Roma izjasnilo kao Crnogorci posebno u Podgorici

Zapravo najvise ucenika osnovnih skola u Podgorici medju Muslimanima cine Romi
Pun ih je Konik dole

https://www.monstat.org/cg/page.php?id=2288&pageid=1992

Maternji jezik i vjera prema nacionalnoj (etničkoj) pripadnosti

Tu ti sve pise
Mnogo steta za nas :joojj:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 mar 2025 15:28

Nije steta jer realno pravoslavni ne mogu da urade nista puno u Ulcinju sve manje u Baru i ako budu glasali za opstinu Sutomore a hoce takvo sta.Onda je to

A to za Ruse.Sta oni mogu sem da razvale san o tzv Srpskoj Boki.Po Muslimanskim naseljima Rusa fakticki i nema ili ih je veoma malo

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 mar 2025 15:34

Pa,bas i nije.Podgorica nikad nije bila dio Bosanskog Sandzaka nego Skadarskog.

Steta je svaki Musliman ii Crnogorac u Bijelom Polju.Ovo bas i nije steta

Neka ih.Ko onaj Abdic sto rece da je ponosan Crnogorac.Pa su se svi udruzili da glasaju za onog cetnika Mujovica za gradonacelnika Podgorice

Originalno staro Srpsko prezime Mujovic od stoljeca 8 kod njih

:lol:

ex Sarajlija

Post Postao/la ex Sarajlija » 05 mar 2025 17:06

Jack je napisao/la: 05 mar 2025 15:28A to za Ruse.Sta oni mogu sem da razvale san o tzv Srpskoj Boki.Po Muslimanskim naseljima Rusa fakticki i nema ili ih je veoma malo
Pa, ako budu 3. politička snaga, šta misliš sa kim će koalirati? Sa Bošnjačkom Strankom? Partijom crnogorskih Muslimana? Partijom za Gusinje? Albanskom alternativom? Sa Srbima i prosrpskim imaju jasnu Većinu. Imali bi i sa DPSom ali nisu zaboravili kako ih je Milo nogirao 2008...
Jack je napisao/la: 05 mar 2025 15:28Po Muslimanskim naseljima Rusa fakticki i nema ili ih je veoma malo
Ne samo to, nego neće ni među ostale "ispod linije". Zanima ih samo od Prevlake do Budve, ispo i iznad ne postoji. Znam jer sam imao priliku da utopim neke Nekretnine i uzmem mastan % ali ovi za južnije od Bd - ni da čuju! OK, Pg ih zanima kao najveći grad, nešto malo Nk a Ct jer je malo, siromašno i jeftino za život...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 mar 2025 22:09

Ne samo to, nego neće ni među ostale "ispod linije". Zanima ih samo od Prevlake do Budve, ispo i iznad ne postoji. Znam jer sam imao priliku da utopim neke Nekretnine i uzmem mastan % ali ovi za južnije od Bd - ni da čuju! OK, Pg ih zanima kao najveći grad, nešto malo Nk a Ct jer je malo, siromašno i jeftino za život...
Uglavnom to je tacno.Tu i tamo ima nesto Rusa u Dobroj Vodi i Zaljevu Muslimanskim naseljima juzno od Bara ali nije neki drasticno velik broj poput u Susnju ili oko Budve

Odgovorite